Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
őstag
válasz Doky1988 #20957 üzenetére
Hosszú távon csalódtam a 70mai termékeiben, mivel a Pro-ra az ígéretek (?) ellenére sem adtak ki olyan firmware-t, ami tudná a sebesség és a GPS pozíció rögzítését a videó képre.
A külön fájl és feliratos hekkelgetés részemre nem megoldás, mivel nem olyan végeredményt akarok és nincs kedvem emiatt még egy plusz programot is futtatgatni, ami egybe rakja ezeket!
Illetve nem fogok lecserélni csak emiatt egy pár éves, de a alapvetően hibátlanul működő eszközt....de az biztos, hogy soha többet 70mai terméket!
A fenti hozzáállással nálam végleg leírták magukat![ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Doky1988 #17637 üzenetére
Tényleg kínai.
A pirosat olyan helyre kell kötni, ahol mindig van 12V (leállított, bezárt autónál is). A feketét a testre, pl. egy megfelelő méretű fém csavar a karosszérán vagy a műszerfal alatt. A fehéret meg olyan helyre, ahol akkor van 12V amikor rögzíteni szeretnél. Ez általában a gyújtás. De vannak olyan autók is, ahol van köztes helyzet is, pl. a rádióra (esetleg szivargyújtóra) ad feszültséget, de még nincs gyújtáson. Ha már ilyen helyzetben is videózni akarsz akkor ilyenre kell kötni.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz Doky1988 #17414 üzenetére
A d05 jelű való a d02 70mai pro kamerára. Most néztem ki a 70mai alkalmazás logjából a hivatkozást, ezt szedte le a d02-höz:
OTA_38_FULL_70mai_d05_v1.0.8na_20200226_1828_full.zip[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
alexw801
senior tag
válasz Doky1988 #17439 üzenetére
Én nem mászok bele nagyon, amint találtam egy működő kicsit módosított firmware-t, azt használom. A GPS szerintem érték. Általában 1 napnál többet áll az autóm, ezért nem erőltetem a parkolás során a rögzítést.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
válasz Doky1988 #17424 üzenetére
Az első fw leírása itt van:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=916938&view=findpost&p=91626981
Dátum: 2019.11.13. / 2019.12.07.
Megújított és kiegészített parancsok:
Новое:
# DRIVE - Load USB storage modules
# NET - Load USB network modules
# NONE - Do not load any modules
export USB_MODE=DRIVE # Работает в режиме USB флешки. При замене команды DRIVE на NET, работает в режиме сетевой карты, при команде NONE, работает как на оригинальной прошивке.
export USB_NET_CAMERA_IP=192.168.1.10 # Можно задать ip сетевухи камеры.
export USB_NET_GATEWAY_IP=192.168.1.5
(1-Да, 0 - Нет)
GPS_SAVE_KML=1 # Создавать файлы kml
GPS_SAVE_GPX=1 # Создавать файлы gpx
SRT_NO_COORD=0 # Не писать координаты в файлы субтитров (srt)
SRT_NO_SPEED=0 # Не писать скорость в файлы субтитров (srt)
KEEP_SRT_FILES=0 # Не удалять файл srt для уже удалённого mp4 файла (из-за циклической записи)
KEEP_KML_FILES=0 # Аналогично для kml
KEEP_GPX_FILES=0 # Аналогично для gpxA MIXED...
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=916938&view=findpost&p=92176603
Közzétéve 2019.12.23-án.
Leírása:
из этой Nutsey 1.0.7v5 взято
1. Английский язык текста интерфейса (некоторые строки обрезаны из-за оптимизации исходной прошивки под иероглифы).
2. Английский язык голосового управления.
3. Английский язык голосовых оповещений. (ну не все увы там переведено ... но по большей и самой актуальной части)
4. Оповещения ADAS сделаны звуковыми.
5. Встроен мультипатч V5.
Из из этой Shkiper-vr6, (Китайский кастом 1.0.7) заимствовано
1. USB скрипты
2. Автоматическая загрузка скриптов с SD карты.
3. Видео в реальном времени rtsp
4. создание SRT/KML/GPX файлов на карте. - нет в китайской прошивке данных GPS а следовательно нет и этого
Поскольку базовая прошивка китайская в ней нет в видео дорожки с данными ГПС.
так что ни координат ни скорости вы не увидите нигде и скрипты по их выковыриванию не работают
Зато есть парковочный таймлапс и работают 4 голосовые комманды на английском
Turn on screen, Turn off screen, Take a picture, Record Video
Oзвучку накатывайте какую хотите скриптом
Отдельная благодарность Nutsey и Shkiper-vr6 за помощь и реализацию оригинальных кастомовTehát nincs benne GPS adat, de van time lapse parkolási üzemmód, meg 4 angol parancsot végrehajt.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=916938&st=17620
70mai Dashcam Pro = MIDRIVE D02Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
Nem tudom, melyik a legjobb.
A 4pda orosz szöveggel kiírt számot mutat, amit számjegyekkel kell begépelni, nem nehéz amúgy, mert nem kell orosz betűket leütni.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
válasz Doky1988 #17344 üzenetére
Nem tudom, hogy orosz vagy nem orosz, nem is érdekel.
Az orosz fórum abban a legjobb, hogy katonás fegyelemmel az összes fontos információ a sapkában van és elérhető, áttekinthető.
Ez minden kütyüre igaz, pl. a Fimi Palm kamerát várom már régóta és most április végi szállítást ígérnek, ki van fizetve, de van már róla aktív orosz fórum:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=980712&st=40Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
válasz Doky1988 #17330 üzenetére
Igen, ez az. VLC legújabb lejátszóval érdemes nézni. Nincs görbület kompenzáció.
De hol vannak a koordináták és a sebesség?Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
alexw801
senior tag
válasz Doky1988 #17328 üzenetére
Nem használom általában a parking módot, mert általában több napig parkolok, az meg csak 1 napig bírja. Nem time lapse.
-
alexw801
senior tag
válasz Doky1988 #17262 üzenetére
Elöl van a 70mai Pro, nem jött elő ez a kérdés a Prius szélvédőjére ragasztva.
Hátul viszont a 70mai 1S a hátsó ajtó üvegén van fent, na ott annyira rezeg, hogy kénytelen voltam kikapcsolni teljesen, mert állandóan működött.
Amit használok: a hang vezérlés.[ Szerkesztve ]
-
-
Skillet
addikt
válasz Doky1988 #16493 üzenetére
Ha nincs túl sok esemény, bírja. De korábban jeleztem, hogy kicsit túlbuzgó a cucc. Már akkor elkezd rögzíteni, amikor becsukom az ajtót. Aztán amikor legközelebb gyújtást adok, rinyál, hogy parkolási esemény történt. De megnézve csak azt fogom látni, ahogy legutóbb elsétáltam az autótól.
Szóval jó dolog ez, de nem ártana a szoftverbe egy késleltetés, hogy gyújtás levétele után x perccel menjen parking módba.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
CHIPman
nagyúr
válasz Doky1988 #16487 üzenetére
-Van, gps-szel. A felvétel jó, de szó nélkül lecserélném egy Viofo A119 v2-re azért, hogy a GPS adatok rajta legyenek a felvételen.
-Nagy akksi van benne, és sokat bír parkoló móddal, de ahhoz nem kell a GPS modul? Mintha úgy rémlene. De ez nem azt jelenti, hogy 24h-t folyamatosan videózik, csak ha valaki nekimegy az autódnak, akkor
-Youtube-on keress rá, hogy hard wire dashcam, vagy itt a topicban. Van gyári 70mai hardwire kit, ott csak egy USB kimenetet kötsz a biztosítéktáblára, és a gyári kábelét tudod bedugni.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
BBéci
legenda
válasz Doky1988 #12144 üzenetére
12 éve használok az autóimban tapadókorongos tartóban navigációs készüléket, de mindig csak azt vettem ki a foglalatából, a tappancsot soha nem cuppantottam le az ablakról. A kamerával ugyanazt szeretném tenni, ha végre veszek egyet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz Doky1988 #12140 üzenetére
Ezek helyzet- és személyfüggő kérdések.
Nekem pont azért jött be elsőre az A118, mert nincs a böszme nagy tapadókorong, és akamera diszkréten rásimul a szélvédőre, nem türemkedik be az utasérbe. Másfél éve feltettem, azóta nem kellett tudomást vennem róla -- kivéve azt az egy esetet, amikor megmutattam a sógoromnak, és öt másodperc alatt levettem, másik öt alatt visszatettem.Én személy szerint soha többé nem akarok tapakókorongos, utólagosságukban ordító megoldásokat látni a kocsiban.
Persze egy csomó esetben a tapadókorong praktikus, de esztétikailag elfogadható szerintem csak nagyon magas ingerküszöd esetén lesz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Csorbi
addikt
-
válasz Doky1988 #9214 üzenetére
80-an mi? Kopaszkukac? Ezek a kis játékszerek szinte soha nem mennek 50Mbit/s főlé. Pl. a yi cam 4k-ban 60mbit/s. De számoljunk azzal a bizonyos 80-al. Ez 10MB/s, vagyis egy C10-es(U1,A1) kártya sebessége
U3 -at akkor érdemes beletenni, ha rendszeresen kimásolod a tartalmát, de ennek a sebességnek (30MB/s) a kiaknázásához már USB3-as olvasó kell.Az élettartam garancia a nevéből adódik. A kártya elromlásakor, csak előkapod a számálát, visszamész a boltba ahol vetted, és már cserélik is(esetleg előtte bevizsgálják). Természetesen a szándékosság, pl. fizikai sérülés esetéb ugrik a garancia. Pl. a Kingston értelmezése: [link]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
félisten
válasz Doky1988 #9196 üzenetére
Amint Cigam is írta!
Volt már róla szó: a másodpercenkénti frame-ek száma önmagában elvben nem befolyásolja a képminőséget, DE:
Ezekben a "játékkamerákban" parányi szenzorok és nem éppen nagy teljesítményű feldolgozó elektronika működik. A jó képminőséghez pedig megfelelő mennyiségű fény kell, ami nagy vonalakban a lyukméret (apertúra) × idő értékkel jellemezhető. Az apertúra adott, így ha kétszer annyi kockát akarsz, értelemszerűen felére csökken a kockánkénti idő, ennek megfelelően a kockánkénti fénymennyiség. Van egy széles tartomány, amikor a 30 fps még megfelelő fénymennyiséget jelent, a 60 viszont már nem, így maga a szenzor is gyenge képet produkál, amivel a képfeldolgozó egység sem tud mit kezdeni, így látványosan romlik a képminőség.
A 60 fps-nak egyébként a gyakorlatban semmi értelme.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
válasz Doky1988 #9196 üzenetére
Egyrészt az (újra)tömörítés miatt, másrészt még is mit vársz egy játékkamerától? + a framek számossága nem függ össze a képminőséggel. Az kizárólag az optika, az érzékelő, és a feldolgozó egység hibáinak összessége befolyásolja. (pl nagyon sok függ a tömörítő algoritmustól, és a bitrátától.)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
-
-
crissprivat
senior tag
válasz Doky1988 #9083 üzenetére
Truecam A4 ebben az árkategóriában mozog. Keress rá a csövön,vannak róla videók. Szép nappali felvétel max FHD 30fps,az éjszakai nem a legjobb,de elmegy kategória.
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
sambenez
Topikgazda
válasz Doky1988 #9080 üzenetére
Itthon a Wayteq forgalmazza, gondolom ezért ez a neve. Ugyanaz a kamera ahogy néztem.
Veszel egy tapadókorongos tartót hozzá, és megoldódott a problémád. -
-
sambenez
Topikgazda
válasz Doky1988 #9076 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Szerintem meg a ragasztós a jobb. Kisebb helyen elfér ezért nekem pl. a tapadókorongossal be sem fért a tükör mögé, a ragasztóssal meg simán.
Valamikor régebben volt itt linkelve tapodókorongos forrás. Most ugyan nem találom, de próbáld megkeresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- De mennyi az annyi?
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest