Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
porker
üzenetére
Első kameráim g1w-k voltak, (kb 3 is).
Egytől egyig mind egy szezon alatt tönkrement. Ennek már sok éve amúgy. Ezer éves Nokia akksikat tettem rájuk, a mai napig mennek melós autóban. Megkockáztatom, azok a Nokia akksi vagy 15 évesek már
Xiaomi-t használok azóta, ennek 3 éve már. Télen - nyáron kint, igaz nyáron mindig védem a szélvédőt fóliával. De még bírják.
Szerintem nagyon függ az akkumulátor minőségétől is. Nyilván a hideg meleg nem tesz jót, de annyira nem kell félni tőle. -
havri1
félisten
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Azért lennék kíváncsi egy tesztre, mert sincerity minimális árréssel dolgozik. 7e kártya 4e alatt több mint gyanús vétel. De ha tudja a 128GB-ot, best buy.
-
havri1
félisten
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
Gyulu25
üzenetére
Én is kíváncsi lennék erre, mivel nekem is valahogy egyértelmű volt, hogy egy 1x-2x e ftos árkategórában lehessen látni a rendszámot. Én inkább ezt fps-re tippelném, hiszen 30fps és nagy sebesség miatt elmosódik a rendszám, 2x ekkora képkockánál nagyobb esély van kikockázni, de nem.
Vagyis gyakorlatban a Yi-nél tök mindegy, ha nincs mefelelő fény, zajosabb a részlet, nem olvasható nagyobb sebességnél (50+50=100km/h) a szembejövő rendszáma. Azonos sebességgel az előttem halaóé leolvasható kb 5-10 m-ről. Állónál semmi baj. Ezért gondoltam, hogy az fps-nek köze lehet hozzá.
Én elengedtem ezt, látszódjon ami látszódik, már ez is hatalmas help ha esemény van. -
havri1
félisten
válasz
Gyulu25
üzenetére
Azon látszik?
Tudnál küldeni egy tesztvideót?
Én néztem nagyon sokat már, mind szar rendszámügyileg.
Hiába 60fps, kikockázva, mind mosott, csak ~5m belülről olvasható, vagy álló autónál.
Egyébként bevált szokás, ha esemény van, hangosan rámondjuk a felvételre a rendszámot.
-
havri1
félisten
Köszi a linket!
Ez sima szállítás, ha olyanjuk van, megfogják.
19900 itthon ez a kamera, ingyenes futárral
Csak ez is D02, ami nem tudom mit takar. -
havri1
félisten
No, még jó, hogy átnéztem a rendelést. Kiderült, ez CN verzió amit rendeltem, így gyorsan töröltem.
Spanyol raktárból szállítással ~22e-ért van angol verzió. Ez már sok, vagyis az előzőhöz képest, úgy, hogy tudom, ennél volt jóval olcsóbb is (bár a HUF elég szar most).
Mi a különbség a sima és a 70mai Pro Midrive D02 között?
Itthon csak ezt kapni ahogy látom..
Gearbestről egyiknél sincs EU szállítás, tehát mindre mehet tréfa, az úgy meg már vuicc kategória.
Kicsit most elbizonytalanodtam. -
havri1
félisten
Hali!
Évek óta nem foglalkoztam kamerákkal, a Xiaomi Yi Dascham-et.
Faternak a G1Wh megkotlott, kéne valami. Mi most a best buy 10-20e között?
Ez a Yi (14e), vagy a 70mai (12-14e), esetleg pro(18-22e)?
Más márkát nem vennék, ez tökéletesen bizonyított.
-
havri1
félisten
válasz
amargo
üzenetére
Na látod, ezt nem tudom. Az biztos, hogy előző Passat (B5.5)-ban akármikor dugtam szivargyújtóba töltőt, az töltött. Mondjuk nem úgy, hogy reggel beülök, és egyből töltés. Csak leállítás, álláskor. Ki kell mérni, az a biztos. B7 egyből elveszi az áramot, amint leállítom a motort (gombos). Sajnos rádió sem megy gyújtás nélkül, és ez nekem probléma.
-
havri1
félisten
Én fogtam (B7 Passat), és kikerestem a biztosítéktáblába egy olyat, amin akkor van áram, amikor gyújtás van. Ha a rádió ilyen, akkor persze. Főbb egységek azért ne legyenek azon a körön, ha esetleg zárlatos a kamera vagy a töltő, ne üsse le az egészet, bár duplán van biztosítva, de mégis..
Hogy melyiket, passz, nekem ami van, az sztem vagy 3 éves, és tök jó. De már nem árulja a srác, na meg ennyi idő után, tuti mást kap az ember, ne ua a beszállító. -
havri1
félisten
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Igen, de már régebbi a módosítás ha jól hallottam.
Viszont személy szerint ennek piszkosul örülök, rengeteg barom van az utakon. Sok felvételem van/volt, de eddig nem foglalkoztam vele, nem vagyok ez a feljelentő típus, de most megfogdtam, ha közvetlen veszélyeztetést rögzítek, megy a videó. -
havri1
félisten
Most hallottam a híradóban, hogy változtak a jogszabályok.
Hivatalból indítanak nyomozást a szabálytalankodásról, amennyiben egy kamera ezt rögzíti, és publikus lesz.
Ha volt már, sorry. -
havri1
félisten
válasz
zohan echte
üzenetére
Nem a kártyától függ, ha lassú a kártya, akadozik a felvétel, de ennyi.
Ez ennyit tud ennyi pénzért. Nekem megfelelő amire kell
-
havri1
félisten
Ebbe a tükrös kamerába nem szaladt még bele senki?
Haver küldte, spam jelleggel kezeltem, de rákeresve ali-n 180us$ körül megy az 1080p-s, itt olcsóbb. 4G, android, play, navigáció stb. -
havri1
félisten
válasz
zsolt19900
üzenetére
Szedd ki a kártyát, és gépen nézd meg, milyen mappába vannak a videók. A tárolt videókat másik mappába teszi, ezt jól látni.
Vagy rosszabb esetben meghalt a kártya, és read only már. (elérték a chipek a ciklus végét) -
havri1
félisten
válasz
Landsmann
üzenetére
Azt a töltőt nagyon gyorsan cseréld ki szvsz : [link]
Hihetetlen gyenge minőségű.
Ajánlott egy jó minőségű hardwire kit beszerzése.
A rádióra meg annyit tudok tippelni, hogy egy villanyász biztosan tud adni valami zajszűrőt, ami ezt kiszűri.
Régen volt ilyen, ez biztos, mert a zsiguliba a generátor zavart be, valamit bekötöttem, és jó lett
-
havri1
félisten
válasz
Landsmann
üzenetére
Pár kamera meg navi meg töltő már átment a kezeim között, de egyiknél sem jött elő ez a jelenség. Első körben valami zavarszűrő kéne a rádió elé szvsz. Se gyári se utólag beszerelt fejegységekkel nem volt még ilyen.
Milyen autó, milyen fejegység, milyen kamera, milyen töltő van hozzá? -
havri1
félisten
válasz
HornedReaper
üzenetére
Tudom, régen én is ezért vettem az összes kamerába Tr-t, amik mára sorba elhaltak

Volt ami 1 év, volt ami 3-4 után.
Ilyen távlatból nem pénz, bőven kiszolgálták az árukat, de most Samsungra váltottam, ua kerül. -
havri1
félisten
válasz
HornedReaper
üzenetére
Én nem vennék Transcendet, 6-ból 6 halott.
Az USB-s kártyaolvasó is haldoklik.
Mind SIncerity-től van. Egyet cserélt is. Az is meghalt 1 év után. Mindegyik kamerában (illetve 1 azt hiszem egy telefonban, csak képek voltak rajta).
Olvasni lehet mindet, írni nem. -
havri1
félisten
válasz
spyduck
üzenetére
Parkoló figyelést én is szeretnék valahogy, csak még nem látom át ezt a kérdést pontosan, hogyan is működik, ha működik.
Állandóan vesz a kamera, és g sensor mozgásra tárolja? Vagy képi mozgáskor tárol?
Utóbbi gáz lehet, hiszen rengeteg felvétel készülhet így, főleg ha napokig nem mozdul az autó, és forgalmas parkolóban áll. Nem beszélve az akkumulátorról.. Leszívja az akksit (főleg 2 kamera), akkor szívás.
Előbbi verzió talán energia és tárhely kímélőbb, viszont a g sensor egy nagyon halvány koccra nem biztos, hogy aktíválódik, illetve milyen reakcióidővel. Mert ha késik 2-3mp-t, semmi sem fog látszódni. -
havri1
félisten
válasz
zsolt19900
üzenetére
Kondi azért jobb, mert időtállóbb, mint az akkumulátor. Az akkumulátoros kamerák a meleget hideget nem tűrik jól, "hamar" tönkremegy.
Van amiben pár hónap, van ami már több mint egy éves, és még bírja. Kondenzátorosnál nincs ilyen gond. -
havri1
félisten
Ha nem EU, akkor +áfa.
-
havri1
félisten
Azért a Xiaominál is elmehet a csába az a tervező, aki a matricás tartóra fehér 3M matricát rak, nem feketét.
Gyönyörű kívülről.. (mert persze hogy nem jó a fekete részen, mert belelóg mindig valami)
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Gyors teszt. 1080p30fps. Na ezt az ADAS-t azt hiszem száműzöm végleg. Kicsit mondjuk jobb minőség rémlett az első szériás Yi-nél, de nem rossz azért. A G1W-nél határozottan jobb. Kicsit olyna, mintha a kép közepén nem lenne jó a fókusz.
[link] 1080p-be kell váltani (még dolgozik rajta a yt, egyelőre nem elérhető az FHD), ha nem tenné meg magától, és várni x mp-t, mire át is vált..
-
havri1
félisten
TV-re HDMI-n lehet (opcionális) csatlakoztatni, pl G1W-t. Így mellette (amennyiben nem elég a benne lévő akkumulátor kapacitása, és vagy kondis) usb-n tudsz neki tápot adni, akármiről, powerbank, töltő, bármi. Igen szélsőséges felhasználása egy kamerának, de van rá lehetőség.
Én nem nagyon csatlakoztattam eddig egyik kamerámat se számítógéphez. FW frissítés vagy SD-ről, vagy mobilról megy.Milyen a gyári megoldás? Kapsz egy szivargyújtó töltőt, és hozzá egy jó hosszú sub kábelt, amivel működik a kamera az autóban. Nem kell szerelni, kötözgetni alapból semmit. Bedugod, működik, kihúzod, kikapcsol.
Nekem például az általad felvázolt fix 12V működés kizáró ok lenne, mivel használom szgk-ban és buszban is ugyanazt a kamerát. Buszban nincs 12V-os átalakítóm, mert több busszal is dolgozom. Viszont szivargyújtó van, és az 24V-os (28.8V töltés közben, tehát 10-30V-os minőségi töltő kell, olcsó szarok hullanak)
-
havri1
félisten
Nekem úgy jött le, hogy fel vagy ezen háborodva.
Egyszerűbb? Ha már nem a gyári megoldáson gondolkozol, akkor az a 2 forrasztás már miért okoz problémát? Tényleg nem értem. (Annyi, hogy beiktatsz egy pici invertert vagy mi a franc a neve, nem vagyok elektromérnök)Egyáltalán nem kell a számítógép hozzá, főleg a Yi-hez, mert mindent mobilon keresztül intéz.
Egész egyszerűen ez az USB egy szabvány, ami Indiától Kanadáig mindenhol ugyanannyi, 5V. És mivel így van tervezve, bármikor csatlakoztatható egy tvhez mobilbankról megtápolva, vagy aki szeretné, számítógéphez, megnézni a felvételeket. -
havri1
félisten
Viszont most a kamera csere miatt, levettem a G1W-t. Még jó, hogy levettem..kártya ki, kártya be, missing.. jó, mondom biztos más filerendszer, be a gépbe..aha, írásvédett

Ez a 3-ik transcend, ami meghalt, valszeg megteltek a ciklusok. Január óta nem írt rá. Nem jelzett, viszont rosszalkodott már valóban, néha nem indult a kamera, vagyis indult, csak kikapcsolt. Remélem csak emiatt, mert még használnám más kocsiba.
Előző 2 pont így halt el. Szintén kamerában.
Azt mondanom sem kell, a Transcend olvasó is kontaktos. Az életbe többet nem veszek ilyen márkát. -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Roppant egyszerű a válasz :
Azért, mert nem csak 12V van a világon. Ne legyél ilyen szűk látókörű.
Egyébként nem igazán értem a felháborodásod.
10-20e ftos kameránal egy kb 1e ftos kit okoz problémát?
Ha sokallod, ott a dobozban a szivargyujtó "töltő", az tartozék. 12 V-os kivitelbél is pontosan ilyen lehetőségeid lennének. Tényleg nem vágom. -
havri1
félisten
válasz
Tibee86
üzenetére
Alapvetően arról van szó, hogy amilyen a felvétel össz bitrátája, annál gyorsabbnak kell lennie a kártya írási sebességének. Nem érdemes centizni, fölé kell lőni. 80Mbit felvétellel nem nagyon találkoztam még mondjuk

Class 10-től fölfelé mindnek jónak kell lennie.
Én ezeket a 100MB/s read Samsungokat használom most mindenhol kamerákban, nagyon meg vagyok elégedve a sebességükkel.SAMSUNG EVO MICROSDXC MICRO SDXC 100MB/s Read 64GB FLASH MEMORY CARD NEW st UK
-
havri1
félisten
válasz
mr_kickass
üzenetére
Thx! Sikerült egyet rendelnem.
-
havri1
félisten
Kamerát eustocről venném most. Majdnem annyi német amazonon is, garancia miatt érdemes inkább eustoctól.
Memkártya? Amennyi keret van rá. Minél nagyobb, annál jobb szvsz. Nagyobb kártyára kevesebbet fog írni adott blokkra, élettartama kitolható.
32GB illik bele minimum, 64/128 sem drága már (bár sztem ezek már feleslegesek). Akkor indokolt a nagyobb, ha pl szükség van egy adott mennyiségű videó tárolására.
Én sokáig munkába használtam (buszozok), és kellett a 64GB-os, mert csak ennyire fért rá egy nap.
Kártyát ebay, Sinceritytrading. -
havri1
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A SteamOS helyett Bazzite felé fordul a GPD
- Vírusirtó topic
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xbox One S (1TB) lemezes ,garanciával eladó!
- Nintendo Switch OLED V2 V1 128GB-512GB !okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil dobozos!!!
- iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium Karcmentes állapotban!
- RETRO GAMER / YOUTUBE STARTER PACK
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs