- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
Topikgazda
válasz
tillatrilla #25266 üzenetére
Keresni kellene egy olyan pontot ahol csak gyújtásra van fesz. Rádió esetleg ablakemelő, és arra kötni. Nem tudom mi lehet ilyen.
-
porker
tag
válasz
tillatrilla #19263 üzenetére
Annak ellenére sem fogadják el,hogy pontosan azt a sebességet jelzi,mint a telefon
Egy per esetén semmit nem fogadnak el! Amit a felkért szakértő kiszámol az az autentikus adat. -
bul07
nagyúr
válasz
tillatrilla #19263 üzenetére
Autós kamerák GPS-e lópikula
-nem pontos nincs hitelesítve
-nem is frissül rendesen akár sok másodperces késésben is lehet, sok felvételen látni hogy az autó már rég ütközött de még a felvételre 50 feletti sebességet éget, majd 3-4-5 másodperccel később áll be nullára, akkor hogy is lehetne hitelesnek tekinteniAmúgy amit felsoroltál azok egyike se sincs hitelesítve, így azok se hiteles adatok
-
kw3v865
senior tag
válasz
tillatrilla #18876 üzenetére
Szivargyújtós lesz egyelőre. Esélyes, hogy több autóban is használni fogom (az első kamerát), ezért is választottam tapadókorongos megoldást.
-
kw3v865
senior tag
válasz
tillatrilla #18874 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó. Meg is rendelem hamarosan az M06(GS63H)-t hátsó kamerával. Nem tudom van-e különbség a két modell között. Ezen a néven adják az autos-kamera.hu-n.
Tegnap kipróbáltam az új Navitel R700 GPS Dual-t, ami sajnos csalódást okozott. Az első kamera elég korrekt képminőséget nyújt, de a hátsó egy hulladék, az engemet előző autók rendszáma egyáltalán nem látszik, csak azoké, amik közvetlenül mögöttem vannak, nagyon közel. Át is lettem verve tulajdonképpen, mert nem 1280*720 a felbontása (a hivatalos oldalukon a specifikációk szerint ennyinek kell lennie), hanem 640*480. Küldöm is vissza az Alzának. Lehet, hogy ez egy régebbi verzió, mert a Youtube-os teszt felvételek sokkal jobbak.
-
kw3v865
senior tag
válasz
tillatrilla #18871 üzenetére
Az korrekt. Class 10-es kártyára tudja rögzíteni egyszerre mindkét kamera felvételét úgy, hogy az első fullHD/60FPS módban üzemel?
-
sambenez
Topikgazda
válasz
tillatrilla #18838 üzenetére
Szerintem tévedsz, mert nem isteníti senki ezeket a kamerákat. Pusztán ezekkel van tapasztalat, mivel ez van a legtöbb embernek.
De annak semmi akadálya, hogy megoszd a tapasztalataidat ezzel a kamerával.
Ha még raksz fel módosítatlan videót is amit készít, lesz összehasonlítási alapja másoknak is. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
tillatrilla #18838 üzenetére
Szép!
Kéne is, gyors utánaolvasás után.De kb 2x annyi, mint amennyit a 70 pro-ért fizettem (gps-el együtt).
Vélemény, de főleg segítség meg olyan kamerához lesz, amit sokan használnak. 100K fölött is lehet venni, ami nyilván mindent is tud, mos, főz, takarít, de nem az az elterjedt itt.De jó hír a topiknak, hogy amint AzDome M6 kérdés érkezik, részedről jó eséllyel lesz segítség.
-
Upo
addikt
válasz
tillatrilla #18309 üzenetére
A gyári 70mai 3 vezetékes kitből lerajzoltam a kapcsolási rajzot, elég egyszerű, illetve nem tud nagy áramot sem, mert szükségtelen, nincs értelme. [link]
A micro usb 4-es lábán jelzi mindegyik valahogy a gyújtás állapotát. A 70mai a 4-5 lábak közé kapcsolt 4.7kohm ellenállással a gyújtás levételét, gyújtáson pedig 5V van a 4-es lábon. A tiéd nem tudom milyen módon, de valami hasonló lehet.
Csak a kapcsolt szálat fixre kötve persze hogy nem megy a kamera, mert nem a 4-es lábon várja az 5V tápot, hanem az 1-esen. A sárgának kell 12v-ot adni, akkor kap üzemi 5V-ot a kamera, olyan áramerősséggel ami elég is neki (A kapcsoló szálon ~0.1A körüli a max áram leadás, ennyit tud a 78L05 ami bennük szokott lenni.
Ha csak a kapcsolt tápról akarod üzemeltetni, akkor a pirosat és a sárgát közösítsd és úgy menjen kapcsolt tápra, vagy mindkettőt kapcsolt 12V helyre dugd be. Akkor gyújtáson kap tápfeszt is, és megkapja a "gyújtás be" jelzést is, azaz ez a normális menet közbeni működés. Anélkül könnyen járhatsz úgy, hogy valami miatt abbahagyja a folyamatos rögzítést.
Az, hogy miért meríti rendesen bekötve az akkut, nem tudom, de valószínű valami minőségi probléma lehet, a GB hajlamos utánzatokat árulni. De még az "eredeti" is kamu, fake4k kamera. Tisztán látszik: [link]
A valódi 4k-hoz minimum 8MP szenzor kell, itt 4MP-t adnak meg. A 4MP az ~2880x1440 felbontás, az inkább 2K mint 4K. A megadott 2880x2160 felbontás sehogy nem jön ki a 4MP szenzorból, tehát az egy szoftveresen felskálázott érték (ha egyáltalán felskálázza, nem csak kamu még az is). A 4K meg amúgy 3840x2160 kéne hogy legyen (ami kiszorozva ki is adja a 8MP-t, bár vannak valódi 4k kamerák 12-16MP szenzorokkal is).
Érdekes módon a Viofo A119-ben is ugyanaz a Novatek 96660/OV4689 páros dolgozik mint az Azdome GS63H kamerában (ha nem hazudnak ebben is), és a Viofo szerint ez 2K 2880x1440p kamera, ami igaz, és a matek is kijön.
Úgyhogy én nem is csodálkozom, hogy egy 2880x1440 szenzoros, 3880x2160-nak hazudott hardver (vagy annak még rosszabb kópiája) gondot okoz az autóban, nem biztos hogy magára merném hagyni az autóban állandó táppal. Még örülhetsz hogy csak az akkut szívta le és nem égette le az autót... Így kapcsolt táppal még ott vagy amikor üzemel, ha elkezd jönni a füst vagy olvadni kezd a burkolat akkor le lehet tépni és kidobni az ablakon. Valószínű szétszedve lehetne látni odabent szörnyűségeket, iszonyat gagyi elektronikai tervezést és kivitelezést tudnak bemutatni ezek a kínaiak. -
PNP
őstag
válasz
tillatrilla #18309 üzenetére
Abból, hogy csak az egyik vezetéket kötöd be, nem lehet semmire következtetni szerintem. Amikor mindkét 12V be volt kötve, a kapcsolt ág biztosan olyan biztosíték helyére volt dugva, aminél elmegy a feszültség, ha leveszed a gyújtást?
-
tomazin
veterán
válasz
tillatrilla #18298 üzenetére
Multkor probaltam segiteni, de csak nem jott fenykep..
-
CHIPman
nagyúr
válasz
tillatrilla #18304 üzenetére
A 70mai pro 5V 0,45-0,55A körül vesz fel töltés alatt, kikapcsolt kijelzővel.
-
bul07
nagyúr
válasz
tillatrilla #18301 üzenetére
hw kit hogy van bekötve ?
3Vezetékes a hw kit?
Ha két vezetékes akkor nincs benne "parkoló mód", akkor állandóan feszültségre van kötveKerestem de nem találtam meg ezek között a te kamerádhoz ajánlottat [link]
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Hány éves az akksi? Az hogy eddig nem volt gond nem jelent semmit.
Nekem sem volt gond az akksimmal egy héttel ezelőttig, azóta ha 3 napig nem megyek nem indul az autó.
De ez nem azt jelenti hogy valami elromlott ami eddig jó volt.
Kicsit meglepődtem, de nincs mit csodálkozni 12 éves az akksim. -
bul07
nagyúr
válasz
Esetleg ha linkelnéd hogy pontosan milyen eszközöket használsz, kamera, hw kit, meg ha van még más
Talán látnák valamit amire te nem gondoltál -
tomazin
veterán
válasz
tillatrilla #18089 üzenetére
Ha a mozgás szenzort kikapcsolod az nekem a logika alapján azt jelenti, hogy folyamatosan vennie kell.
A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy amikor leállítod az autót, akkor történik változás a kamerán? Tehát tudja, hogy onnantól akar ő parkoló módban létezni? -
tomazin
veterán
válasz
tillatrilla #18050 üzenetére
Egyaltalan beall parkolo modba?(otletem sincs hogyan jelzi, csak kerdezem)
-
Upo
addikt
válasz
tillatrilla #18068 üzenetére
A gyári 70mai hardwire is 11.6 / 23.5 V.
De ezek nem az autót védik, hanem az akkut. 11.6-on még ha töltőre rakod akkor veszi a töltést. Nem arra van hogy önindítóval menj fel a Kékestetőre. -
porker
tag
válasz
tillatrilla #18059 üzenetére
A hard-wire matricája szerint 12-11.6 V között dolgozik a LVP.
Hú! Nem lesz az egy kicsit kevés? Mármint a 11.6 a kocsi akkunak? -
porker
tag
válasz
tillatrilla #18050 üzenetére
Most figyeltem a garázsban, hogy csak épp elmentem az ajtó előtt (alig látszottam) és mégis rögzített alacsony érzékenységre állítva a parkoló mód. Szóval ha látszik a kamerában a tetőd és ott mozog valami, akkor jó eséllyel rögzíteni fog.
De: a hard-wire nem kapcsol ki akkor ha az aksi 12,5 alatt van? Illetve az aksid rendben van? -
porker
tag
válasz
tillatrilla #18012 üzenetére
Izé.... én úgy tanultam a színkódokat, hogy a fázis fekete (vagy barna; "L" jelzés), a nulla kék ("N" jelzés), a földelés meg a zöld-sárga ("'P" jel). Szóval nekem furcsa testre (nullára) valahol fekete kábel megy. De ha agyártó egyértelműen így jelölte...? Az ACC OK.
-
bul07
nagyúr
válasz
tillatrilla #17453 üzenetére
Nyers felvétel tehetnél fel valahova, youtube nem pálya mert ront a minőségeb
Mondjuk Google Drive -
sambenez
Topikgazda
válasz
tillatrilla #17340 üzenetére
Rossz fps-sel játsza le.
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
tillatrilla #15929 üzenetére
Ö sem szállít Magyarországra?
-
DIEGO15
őstag
válasz
tillatrilla #15927 üzenetére
Igen. Ha emlékeim nem csalnak, akkor +27%+3eFt. Külön, kártya és Hard wire nélkül nem esik be 40$ környékére?
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
tillatrilla #15895 üzenetére
Én innen rendeltem.
Pár nap alatt megjött. Nekem semmi áfa+vám nem volt. Európai raktár.
Annyit hozzátennék, hogy én Németországban élek. -
Sh@dowMAN007
tag
válasz
tillatrilla #15892 üzenetére
Garancia 1 év. A magyar menü érdekes, mivel alapból nem tartalmazza.
(Englisch / Russisch / Chinesisch / Französisch / Spanisch / Portugiesisch / Deutsch / Italienisch / Japanisch / Thai)
Nem valami hekkelt verzió?
Nem 10k a különbség, hanem kb a fele ár.
Különbség, ha jól tudom a kinézetén kívül a (Sensor: OV4689 pro 1/3 Zoll CMOS), meg a hütése.
A GS63-ba nem pro van, hanem sima. -
Sh@dowMAN007
tag
válasz
tillatrilla #15889 üzenetére
Szia!
Ennek a frissített típusát vettem 2 hete.
m06
Aksiról max kb 10 perc.
Amit te linkeltél ott nagyon drága.
Én az ebayról vettem 56€ volt. -
Mewryck
tag
válasz
tillatrilla #11418 üzenetére
Szia!
EuStock-tól rendeltem ilyen kamerát, international verziót, angol a menüje és angolul "beszél".
ADAS rendszer működik, változó eredménnyel.
Követési távolság: ha előttem más autó van közel (kb 1 kocsinyi távolság városban), már jelez, hogy nagyobb követési távolságot tartsak. Néha túlzásba esik, 3 kocsinyi távolságnál is figyelmeztet (szintén városban),ha úgy tartja kedve - olyan, mintha beakadt volna a "lemez", akár 5-ször is elmondja egymás után pár másodperces szünetekkel. Ezzel a követési távolság dologgal zavarba lehet hozni, pl.: beállsz parkolóba más mögé, vagy falhoz közel, szintén jelez.
Városon kívül is hasonló a helyzet.
Sávelhagyás: előzések alkalmával talán 1-2 esetben jelzett, inkább akkor jelez, ha nagyon a sáv szélén megyek, akár jobb, akár bal oldalon (természetesen a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban). Ha vannak felfestések az úton (pl.: felező vonal), akkor magabiztosabb a rendszer, de ilyenkor is előfordul tévesztés. Többsávos úton zavarba lehet hozni.
Az érzékenység a legérzékenyebbre lett állítva, a többi beállítást is ki fogom próbálni.
Amikor jelez az ADAS, a kijelzőn is mutatja, hogy miért jelez - követési távolság vagy a sáv szélén haladás, akár jobb, akár bal oldalon.
A vészhelyzet felvétel jól működik, ennek érzékenységét is a legérzékenyebbre vettem.szerk.: az ADAS rendszer még nagyon gyerekcipőben jár, működik, de ezét a pénzért ne várjon el senki tökéletes működést
-
havri1
félisten
válasz
tillatrilla #11421 üzenetére
Azt azért hozzá kell tennem, első szériás volt, ajándékba vettem, azóta is használja öreg, de nem volt fw frissítve. Még kínai a szoftver. Nem sokkal utána már megjelent az angol menüs is, azóta simán lehet már az ADAS is angol, utána kell nézni!
-
bacskait
tag
válasz
tillatrilla #11420 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest