-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
kisbancsa #31655 üzenetére
Nagyobb magyar nyelv ismeret, kisebb arc!
-
-
válasz
Kolondrum #31585 üzenetére
Mesélsz róla picit? Hogyan veszi észre hogy nekitoltak egy bevásárlókocsit, vagy rányitották az ajtót? Egy lökhárító karcolást már észrevesz, vagy a kasznit odéblökik, behorpasztják?
Az oldalán több a marketing mint az értelmezhető információ.
Oké autó függő, de hány napig hagyható magára kikapcsolás nélkül? -
-
-
válasz
frankdelgado #29501 üzenetére
Nem feltétlen kell 5V-os tápegység, egy darabig megy aksiról is, kérdés mekkora az aksi, mivel tudod tölteni, és hogyan bírja az extrém hideget/meleget.
-
-
-
-
válasz
blueye #28193 üzenetére
Akkor a hátsó is
Régen bevett gyakorlat volt, hogy az első kamera 1080p-ben, a hátsókamera pedig csak 720p-ben rögzít. Mostanában nem követem a trendet.
AlyrArkhon
Ne nyissuk meg újra, de mégis Te hozod fel az ismeretlen lencsét
GPS jó ha van, de lehet nélküle élni. Pont nemrég volt itt is téma, hogy az egyik kamerában benne van a GPS, de nem szinkronizálja automatán az időt. Márpedig ez a legnagyobb előnye a GPS-es kameráknak. Az hogy ráteheted a térképre, ha van hozzá programod, nem túl érdekes. 1-2 alkalommal még poén, de később már nem használod. Nekem még mindég a g1w teszi a dolgát GPS nélkül ismeretlen lencsegyártóval, mégis rögzíti azt amit kell. Meg is lepődtem, hogy egy ilyen egyszerű és olcsó szerkezetet már nem kapni. -
válasz
AlyrArkhon #28189 üzenetére
Jobban is ránézhettél volna. Egyrészt nem csak a felbontáson múlik a képminőség, másrészt az a hátsó kamerájának a felbontása. A "főkamera" 1080p-ben rögzít.
[link] -
-
-
-
válasz
hun005a #28172 üzenetére
A magyar forgalmazók is tudnának rendelni, talán van is nekik raktáron. Kérdezz rá náluk.
Szerintem egy univerzális tartó is megoldás lehet. Pl. az amazonon is árulnak olcsóért univerzális tartókat. -
válasz
Lordus #28010 üzenetére
Az (benzin/dízeles)autok sem szokták mutatni az akkumulátor töltöttségét, pedig az fontosabb mint a kamera akkumulátorának töltöttsége. Lásd Bogyó bá' írását.
Ezért bizonyos modelleket nem is akkumulátorral szerelnek, hanem egy nagy kapacitású kondenzátorra bízzák ezt a feladatot. Jobb a hőtűrése (lásd nyári forróság az autóban), nem használódik el több ezer töltés ciklus után sem, és jóval kevésbé hajlamos felrobbanni. -
-
-
válasz
FireFox1996 #27760 üzenetére
Vagy a kamerád fw-je
Mindkettő azonos fájlrendszert használ? A kamerában lett formázva? Esetleg PC-n futtass egy fájlrendszerellenörzést. -
-
-
válasz
MaCS_70 #20665 üzenetére
Köszi a kiegészítést. No és ha rendszám nélkül is egyértelműen beazonosítható? Itt egyenként ki kellett volna maszkolni a jól olvasható rendszámokat/arcokat, és a pótkocsi feliratát?
-
70mai-ban a feliratot le lehet cserélni rendszámra? A programjában nem találtam ilyesmit, csak a ki/be kapcsolását.
-
-
-
-
-
-
válasz
Beni2360 #16655 üzenetére
Ennyiért Forintban is megkapod
Amúgy ezt neked kell eldönteni+számold hozzá a memóriakártya, és az esetleges szerelés költségeit. -
-
-
Egyik nap nem akart elindulni a kamera. Na mondom eljött az ideje, biztos ami biztos felhoztam, és a lakásban egyből elindult, semmi baja. Oké, akkor a táp adta meg magát. Másnap levittem a műszert, és igen furcsa értéket mutatott:
Okos kis kütyü, nem indul el, ha ekkora túlfeszültséget kap. Aztán 1-2 nap múlva "elmúlt", újra 5V-ot ad a tápegység, és azóta is megy minden rendben.
Fura, nem? -
-
válasz
balazsovics #12813 üzenetére
Oda közlekedési kultúra, morál kellene.
-
válasz
MaCS_70 #12797 üzenetére
Namost ezek a 10-20 ezres kamerák szerinted a "nem gagyi" kategóriából érkeznek? Nem egy fórumtársnak az első szélvédőn, csak a hőváltozástól, az utazás okozta rezgéstől elállítódott a fókusza.
Ugyanakkor biztosan van ellenpélda is rá. Ha már fizikai igénybevétel, akkor hátra valami akció kamerát tennék, ami eleve arra van felkészítve, hogy üssék vágják.sambenez
Azért nem praktikus a dual kivitel, mivel a hátsó kamerával szinte semmilyen kapcsolatod nincs, így ha bármi okból nem indul el, problémát jelez, nem fogod (időben)észrevenni. Induláskor az elsőre csak odapillantasz, hogy van kép világít a felvétel jelző és kész is. A hátsó kamerát nem biztos hogy ellenőrizni tudod a tükörből. -
-
-
-
-
-
-
SX4-en baloldalt a műszerfal mögött van a biztosítéktábla, ha jól rémlik az 5,6 az átalános 15A-es csatlakozó, nézd meg a gépkönyvében, vagy ki is mérheted. A kárpitot nem kell megbontani, az A oszlop műanyag kerete mögött felviszed, és a napellenző mögött el tudod vezetni középre a tükörig.
-
válasz
atenza #12504 üzenetére
Pedig ott van az oldal alján. Aztán ki tudja mennyit tartanak be.
-
válasz
b.lajos #12415 üzenetére
ha jól látom táp kell a parkoló üzemmódhoz
Melyiknél nem?Pl. a mini807, a manuel 16. oldalán vannak leírva a parkoló mód beállításának lehetőségei. Itt összehasonlítanak pár kamerát a parkoló módra figyelve.
Ráadásul az sem mind1 hogyan tudod átkapcsolni parkoló módba. Ha jól látom, pl. az A119-et kézzel, a menüben kell átkapcsolni. Van olyan is ami automatikusan átáll, de ennek ára van. -
Olvass vissza, ezeket a köröket már több alkalommal lefutottuk.
- fogyasztás: Egy hosszú hétvge alatt simán lemerítheti az akkumulátort. Nem pár mA-t eszik egy ilyen eszköz. Számold ki, hogy mondjuk 0,7A-et eszik, akkor az egy hétvége alatt lemerít egy 40A/h-s akkumulátort. És ez csak 1 kamera fogyasztása, te meg 3-4 kamerát is betennél.
-a kapacitás: Ha jól emléxem a 2x128GB a jelenlegi csúcs. Ez azt jelenti, hogy 1 teljes nap nem fér rá (30Mbps-os bitrátával számolva)Aztán a parkoló mód megoldások is nagyon sokfélék lehetnek. Had ismételjem meg magam 2017-ből. Akkor a mini 807 odbc-s kábele kapcsán jött elő, hogy pontosan mit is tud a parkoló módja, ami menüből állítható.
- A mozgásérzékelője ütközést érzékel, felvesz 15mp hosszú videót, is újból figyelő módra kapcsol.
- Folyamatosan megy ilyenkor is a felvétel, de rendkívül lassan (1kép/másodperc), de ütközés érzékelésekor 15mp folyamatos felvétel, majd visszaál "lassú felvétel" módra. (Szerintem ez az ideális, hisz látni fogod mi történt előtte, és utána)
- A mozgásérzékelője ütközést érzékel, felveszi az ütközés előtti 15mp-et, és az esemény utáni 15mp-et, aztán figyelő módra kapcsol.
- Nem készít semmilyen felvételt.
Mivel az ODBC-ből ki tudja olvasni, hogy éppen jár-e a motor, automatikusan kapcsol normál és parkoló mód között, és a táplálás is meg van oldva.Ugyanakkor van olyan kamera is aminél nem lehet állítani menüben, hogy mit csináljon parkoló módban, és a parkoló módba kapcsolás sem mindég automatikus. El kell olvasni a leírását, hogy az adott gyártó/modell mit ért parkoló mód alatt.
Mindég oda jutunk, hogy nincs igazán jó műszaki megoldás erre. Az embereknek kell megváltozniuk.
-
-
-
-
-
-
válasz
ITI-san #12340 üzenetére
Azért ez erősen véleményes. Az AVI egy konténer formátum, kb bármi lehet belül.
Az AVI fájl file may carry audio/visual data inside the chunks in virtually any compression scheme, including Full Frame (Uncompressed), Intel Real Time (Indeo), Cinepak, Motion JPEG, Editable MPEG, VDOWave, ClearVideo / RealVideo, QPEG, and MPEG-4 Video.Autós kamerák esetéb viszont azért kerülendő az .avi, mert általában ez gyenge minőségű mjpg tömörítést jelent. Ezen a területen a h.264 codec, és a .mov konténer az elfogadott.
-
-
A legegyszerűbb, ha a motorral együtt kapcsolódó 12V-ot viszel hátra, és erre kötsz egy USB tápegységet. A hosszú USB kábelekkel az a gond hogy gyakran silány minőségű, és nagy ellenállású a "vezető" része. Ezért nagy feszültség esik rajtuk, és mire az eszközhöz ér, olyan alacsony lesz a feszültség, hogy bizonytalanul, vagy sehogy nem fog működni a rákapcsolt eszköz.
-
-
Ha erre a konkrét tápegységre gondolsz, akkor nem bíznám rá a 2db-ot. A matricája szerint 1.5A-t tud, ami 2 kamerának már határ eset, és igencsak a teljesítőképességének határán működne.
Vegyél egy dobozolatlan 3A-est, vagy kicsivel "drágábban" bedobozolva is kapható olyan, aminek dual kimenete van.
-
-
válasz
havri1 #11148 üzenetére
Jogos, ez félúton van a 2 között. Van benne "loop mode"(Loop Recording, where short video sequences are recorded and overwritten once the microSD card is full. e.g. to use the camera as dashboard camera), de nincs tápfeszre induló felvétel(Auto Start
When switched on the camera will automatically record on power up, but the camera won’t turn on when connected to a power source!)Bár én tennék egy ellenpróbát vele, loop mode-ra állítva.
-
-
A nagyon nagy felbontás kedvelőinek:4k-s xiaomi mijia ~32k (Mivel EU raktárból küldik, ez a végleges ára, nem növeli sem aVÁM, sem az ÁFA)
-
válasz
tomazin #11140 üzenetére
Egyenfeszültséget nem lehet transzformátorral átalakítani (maximum hővé), de igen, még kell hozzá egy USB kábelvég is. Ugyanakkor lehet kapni olyant is aminek egy hosszab USB kábel a vége. Nekem ilyen van, több mint 1 éve teszi a dolgát.
-
válasz
tomazin #11105 üzenetére
Be hát ...
Eddig még senki nem panaszkodott itt hogy emiatt beverték az üveget, vagy feltörték az autóját. Pedig van fővárosi, és vidéki tag is.
Ennyi erővel a telefontartó, a plüs állat, a váltó kupakja, az üléshuzat,... miatt is feltörhetik.
Soha nem szedem ki, csak ha valamit lemásolnék róla, de gyakran akkor is csak a memóriakártyát veszem ki. -
válasz
Power17 #11071 üzenetére
Majd nyáron (verőfényes napsütésben)készíts videókat álló járművekről. Ez a rendszám leolvasás nem tudom honnan jött, kinek a mániája, és miért veszi mindenki át "mérceként".(Nem beszélve arról, hogy a rendszám mint személyes adat felvétele teszi problémássá ezeknek a kameráknak a használatát) Pedig csak "záridő" és relatív sebesség kérdése, hogy látszik-e. N+1 sokkal fontosabb paraméter létezik. Pl. egy baleset előtti pillanatok(ki honnan jött mit csinált), vagy egy autós túra képeit megőrizni emlékként.
fölösleges 2K-ba felvenni mint 1080p 30 fps-el?
Ezt gondoljuk át újra. 1080p=1920x1080=2138400/1024=2.025k vagyis kerekítve 2k. -
válasz
laca891 #11065 üzenetére
Az Expozíció korrekció (kompenzáció) beállításai tehát arra szolgálnak, hogy a gép TTL fénymérője által végzett fény-/megvilágítás-mérés eredménye alapján az automatika által meghatározott ezpozíció értékét módosítsuk, korrigáljuk.
A gyakorlatban világosítja/sötétíti a videót/képet. Ha nem tetszik az automata által belőtt világosság, azt kézzel finomíthatod.A parkoló mód csökkentett képkockaszámmal készít videót (másodpercenként 1-2 kép(kocka) készül. Rögzíti (ha éppen arra néz), hogy ha neked tolatnak, vagy bármi esemény(mozgás, vagy nagyobb lökés) történik. Sokféle megoldás létezik, olvasd el a manuel-t, hogy lásd a tied mit tud pontosan!
-
-
-
Mert nem olvastad végig.
"A személytaxi szolgáltatást végző társaságok vagy magánszemélyek ezért a Szsztv. alapján nem jogosultak az általuk üzemben tartott személytaxik belső terének vagy a jármű elötti forgalom megfigyelése érdekében kamerákat felszerelni és üzemeltetni."Majd ha a taxisok bekerülnek a 2012. évi XLI. törvény 8. § (1) pontjának felsorolásába, akkor tehetnek be kamerát, és akkor kell felmatricázni, felhívni rá a figyelmet.
Akinek sok ideje, van és érdekli, az elolvashatná ezt. Vajon autós kamera szemszögből mit mond?
-
válasz
csonka #10986 üzenetére
Azért a Youtube-ra nem építenék. Ha a "dashcam austria" szavakra keresel rá, akkor több mint 30ezer találatot ad, pedig még az összefoglalóban is benne van, hogy ott elég keményen büntetik.
A legbiztosabb, ha írsz egy levelet a nagykövetségnek, és ők biztos tudnak mondani valamit a helyi szabályokról.
-
válasz
Galahed #10957 üzenetére
Ez a videó elsősorban a látószög differencia bemutatására jó, ill. hogy ez milyen részletvesztéssel jár. Verőfényes napsütésben, úgy hogy te állsz, a másik meg döcög (teherautó lassan jön szembe, vagy egy autó éppen kanyarodik) nem nehéz leolvasni a rendszámot.
Ismételje meg a felvételt átlagos fényviszonyok között(vagy éjszaka!), és úgy hogy ő is a megengedett sebességgel halad városon kívül.Az ára tükrözi a brand-et, de a szolgáltatások legjavát nyújtja: mágneses tartó, WiFi, a beépített aksiról akár 30 percig is működik, hangvezérlés(pl. menet közben fotót készít), parkoló mód, Travellapse, előfizethető sebességkamera-adatbázis(!), forgalomfigyelő(ráfutásos baleset megelőzés, sávelhagyás figyelmeztetés, stb...)
Szóval a szolgáltatások terén is top-on van. Persze ennek ára van, pl. +35$ a parkolást felismerő tápkábel. -
válasz
Charras #10930 üzenetére
Hol írtam, hogy ezek a kamerák nem veszteséges tömörítést használnak?
a hardware adott tömörítése adott bitrátájú eredményhez vezet
Miért? Én nem ezt írtam? Pont hogy nem érdekli a felbontás színmélység, mindég ugyanakkorára tömöríti be, hogy tartsa a bitráta beállítást. VBR esetén ez nem csak a feldolgozandó adatmennyiség tömörítési rátájától függ, hanem annak taralmától függően változik is.Pontosan minek nézzek utána?
-
1)Igazad van, ezt valóban benéztem
2)Nekem nem ez jött le, hiszen Mikluásbá-nak írtad válaszul.
3) Nem fogunk vitatkozni, de egyetérteni sem.
4) A képleted ahogy írod is, kizárólag a tömörítettelen anyag esetén használható. Csakhogy a codec bitrátája nem a felbontástól/színmélységtől függ. A 4k videót is betudod tömöríteni 20Mbps-os stream-be, meg a fHD streamet is. Hiába 4x-es a kép felbontáskülönbség, a stream bitrátája ugyanaz marad. Az hogy a kamerák esetén 4k-s felbontásra kapcsolva megnő a bitráta, az gyártó elképzelésein, és a chip tervezőn múlik. Nem azért mert a felbontást megemelted, és ettől automatikusan megnő a bitráta, hanem hogy a kép minősége ne romoljon akkorát. Persze ez utóbbit hívhatjuk ok-okozati összefüggésnek, de nincs kőbe vésve, hogy a felbontással arányosan nő a bitráta.
-
Tehát az általam linkelt
https://xiaomi-mi.com/news-and-actions/xiaomi-yi-dashboard-camera/
oldal nem a gyarto honlapja. Ellenben amit te linkeltél
https://xiaomi-mi.com/company/about/
az már tényleg a valódi gyártó oldalára mutat.Kérdésedre konkrét modellt ajánlottak, mire a reakciód nagyon furcsa:
" ezt te sem gondoltad komolyan Plusz ez nem class10es (csak a mediamarkt szegeny nem tudja mit beszel), "Még szerencse, hogy te a gyártónál is jobban tudod.
Már az oldal tetején ott a szöveg, hogy a kártya megfelel a C10, U3, V30 sebességindexeknek.(Az oldal másik 2 helyen is kiemeli, hogy a C10-et is tudja, ami nem meglepő. Az U3 jelzés 30MB/s folyamatos írási tempót garantál. Márpedig ha tud 30-al írni, logikus, hogy képes 10-el is, vagyis (ahogy a gyártója is teszi)hívhatjuk class10-esnek is.)
Sem a felbontás, sem a másodpercenkénti képkockaszám nem befolyásolja a bitrátát. Ahogy a nevéből, ill. mértékegységéből is adódik (bit per secundum) határozza meg hogy másodpercenként mennyi adat keletkezik, és ezt kell tudni feldolgozni(eltárolni) a kártyának. A videó bitrátájához még hozzá kell adni a hang ill. az egyéb telemetria adatokat. Ezek összességéből jön ki, hogy mekkora lesz a tényleges adatsebesség. -
-
Miért gondolod túl?
Egyrészt a gyártó oldalán elég egyértelműen le van írva: Storage. You can use microSD cards up to 64GB class 10 for quickly and qualitative recording.Másrészt ott az összefoglaló első pár mondata, ahol class4-et írnak minimumként, de ma már talán nem is találsz class10-nél lassabb kártyát. Inkább az az érdekes, hogy a megadott értéket valóban tudja-e, vagy csak ráírtak valamit.
-
-
válasz
SharpSA #10878 üzenetére
Minden gyártónak van kamerákhoz ajánlott kártyája. Pl. a Kingston az általam is használt "gold" sorozatát ajánlja ilyen célokra "4K Recording, Action Cameras and Drones ".
De pl. a 32GB-os Sandisk High Endurance Video Monitoring Card-ért túlzás a 25$, mikor egy 32GB-os SanDisk Extreme® microSDHC™ UHS-I kártyáért 20$-t kér.
Elméletileg a "class" osztály megmondja, hogy a kártyának mekkora a minimális írási sebessége. Vagyis ennél csak jobb lehet. Pl. chkflsh
teszt közben mutatja a mekkora az írás/olvasás sebessége.CactuS
Nem kifutott, csak nincs nekik raktáron. A gearbest így jelzi, ha kifogyott a készlet. Ha kifutott modell lenne, meg sem találnád az ajánlataik között.
-
Ha csak ez a kettő jöhet szóba, akkor én a ConCorde-ot választanám. Ugyanakkor ennyi pénzért már van WiFi-s Yi kamera.
-
válasz
Kornel #10865 üzenetére
Szándékosan nem írtam gyártót, vagy konkrét modellt. Ez olyan hitvita, minthogy kinek melyik autó tetszik.
Neves gyártó (eredeti) termékével nem nyúlhatsz mellé. Nekem is volt már Samsung, Sony, most pedig egy "arany" Kingston van benne (class 10,U3).Nem ismerem az itteni neppereket, így a megbízhatóságuk alapján sem tudok tanácsot adni.
-
válasz
SharpSA #10863 üzenetére
Nem kell "drága". Viszont olyant érdemes választani, amik bírják a folyamatos (relatív)nagy sebességű írást. Mivel a felvétel indulása, és leállítása között folyamatosan írja a memóriakártyát 15-20Mbps(vagy nagyobb) sebességgel, nem elfogadható, hogy egy kicsit lassabb cellához érve megvárjuk, míg bírja az adatot. Egy fénykép készítésekor, vagy egy fájl másolásakor nem érdekes ez a pillanatnyi megtorpanás, hisz észre sem veszed, ha egy másodperccel tovább tart a másolás. Itt viszont folyamatosan dől rá az adat, és ha nem bírja a tempót, a legváltozatosabb hibákat produkálhatja.
-
válasz
Calogero #10852 üzenetére
Úgy tudom itt is van 1-2 szakmályát gyakorló. Nekik mi a véleményük?
Ugyanakkor hitelesebb lenne a cikk, ha linkelné azt a bizonyos NAIH állásfoglalást. Eddig csak a munkahelyi kamerás megfigyelő rendszerről találtam hasonlót.Tin
És ha ezt írja a yitechnology, az felülírja a fizika törvényeit? -
Sajna a címére már nem emlékszem 10+ éve láttam. Abban volt hogy mindég ellent mondtak az edzőnek, mert manuel szerint így meg úgy, a manuel szerint nem jól csinálja, aztán a végén kiderült, hogy egy könyv "baseball manual" vagy vmi hasonló. Kb azóta nekem is minden manuel
-
-
Xiaomi MiJia most 10.5k
Ugyanakkor az ilyen leárazások közben szórják ki a hamisítványokat is (mint ahogy itt tapasztaltuk pár éve a g1w kapcsán), szóval csak saját felelőségre! -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest