Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz
Speeedfire #66997 üzenetére
majd 40 kg nem igen mozdult meg el nekem
de a spanifer is jo a kicsi
-
tothjani81
senior tag
válasz
Hát nekem adtak mellé ilyen mini spanifert meg 2 db lefűzőt amit lecsavaroztam a csomagtartó aljára és msr kész is volt
-
dethroner
veterán
válasz
Pl teszel rá egy jó nehéz mélyládát, az biztos leszorítja majd
-
Speeedfire
félisten
Ti mivel szoktatok a mélyládát rögzíteni, hogy ne mozogjon a csomagtartoban?
-
troll81
addikt
bocsánat kombi lenne az autó. 25 30 zárt ládát is találtam meglátjuk van itthon tartalék meglátom mi tetszik neki és az lesz betéve neki. A másik feltétel az ülés alá építkezés. kerestem még csomagtér be hátra a beépíthetőt az lenne az ideális a pakolás miatt mindenképp neki.
-
Lite
őstag
válasz
troll81 #66994 üzenetére
Becsapós az Octavia. Nagyon vastag anyag a kalaptartó, valami fémbetétet is találtam benne.
Nekem a 25-ös Focal sub szinte kevés volt bele, a 30-as szólta át igazán, mindkettő zárt ládában.
Én nem igazán preferálom a reflexet, jobban szeretem a zárt hangját, csak azt próbáltam bele. Ha valakinek van vele tapasztalata, hallgasd meg őt is, én csak a zártról tudok nyilatkozni. -
tothjani81
senior tag
Hát neki kell veselkednem de előtte kiokosítom magam a bontás és visszaépítés terén. Ha már leszedem a kárpitotot ne rakjak valami szigetelőt a tetőre.
-
V8engines
tag
válasz
tothjani81 #66990 üzenetére
Sajnos nem lesz más megoldás.
De a helyedben én akkor már tuti hogy mindegyik merevítő alá nyomnék még ragasztót.Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem sedan. 3 és 5 ajtósokból kijön hátul a tetőkárpit.
-
V8engines
tag
válasz
tothjani81 #66988 üzenetére
Próbáld meg csak a hátsó részét megbontani annyira, hogy belássál. Esetleg bevilágítással, egy hosszú, tompa csavarhúzóval óvatosan megnézheted, nincs-e elengedve a tető és merevítés között a masszázás.
-
tothjani81
senior tag
válasz
V8engines #66986 üzenetére
Nagyon felagyalt ez a rezgés a tető hátsó harmadában kb a hátától 35 - 30 cm re ha megnyomom elhalgat. Na de most jön a macera. Szét kell borítanom az egész belét bakker. Szerintem ez nagy meló lesz de meg kell lépnem. Azóta sajnos már 71. 000 van benne de még ez is vicc egy ilyen autóba.
-
V8engines
tag
Estét!
Első szériás Mazda 3 ajtóhangszóró méretek után ki érdeklődött?
Bocs hogy nem olvasok vissza. Legalább 1 hete nem voltam itt.Mindenesetre ma leméreteztem. Nem BOSE rendszer, de még a gyáriak vannak benne. Elől-hátul oválok, egy mérettel rendelkeznek.
205x145 a hangszórók teljes mérete és 55 a mélységük. Hátul akár 100 is elfér, letekert ablaknál sem zavar be semmit.
Elől viszont max. 75.Ha az emberfia ovál helyett kör formát szeretne, megoldható, de agyalni és küzdeni kell. Mivel az ajtó belső üvegszálas műanyag. Talán egy 8-10mm-es kiemelővel megoldható és egy kevés műanyagcsíkot le kell faragni a kárpit belső oldalából is.
-
V8engines
tag
válasz
tothjani81 #66977 üzenetére
Szia!
A Caravan-nak azért jókora méretű teteje van. Be tud "rugózni" a mély hangokra, mint a hátsó rendszám.Ha az okát meg szeretnéd fejteni, kezd azzal, hogy kézzel felülről (ésszel) végig ütögeted a tetőt.
Akár egy keresztmerevítő lemez is zöröghet alatta. Pl. elengedte a gyári masszázás.Következő lépés a tetőkárpit levétele után fog csak következni.
De azokkal vigyázni kell, ne törjön meg sehol kiszedéskor. Ha meg már válik le róla a kárpit anyag, az sajnos le fog hullni idővel.
De az az 55000km nem semmi ám egy F Astra-tól.
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok.autóhifiben kezdő vagyok és persze,hogy lett egy problémám :
Vettem egy picike 150W-os aktív mélyládát a kocsiba.
Be is lett kötve,viszont alig szól.
a haver szerint azért,mert a fejegységemen nincsen subwoofer kimenet,csak egy pár Rca "Rear pre out" felirattal.
azt tapasztaltuk,hogy olyan ,mintha bekötné a hátsó két kapalptartós hangszórókhoz párhuzamosan.
Ugyanis a fejegységen,ha a faderrel előrerakom a zenét,akkor a hátsó kett hangszóró és a mélynyomó is elhallgat.Valóban a fejegységen lenne a gond ?
a láda egy Blaukpunt Thb 210A.
a fejegységem Panasonic CQ C1001N. -
tothjani81
senior tag
Pedug csak ez van benne
https://melynyomo.arukereso.hu/sencor/scs-wa-1003-p358672355/
Amúgy adja rendesen mwretéhez képest
-
tothjani81
senior tag
-
Lusu
aktív tag
válasz
A tető kárpitot mindenképp le kéne venned és úgy is meghajtani a zenét, hogy kiderüljön mi okozza. Ha kézzel ellentartasz a tetőnek kivülről elcsendesedik? Lehet az egyik merevítő ragasztása már elengedte a lemezt és az zörög.
-
troll81
addikt
válasz
tothjani81 #66979 üzenetére
az enyém stp vel van megcsinálva a kárpit alatt .igy vettem és szerintem jól sikerült neki megcsinálni.
-
troll81
addikt
válasz
szigeteld a kárpit alatt és jó lesz.a tetőm jól sikerült az előző tulaj rendbe tette, és elég jó anyaga van a kárpitnak is.akkor lemez rezonál be nállad?
mereviteni kellene akkor mindenképp.
-
tothjani81
senior tag
Szia. Ez az autó szinte biztos nem volt szerelgetve. Hihetetlen de újszerű állapotú. Év elején lett behozva Németországból 1 gazdás szervízkönyves 20 éven keresztül a gazdája ugyan abba a szervízbe vitte minden évbe 55 ezer km es. Minden patent minden csavartakaró mindenhol megvan. Ami nagyon zörög az a teteje a lemeztető meg a hátsó rendszámtábla. A remdszámtábla az ok orvosolható de mit csináljak a tetővel. A kárpit feszes rajta nem lóg sehol.
-
Lusu
aktív tag
válasz
tothjani81 #66975 üzenetére
A csörgést zörgést nem maga a hangszóró okozza, (az inkább recseg, serceg) hanem a (leginkább mély) hanghullámok rezgetik az alkatrészeket. Meg kell keresni hol és mi van elszabadulva, újra rögzíteni, rezgéscsillapítani, összerakni. Elég öreg autód van, valószínűleg sokszor volt már szétszedve a belső tere is, a kettő együtt az esetlegesen hanyag szereléssel ide vezet. Sziszifuszi, de nem lehetetlen munka.
A jobban zörgés oka szerintem csak annyi, hogy a hátsó hangszórók nélkül kevesebb hangerő száll szembe a zörgésekkel -
tothjani81
senior tag
Üdv. Javaslatokat vagy konkrétumokat szeretnék valakitől/kiktől akik jártasak autó hifi építésben. Adott egy Astra f caravan. Kalott egy alap sony fejegységet és egy 10" aktív mélyládát. Szépen és dinamikusan szól de a kocsi teteje baromira zörög. Olvastam olyat hogy ha mélynyomó van a hátsó ajtóból ki kel iktatni a hangszórókat. Kikötöttem de hihetetlen de valamiért jobban zörög az autó. Ki mit javasol mit tegyek. Nem az utcára akarok zenélni nem ez a cél hanem bent élvezni a zenét csörgés zörgés nélkül. Esetleg előre hátra mire cseréljem szerintetek a hangszórókat ugye a gyáriak öregek már.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Speeedfire #66972 üzenetére
Ez tetszetős, a diagramok alapján jónak kellene lennie...
-
Speeedfire
félisten
Ez így milyen lenne szerintetek? Így maradhatna a 35L, nem kellene 45-50L doboz. Obiban vannak 12.5cm-es csövek, könyökök. Ilyenem pedig van otthon. Levágnám a végeit úgy, hogy 12.5cm legyen, majd összeragasztanám. Könyökkel meglenne a 42cm hossz.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
ha a gyári erősítős hangszórót benne hagyom az autóba az sokat fog rontani a hangzáson?
azt nincs szívem megbontani, a 12 kábeles qurv4 any..t -
Lusu
aktív tag
válasz
B-enji #66967 üzenetére
Jó hát 10 millió alatt még spórolni kell az anyagköltségen, nem úgy van az, hogy a legjobbat kapja a vevő aprópénzért
De azért ebben egy tisztességes rádiusszal ellátott cső dolgozik, míg a PVC esetében a belső íven 0mm a rádiusz és ezért gondoltam, hogy azon a törésen esetleg "zenél" a levegő.
Természetesen a tapasztalat előtt meghajlok
Én csináltam 1,6TD golfra provizorba 50-es PVC-ből intercooler csövezést, abban úgy sziszegett, fütyült mintha legalább ezer lóerőt etetne -
hundai
aktív tag
Üdvözletem!
Új erősítő és sub vásárlása van tervben.
Kevés hely miatt Gladen RS 10 BR-re gondoltam.
Gladen RC 90c2 elég lenne hozzá?
Gondoltam az Eton RS 100.2-re is, de mivel a hosszabbik oldalán vannak a ki/bekábelek így a nyomó miatt útban lennének, eniatt elvetném az ötletet. -
Alpachino
veterán
Kiszemeltem egy (vadi új láda és a sub is) 28literes zárt ládában lévő pioneer TS-W306R 30-as mélynyomót [link]
Egy Signat rom4 hajtaná audi a4 b5 csomagtartójában lenne. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy a mostani 28lit reflex ládában lévő 25-ös mélynyomómat érdemes lenne erere lecserélni ? -
choco01
addikt
Hali.
Teljesen megállt már a hangszóró a kocsimba(Skoda Fabia 2007-es) és szétkaptuk az ajtót kivettuk a hangszórót keretestől és szeretnék bele venne egy másikat.. Eddig 13,5cm volt benne de néztem 16,5cmest hozzá, elvileg lehet hozzá kapni beépítő keretet így bele lehet tenni ezt is..
Kérdésem hogy ez valóban lehetséges? És hogy neztem 2 utas Pioneer es 2 utas JVC hangszórót előbbi 14k utóbbi 7k leaarazva, nem tudom hogy eleg a JVC vagy inkább Pioneer? A fejegyseg JVC azthiszem 4x45W.
-
pengusz77
senior tag
-
Lusu
aktív tag
válasz
PiciPeti #66946 üzenetére
Köszönöm, pontosan ezekre a tapasztalatokra van szükségem
Akkor majd menet közben kiderül meddig tudom beforgatni. Hogy korrektül az ajtóba szóljon ezt a 60 fokot nemigen tudom sokkal szűkebbre venni.
Annak érdekében, hogy fizikailag minél kevesebb aszimmetria maradjon a rendszerben, érdemes a jobb oldalát hasonlóan butára (nagyobb kúpszögűre) hagyni? Természetesen a sofőr füle szempontjából, az utas nem tényező
Még mindig 9887R-rel hajtom a rendszert, ad némi lehetőséget ezek korrigálására, de nem túl kifinomultakat. -
vasi89
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #66950 üzenetére
esetleg ez? de valóban meg van bonyolítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology routerek
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest