Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zárolási képrnyő jelszavas belépés csoport házirendből
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
Találkozott már valaki a Kenwood KMM-304-el?
Megjött... Asszem' menni fog a Pio 5900BT...
-
kismokesz
tag
hello 3db fejegységet cserélnék 1db-ra ha valakit érdekel irjon.
-
Ricsx
tag
hát igen,de a belsejébe nem látok bele
ha bele is látnék sem tudnám eldönteni hogy jó e vagy sem
Egyébként mit gondolsz a korábbi írásommal kapcsolatban? Fejegységen maradjon a 2 első hangszóró és a mélynyomó menjen csak a 4 ch erősítőre? A másik meg,hogy jó lehet a hangszóró attól függetlenül hogy csak 13cm-es? Nagyobbat nem tudtak beletenni,kalaptartót meg nem akarom szétcseszni.
-
Ricsx
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni a tapasztaltabbaktól autohifi téren....én eléggé laikus vagyok a témában sajnos.
Már jó ideje,hogy elvittem hifisekhez a kocsimat(Audi A3 mk1) ahol beszerelték a fejegységet egy JVC KD-320 BT-t és előre ajánlottak nekem egy Magnat pro power 213-as szettet (erre azt mondták hogy 20E FT ért többet tud mint némelyik 35E FTos) Az autóban jelenleg gyári mélynyomó van. (Bose rendszer,az első hangszórók cserések lettek mert ki voltak szakadva)
Ezek után viszont már vettem erősítőt külföldről ami noname... 3800W () tudom hogy ez nem jelent semmit sem,fel van tűntetve az RMS is az 4*85W ez talán már valósabb...? az erősítő 40A-es biztosítékkal van ellátva. Nos szeretnék egy mélynyomót,de nem tudom hogy milyet válasszak,eddig a DLD500-at néztem ami elég jó árban van és nagyon pozitív véleményeket láttam róla,a kérdés csupán hogy elég e hozzá az erősítőm. 4 csatornás az erősítő...úgy lenne érdemes hogy a 2 első hangszórót is az erősítőre kötni és még a mélynyomót is? köszi előre is
-
-
Tikakukac
titán
válasz
DigitXT #64283 üzenetére
Holnap hozza egyik cimbi barinője angolból, nem nézettem meg jobban, hogy mennyire van bontva a korbács, de megoldjuk
Szerintem most sincs cserélve és jó, meglátjuk. Ennél nehezebb bajom ne legyen, kormány és átvezető csere is lesz, plusz kormányadapter. Szóval becsúszik vagy 3 méter vezeték megint -
Ciccuka
veterán
Samus és kk831228
Remélem nem jön ki majd belőle a füst
-
troll81
addikt
sziasztok valaki használt már ilyet? az inditó és a pót aku közé? Töltéskiegyenlítő 24V/12V 5A?
-
Ciccuka
veterán
Az mitől van, hogy a gyújtás levételével nem őrzi meg az autósrádió a beállításait?
Valaki azt írta, hogy a sárga és a piros vezetéket fel kell cserélni és jó lesz (a régi autósrádióval nem volt ilyen gond).Ez van a leírásba:
Red - Accessory (piros)
Yellow - Battery (sárga) -
Tibko8
senior tag
Nekem ma került be a kocsiba. De azt kell hogy mondjam ég és föld a különbség hangzásban. Nem hallgattam sokat kb 3-4 percig míg kipróbáltuk hogy müxik. Holnap lesz rá időm szórakozni vele. Előtte egy LG volt de most ez a Pioneer szinte csodát tett a gyári hangszórókkal. Bekerült mellé egyébként egy Pioneer 16 cm hangszóró a kalapba és sokat dobott az is.
Blaupunkt: 14E Ft az új ára én egy kicsit alkudnék és úgy már megéri szvsz. Haver most rakot be az e36-ba egy ilyet ő azt mondja nem érez különbséget. Előtte nem tudom mivolt.
-
d.beni
aktív tag
Asszem csak januárban derül ki hogy mi a baj. Aki bekötötte arra tudott adni időpontot.
Remélem csak kábel probléma lesz. Arra gondolok, hogy valahogy beszorulhat a hangfalkábel amikor lejáratom az ablakot az ajtóba. Tehát valahova beszorítja az ablak éle a kábelt. Vagy a hangváltó rossz esetleg maga a hangfal. -
válasz
Tibko8 #64257 üzenetére
Blaupunkt Tokyo 110 használtan ér 8.000 Ft-ot?
Vettem egy fejegységet tegnap, típust hagyjuk is, gondoltam kipróbálom, de inkább viszem is vissza ma, és ez most képbe került, vagy marad 1 Pioneer az Auchanban, de az 17.990, igaz az új.Megéri a dupla árat egy Pioneer? (nem fogom hallgatni napi szinten órákon át)
-
Samus
addikt
válasz
d.beni #64266 üzenetére
Koax (több az egyben hangszóró) vagy komponens szett (külön vannak a hangkeltők)? Egy csatornáról hajtod a szettet, vagy külön a mélyközep, külön a magas (a csipogó a nagy hangszóróra van kötve?) Van külön hangváltó? Milyen szett? Kicsit több infót írhattál volna. Így elsőre szaladt tekercsre tippelek.
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problémám a hangfalaimmal.
A kocsimban az első pár koax hangfalakból a bal oldalon, csak a magas "csipogó" ad ki hangot. Az ajtóban lévő 16cm es hangfal nem szolal meg.A kábele nem csúszott le.
Erősítőre vannak kötve.
Mi lehet vele a gond?
Valaki esetleg tudna segíteni, vagy tippet adni?Előre is köszönöm!
-
troll81
addikt
Pioneer DEH-1900UB errol kellene velemeny a cd mindenkepp kell aposomnak lenne valaki tesztelte mar?
vagy mas egyeb jo is johet 25k a max keret
-
icemad
nagyúr
Kicsit szégyellem leírni, hogy mim van most, mert az én esetem amolyan "hozott anyagból dolgozok". Szóval van egy pioneer 4400 BT fej, 16 centis pioneer az első ajtóban (típust még nem tudok), meg egy jbl basspro 2 aktív sub.
A kinézett dsp egy pioneer deq p800. Van még itthon 2 pioneer erősítő és egy pioneer 12 inches mély (jelenleg láda nélkül). Ebből próbálnék valamit összehozni. Az autó egy golf 4 edition. -
okezsoke
tag
Sziasztok!
Elég komplex a probléma.
Van egy 2001-es E46 coupé BMW-m.
Ebben gyári "CD Business" hangrendszer van. Sajnos 2001 az pont váltás év, tehát vagy Alpine, vagy Blaupunkt a gyártó.
Tulajdonképpen mindegy is, mert a fő problémám a fejjel van, ami kizárólag CD-t képes befogadni, sem Aux sem más megoldás nincs külső jelforrásra.Szeretnék egy olyan fejegységet, ami képes együttműködni Androidos telefonnal és elfogadható hangot ad a gyári hangfalakkal. Spotify, esetleg kihangosíŧás, számkiírás, ilyesmi.
Innen indultam.Aztán olvastam egy cikket ami arról szól, hogy valaki egy 2001 es 325i-ben kicserélgette a hangszórókat viszonylag olcsó OEM darabokra és csodát
látotthallott, mert sokat javult a minőség. Bár az én autómban valószínűleg nem ugyanazok vannak, felmerült, hogy talán ezzel is érdemes foglalkozni.Szóval nem vágyom minden igényt kielégítő mélynyomós audiofil hangra, de valamit szeretnék kezdeni legalább a fejjel, és ha azt mondjátok van jó ár érték arányú hangszóró upgrade, akkor azon is elgondolkozom.
Összességében 100 ezer Ft-nál többet nem szeretnék költeni rá.Előre is köszönök minden tippet és tanácsot.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. A dsp mindig javít valamennyit a rendszeren vagy ebből is kerülni kell az olcsóbbat? Mert találtam egy olcsóbb pioneert, csak nem akarok feleslegesen pénzt kidobni.
-
Ciccuka
veterán
Ezek közül melyik autósrádiót javasoljátok?
Mechanika felesleges -
Tibko8
senior tag
Nekem ma fog megérkezni egy olyan Pioneer amit linkeltél csak én a piros gombosat rendeltem. [Pioneer MVH-S100UB]
Nekem is pont ezek voltak a szempontok. -
JVC KD-X341BT kikapcsolt állapotban ha van gyújtás kiírja az időt és a dátumot. Ezt alapból nem lehet kikapcsolni?
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Pio X380BT fejet, működik ahogy kell, viszont nem írja ki a zenék címét amik a rádióban szólnak. Sem a music FM-en sem, sem a Radio 1-en, se sehol. Annyit ír, hogy “Pop Mus”. Hiába nyomkodom a display gombot, nem ír semmit. Mi lehet a gond?
-
B-enji
tag
válasz
fojtviki #64248 üzenetére
Az a fej nagyon jó választás volt szerintem, és egy alap idő korrekciót is viszonylag könnyű beállítani vele, hiszen csak kiválasztod a sematikus rajzon a kívánt hallgatási pozíciót, (jelen esetedben nem is tudom, hogy most bal vagy jobb oldalon van-e?
) és nagyjából belövi a színpadot, innen még lehet finom állítgatni +/- azon az oldali hsz pár értékén, amelyik oldalon ülsz. Steg erősítő is nagyon jó. Ha minden bekerül amit írtál, és sikerül egy jó beállítást találni, akkor nagyon jó kis rendszer lesz.
-
kismokesz
tag
olyan kérdésem lenne usb/memkártyás nincs rajta aux. útolag lehet bele épiteni?
-
No picit mostmar unom a temat. DSP nagyon draga, erosito megint nagyon draga. Szoval rendeltem masik fejegyseget 2 din amiben van DSP: [link] Lesz egy mosconi 120.2 hasznaltan es talan £40-ert ideadnak egy rockford erositot a sub-nak: [link] Eleg volt, ez lesz a rendszer es kesz, ebbe azert igen bele lehet merulni, de ugy igazan. Az egy honapos pioneer meg megy eladasra, ha mar ennyi penzert nem tudtak DSP-t belerakni
-
spiky03
veterán
válasz
troll81 #64239 üzenetére
Hyundai i30
Gondolom akkor folyhatott be, amikor leszedtem a takarót és kinyitottam az ajtót, hogy a füleket kiszabadítsam. Mert azért az vizes volt, hogy kint állt egy hete és este is esett.
De mondjuk remélem, hogy nem folyt be az ajtóba, csak a külső részén. Nah meg nyáron szigetelte Peti az ajtót.így gondolnám az is véd azért ha befolyna a víz.
-
Szia. Nem hiszem, hogy alul lett meretezve. Miota tudom, hogy biztos lesz erosito mar megvettem a kabeleket
power es ground cable: [link] [link]
a hangszoroknak ez: [link]
Ez pedig az rca lesz 2 par, bar ez meg valtozhat: [link]
B-enji: Volt mar minden megfontolas alatt de meg 2 erositot sem akarok nemhogy 2 erosito+dsp
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek.
Tortent ugyan egy kis baleset. Mivel itt a hideg ido, igy a szelvedore ra tettem ilyen vedd, aminek a fuleit a ajtoval kell rogziteni, ra kell csukni. Viszint most, hogy esett az eso, befolyt az utasterbe egy keves. Becsorgott a fulekn, ami szepen az ajton folyt vegig, igy erintette a hangszorot is.
A kerdesem az, hogy hogy tudnam kiszaritani? Vagy eleg neki az ha megy a futes? Meg kb mennyi ido amig kiszarad?
Szetszedni nem szedtem, hogy mennyire erte a hangszorot, de gondolom elegge, mert a hangszoro racsrol tudtam vizet le torolni.Vagy mi a legjobb megoldas ilyen esetben?
Koszonom
-
troll81
addikt
Sony Modell XDP-U50D konkrétan mire jó valaki tudja retro cucc d jó lehet?
-
kismokesz
tag
hello
olyan kérdésem lenne hogy adott egy fejegység ahova a rádió csatlakozója megy oda lehetne kötni rca kábelt? vagy egy 3,5 jack-et? aux nincs rajta sajnos, és arra szeretném használni. -
kk831228
addikt
válasz
Gábor984 #63710 üzenetére
Na végülis nem stimmel a bekötés...
Most vett egyik haver kenwood-ot és sajna mndegyik kék fehér vezetéken állandó 12v van... Nekem meg nincs rajta az erő ,de bekötöttem még múltkor és hát mondom most már megnézem az enyémet is ,és hát ott van az állandó 12V a remote vezetéken ...
Szóval át kell kötni a kapcsolt fejegység tápvezetékére az erő remote szálat... Akkor ha kiveszem a kulcsot le kell kapcsolnia de, ha csak a fejet kapcsolom ki akkor nem fog az erő lekapcsolni sajnos... Nem tudom mióta van így ...
-
B-enji
tag
válasz
fojtviki #64219 üzenetére
Csak megfontolásképp, ha esetleg nem jönne össze, és nem tudom a hely mennyire engedi, de az ilyen minden egybe megoldás helyett elgondolkodnék 2db kétcsatornás + dsp felálláson is. Legalábbis nekem eddig az volt a tapasztalatom, hogy nagy előre lépés volt, mikor a mélyláda nem négycsatornásra volt kötve hanem külön kétcsatornásról ment hídba, sokkal teltebb, erőteljesebb volt a mély tartomány megszólalása, már kis hangerőn is. 100-asból talán így is össze lehet szedni használtan. Audison bit ten dsp-k már elég jó árban vannak ha jól tudom.
-
Lusu
aktív tag
válasz
fojtviki #64219 üzenetére
Jól beindítottak a lejtőn
Ha megveszed ezt az erőt, (vagy bármelyiket) tekintettel az eddigi előzményekre az RCA hangszóró és tápkábeleket véletlenül se méretezd alul, inkább tudjon többet. Mondom ezt azért, mert szar emiatt szétcincálni újra és újra az autót és azért, mert szerintem te itt nem fogsz megállni, a későbbiekben ne a kábelezés szegje kedved. -
kismokesz
tag
hello adott egy atd cr-778 fejegység olyan kérdésem lenne hogy aux-ot lehet valahogy kötni rá? illetve az iso kábelről valakinek nincs fénykép-e?
-
G.Zs.
senior tag
-
G.Zs.
senior tag
válasz
fojtviki #64211 üzenetére
Semmi esetre se csereld le azt a szettet, foleg amig nem latott erositot.
Ha normalis erosito lesz elotte, rendesen be vannak allitva a vagasok, fazisban szolnak a hangszorok, eltoltottel mar egy honapot a rendszer testreszabasaval, es meg mindig nem jo, akkor lehet cserelni valamit. Addig csak penzkidobas egy dragabb szett vasarlasa. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Itt csak a hifi részről lehet beszélni? Mert engem pl érdekelne belső világítás is, de nem találtam megfelelő topikot. (EL wire, led, stb)
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64200 üzenetére
Igen egy laptop kell hozzá, de kis utánajárással önállóan beállítható vagy némi összegért szakműhelyben is megcsináltathatod. A bővítő kártya jó dolog, de nincs minden típushoz ill. igazából akkor jól használható, ha minden komponens azonos a kártyánál rögzített szettel.
-
törölt tag
válasz
fojtviki #64207 üzenetére
Szavaidat idézve "Mint irtam nagyon szepen szol ami eddig van, olyan hangok jonnek, foleg magas reszrol, hogy nem is tudtam, hogy ilyenek vannak a zeneimben" ez egy magasabb kategóriás (jobb) magassal még hatványozottabban igaz lenne
Ha a lehetőségek engedik,akkor inkább adott hangszórónak megfelelő térfogatu ládát csináltass a specifikus helyett. Előbbi előnye,hogy relatív olcsó,és csak be kell szerelni. De hátrány,hogy kevés hangszóró fogja ott jólérezni magát,ideális meg kb egynek sem lesz. Utóbbi előnye,hogy a hangszóró azt kapja ahol a legjobban érzi magát,cserébe nem olcsó.+0-as nyomóban is van lomha,és gyors is,nem csak átmérő függvénye.. Inkább az a kérdés,mi számodra a fontosabb.. Pontos pörgős mélyek,vagy lágyabb de picit elnyúló mélyek ,zeneiség stb.. Na jól összemostam pár hozzászólásra a válaszom..
-
válasz
Chris82 #64202 üzenetére
Ohh szuper. Meg vagy vele elegedve? Nem tudom az elso hangszoroid milyenek, de kepek alapjan a mely az Gladen SQX 12? Szoval tenyleg erdekel, hogy meg vagy e elegedve vele? Nagyon nagy valoszinuseg szerint itt is az az erosito lesz
troll81: azokat a bovitokartyakat hol lehet beszerezni?
G.ZS Pioneer DEH-X8700DAB Nezegetem most, de szerintem nincs benne
-
troll81
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Könyvajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Banggood
- További aktív témák...
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Panasonic Toughbook Cf 54- Katonai laptop- I5 6. gen- Érintős
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest