Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tovabbra sem erzem akkor nagy szamnak. Az aki 30k-ert vesz fejet annak mindegy hogy 2.5v vagy 4v a kimenet, nem fog előjönni a rendszeren a kulonbseg. Usb elol-hatul, reszlet kerdes. En a 80prs-en jobban orultem volna, ha elol van. Aki elore akar lepni, az vesz 50 kornyeken egy bt92sd-t, abban legalabb van idokorr es lehet vele valamit kezdeni.
A gariztatas miatt en a hazai 30k-s pio fejet ajanlanam ezzel szemben, de ízlések es pofonok.
-
s4tch
veterán
válasz
tboy93 #65585 üzenetére
Nem mondanám, hogy ismerem az összes hasonló fejet, de azért ebben az árkategóriában a Pionál sem a 3 pár RCA, sem a 4V, sem a flac támogatás nem általános, pláne nem egyszerre. Illetve ezen hátul van az usb csatlakozás, és a belépő fejektől jobb felbontású a kijelző is.
-
válasz
Speeedfire #65594 üzenetére
6k a kettonk telefon szamlaja parommal, nekem ennyit nem er a korlátlan mobilnet.
-
válasz
Speeedfire #65592 üzenetére
Burzsuj
Nekem csak 2.5Gb mobilnetem van, azt hamar el lehet lőni a spotival.
-
válasz
Speeedfire #65590 üzenetére
Spoti-ra gondoltam, de utána néztem és ha jól látom 160kbit a free acc, 320 a fizetős.
-
válasz
Speeedfire #65588 üzenetére
Nem 190kbit?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sub-ZeRo #65586 üzenetére
Én is amiatt hajtom az aptx-et. Minden zene spotify alatt van, nem kell letölteni semmit se, rippelni se. Se áttölteni. Csak EU-ban eléggé hiánycikk. Amcsiból behozni meg elég feláras lenne.
tboy93: Miért lenne elég? BT-n 96kbit/s, közben meg 320 kbit/s-en jön a spotify. -
válasz
Speeedfire #65570 üzenetére
Így van. Nekem a bt kényelmesebb, azért írtam.
-
s4tch
veterán
https://www.amazon.it/gp/offer-listing/B00PAQGYIG/?condition=used
Van pár használt Pioneer X8700bt az olasz amazonon. Ezek általában újszerű, bontott dobozos termékek, jó eséllyel sosem voltak beszerelve. Ha valaki ilyet keres, kb 10 eurós szállítási költséggel megkaphatja. Itthon legalább 20 ronggyal drágább...
-
PiciPeti
őstag
válasz
Matuka1990 #65581 üzenetére
Üvegbiztit hanyagolnám, helyette inkább mini ANL-t mondanék, mondjuk Gladen házzal. Az jó, és olcsó.
Az RCA kábel helyett pedig szerezz be olyat, ami nem csak úgy néz ki mintha az lenne...
Sajnos a készletben kaphatók jórésze kritikán aluli, zajosodik, sérülékeny, és a hangja is szar...
Gladen Eco, Connection BT2, vagy kácsában kapható barnás-lilás szerelt kábel. Utóbbi sztem a best-buy ebben az árkategóriában. -
Speeedfire
félisten
Közben a kenwood-dal párhuzamosan leveleztem a pioneer-rel is. Ők ezt küldték ma nekem.
"The audio quality should improve slightly when connecting the phone through USB to your MVH-X580BT in comparison when using BT.
Aptx is indeed not yet supported, but we're working on implementing this in the future."Valamivel jobb usb-n a spotify 580BT alatt, de nem sokkal. Lehet valami egyszerűbb dac van benne.
APTX meg valamikor a jövőben, ez lehet akár 2019 is így. Lehet egyelőre megtartom a 350BT-t, aztán ha lesz esetleg valami jó APTX kenwood (pl a 45U). Vagy olcsóbb DSP akkor rámegyek, egyelőre így nem látom értelmét a fej cserének nálam. -
Samus
addikt
válasz
Matuka1990 #65576 üzenetére
A magnó (te jó ég... Kazetta sincs benne) hátulján az élőerősített kimenet az erősítő számára. Ne dugd a fejegységre, mert nem fog szólni.
A ládán banándugó van, filléres cucc. Sokan használják, mert könnyen kivehető a láda, ha kell a hely.
A kondenzátornak semmi értelme. Egyébként sem. Ha kevés a kakaó, akkor plusz akku kell.
Most pedig komolyabb dolgok. Ha ezeket így feltetted, ne próbáld meg magad megcsinálni, mert csúnya vége lesz. Ez jótanács. Nézz utána, olvass utána. Sokat. A kábelezésről semmit nem kérdeztél, pedig az erősítőnek nem elég egy cérnaszál, az autóban pedig nincs olyan előkészítés, ahonnan lopni lehetne áramot.
-
Matuka1990
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
1. A magnó hátulján van kimenet kulön a melyládának. Ebben az esetben is az erösitöre kell kötnöm a mélyládát vagy ilyenkor inkább a fejegységre dugjam?
2. A melyláda csatlakozo nem kompatibilis. Hagyjam ki és kössem direktbe vagy lehet kapni fillerekért ilyen
átalakitot?3. Van e ertelme kondezátort beépiteni ha nem annyira drága vagy erös az autohifi cucc?
-
maláj
addikt
asszem megvilágosodtam
persze a hangszóró ergya de azt majd eladom vagy megy a műhelybe
beszéljetek le erről (de hathatós érv legyen mögötte)
-
evo87
őstag
Egyébként a 2 dines, de nem érintős (pl.: KENWOOD DPX-M3100BT) fejeknek van érdemi előnyük az 1 dinesekkel szemben? Vagy mi volna a létjogosultságuk?
-
flash-
veterán
én ezt néztem, itt nem írják külön hogy MTP, de gondolom ua. hogy androidról lejátszik nem?
(Android Media Compatible
Compatible Generations Compatible Android phones with Android V4.1 or higher
Supported Functions • Android App control via USB
• App playback (4.1 or later)
• Music playback
• Battery charging
• Voice Control
Compatible with Android )MVH-280FD
[link]mellesleg
Maximális teljesítmény 4 x 100 Wbár mtp-be már nem játszik le flac -ot...hmm...
-
válasz
Speeedfire #65567 üzenetére
Bt-n kapcsolódik a spotify a fejhez. kipróbáltuk.
-
Speeedfire
félisten
Ha már előjött a kenwood. Beszéltem a magyar importörrel és nem lesz várható aptx-es 1 din-es fej idén se. Így marad a használt 45u vagy amcsi import.
Lehet, hogy lemondok róla és pioo 580bt lesz a vége.
Értelmes cikkeket meg nem találtam azzal kapcsolatban, hogy pl a fenti 580bt-t usb-n keresztül miképp lehet irányítani a spotify appot. De csak azt tudom elképzelni, hogy dac-ként funkcionál. -
Möhe
addikt
válasz
PiciPeti #65548 üzenetére
'sza
Akkor marad az amit még anno kellett volna behúznom.
Rainbow DSP 1.8 wifi-vel tudok telefonról (kábelen is a manual szerint ha jól látom) steamelni.
Más egyéb DSP-t nem találtam ,amihez minimum kábelen mehetne a telefon ,illetve Hifonics Medusa M8 ami szintén wifi-s.A gyári rádióról marad az FM sáv, telefonról meg a zene. Fejben jól raktam össze vagy van valahol bukta?
szerk:a link alapján 400€,máshol meg 600€, megbízható a hely?
-
flash-
veterán
üdv
melyik a legolcsóbb ajánlott MTP-s(Android telefont kezelő) cd-s,usb-s fejegység?
-
válasz
pengusz77 #65557 üzenetére
Es ha mondjuk, a kesobbiekben megis akar picit fejleszteni? Vagy mondjuk ugy van mint mi, hogy nem is tudtuk mire valo az idokorrekcio?
En csak felhivtam a figyelmet, hogy az eleg fontos dolog. Gondoltam szolok, hogy ne kelljen neki 3 fejet vasarolni
De nekem vegulis mindegy
-
troll81
addikt
sziasztok Phoenix Gold Zx450 ez a pg közt hol van gyengébb vagy jobb?
-
Sziasztok
Keresőt használva csak egy érintőleges hozzászólást találtam, így inkább kérdezek.
Egyelőre marad a fejről hallgatás - Pio x580bt - és az érdekelne van e értelme a fejtől a két első hangszóróig normális kábelt behúzni vagy elég a gyári cérna? Ha be is húzom, hogyan lehet normálisan aplikálnina fej kimenetére?
Tervben van, hogy csinálok mdf kiemelő keretet, hogy 16.5-ös szett is beférjen.
Megane 2 kombi
Pio x580bt
13cm Impact szett -
maláj
addikt
2 "bajom/kérdésem" van csak vele
- High-Pass Filter nincs benne ==> ez mennyire gáz ???
- van hozzá ISO madzag (DC cord (Mitsumi to ISO)) ==> ez jó lesz a Yarisomba ??? -
troll81
addikt
Hello Audison Lrx 4.300 ezekkel valakinek valami?miben ter el a VR tol?
-
Möhe
addikt
Üdv.
Mennyi értelme van egy alacsonyabb feszültségű fej 1-2Volt (időkorr/hangváltó nélkül) és az erősítők közé egy DSP-t (Bit Ten/One) betenni? Annak 4V a kimeneti feszültsége ha jól olvastam. A hangzást nézve elsősorban, és a hangváltást időkorrt másodlagosnak tekintjük?
Amennyiben igen,akkor a fej-DSP-erősítő közötti RCA-k elég ha a DSP után vannak jobb minőségben vagy mindenhol legyen egyforma?
köszönöm -
dmad
aktív tag
válasz
lautnermark #65517 üzenetére
Köszönöm!!
-
PiciPeti
őstag
válasz
Speeedfire #65537 üzenetére
Ezek közül az EA2190, vagy a SS lehet jó neked. De ez a SS már nem az a REF széria, ezek kínában készültek már. Persze ettől nem gagyi, de ne várj tőle olyan csodát mint egy régi kék USA REF-től.
Rainbow, Steg száraz karakter.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Van itt még rainbow mpa 4.75 is. Steg aq 100.2. Árban ez a legjobb, hangra meg nem tudom sajnos milyen.
-
válasz
Soundstream ref szeriarol csupa jot hallottam, dögös karakternek mondjak, kacsa7-nek van/volt tobb is talan.
-
Speeedfire
félisten
Ajánlottak egy Emphaser EA 2190, és egy Soundstream REF620.2 erősítőt is. Ezekről vélemények?
-
s4tch
veterán
válasz
fojtviki #65534 üzenetére
AK70-et semmiképp nem tudtad volna digitálisan csatlakoztatni a fejhez. A lejátszó analóg kimenete mehetett volna a fej aux bemenetére. A DSD amúgy sem a Szent Grál, de így... Borítékolhatóan semmi értelme nem lett volna.
Viszont 80 font nem pénz azért a lejátszóért. Mellé kell egy jó fülhallgató, és csodásan zenél. Tonálisan, felbontásban, dinamikát tekintve nehéz és drága azt a hangot autóban reprodukálni.
-
válasz
PiciPeti #65526 üzenetére
Ipod semmikeppen nem kell. Annyi erdekelt, hogy Ipod miert is jo ehhez a fejhez egy A&K meg miert nem
Egyebkent csakis a DSD miatt kellett volna. Mondjuk meg annyi, hogy peldaul egy media lejatszon azert konnyebben es gyorsabban lehet zeneket keresni. Nekem legalabbis a zenekereses, mappavaltas kisse bajos ezen a fejen. Mivel en vagyok az utas, altalaban ram marad ez a feladat
-
s4tch
veterán
válasz
PiciPeti #65530 üzenetére
Az egy dolog, szólnia azonnal kell. Viszont egyből tudsz szűrni pl előadó vagy műfaj szerint? Szerintem az adatbázis minden indítás után újra fel kell, hogy épüljön. Rövid ideig volt nálam 80PRS, erre pont nem emlékszem.
Nálam mindenesetre a Kenwood ezt csinálja, ezért az iPod nekem praktikusabb, mint egy pendrive.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Speeedfire #65529 üzenetére
Hát ez tipik Alpine hangzás, legalja, legteteje kicsit túltolva, közepe meg halott kicsit...
-
Speeedfire
félisten
válasz
PiciPeti #65527 üzenetére
Nekem alapvetően bejön így is a hangja, viszont vagy a fej, vagy az erősítő miatt kicsit döglöttnek érzem a közepet. Pedig érzem, hogy tolja és mozog. Csak valami mégsem okés vele. A magas meg még így is vissza van kicsit vége 3dB-el mert nagyon sikít a fülembe.
De lehet ránézek valamelyik Audison VR, vagy Hifo-ra, hátha pont az hozza meg nekem azt ami jelenleg hiányzik számomra. Bevallom szeretem a színezett hangot. Az otthoni is valami hasonló.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Speeedfire #65525 üzenetére
Ranbow profi nagyon formálható karakter, olyan erősítőt válassz elé, amilyen karaktert keresel hangban.
Ha a dögös (elektronikus jellegű) V karakter bejön, akkor maradhat is akár az az Alpine.Ha a részletekre mennél rá kicsit sterilebb (de valósabb) karakterben akkor mondjuk Signat RAM 3.
Ha meleg, selymes hangot keresel, akkor valami Audison (VR -től felfelé), vagy öreg Zed audio származék Hifo 7 - 8 gen, egyes Rodekek...
Esetleg egy régi lila-króm házas roki. (a száma nem jut eszembe...) -
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #65524 üzenetére
De minek az Ipod, vagy bármilyen külső forrás még? Tényleg nem értem.
A PRS játszik SD-ről, és USB-ről is veszteségmentes fájlokat. Értelemszerűen digitális forrásként kezeli ezeket.
Integrálva van a készülékbe, a lehető legkevesebb veszteséggel, a lehető legkönnyebb kezelhetőséggel... -
Speeedfire
félisten
20-30e körül használtan ti milyen sztereó erősítőt ajánlanátok egy rainbow profi line 2 utas első szetthez? Jelenleg egy alpine 3541 teljesíti ezt a feladatot.
-
válasz
PiciPeti #65521 üzenetére
Szia. Nem akarjuk tovabb bonyolitani
Az Astell&Kern lett volna jo arban, es erdekelt, hogy tudunk e vele mit kezdeni
Paromnak azt mondtak, hogy ipod kell prs-hez mert azon van digitalis kimenet. Innen jott a kerdes csak, mert mostmar erdekelt a dolog
Ugy sem vennek egyebkent, ezt a £80-os lejatszot esetleg megvettem volna, de ennyi.
-
kk831228
addikt
válasz
fojtviki #65519 üzenetére
Leírásukban benne szokott lenni, de általában az olcsóbb kategóriában ami ér is valamit, sajnos csak jack van... Viszont a 80 prs - en nincs digitális bemenet és amúgy se tudná kezelni szerintem...
Ráadául belegondolva ezek azert drágák mert jó minőségű dac/erősítő van bennük, ami csinálja a konvertálást analóg jellé. (fül/fejhallgató). Na most akkor lenne ertelme, ha ezt az átalakított jelet tudnád valahogy jó minőségben továbbítani az fej/erősítőhöz...
-
Sziasztok. No ugy nez ki /nagyon remelem/, hogy mostmar tenyleg osszeallt a rendszer es igy is marad
Szoval:
fej: pioneer deh-80prs /harmadik
/
hangszoro: rainbow gl-c 6.2 germanium
erosito szetthez: steg aq 75.6
erosito subhoz: steg k2.01
sub: JL Audio CP112-W0v3 12"
silent coat szigeteles.
qed silver micro kabelek.
Oehlbach Streamline hangszoro kabel.Mostmar tenyleg azt mondom, hogy eleg ebbol
Mostmar kell az ajto, ablak rendelesre a penz
Ugye zsolt19900?
Esetleg valaki felvilagositana, hogy hol talalok infot, hogy egy media playernek van e digitalis kimenete?
Egyaltalan lenne ertelme egy hi-res playernek a fejre kotve? Neha lehet latni, nem csak a nagyon dragakat ebay-en. Szoval ami erdekelne, hogy egy hi-res fejre kotve minoseg romlas nelkul hallgathato avagy sem?
Koszonom.
-
dmad
aktív tag
válasz
lautnermark #65514 üzenetére
Blaupunkt GTb 8A.
-
kismokesz
tag
hello olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom eldönteni illetve kimérni hogy a fejegység csatlakozójába a bal 2 szál közül meik a + illetve - szál?
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
Van/volt egy Blaupunkt aktív láda 20Cm-es nyomóval.
Betojt az erősítője, csúnyán, torzan szólt másik hangszóróra kötve is, de nem ez a lényeg.
Kivettem a hangszórót, úgysem férne el ott ahová szánom (ülés alá lesz beépítve), és ledöbbentem a kis mély duplatekercses...
Na most meg vagyok lőve, hogy kössem be?
Egy sima 2 csatornás (hídalható) erősítőt akartam hozzátenni, de nem tudom hogyan kössem be.
A nyomót kimértem 2X4 Ohm-os.
Annyi mindent olvastam a neten, hogy már fogalmam sincs, nem akarnám hazavágni, sem az erőt, sem a hangszórót.
Köszi!! -
válasz
kk831228 #65509 üzenetére
Ahha en azt hittem, hogy rendes 3.5 jack-kel kell osszekotni. Hat igen na, kb ennyire ertek hozza. Egyebkent amugy is valtozo nala a dolog, lehet, hogy eppen holnapra nyer a sportfogadason vagy pokeren
Egyebkent se szivesen vennem meg, mert anno egy szamitogepet vettunk tole valami £250-ert es eredeti ara valami £900 korul volt. Azutan masfel honap mulva meg jott, hogy adjuk neki el 300-ert
Majd alszom meg ra egyet, hogy akarom e ezt
szerk: pioneer 80prs van most
A dsd miatt akartam volna egyebkent
-
Sziasztok. Lenne meg egy hulye kerdesem. Van egy kollegam aki mindig anyagi gonddal kuzd
Mindent megvesz, azutan elad
Szo ami szo van neki egy astell&kern junior lejatszoja. Ha jol lattam akkor olyan £250 korul van az uj ara. Megvennem, hogy esetleg a kocsiba rakotni a fejre es arrol zenet hallgatni.£80-ot kene erte adnom. Viszont a parom azt az infot kapta, hogy Ipod kell, mert az digitalis. Tehat igaz ez? Hiaba adjak jo aron, ha nem birom hasznalni, csak hihetetlen, hogy egy regi Ipod megfelel erre a celra egy ilyen kaliberu lejatszo meg nem. No mindegy, ha valaki tudja a pontos valaszt akkor megkoszonnem
-
zsolt19900
őstag
no fiúk lányok
sikerült megoldanom -ne kérdezzétek, hogy hogyan- a gyújtásra való cicegést, de a generátorzajom még megmaradt.... kiszedtem amúgy a fesszabot a generátor hátából, megpucoltam a kontaktokat stb. stb. és még észrevettem egy izzítógyertyám kábelénél egy kis szigetelési hiányt, azt leszigeteltem.... ha ez volt a megoldás akkor ez, ha nem akkor nem tudom
továbbá amit észrevettem, hogy a feszültségszabályozómban van 2mágnes amit egy rugó nyom lefelé, ezek eléggé kicsik az újhoz képest... csak egy ötlet a részemről, hogy ez végett lehet-e cserés és ez megoldhatja-e a generátor zaját?
de ha ez nem is, akkor lenne még tippetek? mert most ugye picit fejlődtem is -eltűnt a cicegés- de az indítózásos felpörgéses visítás és a 3-4k fordulatra történő fütyülés megmaradt
ilyen rca szűrőket kihagynék a történetből, azt mondták(tok), hogy minőségromlást okoz
-
s4tch
veterán
válasz
Sixkiller6 #65505 üzenetére
Milyen telefonod van?
-
s4tch
veterán
válasz
Sixkiller6 #65503 üzenetére
Waze pont nem támogatott app: [link]
-
Sixkiller6
őstag
igazából még az alapoknál tartok, elméleti szinten. hogy milyen fejet vegyek, amivel aztán menni fog a varázslat.
de ahogy nézem manapság már nem gond mirror link simán usb-n keresztül, az nem zabálná az akksit mint a hotspot.@s4tch: mirror link usb-n ?
-
s4tch
veterán
válasz
Sixkiller6 #65500 üzenetére
Az a fejtől és a telefontól függ. Két dolog, ami működhet:
- ha a fej tud android autót (jó eséllyel nem fog tudni)
- ha a fejen van mhl/hdmi bemenet, és a telefon tud mhl/hdmi kimenetet -
Samus
addikt
válasz
Sixkiller6 #65500 üzenetére
Ha Droidos, akkor miért nem azon futtatod a Waze-t? Telefonon csinálsz hotspotot, felcsatlakozol rá a fejjel, és hajrá.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest