- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmad
aktív tag
válasz dethroner #76453 üzenetére
Igazad van , de pl. a Kenwood rádión 2 gombot tudsz használni az előlapon levőkből..A hangerő fel-le, sem a menü, sem a voice, sem a home nincs rajta a kormányomon.
Ha ezeket akarod használni, jobb a fizikai gomb.
Amúgy a hozzászólásom elején ott van, hogy az én véleményem.Élj úgy, hogy.......
-
nagyúr
válasz dethroner #76418 üzenetére
BTtelefonon keresztül? Jó, ebben nincs BT modul... Vagy a hideg, vagy a meleg csinálja ki ilyenkor a rendszert. De inkább most a hideg lesz. De az is lehet a pendrive gyengélkedik.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #75097 üzenetére
Na, mentem egy kört, az egyik webshopnak címeztem a kérdést és ezt a választ kaptam:
Sajnos a Pioneer MVH-150UI fejegység nem alkalmas kormánytáv vezérlésre.
Magasabb kategóriájú fejegységekhez telepíthető csak a kormánytáv modul, mivel a megjelölt fej, nem tudja fogadni fizikailag.Szerintetek ilyen van?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dmad
aktív tag
válasz dethroner #75109 üzenetére
Általában a doboz egyik végén van az autóhoz passzoló rész, a másik végén pedig cserélhető, a rádióhoz stimmelő.
Tehát ha megveszed azt ami jó a kocsihoz, akkor ha rádiót cserélsz elég azt a végét cserélni.
Persze vannak kifejezetten autó-rádiómárka adapterek, azoknál ez a lehetőség nincs.Élj úgy, hogy.......
-
dmad
aktív tag
válasz dethroner #75102 üzenetére
Igaz, megnéztem én is, tényleg pont ehhez nem talál semmit..
Érdekes, mert biztos volt rá megoldás.
A connects2 oldalán sem találtam, pedig Ők aztán gyártanak mindenhez...
Még keresgélek, hátha...
Ez esetleg??[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
-
ferrike
csendes tag
válasz dethroner #62760 üzenetére
3 ève van az autómban ilyen "kacat"..Bár minden nagy nevűnek gondolt elektronikai termèk lenne ennyire kacat. A 3 hete lehalt Sony telefonommal az èlen. Android 4.4 , waze, ecuscan, poweramp lejátszó, tolatókamera stb. FM vètel tényleg nem a legjobb, de a hangja nem rosszabb mint a gyári volt, cserèbe rengeteg szolgáltatást nyújt normális nagy, jól látható kijelzőn. A beèpített erősítő helyett külső erősítővel hallgatva, komponens első szettel, ládával az èn fülemnek ès igènyszintemnek abszolút jó! Èletèben nem fagyott le sohasem.Ès tènyleg "plug&play" volt, nem hogy reszelni nem kellett, összedugtad ès gyári megjelenèst hoz.Kezeli Canen a multikormányt is termèszetesen.Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ez hú mekkora csillagvirág, de ez az anblokk kínai kacatozás, kicsit már kezd karcos lenni. Termèszetesen igazi high end vadász biztos nem kezd ezzel, de azèrt jócskán van a mèrleg másik serpenyőjèben is èrtèkelhető èrv az általános szarozáson kívül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dethroner #62760 üzenetére
akik kütyüzés miatt vették, ők elégedettek. az is élmény, h naponta jön valami új szoft, amivel egyszer egyik, másik nap másik gomb működik
az alapvető probléma, hogy kinai gyárak nem fejlesztik őket, fejlesztői androiddal adják ki. aztán szépen lassan önjelölt fejlesztők csinálnak belőle valamit, ami nem fagy le 2 percenként. Ezért van, hogy az 5 éves 4.4 már használható.
oktáv gyári hifi sztem amugy rémesen szól, attól legalább nem biztos, h gyengébb lesz az androidos mp3 esetén (EQt használni kellett a mondisoknak, mert nem volt mélye a gyárihoz képest) . rádió esetén viszont esélyes, h vételi gond is lesz.
aztán, amit még olvastam, hogy a GPS vétellel is gondok vannak, kb mindenki még egy antennát berak. (világ vicce, amikor g4es LG pincegarázsban jelet talál, ezeknek meg külön antenna kell.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dethroner #62757 üzenetére
Mondeósok írtak róla. 4.4es mára már kiforrott, újabbak még nem teljesen, gyakori a fagyás. Hangja nem jobb, mint a leggyengébb gyári. Beszereléshez vágni kell lemezt, hiába írja a gyár, h plugandplay. Vétele retek.Stb..
Aztán lehet a többi típusé jobb.[ Szerkesztve ]
-
-
gabber01
addikt
válasz dethroner #44104 üzenetére
Milyen hangszóróról van szó? Ha 165-öst írnak, akkor biztos jó lesz az átmérőre. A mélységet meg mérd le. De ha már úgyis meg van az új, próbáld bele.
A ráccsal kapcsolatban nem tudom így, nem ismerem az autót, de biztos nem egy nagy mágia.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
PiciPeti
őstag
-
kigoi
senior tag
válasz dethroner #43841 üzenetére
Mindegyikben van valami igazság,Zsolti mikor beült a kocsimba (cikk írója) egyből megjegyezte hogy bal magas nem jól áll forgassam be.
Nála is egymással szembe néznek mutatta.
Végülis utána lett aktív a rendszerem így végül a bal magas maradt abban a pozícióban viszont megfelelő mértékben vissza van hallkítva. Nagyábból 9-10dB el halkabb a két magas,bal mélyközép 0,jobb pedig -4dB el van hallkítva.
Vannak váltók amikben lehet csillapítanl i,kipróbáltam úgy is,-6dB-el igazábból javult de a probléma nem szűnt meg teljesen. -
kigoi
senior tag
válasz dethroner #43834 üzenetére
A dsk 165.3 már jobb magassal szerelt mint a dsk 165.
Az már 24mm-es nem 15,így lejjebb lehet engedni.Gyártó szerint 3000ig is.
Hangja ettől függetlenül még persze lehet túl harsány,róla még nem hallottam hozzá értőtől véleményt,személyesen sem találkoztam még vele.
Vásárlás előtt hívd fel a boltot mert sok boltnál 165.3 van névként de leírásban sima 165-ös adatai.
Hogy tartalmaz e rácsot a csomag? Én azt hiszem hogy nem adnak hozzá. -
kigoi
senior tag
válasz dethroner #43817 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok hogy az autó értéke nem befolyásolja a hifit,nekem is a hifi kb 2x annyiba van mint a kocsi.
Ha eladnám a kocsit akkor meg hifi ki,kocsi vesz és hifi beépítés.A DSK magasa azt hiszem elég bántó,legalábbis régebben erre panaszkodtak,az mx165 jobb.
-
D.Orion
veterán
válasz dethroner #28803 üzenetére
Mindenképpen új fejegység lesz, mert a gyári nem képes kezelni a mappás rendszert, csak a kiegészítő cd tárat tudná kezelni. Ezt szimulálná le a Dension is(ahogy írta fotty), azonban ez csak 1+5 mappát jelentene. Ez pedig édes kevés. Kormányról vezérelhetőség megszűnik, ez van, belefér.
Mivel teljesen amatőr vagyok így szívesen várom a fejegység ötleteket. -
audi100td
nagyúr
válasz dethroner #28543 üzenetére
Szerintem is ez most a bestbuy a kategóriában, webshopban van már 13.800-ért is.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz dethroner #28496 üzenetére
Ezek közül választasz egyet, nagy baj nem lehet. Fejről jól szólnak, mert érzékenyek, árban elmennek éppen, elektronikus zenére pl sokan szeretik ezeket. (nyilván neked nem a 6020 az ideális, de van itt olcsóbb is)
-
-
zolikaDB
veterán
-
Osynho
addikt
válasz dethroner #28470 üzenetére
Nem hiszem, hogy konkrét anyagösszetételt feltüntetnek a dobozon. A számok meg sose írtak le egy hangszórót, mivel annak a hangja a lényeg. Így pl a márkája se jelent feltétlenül minőséget (illetve jó ár/érték arányt). Meghallgatás nélkül mások tanácsára tudsz hagyatkozni, illetve teszteket keresni. A nehéz az egészben, hogy teljesen szubjektív, hogy mi a jól szóló. Van aki a részletező, lágyabb hangot keresi, és a hangszeres zenét élvezi más meg izomból küldi a rendszámtáblát és dábsztepet hallgat. Ezért is kell a hallgatott zenékhez keresni hangszórót, illetve rendszerben gondolkodni, mert más környezetben ugyanaz az elem mást fog produkálni.
-
orbano
félisten
válasz dethroner #28468 üzenetére
persze. kevesebb/rosszabb anyag van bennük, nem elég merev a membrán, nem elég erős a mágnes, gyenge a merevítés, nincs jó licensz, ami alapján gyártani lehetne, gyengébb a minőségbiztosítás, stb.
persze nyilván egy 30 ezres és egy 300 ezres hangszóró között már nem az anyag- és gyártási költségeket fizeted meg, de egy olcsó kínai vacak, és a normális belépőszintű eszközök között igen.
ha ennek ellenére mégis lenne valami kínai csoda, ami jó, arról már tudna a hifis közösség. időről-időre a kísérletezők mindig tesztelik a kínai cuccokat, tudnak már sok mindenben jót. de hangszóróban még nemigen...A vér nem válik VAZZE!™
-
attila666
tag
válasz dethroner #28169 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit tudsz/akarsz rászánni, de elölre mindenképpen egy érzékeny komponens szettet tegyél, ha fejegységről lesz hajtva. Ajánlottak az Audio System MX165Plus vagy Hertz DSK165. Ajánlott az ajtószigetelés is, de nem olcsó dolog.
A kalaptartót felejtsd el, felesleges pénzkidobás, mindenképp mélyláda még ha elsőre nem is tudnál annyit rászánni, bár ha használtan veszed akkor majdnem egy egész jó ládát össze lehet hozni egy régebbi Alpine vagy hasonló erősítővel egy pár ovál árán.
[ Szerkesztve ]
-
attila666
tag
válasz dethroner #28163 üzenetére
Akartam írni az MVH-150-est is, Pioneer közül bármelyiket megveheted, valószínűleg mindegyik megjegyzi majd, hogy hol hagytad abba a hallgatást és hangra, megbízhatóságra kiválók.
JVC sem lehet rossz. LG autórádiót inkább nem vennék.Én is leszedegettem egy ideig az előlapot, de most már nem szokom. 40 eurót sem érő fejegységért nem valószínű, hogy valaki kinyitja az autót.
-
attila666
tag
válasz dethroner #28157 üzenetére
Előbb lementem neked kipróbálni és igen, leveheted az előlapot, kiveheted az USB-t, ugyanonnan folytatja. Addig megjegyzi, amíg egy másik USB-t nem nyomsz bele.
Ugyanebből a Pioneerból van CD mechanika nélküli, azt hiszem MVH-1400, az valamivel olcsóbb, az is biztosan meg fogja jegyezni. Elégedett leszel vele, az biztos, ez alá semmiképp se menj.
Nekem az egyetlen bajom vele, hogy 1 db RCA kimenet van rajta és az is elég alacsony feszültségű, így nem tudom rendesen kihajtani vele a Helix erősítőt, ezért akarom cserélni valami komolyabbra.
-
kavics325i
őstag
válasz dethroner #28154 üzenetére
Most öszintén. A srácnak az egyik legalapabb pio feje van.És még ennyit se szánnál rá?Mégis mennyit szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest