- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz
lcee79 #30408 üzenetére
Minden jó, ha jó a vége, akkor végül egy Rockford nyomó van most benne? 25 v. 30cm-es? A nagyobb erősítő igazából a nagyobb damping és a jobb kontroll miatt kell, nem feltétlen a nagyobb hangerő miatt, egy nagyobb erősítőt jobban tolerál egy mélysugárzó, mint egy kisebb teljesítményűt.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
lcee79 #30319 üzenetére
Én pl. a 250W-os szubomat hajtottam 600W-tal is mégsem lett baja, ez teljesen beállítás és szubfüggő, hogy mi jó , és mi nem jó neki. Így látatlanban egy 200W RMS körüli erősítő jó lehet, de az sem mindegy milyen erősítő, két eltérő felépítésű erősítőnek ugyanazon megadott teljesítményadata közel sem biztos, hogy egyforma.
-
kavics325i
őstag
válasz
lcee79 #30312 üzenetére
Vagyis annak egy mixe-nekem így van szám címnek valszeg neked nem jól,mert pl. Sandé,de attól még lehet elírva
A szintetikus 20hz stb. az csak egy darab hang,de pl. ilyen zenében teljesen másképp jönnek elő a tulajdonságok. De ha akarsz egy nehezet akkor Madonna-The power of good-bye. Kizárólag veszteségmentes formátumban!!!! Na ott felkötheted a gatyát. A Nemes Józsi is csak pislogott amikor megmutattam neki,hogy mit tud a rendszere -
lcee79
addikt
válasz
lcee79 #30236 üzenetére
Találtam egyet (vagyis ajánlotta a bolt a kérdésemre
)
szerintem ez lesz a nyertes
Rockford Fosgate R1S410 150W-al hajtható, ami ideális az erősítőmhöz.
Ha a házimozi mély nem volt olyan rossz, akkor ez tuti jó lesz -
-
-
footy
addikt
válasz
lcee79 #30229 üzenetére
Kondi nem kell. En a helyedben neznek egy erzekeny 8" szubot, pl amit korabban ajanlottam: RE Audio Rex8
Az, hogy nagyobb erot akarsz vagy inkabb kettot, ezt neked kell eldontened. A jovore nezve praktikusabb lehet a ket ero, de az elhelyezes-kabelezes termeszetesen plusz koltseg. -
ssj81
aktív tag
válasz
lcee79 #30216 üzenetére
Csak akkor kapcsol be az erősítő ha a fej be van kapcsolva.Gondolom a remote be van normálisan kötve.Ha az erősítőn nem ég a led akkor nem fogyaszthat.De ha ez még mindig nem győz meg akkor ha van egy műszered(multimeter) avval könnyen ki lehet mérni,de gondolom nincs mert akkor már használtad volna.
-
pps1
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz
lcee79 #30145 üzenetére
Egyáltalán nem egy kategória a kettő, nem lehet összehasonlítani. A DLD hangnyomás, a Gladen meg zene, azt kell eldönteni mi az igény, egyébként a DLD is igen könnyen hajtható, jó lenne hozzá a Steg.
Az SQX megint más kategória, szvsz. én azt feleslegesnek tartanám neked, kevés tapasztalattal..de ha van rá pénz.. -
kavics325i
őstag
-
PiciPeti
őstag
válasz
lcee79 #30061 üzenetére
Hát ez így, ebben a formában pénzkidobás volt...
Szerintem keress egy normális, lelkiismeretes hifist, és vidd el neki. Ilyen félmegoldásokra kár költeni szerintem. Amúgy ha lezárod a nyílásokat, és tényleg dobozt csinálsz az ajtódból, nagyobb előrelépés lesz mint amikor csak kikenték valamivel...
-
pps1
senior tag
válasz
lcee79 #30051 üzenetére
Papíron szereplő adatokra ne adj. Annyi féle képp lehet azt mérni, ahány gyártó van. A frekimenetet a nagyobb márkék az -F3 pontra adják meg, ami azt jelenti, hogy ott azért már rendesen esik a frekvencia. Ehhez még hozzáadódik, hogy az emberi fül nem lineárisan hall, az alsóbb frekvenciáktól kezdve folyamatosan csökkennie kell.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
lcee79 #30044 üzenetére
Én a 120.2-re gondoltam, a 45.4 hosszútávon nem egészséges szubra, én nem erőltetném. Holnap ha minden jól megy kipróbálok egy Rainbow Hammer 10 nyomót, szerintem az egy refi ládában neked is megfelelne.
garden: Nekem eddig szerencsére nem voltak negatív tapasztalataim, mondjuk a JL Audiotól annyira nem voltam hanyattesve, mint mondjuk az Infinity Beta-tól, de az AS szubok és a DLD-k eddig mindig bejöttek, főleg az Xion 10.
osynho: Nekem is szól a 13-as Altec Lansing 50 hz-től a 2.1-ben, a legtöbb képes szólni, csak az nem mindegy, hogy milyen hangnyomással.
garden: Ebben te vagy a példaképem a nyomópróbálgatásban..de van még mit behoznom
-
Osynho
addikt
válasz
lcee79 #30036 üzenetére
"ha 80 herz-től levágom akkor meg már az ajtóban is szól annyiról, sokat nem segít a szigetelés, a mélynyomó úgyis szól és ha úgy van minden ahogy kell, akkor pont úgy hangzik mintha az is onnan jönne akár az ajtóból"
Ez nagy tévedés! Bőven 80hz felett is számít a szigetelés! Nálam most 16,5-es van elől (szigetelés nélkül) + hátul a mély és 85hz-en vágom. Olyan szép luk van a közép hangok alján, hogy "öröm"hallgatni.
Arról nem is beszélve, hogy bizonyos frekvencián és hangerőn rezonál az ajtó (vagy a lemezek, vagy a kárpit), szóval ilyen szempontból is fontos a szigetelés.
"vagy a 2.1-es pc speakeremben 13-as subwoofer, és 50 hertztől szól"
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
lcee79 #30038 üzenetére
Ehhez nem tudok nyilatkozni, jól beállított rendszernél, nem tudod megölni a hangszórókat..én 10-ből 9-szer teljesen feltekerem a hangerőt, és még egy hangszórót sem öltem meg soha..pedig többet között 14 mélyláda volt már a kezeim alatt. Amondó vagyok, veszel egy akármilyen ládát azzal a Steg erősítővel, vigyorogni fogsz örömödben, én is sokáig 13-as szett+ láda kombóval nyomtam.
-
ssj81
aktív tag
válasz
lcee79 #30010 üzenetére
Vannak ilyen érdekességek az autóhifi építésben.Mi egyszer egy 38e FT-os 3utas szettel szívtuk meg.Be lett kötve fejegységre hát nagyon harmatos volt.Bekábeleztük erősítőre ami 2x150w rms volt elvileg kb.10%-al szólt jobban.Mondjuk az is elég kemény,hogy a gyáriak jobban szólnak neked mint egy jó szett.
-
pps1
senior tag
válasz
lcee79 #30007 üzenetére
1. Sajnos sokan egy 13 cm-es hangszórótól várják a nirvanát...
2. Szarul szigetelt ajtó olyan, mintha semmit nem csináltál volna. Mi az, hogy nem lehet jobban? Mi az akadálya?
3. Bejáratés nem 1-2 óra és nem is 10-20. Az enyém kb egy éven keresztül járatódott, mire kiadta magából a tudása javát.
4. A gyári rendszereket arra tervezték, hogy szub nélkül is viszonylag mélyre menjen. Az utólag beépíthetőknél a tervezők figyelembe vették, hogy a felhasználó valószínűleg fog szubot beépíteni, főleg hogy csak 13 cm-es hangszórók férnek be az ajtóba.
5. Miből van a hangszóró kiemelőd és hogyan oldottad meg a légmentességét? -
-
gabber01
addikt
válasz
lcee79 #30015 üzenetére
Vmi itt nekem nagyon kusza. A sub tulképpen hogyan van bekötve? Ha rendesen be lenne kábelezve az erősítőre az RCA is meg a sub is, akkor fejről minden vágást meg tudnál oldani. Az erőn meg tegyél offra minden vágást. Első szettnél vágd a mélyeket 80nál, a subnál meg a magasakat 80nál és annyi.
W-ok meg a terhelhetőséghez adnak iránymutatást, nem azok fognak zenélni ez igaz. DE vmilyen szinten muszáj a valós zenei terhelhetőségeket összehangolni. 20W-os erősítő teljesítmény nem fog meghajtani egy 150W-os első szettet pl. akárki akármit mond.
-
-
pps1
senior tag
válasz
lcee79 #29992 üzenetére
Új, de hasonlóan jó az 100.000,- Ft felett találsz. Bár én az újabbakért nem vagyok nagyon oda, sajnos ezeket is elérte minőségi lejtő.
Ami még esetleg szóba kerülhet újonnan, az a Kicx kap 29.Második erősítőhöz csak egy tápelosztó kell, persze csak ha kellően erős keresztmetszetű a kábel.
Legjobban a zárt ládák szólnak, mert lineárisabb a frekimenetük, mint a reflexnek. Reflex hangosabb. Amúgy ez mind ízlés és zene hallgatási szokás függvénye.
-
-
Osynho
addikt
válasz
lcee79 #29943 üzenetére
Csak mélynyomóhoz. Nem tudom ez milyen szintet képvisel, de érdekel a hozzáértők véleménye. Nagyon jó árban van, ha lenne pénzem, lehet, hogy megvenném.
-
-
Peti66
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest