- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy Rainbow MPA 4.75 erősítőt. Segítsetek kérlek beállítani. Nem tudom, hogy az egyes pótméterek és kapcsolók mire valók. Örülnék neki, ha valaki csak pár szóban konyhanyelven elmagyarázná, hogy mivel mit lehet állítgatni. A fülem nem érez rá. Az is megnehezíti a dolgomat, hogy az erősítő a csomagtartóban van - nem tudom úgy tekergetni a szabályzókat, hogy közben az autóból hallgathassan a zenét.
Ilyen a kezelőfelülete:
A bal oldali rész a mélynyomóé, a jobb oldali az első szetté.
Fejegység: Pioneer MVH-X560BT
Hangszórószett: Eton POW 172 Compression
Mélynyomó: JBL CS1204BEladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Elromlott az erősítőm, új vásárlását tervezem. A véleményeteket szeretném kérni, hogy jó vételnek találtok-e egy Rainbow MPA 4.75 készüléket húszezer forintért. Állítólag nem rossz erősítő. Sajnos nem értek hozzá és a neten sem találtam róla túl sok infót.
Egy JBL CS1204B (30-as zárt) mélynyomóhoz és Eton POW 172 Compression hangszórószetthez lesz.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz mortalwombat #43673 üzenetére
Értem, köszi. Írtam privátban.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Melyiket választanátok?
-
€uro
őstag
válasz Akos1994 #43622 üzenetére
Nem kifejezetten ezt a Mac Z4100-as erősítőt néztem ki. Hanem az egyik Facebook csoportban adtam fel hirdetést, hogy erősítőt keresek. És egy srác ajánlotta ezt. De mivel nem ismerem ezeket a termékeket, márkákat, ezért nem tudom, jó vétel-e nekem.
(#43621) mortalwombat:
Köszi, de négycsatornás erősítő kell. Az első szettet és a mélynyomót is erről kell hajtanom.
Az erősítő valószínűleg javítható. De egyelőre egyszerűbbnek és gyorsabbnak tartom venni egy újat. Aztán majd ráérek azon gondolkozni, hogy így adjam-e el vagy keressek hozzá egy szakembert, aki meg tudja szerelni.Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Kiderült, hogy a használtan vásárolt Xitec Xi240.4 erősítőm hibás. Amikor kikapcsolom a fejegységet, akkor egy nagy "pattanást" küld a hangszórókra. Ezért új erősítőt keresek a Pioneer MVH-X560BT fejegységhez és az Eton POW 172 Compression hangszórószett, valamint a JBL CS1204B mélynyomó mellé.
Mac Z4100-at tudnék venni húszezerért. Mit gondoltok, ez az erősítő megfelelő lenne számomra?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Pár napja szerelték be a zenét az autóba.
Erősítő: Xitec Xi240.4
Mélynyomó: JBL CS1204BOlyan problémánk van, hogy a fejegység kikapcsolását követő kb. két másodperc múlva egy hatalmas pattanás hallatszik a hangszórókból.
Szerintetek mi lehet a gond? A fejegység új, az erősítő használt. Gondolom a kettő közül okolható valamelyik.
-
€uro
őstag
válasz KriszXJR #41083 üzenetére
(#41083) KriszXJR:
Rendben. Köszi.(#41082) PiciPeti:
Azt mondta a srác, hogy ha felrakás után egy-két napon belül kap nagyon hideget, akkor kirúghatja magát. De ha pár hónapig megtudja tartani a karosszériára illeszkedő formáját, akkor a hidegben már csak simán meg fog dermedni.
A véleményed mindenesetre nyugtató. Mert nem szívesen várnék nyárig a szigeteléssel. Kikérem majd még pár ember véleményét. Talán beszélek a bitumenlapokat forgalmazó céggel is.(#41081) Daywalker:
Nem szívesen várnék a szigeteléssel, de szívesen lennék Las Vegas-ban.Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Lassan meglesz minden eleme a zenének.
Beszéltem ma egy karosszérialakatossal, aki azt mondta, hogy az ajtók szigetelésével várna nyárig. Mert most olyan hideg van, hogy hiába teszik fel nekem a bitumenes szigetelőanyagot (Hanno-Protecto PF 830), a hideg miatt az nem tud "rágyógyulni" a karosszériaelemekre, ki fogja magát rúgni. Mi a véleményetek erről? Hasonló szigetelést valóban csak nyáron érdemes csinálni?
Másik kérdés: Kábelt készítek az erősítő és a mélynyomó közé. Vettem hozzá vastag réz hangszórókábelt. Szépen becineztem a kábelek végét, majd rácsavaroztam a banándugókat (a kábel ezen vége megy a mélynyomóba). Épp elkezdtem volna cinezni a kábel másik végét, ami az erősítőre lesz kötve, amikor eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem jó ötlet a cinezés. Mi erről a véleményetek? Cinezzem a kábelek végeit vagy ne? Ugyanez a kérdés fennáll majd a hangszórókábelek és a tápkábelek esetén is. Régen azt tanultam, hogy minden kábel végét cinezzük.
-
€uro
őstag
válasz PiciPeti #40832 üzenetére
Pont ezt számolgattam, hogy nekem vajon mennyi anyag kellhet. Citroen C4 Coupe-m van. És ennek elég nagyok az ajtói. Mondjuk legalább csak kettő van belőle. De pont azon gondolkoztam, hogy a Hanno-Protecto PF 830 szigetelőből ezen az áron kettő max. három négyzetmétert szívesen szánnék a szigetelésre. Ezek szerint ha két rétegben szeretném szigeteltetni, akkor nekem kell belőle vagy négy négyzetméter. Ez már mondjuk kicsit húzós árban - tudom, minden relatív.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz balazska92 #40819 üzenetére
Ez engem is foglalkoztat. Az eBay-en szeretnék majd utánanézni szigetelőanyagnak.
-
€uro
őstag
válasz PiciPeti #40818 üzenetére
Mélynyomó: JBL CS1204BCsak annyit szánnék rá, amennyi tényleg szükséges. Jó lenne, ha 4-5 ezernél többet nem kellene rá költeni. Persze, ha kevés, akkor belenyúlok mélyebben a zsebembe. A lényeg, hogy a rendszer minőségét ne a kábelek rontsák már le.
Két öt méteres RCA-t 5.000-ért fogok venni.
-
€uro
őstag
Szerintetek ez a hangszórókábel jó lesz nekem: CCA 2 x 2,5 mm² átlátszó, AIV
Kb. 8-10 méter kell majd belőle.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
"Vannak olyan emberek akik egész életükben a jobbra várnak és eközben el is telik az életük a varakozassal"
Mert hajlandó vagyok várni pár hetet egy új termék megjelenésére és nem veszem meg azonnal a kifutó szériának feltételezett készüléket? Tudod, nekem nem az autóm az életem. Főleg nem a benne lévő zene. Úgyhogy nem visel meg lelkileg, hogy nincs azonnal új fejegységem.
De majd szólj rám újra légy szíves, ha még fél év múlva is az X570BT-t fogom várni.
-
€uro
őstag
válasz kacsa7 #40675 üzenetére
Egy hónapja én már levelet is írtam a Pioneer amerikai csoportjához. Rákérdeztem, hogy mikorra várható a megjelenése. Nem kaptam választ.
Egyébként igazad lehet. Nem sok jel mutat az 570 közelgő megjelenésére. Lehet, hogy az az eladó, akivel én beszéltem, teljesen félreinformált volt és csak nekem próbált valami jól hihető magyarázattal szolgálni, miután két hét után az iránt érdeklődtem náluk, hogy miért nem érkezett még mindig meg az általam megrendelt termék.
-
€uro
őstag
Tisztában vagyok vele, hogy a Bluetooth kihangosítója nagyon jó, mivel egy teljes értékű Parrot rendszer van benne.
Viszont az elektronikai eszközök és a mobil készülékek közötti kapcsolat mondhatni még gyerekcipőben jár. Például csak rövid ideje irányítgajuk a tévéinket és egyéb szórakoztató-electronikai eszközeinket telefonnal. Levegőbe beszélésemnek alapja ez volt, hogy ha valamiben fejlődhet egy készülék szoftveres szinten, akkor ez az a terület.Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Jannn:
Én is észrevettem a fehér kijelzőt. Bízom benne, hogy csak elírásról van szó. Ha nem, akkor 560-asat fogok venni.
Nincs semmi gond az 560-assal. Nem ismerem. Sőt, gyakorlatilag semmilyen kicsit is komolyabb fejegységgel nem volt még dolgom.kacsa7:
Két hónapja rendeltem X560BT-t. Két hetet vártam a szállításra. Akkor azt mondta az eladó, hogy mivel kifutó termék, innen-onnan szedik össze a maradék elfekvő készletet. Nem lehet tudni, hogy lesz-e még belőle, vagy már csak az utódját tudják-e beszerezni. Ekkor döntöttem úgy, hogy inkább várok.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz kalozhun100 #40668 üzenetére
Elvileg már kapható az emag-nál. Korábbi hozzászólásomban linkeltem.
Rákérdeztem náluk, hogy ez már valóban az 570-es készülék-e, mert a honlapon még az 560-asról van kint képük.
Egy hete vettem új androidos mobilt. Úgyhogy engem a Windows Phone támogatás nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz kalozhun100 #40664 üzenetére
Nem tudom. De én inkább várok egy picit és nem egy kifutó terméket, hanem egy annak most megjelenő új verzióját veszem meg.
Szerintem amúgy elsősorban szoftveresen lesz jobb az 570-es. Ezen a területen látok még fejlődési potenciált elsősorban a mobilos támogatás miatt.
-
€uro
őstag
Lassan kezd befutni a várva várt fejegységem új verziója a Pioneer MVH-X570BT
A rendszeremhez milyen hangszórókábeleket ajánlotok. Elég az 1.5 mm-es átmérőjű? Az átmérőn kívül figyeljek még valamire a választásnál?
Ugyanaz a kábel jó lesz a SUB-nak is?
Fejegység: Pioneer MVH-X570BT
Mélynyomó: JBL CS1204BEladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Erről a szigetelőanyagról mi a véleményetek:
1X1.2 M Deadener Heat Proof Sound Insulation Car Hood Exhaust Muffler Hood New
1.2 m2 - 3.600 forint.
-
€uro
őstag
válasz SetCHOO. #40053 üzenetére
Nem sokat kellene még hozzátenned, hogy 31.900-ért megvedd ezt: Pioneer MVH-X560BT
Mechanika nélküli. Egy teljes értékű Parrot kihangosító van benne, ami ebben a műfajban az egyik legnagyobb név. A kijelző világítása pedig szabadon változtatható (RGB: 200.000 színnel).
-
€uro
őstag
Értem.
-
€uro
őstag
Mélynyomó: JBL CS1204BMilyen érvek szólnak az ellen és amellett, hogy a hangfalszettet a fejegységről, illetve az erősítőről hajtsam. Én nem értek hozzá, de találkoztam már ilyen és olyan véleménnyel is. Akik azt javasolták, hogy a fejegységről hajtsam a szettet, ők azzal érveltek, hogy az erősítő már sok lesz neki, a fejegység erősítője is szépen szól és kevesebbet kell kábelezni. Logikus, nem? Ti mit gondoltok? Mivel hajtanátok a szettet?
-
€uro
őstag
válasz sanki85 #39648 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. Te értettél igazán és te mutattál rá arra, hogy a felvetésem "alaptalan". Arra gondolok, hogy hangminőség szempontjából - a példádnál maradva - mindegy, hogy a PC hangerejét tekerem lejjebb és a hangfalét feljebb vagy fordítva: a PC hangerejét feljebb és a hangfalét lejjebb.
Az e mögött lévő technikai háttérrel nem vagyok tisztában. De az már megnyugtató, hogy a hangminőség nem változik.
Köszi neked és a többieknek is a véleményét.
(#39650) opeter70: Értem! Köszi.
(#39649) sanki85: Annyit is írhattál volna, hogy: Köszönjük Emese!
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Felmerült bennem egy kérdés, a fejegység és az erősítő működése kapcsán.
Alap esetben az gondolnám, hogy az RCA kimeneten a jel fix hangerősségű - függetlenül attól, hogy a fejegységen a hangerő szabályozó hova van állítva. A hangerőt nem a fejegységen, hanem az erősítőn kellene szabályozni. Így működnek például a házimozi rendszerek. Ott is az erősítőn állítom a hangot.
De autóban a hangerőt mindenki a fejegységen szabályozza. Nem láttam még olyat, hogy valaki az erősítőt piszkálja. A legtöbb esetben ugye ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen, például azért, mert az erősítő mondjuk a csomagtartóban van.
Szóval akkor hogy működik ez? Mert nem tartanám normális dolog azt sem, ha az erősítőn a hangerő fel van tekerve max-ra és az RCA kimeneten keresztül szabályozott hangerővel megy át a jel. Nincs gond ezzel a megoldással akkor, ha mindig hangosan hallgatják a zenét. De ha csak halkan szeretném hallgatni, akkor az történik, hogy egy nagyon alacsony hangerejű jelet "felerősít max-ra" az erősítő.
Értitek a dilemmámat? Úgy gondolom a megoldás az lenne, ha a fejegységen a hangerő állapotának a jelét is átvinnék az erősítőre. És amikor a fejegységen hangerőt állítok, akkor azzal az erősítőnek a hangszabályozóját tudnám állítani.
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39483 üzenetére
Értem. Tudtam, hogy három RCA kimenet van rajta, de azt nem, hogy az egyik az SUB. Szuper! Köszi.
Az ECO egyébként elég olcsó. Engem mindig hat-hétezer forintos kábelekkel ijesztgettek, hogy olyat kellene venni. Megnézem azért még én is ezt a ZERO-t is.
...Hát, ez 6.500-ba kerül. Azt hiszem, maradok az ECO-nál.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39481 üzenetére
Igen. Gondolom úgy lesz jó, ha az első RCA kimenetre megy a szett, a hátsó RCA-ra a SUB.
Örülök neki, hogy mindkettőnek jónak találod a kábelt!
Köszi a segítséget! Neked is Gabber!
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39479 üzenetére
Értem. Okos...
Más. Kell két pár 5 méteres RCA kábel az első és a hátsó jelekhez. Visszaolvasva a hozzászólásokat - valaki azt írta, hogy ár/érték arányban ez jó vétel 2.500 forintért: RCA kábel Gladen Audio CH-ECO 5 m
A hátsó RCA-nak ez megfelelne nekem. Az első jelekhez viszont gondolom olyat kellene néznem, aminek remote kábele is van. Ilyenből melyik kábelt ajánlanátok?
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #39477 üzenetére
Mélynyomó: JBL CS1204BAz erősítőre az van írva, hogy: Bridged L- R+ Ez azt jelenti, hogy a mélynyomót a bal mínusz és jobb plusz kimenetre kell kötni? Az erősítő automatikusan "hidalt" teljesítményt küld majd? Csak mert kapcsolót nem találok rajta, hogy bekapcsoljam a hidalást.
-
€uro
őstag
Kábelezéssel kapcsolatban segítsetek kérlek.
A mélynyomót a négycsatornás erősítő két hidalt kimenetére szeretném rákötni. A JBL CS1204B erősítőn banán bemenetek vannak.
Hogy szokták megoldani ezt a hidalást? Van ehhez valamilyen speciális kábel? Vagy csatlakozókból és sima hangszórókábelből készítsek saját magam vezetéket? A hidalás hogy működik? Két pici kábellel kössem össze az erősítő kimeneteinek pozitív és negatív oldalait?
-
€uro
őstag
válasz kalozhun100 #39442 üzenetére
CD nélküli.
-
€uro
őstag
válasz kalozhun100 #39436 üzenetére
Nincs memóriakártya foglalata. Hátsó USB portja van. Kapsz hozzá egy hosszabbítót, amivel a bemenetet elvezetheted például a kesztyűtartóba.
-
€uro
őstag
válasz kalozhun100 #39434 üzenetére
Szia!
X560BT-hez nem találtam hasonlót. Az én szempontjaim az alábbiak voltak: CD nélküli legyen; jó minőségű kihangosító legyen benne (Az X560BT-ben teljes értékű Parrot kihangosító van.); És támogassa az iPhone és az Androidos készülékeket.
Ennek a fejegységnek jön most egy újabb változata X565BT típusmegjelöléssel. Nem tudom, hogy mennyiben különbözik majd elődjétől. Jelenleg ennek megjelenésére várok.
-
€uro
őstag
Az előbb hívtak a boltból, hogy megérkezett a Pioneer MVH-X560BT fejegységem. Most nem tudom, hogy megvegyem-e vagy megvárjam inkább az utódjának (MVH-X565BT) a megjelenését. Hm...
Igazából szeretném már, ha meglenne a fejegység. Mert hétvégén meglesz az erősítő is és akkor már lehetne összepakolni mindent. Alszom rá egyet, aztán meglátom...
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Daywalker #39333 üzenetére
Dehogy. 15-ért vettem használtan (saját dobozában, papírjaival) egyet. Makulátlan állapotban van. Ha azt mondták volna rá, hogy új, csak ki lett bontva - simán elhittem volna.
-
€uro
őstag
Az alábbi rendszerhez ti tennétek kondenzátort? Ha igen, milyet, mekkorát?
-
€uro
őstag
válasz hanati64 #39301 üzenetére
Szia!
A Kenwood fejegységet kevésbé ismerem. A Pioneer-ben viszont teljes értékű Parrot kihangosító van, ami biztosan jó választás e tekintetben.
Én MVH-X560BT-t rendeltem két hete 32.000-ért. Tegnap tudtam meg, hogy ez egy kifutó fejegység. Utódja majd a MVH-X565BT lesz. Épp azon gondolkozom, hogy lemondom az 560-asat és megvárom a 565-ös megjelenését.
Valaki utána tudna nézni, hogy a magyarországi disztribútorokhoz mikor érkezik majd X565BT-ből? Árban mire lehet számítani ilyenkor?
-
€uro
őstag
Lehet, hogy MVH-X565BT néven jön ki az új verziója?
-
€uro
őstag
Két hete rendeltem egy Pioneer MVH-X560BT fejegységet. 10-12 napos szállítási időt mondtak rá akkor. Ma érdeklődtem utána a boltnál. Azt mondták, hogy kifutó termék lévén még nem kaptak az áruból és az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz már belőle. Azt mondta az eladó, hogy várható ennek a terméknek az utódjának a megjelenése nem sokára, valószínűleg MVH-X570BT típusjelzéssel.
Rákerestem erre az MVH-X570BT-re, de a neten nem találtam róla sok információt. Tudtok róla valamit, biztosan ilyen típusjelzése lesz az MVH-X560BT utódjának. Vagy a megjelenésére még várni kell egy picit?
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Igen, a Steg-re gondoltam. Bármilyen tudás és tapasztalat híján ítéltem meg külsőleg.
Köszi az infót róla. Ezek szerint jó a minősége. A Xetec-nél viszont gyengébb. Úgyhogy maradok ez utóbbi mellett.
Szép az az erősítő, amit linkeltél. Ezt viszont már a hátsó ülésre kellene tenni.
-
€uro
őstag
Meggyőztetek. Egyelőre a Xetec Xi240.4 erősítő tűnik befutónak.
Csak a jövő hétvégén tudok személyesen elmenni érte. Ezért ha addig a szemetek elé kerül egy jobb négycsatornás erősítő (max. 23e forintig), akkor örömmel veszem, ha eszetekbe jutok és szóltok nekem. Én sajnos hiába nézegetem a hirdetéseket, fogalmam sincs róla, hogy melyik erősítő jobb vagy rosszabb a másiknál.
Köszi mindenkinek a segítséget. PiciPeti, neked külön köszönöm az ajánlataidat.
-
€uro
őstag
válasz PiciPeti #39228 üzenetére
Értem. És a Xetec? Ha az árat nem nézzük - egyébként is nagyon közel vannak egymáshoz -, akkor melyiket tartanád/tartanátok jobb erősítőnek a JBL ládához?
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #39226 üzenetére
15-ért sikerült megvenni a JBL ládát. Egy csaj a vaterán hirdette erősítővel együtt. Sokáig tartott mire rábeszéltem, hogy adja el külön csak a ládát nekem. Eredetileg 20-ért akarta adni a ládát.
-
€uro
őstag
válasz PiciPeti #39223 üzenetére
16 ezerre sikerült lealkudnom. A képek alapján nagyon jó állapotban van és személyesen tudnám átvenni - szállítási költség már nem jönne rá.
16-ért te inkább ezt a Soundstream usa 364-et ajánlanád? Az adatai alapján ez még gyengébb, mint a Z4100. Ennek csak 180 watt RMS hídban két csatornája. Elég lenne ez egyáltalán a JBL mélynyomóhoz?
-
€uro
őstag
Sikerült találnom/lealkudnom egy JBL CS1204B mélyládát, aminek nagyon örülök. Illetve ezt a Mac Audio Z4100-as erősítőt fogom még hozzá megvenni.
Egy utolsó megerősítést szeretnék kérni tőletek, hogy az alábbi felállás működhet:
- Az erősítő két hidalt csatornájára rákötöm a mélyládát.
- Az erősítő másik két csatornájára pedig megy majd az Eton Compression POW 172 hangfalszettem jobb és bal hangfalpárja.
- A fejegység egy Pioneer MVH-X560BT lesz.Szóval, ez így rendben lesz?
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39204 üzenetére
Egy Facebook-os oldalról beszélünk, az AutóHiFi Mánia ( Ad-Vesz-Cserél )-ről? Csak mert akárhogy nézem, nem találok másik Rockford hirdetést.
Egyébként rákerestem a neten, jó lehet nekem a láda.
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39199 üzenetére
Értem. Köszi.
Nem feltétlenül keresek én kicsi ládát. Az a lényeg, hogy zárt legyen, és majd az erősítő is ki tudja szolgálni. De még erősítőm sincsen. Csak van itt a közelemben az a Mac Audio Z4100-as 16e-ért elég jó állapotban. Azt szívesen megvenném, ha tudnék még venni hozzá mondjuk egy JBL CS1204B mélyládát használtan 10-15e körül. Csak ilyet most a piacon sajnos nem találok. Tulajdonképpen e helyett gondoltam Sinus Live SLW-250-re, amit most árul valaki a Facebook AutóHiFi-s oldalán.
-
€uro
őstag
Mit gondoltok Mac Audio Z4100 erősítőhöz (16e) Sinus Live SLW250 (15e) zárt láda passzolna? Az erősítő nem gyenge hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Érdekes, hogy ha ennyire nyilvánvaló a zárt rendszerek minőségi fölénye, akkor miért nem ezek vannak jobban elterjedve. Persze értem én a felhozott indokokat, csak nehéz elhinni, hogy ennyivel jobban preferálják az emberek a nyers teljesítményt a minőségibb hangzással szemben. Mondjuk nekem már ezekkel a wattszámokkal való dobálózások is annyira érthetetlenek, amiket névleges teljesítményként lehet olvasni a készülékeken. Na mindegy, lassan kezdek majd én is tisztán látni, hogy mi, merre, hány méter...
-
€uro
őstag
válasz Joe fiú #39096 üzenetére
Audio System MLine 12? Neten rákerestem, nem találtam róla infót. Ez is zárt láda?
Egyébként miért van olyan kicsi választék a zárt ládákból? Alig találok használtan a hirdetések között.
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #39092 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam egyébként: JBL CS1204B
Ehhez talán még jó lenne a Z4100-as erősítő.
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #39092 üzenetére
Az nem baj, ha nem bont falat.
Még nem tudom, hogy mi lesz. Lehet, hogy megveszem ezt az erősítőt. Aztán ahogyan ajánlod, egy megfelelő nyomót választok majd hozzá.
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #39086 üzenetére
Még nem találtam mély ládát, ami tetszett volna. Csak azt tudom, hogy zártat szeretnék.
De az sem biztos, hogy megveszem ezt az erősítőt. Sőt, így hogy azt mondod, hogy nem olyan erős, meg csak kb. 15e-t ér, így inkább keresek egy másikat. Kb. 20-25e-t szánnék rá az erősítőre. Inkább szeretnék egy normálisat venni.
-
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #39080 üzenetére
Pioneer MVH-X560BT fejegységgel menne egy Eton POW 172 Compression hangszórószett és lesz még egy 30 cm-es zárt mélyláda.
-
€uro
őstag
Megér szerintetek egy használt - de jó állapotban lévő - Mac Audio 4100 erősítő 20e forintot?
-
€uro
őstag
válasz PiciPeti #39026 üzenetére
Köszi. Közben kaptam olyan tanácsot, hogy egy kicsit magasabb árkategóriában gondolkodjak, ha már egyszer erősítőt veszek. Úgyhogy szét fogok nézni majd a 20-30 ezres készülékek között is.
-
€uro
őstag
válasz barack1997 #39019 üzenetére
Köszi az ajánlatot. Biztosan igazad van és szépen szólhatnak ezek az Alpine fejek. De úgy látom, hogy ezek már picit drágábbak. Ráadásul mechanika nélküli készüléket szeretnék. Úgyhogy egyelőre marad az X560BT. Ami egyébként már meg van rendelve, kb. 10 nap múlva tudják szállítani.
-
€uro
őstag
Meg még ennek a mélynyomónak a megvásárlásán gondolkodom: Kenwood 700W
Erről mi a véleményetek?
-
€uro
őstag
Négycsatornás erősítők után keresgéltem a különböző hirdetések és egyéb ajánlatok között. Légy szíves segítsetek abban, hogy az alábbiak közül melyiket lenne érdemes megvenni:
- Blaupunkt GTA 460 (16.000)
- Alpine MRV-T503 V12 (15.000)
- AudioBank A41X (14.000)
- Kenwood KAC 8401 (12.000)
- Sony XM-5540F (15.500)Nekem egyébként a Sony a legszimpatikusabb.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39008 üzenetére
Értem, köszi. Az ajtók elvileg már szigetelve vannak. Utánanézek majd az erősítőnek, mélynyomónak és a kábeleknek.
...Négy csatornás erősítőben segítsetek egy picit légy szíves. Fogalmam sincs, hogy milyet keressek. Hogy mekkora teljesítményű lenne nekem jó és milyen típusú. Ajánljatok légy szíves konkrét típust. Akár használtan is vennék.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
A véleményetekre, ajánlatotokra lennék kíváncsi, hogy mivel fejlesszem, bővítsem az autómban a zenét.
Adatok a rendszerről:
- Autó: Citroen C4 Coupe
- Fejegység: Pioneer MVH-X560BT (a napokban fogom megvenni)
- Első hangszórószett: Eton POW 172 Compression
- Aktív mélynyomó: SAL XC-12/A/PROSzóval milyen irányban fejlesztenétek a rendszert? Vegyek hozzá egy hátsó hangszórópárt? Vagy az aktív mélynyomót cseréljem le egy erősítőre és egy passzív mélynyomóra?
-
€uro
őstag
válasz gabber01 #38956 üzenetére
Hogy valami jó vagy rossz minőségű-e az relatív. Attól függ, hogy mihez mérjük, milyen mércét alkalmazunk. Esetünkben a Bluetooth-on keresztül történő hangtovábbításról volt szó, ami ugye szintén nem egy stúdió minőséget képvisel. Ehhez mérten értettem a jelzőt. És éppen azért használtam a viszonylag kifejezést is, hogy azzal erre a relatív minősítésre utaljak.
-
€uro
őstag
válasz kacsa7 #38952 üzenetére
Most jut eszembe, hogy AUX-on keresztül is át lehet küldeni a hangot.
Na de miért ne játszhatná le a netes rádiókat közvetlenül a fejegység!? Különösen, ha csak egy szoftver kell már hozzá.
-
€uro
őstag
válasz kacsa7 #38952 üzenetére
Ki kell próbálni. Eddig úgy gondoltam, hogy ha a telefon hangját ilyen formában visszük át, akkor az nagyon rossz minőségű lesz.
A netes rádiók többsége általában 128 kbps-os MP3 minőségének felel meg. Ez azért egy viszonylag jó minőség. Félek tőle, hogy a Bluetooth-on ez nem megy át.
-
€uro
őstag
Amúgy tudjátok, hogy milyen autós rádiót kellene piacra dobniuk a gyártóknak? Olyat, aminek Bluetooth-on keresztül lehet Internet kapcsolatot adni a mobillal és így le tudná játszani a netes rádiókat. Ez ma már gyakorlatilag csak szoftver kérdése lenne. Én itthon mindig netes rádiót hallgatok. Kíváncsi leszek, hogy mikor vezetik ezt be az autórádióknál.
-
€uro
őstag
Találtam egy Pioneer MVH-X560BT-t, amiben szintén egy teljes értékű Parrot kihangosító van. Eddig ez a legszimpatikusabb, amit találtam.
(#38949) footy: Igen. Ezt valahogy sejtettem.
-
€uro
őstag
Rendben. Egyelőre még csak nézelődöm. A nagyobb CD-s kínálatot látva lehet, hogy kompromisszumot kötök e téren.
Jelenleg egy Parrot MKi9100 kihangosítóm van. Meg vagyok vele elégedve. Az új fejegységgel egyébként ezt is le szeretném váltani. Úgy látom, még most is elég drágán adják. Anno még egy 20e forintos beszerelési költségem is jött hozzá.
(#38945) LógaGéza: Most középen, elől a tetőn van a fejtől kb. 45 fokos szögben. Ide szánom az újat is.
(#38946) kacsa7: Rendben, JVC KD-X310BT-t nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Nem rossz alternatíva. A jelenlegi Parrot kihangosítómnak is oda van kivezetve az input kábelkötege.
(#38938) LógaGéza: A szavaidból azt szűröm le, hogy a többség külön mikrofonos. Inkább ilyet választanék. Úgyhogy ez jó hír.
(#38940) Zigi: Nem rossz ez a Kenwood egység. Tetszik a változtatható kijelző- és gombsor színe.
Hátsó USB kivezetéssel már nem fog izgatni a kártyaolvasó hiánya. De a Bluetooth kihangosító nálam alapfeltétel.Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az autóm gyári rádióját egy kicsit modernebb mechanika nélküli készülékre.
Nézegettem egyik-másik online bolt kínálatát. Kicsit meglepő volt számomra, hogy csak a CD-s készülékekből van komolyabb választék. De használ ma még valaki CD-t?! A mechanika nélküli rádiók kevésbé hibásodnak meg (feltételezem) és rendszerint kisebb helyet foglalnak.
Ami még meglepő, hogy USB port sok készüléken van, de kártyaolvasó már csak töredékükön. Ez azért érthetetlen számomra, mert hogy néz ki a rádió, ha mindig kilóg belőle egy pendrive? Nem sokkal elegánsabb egy pici, elrejthető memóriafoglalat - vagy mindkettő?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy amelyik készülék Bluetooth kihangosítós azokhoz mindegyikhez van külön kivezetett mikrofon is? Vagy ez nem jellemző, van amelyikbe a mikrofon be van építve?
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz MC Pite #32420 üzenetére
Egyszerűbb, de nem a telefont szeretném vezetés közben nyomkodni. Arról csak a netet osztanám a készüléknek.
Közben nézelődtem és találtam androidos 6-7 colos kijelzővel szerelt készülékeket. Ezek megfelelnének, csak a kocsimba a méretük miatt nem férnek be. Szimpla méretű fejegység kellene.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Vannak (már) olyan autós fejegységek, melyek wifi-n keresztül tudnak csatlakozni az internetre és így hallgathatók velük az internetes rádiók?
-
€uro
őstag
Értem. Komolyan hangzik.
Ez úgy működik, hogy kap egy AUX jelet a fejtől, a többi munkát meg már ő végzi el, amiket írtál. Gondolom akkor ezek után ebből megy majd a jel az erősítőn keresztül a hangszórókba.
(#26598) PiciPeti: Köszi!
-
€uro
őstag
Valamilyen átalakítót kell nézni hozzá.
Nekem is ilyen kormányom van és talán ugyanolyan fejegységem is az én C4-emben. Ha találsz átalakítót, akkor engem is érdekelne. Szintén érdekelne egy fejegység csere, de kellenek a kényelmi funkciók is.
-
€uro
őstag
válasz Nescafé #26559 üzenetére
Nekem a megvételéhez elsősorban azt kell átgondolnom, hogy ki akarom-e dobni a jelenlegi aktív mélyládámat. Ezzel együtt vennem kell hozzá erősítőt. Nem mellesleg ládát kell hozzá keresni, és ennek beépíttetését is meg kel oldanom.
Ezek számomra még full kérdéses dolgok, mert még nem tudom, hogy mit szeretnék.
Szerintem a napokban olvasgatni foglak titeket. Így valószínűleg szép lassan leülepszenek és tisztázódnak a gondolataim.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Interactive Brokers társalgó
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- BestBuy ruhás topik
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Opel topik
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Elitebook 640 G11 14" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155U 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest