Új hozzászólás Aktív témák
-
mindfreak
őstag
válasz
Kelvin #34313 üzenetére
Nekem elég volt a CRT-s időkben a Samsung szopatásaiból, a téeftéjiknek esélyt sem adok ugyanerre. Ebben az árban biztos jó dolog a Samsung, de nem csak ők csinálnak ám jó monitorokat!
katt777: Valaki VGA-ra költ százezreket, valaki meg monitorra. Valaki mind a kettőre.
-
-
-
WesTM
őstag
válasz
Kelvin #34060 üzenetére
Bekavarodtam.
Bár nincs nagy küldömbség a 4850,és x2 között,de igaz,hogy van ahol az x2 jobb. De ugye fogyasztás,hőtermelés stb. Bár ezek még hanyagolható szempontok.
Pempellini kolléga helyében,ha tényleg ilyen nagy vasban gondolkozik,még spórolnék picit és 4870. Azzal nem lesz baj egy ideig. -
DigitXT
félisten
-
HarryPotter
őstag
válasz
Kelvin #29491 üzenetére
én sem gondolom, hogy szükségszerűen szívás, csak egy hsz-szel feljebb ennek a gyanúja merült fel. A kiadási megj. OK, de engem empirikus tapasztalat is érdekelne.
bocs - javítok: én olvastam rosszul, bw hozzászólása éppen arról szól, hogy szívás sem merült fel (ahogy elégedettségről szóló híradás sem). sorry
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #29472 üzenetére
Én körülnéztem. És van olyan tesztfórum (nem egy), amelynek jó okkal nem hiszek. Úgyhogy tudom. Ami nem jelenti azt, hogy ha látok megbízható tesztet, amely jobb, mint amelyeket eddig ismertem, akkor majd elismerem, hogy tévedtem. Ennyire már ismerhetnél.
Egyelőre a C2D-s 3D06 13.500 pontot fogadom el mérvadónak (és hogy Vantage-ben megveri a 9800GTX-et, ami azért már komolyabb, de az DX10). -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #29463 üzenetére
Ha nem vetted volna észre, összehasonlításról és viszonyításról volt szó (mert sokan szeretnénk tudni (én is) a 38xx és a 48xx karik egymáshoz viszonyított képességeit), a 4850 kihajtott 3D pontszámait meg összevetettem az enyémekkel, onnan származik az adat. 3870-et elkalapálja a 4850, ez tény. Ha nem érdekel egy hsz, ugord át.
[ Módosította: Thrawn ]
-
Sutty66
tag
válasz
Kelvin #29008 üzenetére
A gogli kiadott egy jónéhányat ahol nincs! Linkről megtaláltam a disztributort , nekik sincs! Az árgépet nem ismerem ezért elnézést. Ezekután kérdeztem meg olyantól akinek van mert az biztos vette valahol (feltételezem nem találták az utcán). Mivek meg eddig nem kellett ezért nem fedeztem fel.
Más. Éjszakára megprobáltam venti nélkül bekapcsolva hagyni:Alapból 62 fok. Hát ez van , hét elején beújjítok egy noktuát.További jóestét mindenkinek.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Kelvin #28716 üzenetére
Hali!
Hmmm... egy hirtelen ötlet volt, majd követte egy őrület. Szóval futott stabilan a GPU 1005Mhz-en a Caps-ban és a 3Dmark-ban.....
Játékban még nem próbáltam. Most egyenlőre visszaraktam a gyári bios-t. A teszt itt látható.
3Dmark-ban ma futtattam le délután. Egyszer megakadt egy pillabatra, de tovább ment.... -
zozoz1
aktív tag
válasz
Kelvin #28339 üzenetére
Látom pattogsz a tesztoldalakra.
(táp téma). Hát nem akarlak tovább húzni, de konkrétan tudok olyan teszt újságot, ahol 4db alaplapot kaptak mert az övékét hozták ki a legjobbnak. Már mint alalplapot. Ennyit a független tesztekről. Lehet hogy a táp is ott marad egy ilyen tesztnél, nem csak reklám.
szerk: mert majd jön a többi kérdés. 99%-ban ez a forgató könyv. Szerinted ő lesz a kivétel? Mi van, rossz kedved van?
-
Bali27
addikt
válasz
Kelvin #28146 üzenetére
Vistában is vannak programok,(vispa, és egy csomó optimalizáló, spybot: Alexát stb) amivel letilthatod ezeket a csúnyaságokat.. Én le is tiltottam.. Amugy meg kit érdekel h mit küld a Microsoftnak és a többi köcsinek? Olyan dolgokat nem szabd gépen tartani, ami meg rajtavan... Hát életük legboldogabb pillanata legyen mikor meglátják az adatokat..kivánom nekik..
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #28144 üzenetére
Ugyan nem lassul ettől.
Az UPC sara, mert ugyanezekkel hasítani is tud néhanapján.
Aki meg a védelmet hülyeségnek nevezi, valamint az elővigyázatosságot paranoiának, annak csak rohasszák szét a gépét a vírusok meg a falovak, illetve vigyék el minden adatát, és keressenek sok-sok pénzt vele azok, akik munka helyett adatlopásból élnek.
Vistára is csak tűzfal kell meg komplex vírusvédelem, aztán semmi baj vele. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Kelvin #27282 üzenetére
A zalmanon el se férne a 120 as, és én is olyat akartam ( Vf 1000) de mivel drágább és "roszabbul hűt" (én is meg lepődtem) ezért döntöttem az Accelero S1 es mellett, sztem így fer a teszt ahogy van, mert rá mutat a különbségekre, több oldalon keresztül passzívan és aktívan az Accelero s1 est tesztelik mivel ez a teszt alany, a Vf 1000 csak mint az eddigi leg jobb volt ott...
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #27130 üzenetére
Ha natív ennyi a felbontásod, akkor nem fog menni, ha viszont tudná, ott monitor-driver lesz a gond. Meg lehet próbálni "Plug & Play monitor"-ral, vagy "custom" felbontást létrehozni.
+1 előfordulhat: ha előtte más monitor volt telepítve, szépen kimaradnak felbontások, hiába játszod végig szabályosan az eltávolítás-telepítést. Egyszer ezért kellett XP-t újratelepítenem. -
zozoz1
aktív tag
válasz
Kelvin #27040 üzenetére
Nézd, bárhol néztem 1éven keresztül az Nv 8800GTX/8800ultra volt a csúcs kártya. Az SLI elvből nem lehet csúcs kártya, mert az nem egy kártya, hogy csúcs kártya legyen. Az SLI vagy másképpen hídban kötött két kártya.
Az ATI-nál én jelen pillanat nem tudok olyan kártyát (1db kártyát) ami nagyobb kategória lenne a 3870-esnél. Ha viszont így van akkor a 3870-es a csúcs kártya. A 3870x2 kártya mint tudjuk az nem egy VGA kártya!!!!!, hanem kettő, egy lapra integrálva. Csak helyrajzi kérdés, hogy egy lapra van integrálva, vagy CF-ben van. Tehát a 3870x2 nem lehet csúcs kártya. A csúcskártya az a 3870 ami a x2-ben egybe van itegrálva.
Persze lehet csűrni csavarni ha rossz indulatúak vagyunk, mert teljesítményben az a csúcs. De attól még az két 3870-es. NINCS ANNÁL NAGYOBB KÁRTYA.Egy hasonlat. A VW fejlesztőmérnökei csináltak a "csúcs" golfot. Az audi/VW konszern csúcs V8-as motorját rakták bele. Egyet előre, egyet hátra. Így már V16 lett. Tehát két motor egy kaszniban. Sehol sem írtak olyat hogy a csúcs V16-os motor. De azt igen, hogy két csúcs V8-as erőmű. Egy kaszniban. Mint a 3870-es. Egy panelon.
Megkérlek fejezd már be itt ezt a kötöszködést. Mindenki nevében köszönjük.
Tisztelettel
Zoli -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #26635 üzenetére
Gyere, és akkor a műtéted is meglesz. Mert nem csak agyra gyúrok.
De ki is vigyáz addig a családodra?
Látom, azért a kulturális örökségedet sem vagy képes megtagadni (ahogy az irányultságod is kibukott
). Persze netes munkáról sem hallottál még, mi?
Most már tényleg hagyd békén a topicot! -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #26620 üzenetére
Van nem kevés ember, akinek segítek (szóval nem vagy a prioritási sor elején), és lesz..om, kinek, milyen papírja van (neked pl. nem sokat használt, mint a hsz-aidból kiderült épp az imént is). Persze süketen is lehet informatikát hallgatni, vagy a józsefvárosi piacon...
Az mindig mulattat, hogy pár diplomától egyesek milyen okosnak hiszik magukat, pedig nem többek holmi adattárolónál (és még annak is hibásak).
Ha a pusztán diplomámból akarnék élni, én is megnézhetném magam, de nem vagyok ennyire szűk látókörű.
Te pocskondiázol másokat a neten névtelenül (ráadásul nyílt fórumokon), és a te arcod fér el nehezen a topicban. Ha ismernél személyesen, nem lenne ekkora arcod, tehát -szerencsédre - tuti nem ismersz, már csak azért is, mert sokkal régebben végeztem, mint te, legalábbis a folytonosan kinyilvánított szellemi szintedből ítélve. Én valahogy még soha nem marháztam vagy szóltam le senkit addig, amíg az illető ezt nem igényelte (mint te).
Hányszor is mondtam már, hogy ha személyeskedni akarsz, ne egy nyilvános topicba böfögj bele? (Hogy aztán ott kelljen válaszolnom.) Biztosan nem ért fel a fene nagy IQ-d magasságáig. Szóval vagy pü-zz, vagy szép csöndben menj el pénisznagyobbító műtétre.Á, itt a pasid is.
Ő már befizetett.
Mindenkitől bocs az OFF-ért, én részemről ezt itt megint lezártam, amíg újra nem kezdi.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #26591 üzenetére
Rajtad tényleg nehéz segíteni...
45nm-es jobb, mint a régebbiek, erősebb, és nem is megfizethetetlen. 35k-tól lehet venni.
Nem azt mondtam, hogy a 400W-os legyen 18A-es, hanem hogy a 400W-os legyen korszerű, ill. a tápnak legyenenek 18A-es ágai. Ok, ezt a mondatot a gyorsaság hevében nem jól fogalmaztam.
De azért 500W, aztán "akkor úgy mondom, hogy 450", közben meg lemarházol másokat...
Szóval egy marha ne marházzon, márha konzekvens az értékítéleted.
És ha találok valami spéci 400W-os tápot 18A-es ágakkal, akkor majd úgy mondod, hogy 400W-os felett van csak? -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #26586 üzenetére
Segítek egy kicsit, mielőtt megint égetnéd magad. Azonos órajelen a 45nm-esek jobb teljesítményt nyújtanak, mint a régebbiek, de ezt neked úgyis hiába mondom.
460W-os táp is van 17+18A-es ágakkal, hogy bővítsem tudásod (Chieftec most kapásból). -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #26291 üzenetére
Sosem bizonyítottál semmit. PONT. Azt meg csak a hülye nem látta, hogy 3-an estetek nekem olyasmi miatt, amiért másoknak nem szóltok. Már akkor megírtam neked (pü, hogy ne offoljatok, ahogy ti, miközben megróttatok az off-ért), hogy attól, hogy intelligensnek hiszed magad, valóban intelligensek között csak szánalmas vagy.
Nekem minden állításom mögött ott vannak a tesztjeim. Neked nincs semmid (mostanában még topicba illő hsz-od sem).
Kötve hiszem, hogy sztech diploma és sok év hardveres és szoftveres gyakorlat mellett tanfolyamokra kéne járnom.
Nem lehetsz intelligens, ha egyetlen hsz-omat sem értetted meg, mint te magad írtad. Nincs miről beszélni.IQ-dat majd kóstolgatom, ha lesz neked is.
Most már tényleg menj el agybeültetésre.
Vagy legalább keress egy nőt, bár az aláírásodból látom, hogy erre nem sok az esélyed.
Akkor pasit.
És térj át privibe az okoskodásoddal, hogy nekem se itt kelljen reagálnom a hülyeségeidre. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #26283 üzenetére
Épp most teszteltem GT-t, és az nV drivere jó DX10-ben. Az ATI-é meg nem minden beállításnál, csak te nem tesztelsz, nem is használsz olyan beállításokat, úgy hiszed okosnak magad.
Tudok 2 képet tenni, csak nV-nél nincs theatre mód. De azon nem csodálkozom, hogy azóta sem vagy képes felfogni, amit írok, ezért véled úgy, hogy ellentmondok magamnak. Csak a saját szellemi képességeidről állítasz ki bizonyítványt (ismét).
Akkor örülj, ha ettől kielégülsz, hogy egy hibás GT-t fogtam ki. Másnak meg a 3870 halt meg 3 nap alatt. Akkor melyik a jó kari?
Persze, hogy nem kellett bizonyítanod, szerinted. De jöttél itt fals infókkal, és amikor kértük a teszteket, amelyek alapján tetted a kijelentéseket, nem kaptunk választ. De tényleg nem kell bizonyítanod semmit.
A kis "sufni" tesztjeimmel több ezer (majd' 10k) embernek segítettem, te ezzel szemben mit tudsz felmutatni? A kötözködést, semmi mást.
Nem küldök semmit, a múltkor azért küldtem, mert kilógott a lóláb az összehangolt akciótok mögül.Részemről ennyi, flame-eld magad nyugodtan tovább.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #25291 üzenetére
Azt, hogy az ATI driverei jók lennének 1 GPU-val, helyből cáfolom. Éppen most végeztem a Vantage tesztekkel, és erősen beállításfüggő, hogy pl. egy tuningolt (vagy erősebb) hardver mekkora előnyt jelent. Idővel talán majd utánaigazítják. Persze, amíg DX9-ben játszol nem feltétlenül jön ki (pár játéknál azért igen, csak legföljebb nem játszol velük), DX10-ben meg nem tudsz olyan beállítással játszani, amiben kijönne (vagyis kijön, csak nincs összehasonlítási alapod, mert azon már nem tudsz játszani, ezért nem tudsz róla). Ezért azt HISZED, hogy jó, de nem az.
És az nV legalább ilyen "jó". -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24900 üzenetére
Szívesen.
(Talán így egyszer észreveszed magad, és változtatsz a stílusodon, bár igazából nem hiszek benne.) Arról beszélek, hogy mindig találsz pár embert, aki ráugrik egy-egy beszólásodra, aztán, ha összevitatkoznak, őket tiltják ki, te meg ettől vagy boldog. (Mondjuk nem velem toltál ki, de a segítségre szorulók érdekében inkább nem tiltatom ki magam, hátha még tudok valakinek segíteni.) Tudod, van, aki észreveszi az ilyen öntelt kis alakok manipulációit, amelyektől a saját környezetükben nagyon királynak érzik magukat (ismerek jó pár ilyent), de intelligensebb közegben csak szánalmat váltanak ki.
És ezzel végleg befejeztem veled az offolást.
A linkelt teszted még mindig csak egy egyénileg kiválogatott programcsomagon nyugszik, míg én megnéztem sok tesztet, és csak az általam használt programokban nyújtott teljesítményt, abból átlagoltam. Ha más progikat használnék, lehet, hogy csak 5% diffi lenne (a sajátjaimat illetően), másokkal meg kihozhatnék 20 felettit, édesmindegy. Csak egy válogatott teszt eleve nem lehet objektív. Nem tudom ennél szájbarágósabban elmagyarázni. Mert a szakmai észrevételedre azért csak reagálok. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24894 üzenetére
Ami szintén a te szarkeverésed indította vita miatt történt két fórumtársaddal, igaz?
Azóta inkább az összes ilyen alattomos beszólásodat postolom a topicgazdának, így szórakozz másokkal. Vegyél inkább valami játékot, mondjuk egy 3DSexVillát.
A 15%-ot a saját magam használta programokra és beállításokra írtam (míg más beállításokon és programokkal 10-20% diff. előfordul), de azon nem is csodálkozom, hogy ezt képtelen voltál kiolvasni a szavakból. -
lsc
nagyúr
válasz
Kelvin #24875 üzenetére
Szerintem nem kell vele foglalkozni , eddig 1000 hsz-en keresztül bizonygatta , hogy az amd - 3870 páros nem rossz , most azt fogjuk látni /ettől félek / hogy a 8200- 8800 gt mennyivel jobb , pedig akit érdekel az elolvas egy-két tesztet és ennyi . Azt meg főleg nem értem , hogy miért egy ATI topicban kell ezt bizonygatni , egy atist sem láttam még a zöldek topicjában , aki azt bizonygatta volna , hogy a 70-es 10%-kal olcsóbban ár-értékben ugyanaz mint a gt /pedig a tesztek ezt bizonyítják / . Ettől jobb már csak az x2-es volt , a tesztekből világosan látszott , hogy nem mindenhol működik , de azért beleugrott , aztán szidta a tényeket , amik már előtte is láthatóak voltak .
Katt 77 nem kötözködés , csak unalmas , és szerintem ha sokáig folytatod csak magadat járatod le . Azt még hozzáteszem , hogy nagyon sok embernek segítettél , ezzel nem kellene lerombolni az eddigieket . -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24865 üzenetére
Látom, megint elgurult a bogyód.
Az életben nem csinál 6000 pontot 3870, tuningolva 4600/5100, ha csak nem vízhűtést rax rá, de a 88GT-re nem kell. És igen, azt akarok venni, mert ismerősnek is van, többek között az ő tesztjét is láttam meg másokét is. Én tapasztalatból írok, nem itt-ott kiolvasott, ellenőrizetlen részadatokból, és külön megjegyzem, ha mások infójából indulok ki, vagy valamiről csak úgy szedtem össze ezt-azt (ahogy a hozzám érkező pü-ket is elirányítom a megfelelő topicba).
Kb. utolérted Bundit ennek a "overall 10%"-nak a hajtogatásával, látod, ez a hülyeség. De linkelj be egy ilyen tesztet, amit persze nem fogsz megtenni, ahogy az elmúlt hónapokban sem, amikor igen okosnak hitted magad. És ha átnéznél az általad pedzett topicba (persze nehéz lenne, ha nem is tudod, melyik az), akkor elkerekedhetne a szemed a teszteredményektől, persze csak akkor, ha legalább a 3870 képességeivel tisztában lennél.
Továbbra sem érdekel a hsz-ok száma, nem fogok hosszabb hsz-okat egybefolyatni, akár tetszik ez neked, akár nem. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24580 üzenetére
Az órajellel és a memóval eddig sem ment sokra az ATI, a 10%-ot illetően meg számolj kicsit. 860/1200-on, 3,8GHz-es procival tuti kihajtott VGA-val 4517 és 5137 volt az SM2 és a HDR pontszámom, ugyanez kicsit tuningolt 8800GT-vel bőven 6000 fölött mindegyik. AKkor mennyi is az annyi?
És játékokban is tapasztalható ez a különbség, valamint alap órajeleken is inkább 15-20% az. Elavult a 8800GT, lehet, de hasít, mint az atom. Szóval várjuk ki a végét, mielőtt úgy járunk, mint a 3870-nel, hogy megveszi a nép, mert korszerű, meg gyors (hű, milyen magas órajelek), aztán ott kullogott már a G80-asok mögött.
-
-
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24028 üzenetére
Hát, éppen el tudtam passzolni a cuccot, így a lap+proci+3870 eladásával még nem kevés pénzem is maradt.
Nézd meg Galaxy-nál, de tudtommal abból még nincs ilyen változat. XFX-nél viszont vannak már előtuningolt GTS-ek. Nyilván persze extra táppal sem lehet olyan sebességre tuningolni a GT-t, mint a GTS-t (és a plsz számolóegységek, ugye), de a különbséget csökkenteni lehet. És teljesítményben 5-10% (a nagyobb különbség 1900 feletti felbontáson, ami engem nem érint), árban 60%. Ha valami, hát ez még a hűtőért sem éri meg, ellentétben a 3850/3870-nel. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24017 üzenetére
8800GT 36k, 8800GTS 55k. Meg is érné azért az 5% különbségért (mert inkább annyi).
Ráadásul dupla tápcsatis Galaxy-t néztem ki, szvsz GTS!
Miért nem szóltál, hogy fizeted a régi cucc értékvesztését? Még ma is CF-öm lenne!
Gondolhatod, hogy szidom majd az nV-t ha szar lesz. Viszont nV karikon mindig megvolt a visszapillantó tükröm F1C-ben, ATI-kon meg már a 3.-on nincs.És az nagyon nem árt játék közben.
-
illusiON
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
Kelvin #23848 üzenetére
hihi nem gondoltam volna h valaki sebbenzinnel nekiesik a számítógépének
igaz félreírtam, de a hűtőre gondoltam egyéb alkatrészeklet nem szabad körömlakklemosóval!!!(bár fene tudja én nem csinálnám de simán semmi baja nem lesz lehet, ki kéne próbálni egy régi nyákon, szal nem tragédia szvsz de azért don't try!)a macskát pedig ne a mikróba rakjátok melegedni ha megázott az esőben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest