- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Podpupi
tag
válasz Bali27 #42340 üzenetére
Segitség neked valami hiba a vindows ban van kartya ki alaplapon nincs vga ha van indit es rendszer vissza állitas ha nem boot közben F8 CSÖKENTET MOD ES UGY RENDSZER VISSZAÁLLITAS.Bocs hogy össze vissza irtam.Hello
Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi
-
TasiA
senior tag
válasz Bali27 #40522 üzenetére
Üdv!
Ne haragudj, de nem értem a logikádat?! Eladni nem akarod, mert TV out nélkül csak olcsóbban tudnád, de ráköltenél még egyszer 10-20 ezret, hogy legyen TV-out? Mennyivel tudnád olcsóbban adni?? Gondolom nem veszt őrülten az értékéből, szal inkább add el olcsóbban és a +10-20 ezerből vegyél 1 normális karit. -
plaszy
őstag
-
WesTM
őstag
válasz Bali27 #39976 üzenetére
Ha jól emlékszem az x850 még csak sm.2.0-át tud, a brothers-hez valószínűleg 3.0 kell (ha a hell's highwayre gondolsz). Ebben az eseten felesleges próbálkozni, mert nem lesz jó.
Ha 1 magos a 2200as amd, akkor kb. 30-40%ban hajthatja meg a kártyát, tök felesleges egy olyan kártya egy régi gépbe. Szerintem még 3ghz-re húzva is édeskevés neki.
Még a 2 magos amd-k is nagy nehezen tudnak normálisan kihajtani egy 3870et. Tehát én nem ajánlanám neki. -
LLKobe
veterán
-
szitaati
aktív tag
válasz Bali27 #39086 üzenetére
Szerintem próbálj meg egy oprendszer újratelepítést, tegyél fel egy natúr Ati oldaláról töltött drivert CCC-vel, és ha akkor se megy, akkor gari. Anno nekem is volt egy videokártyám, amin sehogy se ment a TV-out, pedig de szerettem volna! Sajna ez csak a gari lejárta után ütközött ki, mert addig nem volt TVm.. )
"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #39075 üzenetére
Kár, hogy ritkán olvasod a topicot. Valaki írta itt, asszem pancsermeste, hogy az ATT ini fáljába beírva (vagy ha van, akkor módosítva) a hide_display=0 sort megjelenik a képernyő és a multimonitor menü. De vki most azt írta ATT topicomba, hogy az 1-esre jelenik meg, de még mindig nem tudom megnézni. Mindenesetre sokat nem kell találgatnod, hogy megtudd.
Miért nem jó neked a 8.7-es XG? Azt mondtad, azzal minden OK volt.
whited: Semmiféle táp nem használ sem GPU-t, sem CPU-t, sem mást a PC-ből, csak árammal látja el az alkatrészeket.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
válasz Bali27 #39073 üzenetére
CCC-t tedd vissza (simán megy együtt az ATT-vel, én mindig egyszerre használom azokat), és ott a megjelenítő tulajdonságoknál nézd meg, hogy nincs e bekapcsolva a tv eröltetése (franctudja hogy van magyarul: force tv detection).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #39011 üzenetére
Miért is? Lizakatilla belinkelte neked a régi XG drivereket, bármelyiket letöltheted.
8.12-es linkje a tweakforce oldalán, filefrontról letölthető. Akkor mit nem tudsz letölteni? Ezt nem értem.
No meg tudod, hogy a 8.7XG-vel minden rendben volt a gépeden, no és hogy az az utolsó 38xx-re gyúrt driver.djadji: KB. 50x szerepel a topicban, hogy 3DMarkok-hoz, új hardverekhez KELL a hotfix (kivéve Vantage). Amúgy 3DMark topicba való a 3DMark probléma.
Töltsd ki rendesen a cuccaidat, ha segítséget kérsz hardver ügyben, amúgy vsz. kevés a táp.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #38932 üzenetére
A TF oldalának hibáiról én nem tehetek, Talán 1X majd működik. Nekem direkt el voltak mentve a 8.7XG driverek (mivel az utolsó 38xx-re gyúrt csomag), de letöröltem őket, amikor eladtam a karit, úgyhogy még elküldeni sem tudom őket.
Patch? Próbáld meg, nem tudom. Nekem angol verzió van. Elméletileg mennie kéne, legföljebb pár helyen nem lesz magyar a szöveg, ha ilyesmin módosítottak.
Crack? Mi az?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #38926 üzenetére
Te kérdeztél a 8.12-ről, gondoltam, ha letöltöd, és kipróbálod, tudni fogod, jó-e valamire. És ha az egész mondatod elolvastad/megértetted volna, ez volt: "38xx-hez, ha nem muszáj, ne újabbat". Tehát nem azt mondtam, hogy nem érdemes baszakodni vele, főleg, hogy a baszakodást meg a játékokra írtam: "Ezért baszakodik minden új játék az ATI VGA-kon."
Mit is írtam még? "Régi XG-ket anno le lehetett tölteni az archívumból". Egy szóval sem említem, hogy a főoldalról elérhetőek, egyébként a Download szekcióból, amit én egyértelműnek gondoltam. Mellesleg már az is csak regisztrációval érhető el, megnéztem.
Szóval lehet. Némi odafigyelés nem ártana olvasás közben, és akkor nem állítod, hogy olyasmit írtam, amit pedig nem, és a többit sem értelmezed félre.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #38921 üzenetére
1. Én már mondtam, hogy 38xx-hez, ha nem muszáj, ne újabbat, mert az új hardverekkel az ATI mindig elcseszi a régiek támogatását, mert nem egy univerzális driverük van, hanem mindig az adott csomagot módosítják az új hardver- és szoftver-igényeknek megfelelően. Ezért baszakodik minden új játék az ATI VGA-kon.
2. XG főoldalán ott a link, filefrontról letöltheted a "gyúrt" 8.12-est. Itt volt a linkje. Régi XG-ket anno le lehetett tölteni az archívumból, most nem tudom. A ref.-ek meg mind letölthetőek az ATI oldaláról.
3. STALKER-nek az 1.5.0.7-es DX10.1 patch kell, aztán megy az fullban mint az atom, élsimítással is.
4. A 4830 többféle szempontból is korszerűbb, nem csak gyorsabb (kicsit). Pont úgy hozták ki a 4670-et és a 4830-at, hogy a 3870 megmaradjon köztük. De 10-15% tuning bent van a 3870-ben (GPU és RAM is), szóval fölösleges 4830-ra cserélni, mert ha megnézed egy újabb játéknál, amely éppen játszható, semmi a különbség. Persze a 4830 is tuningolható kicsit, de nekem még 4850-re sem érte meg leváltanom a 3870-et. Persze akkor most lenne VGA-m, de a hülye hagyta volna ki alig több, mint 50k-ért, amikor tudtam, hogy fel fog menni mindennek az ára, inkább böjtöltem. Most meg megint, bár más szempontból...
-
twine
veterán
válasz Bali27 #35334 üzenetére
Köszi...gyorsabb töltést nem vártam, mert olvastam sokat egy időben én is utánna, csak a "párhuzamosított írás-olvasásnak" (kéretik nem belekötni, csak elnagyoltam) köszönhetően, (ha valóban gáz lenne az indexelés vagy bármilyen háttér művelet játék alatt), kevésbé akasztaná meg a tömböt "munka" közben, mint a szimpla HDD-t!
-
twine
veterán
válasz Bali27 #35328 üzenetére
Látom a configodnál ott a Raid0! Te próbáltad a Warhead-et? Tapasztalatok?
nekem sajnos csak a "Munka" tömböm van Stripe-olva, arra meg nem telepitek játékot, szóval érdekelne nállad mi a helyzet! (a Vistával magával szerencsére semmi probléma, munkában,és egyéb játékoknál, gyors pontos stabil.....csak a Warhead-nél érzek furcsaságokat)
És tényleg az utolsó OFF-olós szemetelés volt ez tőllem! Köszi a türelmet midnenkinek(bár gondolom ezen zsuga tulajdonosait azért némiképp érdekli ez a játék is![ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #35218 üzenetére
Ott valami más van, amitől függ a C++, mert nálam soha, egyik rendszeren sem adódott probléma. A CCleaner tehát csak tünet. Egyébként megnézheted közvetlen install után, miket töröl ki, az okozza az összeférhetetlenséget (esetleg abból kiveszed a pipát, tiltólistára rakod, és többet nem okoz gondot). De ha mindenképpen rossz, akkor a rohadt nVidia miatt van! A lényeg, hogy tudod, mit ne tegyél.
P5Q tesztet bővítettem okos kis EPU és bios beállításokkal, úgyhogy ha valaki új lapot tervez venni, ne hagyja ki!
-
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #35129 üzenetére
Ha ez vigasztal, nekem sem. Az SP1 betesz neki, sima Vistával rendben van. Lényegtelen, mert CCC-vel is lehet egészséges mértékben tuningolni, ráadásul hűvösebb is a kari. Én most RivaTunert tettem Vista alá, azzal semmi gond, és az oldalamra ehhez is a PowerUser beállításokat, amelyekkel CCC felett is lehet tuningolni.
Bővítgetem a Warhead és a Clear Sky beszámolókat is.
XG 8.9 még mindig nincs, de a sima eddig hibamentesnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #35124 üzenetére
Bsszus, mostanában hetente új verzió? Az oldalamon megtalálod az állandó legfrissebb linkjét. Nálam 8.9-cel megy most, +3°C, de Chilla van rajta. Amúgy inkátt 5-6°C. Érdekes, mert szépen kimonitorozza a fesz-t is, és hát 1V-on van.
Nem is, naponta, vazze, az én linkemen már a tiédnél is újabb van.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #34722 üzenetére
Okos döntés! Látod, mit ér a tapasztalt öreg a háznál?
+1 apróság eszembe jutott így utólag: C++-t is eltávolítottad az ATI driverrel? Mert az is bekavarhatott, ha abban újítottak be. De már NE PRÓBÁLD KI!
Érdekes, hogy nekem nincs is fent a C++... (Legalábbis most XP-n vagyok.)[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #34719 üzenetére
Akkor marad valamilyen codec, vagy más progi, amely belecseszhet C++-ba. Más nem telepít fel C++ runtime library-t, vagy hasonlovat?
Hát akkor higgy az ajánlásnak. Én a többszörös tapasztalatomnak hiszek. Ha a gyártók spéci drivereit megnézet, ott régebbiek vannak, HIS-nél pl. a 8.476, mint írtam, de abból a csomagból meg hiányzik a telepítő és a 32 bites driver (XP), szóval az egyelőre kiesett.
Egyelőre a sima 8.8-at tettem föl, tesztelem, és ha tuninggal is rendben lesz, ennél maradok.
Megj.: Több pucoló progi könnyen hibát okozhat, CCleanert én Vistán nem is. Friss rendszer esetén persze ezeknek semmi jelentőségük. És a tiszta telepítésnél már minden rendesen össze volt dugva? Mert mintha utólag írtad volna a rákötést.
Még valami, amit megfigyeltem: az ATI 3-4 havonta ad ki valóban új drivert, a többi foltozott, ami abból látszik hogy csökken a 3D teljesítményük (mivel nem javították a szoftvert, csak megkerülték a hibák egy részét, ami teljesítmény-csökkenést von maga után).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #34716 üzenetére
Nem olvasod a hsz-aimat?
Pedig én mondtam, utána jó is volt (bár lehet, nem attól ). Nem kellett volna másik driverrel kísérletezni...
A C++ nálad tuti rendben van eszerint, a Catalyst szívat. Nálam C++ hiba akkor volt, amikor nem megfelelően távolodott el a driver. 8.3-as is ilyen volt, de azóta ez nem jött elő nálam.
+1 lehetőség: Uninstall all ATI software, driver sweeper, reg pucolás kézzel (ATI bejegyzések), és az esetleg még ott maradt fájlok törlése Application Data, stb. könyvtárakból. De én a VGA-driver mentes partíciómentésre esküszöm.
Hogy ne lenne elavult a 38xx széria, amikor már van 48xx? Az újra fejlesztenek, a régit meg hagyják, ahogy volt. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #34711 üzenetére
Francot, én is azt használom. De töltsd le, és telepítsd kézileg. A hibáról mellesleg lásd följebb. Amúgy tudhatnád, hogy a 48xx karik megjelenésével már ezekre gyúrják a drivereket, tehát kipróbálni lehet, de nem feltétlenül lesz jó egy újabb Catalyst. Az ATI/AMD eddig is magasról tett az elavultabb cuccokat használókra (ezért nem ment pl. a CF 580X +SB600 felállásban, amikor kijöttek az újabb lapok és a 8.3-as Catalyst), tehát ha minden OK a rendszerben, akkor nem érdemes babrálni.
Mondtam párx, hogy készíts partíciómentést VGA-driver nélkül, én is könnyen vagyok így: ha nem jó a Catalyst, nem szarakodok vele, 5p alatt vissza a rendszer, és tiszta ATI install.
Ja, Tweakforce az oldalán 7.12-esig visszamenőleg ott van.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #34680 üzenetére
A DNA-val már alap órajeleken is kidobál az Oblivion. Van sima 8.8-am, de most töltöm le az ATI-s és az XG-s 8.7 drivereket. HIS-nél sajna a 8.476-os a legújabb 3870-re (az újabbakat már próbáltam, és nem OK-k), az meg éppen még a szar.
Sztem azért inkább a dugdosással van baja a rendszerednek. Egyszer kéne összerakni a rendszert, és úgy feltelepíteni a Catalyst-et, különben könnyen megbolondul, ahogy azt CF-rel is teszi. Amúgy miért nem varázsló módban lövöd be a monitorokat? Sokkal 1szerűbb lenne. Ha úgy, akkor nem szóltam.ATT-ra: Van az oldalamon egy túlhajtás-beállítások nélküli ATT beállítás. Lényegében hagyd az ATI driverét dolgozni, de a 3D módokat beállíthatod, mert ha kilövöd, és ATT-szal akarsz vezérelni mindent, lazán 5-7°C-kal melegebb lesz a kártya. Sztem nem szabályozza rendesen a feszt, én ezért nem is használom. Elég az nekem, hogy a HIS karim alapból 6-7°C-kal melegebb a Sapphire-nél (legalább a 115°C-os hőmérsékleteket már nem hozza, kop-kop).
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz Bali27 #34682 üzenetére
hát egy seniortól elvártam volna, hogy legalább ne a mikróval, hanem számítógéppel próbálkozzon!
egyébként catalist nélkül nem próbáltad? mindig úgy szoktam, hogy windowsba van valahol, hogy képernyő kiterjesztése... azzal csináltam régebben....
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
WesTM
őstag
válasz Bali27 #34194 üzenetére
Én is lassan így leszek vele. Semmi jó játék nem jön ki,mondjuk a Clear sky éppen nem rossz,de nemsokára végigviszem azt is. Viszont marha jó,a olcsó lesz megveszem.
Amúgy majdnem szomszédok vagyunk.
OFF OFFZalika: 1600 alatt maradsz,szóval 1280 akkor nagyon is jó a 3850,és hogy katt is nyugodt legyen 512-es verzió is jó,szerintem minimálisan drágább a 256osnál,és ha szerencséd van elérheted a 3870 órajeleit.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #34183 üzenetére
Persze, valamilyen beállításokkal kihajtja (ne feledd, hogy felmaxolták a grafikát), de biztos, hogy egy 6xxx kevésbé, mint egy 8xxx proci. Nálam pl. Intellel jóval magasabb sebességet produkált a kihajtott 3870, mint AMD-vel, és a 2 Intel között is biztosan van különbség, mint azt is írták. Doom 3-ban pl. biztosan nem lesz kihajtva a VGA-d, én még 3.8GHz-en is CPU limites voltam vele.
Számold ki. HA ki van hajtva a VGA, akkor a tuningolás mértékében nő a teljesítmény. HA nem nő úgy, akkor nincs kihajtva és vice versa.
Majd megnézem ezt a fogadalmat Crysis Warhead vagy Far Cry 2 kiadása után, Clear Sky-ról nem is szólva. Vagy ha az új NFS-re vetemednél...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bali27 #34155 üzenetére
nekem nemvolt vele gondom...simán ment!csak azt nemtudom,h 64bites volt-e a commander,v 32bites!
de azt tudom h ment!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #33828 üzenetére
Hát, akkor kéne neki. Jó karit foghattál ki, vagy rossz hőérzékelőt.
8.8 nem tudom, fent van, de még nem teszteltem.
Az új RBE-vel lehet clock limitet állítani a biosban, szóval nem kell már RivaTuner vagy ATT (a saját hibáikkal) a komolyabb tuninghoz! No meg a + feature-ökkel 1/3 lett a mérete...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #33815 üzenetére
És a procid mennyin megy? Mert ha nem hajtod ki a karit, persze, hogy nem megy feljebb. Persze én GPU-CV-vel néztem, és nem is úgy állítottam be, hogy hangosan pörögjön a venti. De ha rendben van a kari, úgyis megy rá a Chilla. Akkor majd meglátom, rendesen van-e pasztázva, mert a Sapphire anno csak 85°C-ig ment gyárilag, hasonló bios-beállításokkal.
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #33527 üzenetére
3 napja ül a monitor és a böngésző előtt, fél percenként frissítve az oldalt, hogy elkapja.
sereeff: DX10 for XP Már letöltöttem a DX10SDK-t is, de hogy nekiállok-e, vagy használom a biztos Vistát DX10-re...
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
-
Laci_23
csendes tag
válasz Bali27 #32050 üzenetére
Valaki tudna segíteni, hogy az mitől lehet hogy van egy Gigabyte 3870 GDDR4-es 512Mb-s videokarim, és az everest szerint a GPU órajele 297Mhz az eredetire meg 777Mhz-t ír, és a busz típusra: PCI Express 2.0 x16 @ x1-et ír. 1x-esen megy a PCI-E slotban a kártya? Asus P5B-E alaplapom van ami nem tudja a PCI-E 16X 2.0-át. Emiatt lehet? Amúgy a játékok szebben futnak mint a régi 1600-as prommal. De érdekelne hogy miért ezt írja ki az everest, most megnéztem GPU-Z-vel is és az is PCI-E x16 @ x1-et ír...
Ha tudnátok segíteni megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #32845 üzenetére
Jó hűtésű házban még le is áll, ezt kapd ki! HIS folyamatban szabályoz, nem lépcsőnként, mint más bios-ok. Persze más biost is lehet folyamatra módosítani RBE-ral.
WesTM: Csak küldd, és már próbálom is! Ígérem, a következő 1-2 év minden jobb játékával le fogom tesztelni!
cowboy_bebop: Totál értelmetlen. 1.108V-tal sem nyertem semmit 1.133 helyett, ahogy az órajelek sem számítanak ezen a szinten (nálam 300/700).
horvathpeter: Na, CF-ös kérdést már régen ismételtünk. Túlnyomórészt +0%, újabb játékokban +15-70%. 3DMarkban +95%. Bár a "megvanhozzá" konfigokat nem ismerem, esetleg az adatlapod kitöltése segíthetne.
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz Bali27 #32797 üzenetére
A venti szabályzás alapból jól műkszik. Folyamatosan szabájoz, nem lépcsőzetesen. Hibák nem szoktak lenne, csak akkor, ha nagyon a határokat vered. Én biosból max 1005Mhz-et elértem, de nem volt stabil. Viszont ment egy darabig.
Az alsó határok most nálam 300/600Mhz, csak ha nagyon levittem a 2D feszt ill. a Low 3D-t, akkor néha megvakult.katt777: PÜ ment...
[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #32797 üzenetére
Hát pl. a 067-es bios ált. minden gyártónál GPU-lockos volt, azaz 830-850 körül levágott.
Újabb biosokban más az alap hűtés, amin CBE-vel nem tudsz változtatni, RBE-vel pedig rizikós. Némelyik bios-nál a tuning-határértékek is magasabbak (lásd ASUS, vagy az abszolut 071-es Sapphire bios 1200/1400-ig, vagy valami hasonló horribilis értékekig). De pl. ha némelyik (pl. Sapphire) bios high 3D fesz.-ét változtatod, akkor nem állítható az órajel, míg ASUS-nál vagy HIS-nél igen. Persze +fesz-t úgyis hiába állítasz be, viszont a régi bios-ok meg nem 1.3, hanem 1.37V-on mennek, szóval magasabb a tuninglehetőség, legalábbis elvileg...
ÉRTED?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #32790 üzenetére
Hát, te nem jártál anno a topicban, amikor HIS tulajok könnyeitől nem lehetett olvasni az elázott betűket? Ha visszaveszed (ahogy akkor megcsináltam), akkor természetesen működik, ilyen is van nálam.
vidu01: Szívesen, kösz, és örülök, hogy sikerült. Írtam, az enyém 1.108-on megy, csak a fenti 1.133-as, de tényleg nem sok +-t nyernél vele. Ha hangosnak találod a karit, emelhetsz az alsó határon és az emelés mértékén, hogy GPU-CV elmenjen 90°C-ig, játékokban nem nagyon lesz 80-85-nél több. De így is OK, ez a hűtés tudtommal halkabb, mint a ref.
2D/low3D-ben egyaránt levitted a feszeket, és az órajeleket is 300/700-ra tetted?[ Szerkesztve ]
-
Khaal
őstag
válasz Bali27 #32430 üzenetére
Nem írtam, de nálam 0% a ventifordulat, mivel gyárilag passzív Sapphire Ultimate a kártya, csak kiváncsi voltam más hűtéssel meddig megy föl terhelve.
Jelen pillanatban stabilan tartja a 47 fokot, egy PWM-es 12-cms meg a táp 12-es ventije az össz szellőzés a házban.
Van valami program amivel a kártya hőmérséklete alapján tudom vezérelni az alaplapra dugott ventit? Mert jelenleg a cpu hütő helyére van dugva a hátsó ventilátor, de így nem nagyon pörög fel, mert a cpu sose melegszik fel igazán a Ninja alatt.
Szóval az lenne a jó, ha a vga hőmérséklet alapján vezérelné a ventilátort, ne a cpu alapján. -
FeRRaR1
őstag
válasz Bali27 #32223 üzenetére
hát akkor hagyd úgy a beállításokat, ahogyan vannak mikor le adja, így extreme után, mondom 4 es Cl el próbáld ki szinkronba, emeld a procit olyan 3,4-3,6 ra, és tolj 1 3D markot, v everestet, az gyorsabb
Xpről
Az Xp nek a forgalmazását, és az előtelepítését szűntetik meg gépekre, a Vistát lehet Downgradelni XP re továbbra is ill 2014 ig az EEEPC n és társain maradhat
ill nem gyártanak hozzá több hibajavítást se pl
és attól h nem lehet venni, meg nem fog frissülni, sztem még jó ideig használni lehet
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Bali27 #32194 üzenetére
Nekem 14500 felett csinált kapásból, szal vóott is tuti van még tartalék, én procim meg régebbi is....
mondom h szinkronba emeld a procit, és Auto ra semmit se tegyél, amit be tudsz fix re lőni, pont h csökkenteni akartuk a CL t nem növelni
állítsad be arra az értékre amit írtál 4 4 4 12 asszem
és procit mondjuk 3,4-3,6 ig nyugodtan húzhatod
Americanidiot
Milyen játékok alatt csinálja?
GPU Cv nálam is meg hülyül néha...
De játékok soha nem csináltak ilyet....
Le szedted a leg újabb 1.5 ös GPU Cv t?
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Bali27 #32184 üzenetére
nem a ram sebességére gondoltam, csak most nem léptem ki biosba ezért, nem is az FSB re, h nem van még egy "Ram to NB" vagy valami ilyesmi
Ahol van 200 266 333 400
ez alaplapi cuccés 400 ra tedd, így szinkronba lessz az Fsb vel, tehát ha az Fsb t 425 re tolod, a ram is megy magától 425 re, az az 850 re
és így keresd meg CL 4 el a CPU végét, vagy a ramét
De sztem a CPU lesz az
-
FeRRaR1
őstag
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #32176 üzenetére
Én nem babrálnám. Elméletileg PCIEX tuningban segít.
Hát azt én most hogyan mondjam meg, hogy a te lapodban azokat a RAM-okat hogyan állítsd be? Inkább tolj még a procin. Havernak a 667-es Geil-jei mentek 900-on, azzal sok gond nem lehet. Időzítést levenni tuning miatt vsz. hibákat jelentene.Na, 4mp-cel megelőztek.
- = Zk = -: Azért komolyan gyúrhattál arra, hogy félreértsd.
FeRRaR1: A PCIEX-t benézted, nem clock-ról volt szó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- ELADÓ EGY HÓNAPOT HASZNÁLT AMD RADEON RX 6800 XT SAPPHIRE PULSE DOBOZÁBAN.
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest