- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atheist
csendes tag
válasz TomBoy1986 #24498 üzenetére
Nekem is X2 van (HIS), de az ATT nem állítja a ventiket, hiába csinálok bármit...
A rivatunerrel viszont nekem ment -
SlaveDealer
tag
válasz TomBoy1986 #24498 üzenetére
okés thx a segítségeket!
-
TomBoy1986
veterán
válasz SlaveDealer #24496 üzenetére
Próbáld meg az új ATT-vel. Korábban linkeltem én is
Amúgy ilyenkor ahogy proci985 is mondja a legjobb mindent teljesen leszedni DriverCleaner+Easycleaner+Ccleaner... meg esetleg egyéb registryt pucoló progikkal.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
proci985
MODERÁTOR
válasz SlaveDealer #24496 üzenetére
rivatunert lepucoltad catalyst frissítés előtt? nekem is voltak hasonló bajaim amiatt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
SlaveDealer
tag
válasz TomBoy1986 #24492 üzenetére
De annyira szánalom, mert nem müködik nekem sem a riva 2.06 + catalyst 8.1 vagy 8.2 párosítás, sem a catalyst 8.3 vagy 8.4 + riva 2.08.
kipipálom hogy enable low-level fan control--->fixedre teszem ---> felhúzom pl 100%-ra ---> alkalmaz! és nem pörög fel a venti....pedig anno 8800gts(320mb)-el onnan tudtam hogy mükszik hogy felpörögtek a ventik arra a szintre amire állítottam a csúszkát. Nem értem mitöl lehet.
proci985: nem!
MSI 3870X2-T2D1G-OC
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz SlaveDealer #24493 üzenetére
MSI 3870 TD512-OC?
mert azzal nekem is meggyűlt a bajom, mire legalább valamennyire stabil lett...
és elnézést a dupláért itt még moddolni kellett volna az előzőt.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz SlaveDealer #24484 üzenetére
ha alapból is szemetel, az vagy driver konfliktus (pl rivatuner ütközik a közben frissített driverrel), vagy túlmelegszik, vagy túl van húzva és a mem nem bírja.
a vga hűtője nagyon sokat számít. nekem is sikerült túlmelegítenem a kártyám, pedig szintén remek szellőzése van a házamnak. (csak elfelejtettem pár dolgot beállítani rivatunerben...)
-
TomBoy1986
veterán
Pedig ez nagyon is olyan mintha túlmelegedés miatt lekapcsolna. A házhűtés nem annyira lényeges egy aktív, ráadásul kifelé fújó VGA esetében. Jobb lenne, ha meg tudnád emelni a VGA-FAN fordulatszámát. Igaz, hogy hangosabb lesz a gép, de valószínű, hogy megoldja a problémát.
Az Overdrive pedig felejtős. Monitorozáshoz ne azt használd. A Riva az jó lesz.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Kelvin
őstag
válasz SlaveDealer #24490 üzenetére
Húzva van a karid?
A táp bőven elég..."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
illusiON
őstag
rivatuner mondja az igazat, CCC lassan frissiti magát ahogy észrevettem arra gondoltál hogy talán nem elég a táp neki? bár én ezt a részét annyira nem ismerem de meglehet hogy nem kap eleget a kari és azért adja fel..
najé most nézem azért 550es táp csak elbírja
[ Szerkesztve ]
( : no woman no cry : )
-
leviske
veterán
válasz dregpeter #24482 üzenetére
Ha sokáig nem akarsz venni vga-t, akkor az X2 nagyon jó választás ATi vonalon. Ha még ebben az évben tervezel váltást, akkor meg inkább a sima.
MOD: arra nem érdemes várni, hogy lejebb menjen...két HD3850 áránál nem fog lejebb menni, ami olyan 60k jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
SlaveDealer
tag
Asus P5E, Core 2 Duo E8400, Geil Ultra 2GB/1066mhz cl5, MSI Radeon 3870X2 OC, Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB
Vista64bit+SP1
Catalyst 8.4 -
SlaveDealer
tag
Elnézést kérek hogy nem köszönetem:
Jóestét all! -
SlaveDealer
tag
Ismét jelentkezett az a probléma mait kb 2 hete írtam neketek.
Éspedig az hogy intenzív 2 óra játék után a vga gondol egyett és nem ad képet elsötétül minden, és 100%-on pörög a venti mint egy pórszívó! Viszot kiderült az is hogy nem indul ujra a gép mert, pont egy haveral beszéltem ventrin és a esemény után is ugyan úgy tudtunk beszélni csak kép nem volt. Driver hiba nem nagyon lehet mert 8.1 8.2 8.3 és a mostani 8.4-el is csinálta. Az is a kártya baja hogy másfél hónapja van meg és még mindig "zajos" 3D alkalmazásokban zizeg vmi kondizajnak nevezik, csak azt javasolta pár ember hogy majd elmulik, sajnos eddig még nem mult el. Túlmelegedésre meg azé nem gondolok mert egy 25cm-es meg 2db 12cm venti van a gépben, arra is gondoltam hogy riva tunner-t beállítom hogy game közben mutassa hány fokos a vga, ez sajnos nem jött létre mert riva alapjáraton 47°C lát a CCC Overdrive meg 59°C, így sajnos nem tudom mi a valós![ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Csiborbogár #24481 üzenetére
Hát, én valahogy nem bírom a pofátlan csalásokat, de ez legyen az én bajom...
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
dregpeter
tag
tipp:
Szerintetek egy HD 3870 es ddr 4 es vga-t vegyek vagy a kétmagos verzioját?
magyarán mégv árjak a Vga vásárlással, hogya kétmagos vga ára lejebb szaladjon?
[ Szerkesztve ]
Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI
-
TTomax
félisten
válasz Beowulf_78 #24479 üzenetére
Jajj ne,hagyd rá nem tudod meggyözni úgysem...soha nem lesz vége...amúgy is nemsokára megelégedett zöldpárti lesz
Engem inkább az érdekelne,hogy van-e valakinek 067es-nél frissebb BIOS-a 256-os 3850-re valakinek[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Beowulf_78
addikt
válasz katt777 #24472 üzenetére
Akkor vegyél egy X1650-et VGA-ból, mert ilyen igényekkel mostanában nem nagyon fogsz játszani. Válogatni persze lehet...viszont akkor tényleg nem fogsz tudni mivel játszani.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
kispéé
senior tag
Sziasztok!
kaptam egy ajánlatot egy Sapphire 3870-ről,de ez dual slotos. Akinek van ilyen attól kérdezném,hogy milyen a ventije?Nagyon visít terhelve?Hűt rendesen? Mibe jobb a dual slotos mint a single slotos?Erről lenne szó: 3870 -
katt777
félisten
válasz TTomax #24474 üzenetére
Na ez az, amikor nem tetszik valakinek, hogy felhívják figyelmét a tévedésére. (És nem a játékok minőségét illetően, mert taktikainak az általad említett címek közül nem mind rossz.) Amúgy egyrészt, mint azt a tapasztalat mutatja, kevés az igényes gamer, másrészt meg nem a MOHA multiját minősítettem, ne keverd össze szándékosan a dolgokat. Az egy játékos része olyan csaláshalmaz a program részéről, hogy azzal éppen a Men of Valor van egy kategóriában. Mellesleg a MOHA-t senki nem nevezte még stratégiai játéknak.
-
TTomax
félisten
válasz katt777 #24472 üzenetére
Az első mondat után rá is hagytam a postod olvasását... illetve a pontosabban a második mondat volt....
No commentSzerk:Te gyöztél...
Jut eszembe a MOHA se játék....nem is tudom mit keres a sok marha a szervereken... bedölnek a maszlag szlogennek...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
katt777
félisten
válasz TTomax #24462 üzenetére
Úgy fest, tényleg ezt teszed. Az általad említett játékok nem stratégiaiak, hanem taktikai szimulációk, ugyebár, mint az közismert azok körében, akiket a hangzatos szlogenek nem tévesztenek meg. Nem teheted azt, amit akarsz, egy stratégiai játékkal ellentétben (és amelyben küldetések sincsenek, mert az megint az AI hiányosságának leplezésére szolgál, valamint táptalaja a csalásoknak), és nem is a semmiből kell elérned mindent, ami megint csak a minimum elvárható szint egy stratégiai játéktól. Ez nem fekete-fehér kérdése.
Én - véleményem szerint - helyesen látom a világot, és attól, hogy az én kritériumaimnak nem felel meg valami, még nem látom feketében és fehérben. Egyszerűen van egy szint, amely alatt nem felelnek meg, és nem fogom alább adni csak azért, mert egyre vacakabb játékok öntik el a piacot, hogy azokkal előbb-utóbb majd beérik az igényeikben emígy levert fogyasztók.
Az általad használt, "foghegyről firkálás" fogalma vajmi kevéssé fedi az általam tapasztaltak alapján kinyilvánított, így megalapozott véleményt. Azt már nem is tudom, hányszor írtam, hogy ha mégis tetszene, akkor majd megírom, valamint azt is, hogy akinek az igényeit kielégítik azok a játékok, amelyek az enyémeket nem, az élvezze nyugodtan, én nem fogom ettől rosszabbul érezni magam (legföljebb valakinek nem tetszik, ha felhívják a figyelmét olyasvalamire, amivel tudat alatt ő is tisztában van ). De unom ezt sokadszor leírni, ha nem érted, mentsd le, és olvasd el soxor.
Mellesleg, ahogy ígértem, majd küldöm neked a véleményem mellett a teszteredményeket is.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Csiborbogár #24459 üzenetére
Ne sajnáld, az egyik legszarabb játék amit mostanság kiadtak. (Tudom, csak az én véleményem.)
-
csongi
veterán
A gigabyte Jó választás lehet? Alaplapokat nagyon jókat csinál ATI chipsettel.
-
csongi
veterán
Sziasztok. Egy 3850-es 512MB/256bites kártyát tervezek venni. PCIE. Melyik gyártó termékét ajánlatos megvenni? természetesen szeretném tuningolni, persze csaka gyári hűtés erejéig. És olyan 32-35K közötti összegben gondolkozom.
Ezt?[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
ATI Catalyst 8.4 Hotfix [link]
Akinek AGP-s kártyája van jól jöhet."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
TTomax
félisten
válasz katt777 #24433 üzenetére
Hát igencsak sajátosan látod a világot,mert az nem csak fekete meg fehér.Ezeken kivül egy csomó jó játék van.Illene körülnézned,és ha valamelyik mégsem nyeri el a tetszésed akkor sem kell lenézni.
Autosokat én nem nagyon szeretem,de pl a TDU igencsak ott van.Stratégiában meg viszont nagyon otthon vagyok,ezért is tartom érdekesenek hogy ilyeneket mint a Company of Heroes,Warhammer sorozat,BFME 1-2,Red Alert,CnC CnCZH,WIC...stb le sem irtál pedig ezek igen messze vannak a merketingtől akárcsak az Assassin's Creed.A Crysis az igen,az marketing,meg egy csomo más játék.Ettül függetlenül még tetszhet még sok embernek,és nem fogom egyik szakmai topikban sem foghegyröl firkálni,"Hogy az játék?".Mert ezzel csak magamról állitanék ki szegénységi bizonyitványt.
Nekem ez a véleményem....★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Calibos
addikt
válasz Csiborbogár #24459 üzenetére
Ha nincs túlhúzva akkor igen
Nekem a 3DmarK csinált ilyen.[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Beowulf_78 #24458 üzenetére
az adatainál van, hogy 88gts 512... csak most láttam meg, hogy ez is ott van: "tervbe"
Tehát elnézést kérek. Azt a 15 rugó különbséget szerintem is megéri az X2...
[ Szerkesztve ]
-
Csiborbogár
őstag
MOHA indításakor a gamma lefagy, a képernyő szélén csíkok lesznek.
Pár másodperc után a fagyás helyett kockás képernyő jön, majd kikapcsol a monitor.
Meghalhatott a kártyám?Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
Beowulf_78
addikt
válasz leviske #24457 üzenetére
Nem...akkor figyelmetlen voltam, mert GTS-ről nem olvastam.
8800 GTS 512? Mert ha igen akkor ne adja el. Az tényleg felesleges bukás.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
leviske
veterán
válasz Beowulf_78 #24424 üzenetére
Most komolyan azt mondod nekem, hogy érdemes eladni a 88GTS-ét ~45K-ért, hogy vehessen egy X2-t? Én is az X2-st ajánlanám, ha nem volna már most egy 88GTS a tulajdonában, amin bukna.. mert valószinűleg 70/80k környékén vette.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz edeleny #24452 üzenetére
hm, ez érdekes. én csak xp <-> vista összehasonlítást láttam eddig, ahol mindig az XPt hozták ki győztesnek... mondjuk azok régiek (pár hónap, pár driverrel ezelőtt) voltak. lehet, hogy fejlődnek a driverek, és még a végén tényleg jobb lesz a vista teljesítménye (bootidőben arányaiban már most veri az XPt). mindenesetre a kókányolást fenntartom, elég sokat teszteltem Crysissel stabilitást, és eléggé egyenletlen a GPU/CPU kihasználása.
-
Dj Dekko!
őstag
Hát, én nem ajánlom az X64Bites Exét
Teszteltem... most viszonylag türhetően megy a HD3870X2 vel (1280x1024 Highon *off szürökkel) --» elmegy szódával
de az x64 bites exe nekem gajdult (Vista X64) Pixel hibák, szét esett míg ezt a csodálatos 8.4 Driver kijavította... viszont vagy 6 - 8 fps (átlagban szarabbul megy az x64 bites exe mint az x32 es)
ugy hogy vagy a rendszer nem támogatja normálisan még... vagy szimplán jobban eszi a procit... nem tudom
Különbség?
0.0001 % kb -
Calibos
addikt
válasz Beowulf_78 #24428 üzenetére
Hmmm... van olyan játék ahol a kistesó a gyorsabb.
-
edeleny
őstag
válasz proci985 #24427 üzenetére
Az elmult hetekben azzal kinlodtam,hogy elfogadható stabilitást csaljak ki a Vista X64-Crysis párosból.(szimplán tesztek miatt.)
Szal, Crysis GPU benchmark.
Ugyan az a gyökér könyvtár,XP-Vista X64.A kapott értékeknél a legkissebbet,legy nagyobbat kivettem,a maradékot átlagoltam.
Majd még akarok más teszteket,tuningolva,sok-sok szürövel,Vista32-vel,de:
XP:Idö:106,7 mp
Átlag FPS:18,73
Min:8,23
MAx:20.85
Vista X64-DX10-32bites Crysis (ua.az exe mint az elöbb)
Idö:101.6
Átlag:19.68
Min:2.12
Max:23,21
Vista X64-DX10 64bites Crysis
Idö:101,6
Átlag:19,68
Min:2.12
Max:23,21Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
szipak
tag
válasz TomBoy1986 #24448 üzenetére
ööö, nemértem
nekem most ez a típusú enermax van. jópár éve. ha cserélnék, akkor valami 350es fsp jellegűre gondoltam. de inkább maradnék az enermaxnál, ha van választásom. -
TomBoy1986
veterán
Menne a Windsor is, csak az melegebb, többet fogyaszt, régebbi. Ráadásul kevésbé tuningható, ami mondjuk most nem szempont
Szóval ha ott veszed a környéken, akkor az eladót kérd meg, hogy G2 steppingű legyen, azaz ezek közül valamelyik: [link]
szipak
Mennyiért vennéd azt a tápot? Mert én 12K-ért láttam, s az igencsak sok érte. Szerintem ne centizd ki ennyire, inkább egy FSP 400W körülit nézz ki (olcsóbb és nagyobb).[ Szerkesztve ]
-
szipak
tag
hali!
egy Enermax EA301AX-VE(G)FMA táp elbír egy 3870-essel? alatta abit kn9, mellette egy 4200+os x2-es, 2g ram, egy ata vinyó és egy nec dvd-író van. tudom, hogy a proci kevés alá, blablabla, de hosszútávra vettem a kártyát, másfél évig ezután nem vagyok hajlandó vgara költeni. procira talán... a táppal eddig semmi bajom nem volt, megbízható és csendes, nem szívesen válnék meg tőle. vélemények?
előre is kösz
szipak -
okay
aktív tag
válasz TomBoy1986 #24443 üzenetére
Ez a z alaplapom,igen , tehát a windsor magos nem menne,a BE az bios frissitéssel,a sima 5000+ az menne csak igy ahogy az alaplap áll? Bios frissitést nem probáltam még,ha muszáj,vhogy megoldom,sokat olvasok ! Köszi
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
okay
aktív tag
Köszi mindenkinek!! Azigen,még az 5000+ is gyenge .Annyit kibirok,meglesz a Black box! Mégegyszer köszi!
-
TomBoy1986
veterán
Semmi gyorsulást nem érnél el több RAM-mal. Egy nagyobb CPU segít csak ezen
És elég sok érv szól amellett, amit javasoltam neked. De ha az túl sok, akkor se egy Windsor magos CPU-t vegyél!
Ezek jó választások még:
[link]
[link]
[link]Mindegyikkel könnyen elérhető a 3GHz - ha jó alaplap van alatta. Ha nincs, az viszont probléma, mert akkor mélyebben kell zsebbe nyúlni, vagy a már előbb említett 5000+ BE-t megvenni. Egy ilyen 3870-eshez kb. egy 3GHz-es X2 dukál 1280*1024-es felbontás mellett. Ha kisebb felbontáson játszol, akkor a még ennél nagyobból is profitál.
MOD:
Most látom az alaplapod, a fenti CPU-kat el kell sajnos felejteni.
- Ez az a lap? -
Megnéztem, a lap támogatja az 5000+ BE-t, de majd BIOS-t kell frissíteni előtte nagy valószínűséggel.Szóval csak 5000+ jöhet szóba, mert nem épp egy tuninglapról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
heno68
tag
Sziasztok
Előfordult már mással is, hogy egy 3870 X2 - est csak 512 ddr - esnek ismer fel a gép és csak az egyik magot járatja ?
Xp - vel még megértettem, de vistanál már cinkes, hogy rosszalkodik a kártya...
Valakinek van valami ötlete ?
Heno
-
okay
aktív tag
válasz TomBoy1986 #24438 üzenetére
Köszi! alaplap tipus: Asus M2V ,ez talán pcie 1.1es
-
TomBoy1986
veterán
Csak CPU-t.
Egy ilyenre kellene benevezned: AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 BOX Black Edition
Mint látod 16K, 2.4K-ért házhoz viszik, esetleg még egy jó hűtő sem árt (mivel nem adnak hozzá), ahhoz ezek közül valamelyiket javaslom:
[link]
[link]Még az fontos lenne, hogy add meg a pontos típusát az alaplapnak, hogy biztosan támogatja-e a CPU-t.
-
okay
aktív tag
Hali! Lenne egy olyan kérdésem h vettem egy Sapphire 3870 gddr4 vga-t és mien konfig használná ezt ki?mert sztem nem megy ugy ahogy kell! Még 350wattos gagyi táppal pci csaltlakozo nélkül is gond nélkül beindult pcie1.1es alaplappal!
Jelenlegi konfigom:
amd 3200+ am2
Ultra power 450w
2gb 800mhz ram
2db winyo,egyik sata
2db dvd iro
semmi további extra
Tehát cserélnem kellene vmit?volt vga-m Hd2600xt után nem esett le az állam
Elöre is köszi!Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
bakosgabor57
őstag
Ha valaki érvel,az mondjom konkrétumokat,úgy mint itt/1min55sec-től/
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #24429 üzenetére
Mondtam: figyeld a hőértékeket, akkor nem lesz baj.
Matheist: Nem sokat kéne ám visszalapoznod, hogy lásd az eredményeit.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TTomax #24426 üzenetére
Ez téves. De azért lássuk be, hogy a két progi nem 1 kategória, ráadásul a szerepjátékokat nem is igazán kedvelem (kivétel: Oblivion és KotOR), inkább az akciót, és az autós szimulációt (F1C, rFactor). Azt hiszem, ez el is mond mindent a mai játékokat illető véleményemről. Stratégiából is csak az igazán jókkal játszottam: IG1 & 2, SW Rebellion, taktikaiból meg Age of Empires és Rise of Nations, kikapcsolódásként. Haegemoniát végigkínlódtam az IG-k miatt (nem a nehézség, hanem a játékmenet miatt volt kínszenvedés, és vártam, hátha jó lesz egyszer, de nem). De mondom: akinek a mai marketingtermékek tetszenek, mert kielégítik az igényeiket, szórakozzon velük jól!
Azt is mondtam (nem tudom, miért kell ennyiszer), hogy ha van belső nézete AC-nek, és tetszeni is fog, megírom, de előzetes tapasztalataim alapján erre most kis esélyt látok.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Beowulf_78 #24424 üzenetére
Azért, mert nem minden progiban dolgozik mindkét mag, azaz egy 3870-ed van dupla áráért, amelyikben meg dolgozik mind2, azokban is ritkán dupla a teljesítmény. Szóval nem bestbuy. De ez csak az én véleményem.
-
TTomax
félisten
Hajrá,remélem nem gyári hütővel probálod.
-
Atheist
csendes tag
Hello!
Neked igy alapba mennyit megy a Phenommal a mark06?
-
HarryPotter
őstag
szép reggelt! ma délelőtt indul a proci húzása nálam. remélem, délután sikerekről tudok beszámolni, és nem füstöl el semmi....
I'll be back....my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Beowulf_78
addikt
válasz gege71.hu #24425 üzenetére
Én 102k-ért vettem a Sapphire X2-öt Januárban, és még annak tükrében is, hogy buktam 3 hónap alatt 30k-t, nagyon elégedett vagyok, mert ez eddigi legjobb kártyám.
Ezek után nem hiszem hogy bárkinek is gondolkodnia kellene hogy 70k-ért megvesz vagy nem.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gege71.hu #24425 üzenetére
a két rendszer teljesen más. a dx9 pixel alapú, a dx10 shader alapú. a crysis dx9es. lehet, hogy pár kódrészletet használ dx10ből is, de figyelembe véve, hogy a vh beállítások dx9 alatt haxolással elérhetőek, valamint azt, hogy Vista alatt nem dx10es kártyával a videokártyát semmilyen módon nem érintő (sound quality) beállítások se lőhetők be vhra, az egész csak marketingfogás. dx10es kártyával hirtelen azokat is engedélyezte... hm;> a dx10 szabványnak NEM része a hang, a hangkártya pedig már akkoris a vistás szabványt támogató X-FIm volt... a következtetést mindenki levonhatja.
tudni kell, hogy dx10 nem fut egyáltalán dx9es kártyán. nem kompatibilis semmilyen módon visszafelé, hogy ne kelljen a régebbi kártyákkal is szórakozni, mert egy teljesen új szemléletet takar. és mivel lényegesen más a felépítése és máshogy helyezkednek el a rétegek, emiatt nem lehetett XPre is portolni. ill lehetett volna, csak pár featurenél haxolás lett volna a vége => vagy rondább, vagy lassabb, vagy mindkettő.
vizualitásban a natív dx10es játékoktól lesz értelme. például 14 fény esetén nem 14szer rajzoltatjuk ki a képet, hanem csak egyszer, tehát több fény esetén sem döglik meg a rendszer. viszont emiatt nincs MSAA, mert csak a fény nélküli képen tudnánk azt elvégezni, az pedig nem a végleges kép (10.1 alatt a probléma megoldódik). egyetlen baj, hogy ez a módszer zabálja a memóriát... ami az Atinál nem gond, Nvidiánál viszont halál a gyengébb memóriavezérlés miatt.
hidd el, a dx10 nagyon-nagyon-nagyon jó dolog, minden eddiginél jobb shaderprogramozhatóságot jelent, dx10.1 alatt pedig olyan fény-árnyékok elérhetőek, amiről eddig álmodni se mertünk (legalábbis realtimeban semmiképpen ). viszont ameddig nem vedlik le a programírók a dx9es berögződéseket, addig a Radeonok gyengébbek lesznek, a G80+os nvidiák pedig erősebbek.
Crysis pedig dx9re készült, dx10et csak utólag kókányoltak bele. és új vidkarinál nem azt kell nézni, hogy deakrájzisz hogy fut, mert a jövőben irreveláns lesz... nem az új technológia első fecskéje, hanem a régi technológia utolsó nagy képviselője, ami azt a maximumig kihasználja.
és a végére némi olvasnivaló (Abu85 tollából):
http://web.t-online.hu/pattila/cikkek/dx10/dx10.html[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
-
gege71.hu
addikt
vedd meg én nem bántam eddig meg.
Amúgy dx 9 vs dx 10. Mi olyan egetverően szembetűnően más a képi megjelenítési világa egyiknek másiknak? Igazándiból még nem győzött meg semmi vizuálisan, hogy a dx10 olyan elbaszottul húdejó lenne. Crysisban 3870 x2-vel inkább csak szívás.
-
Beowulf_78
addikt
válasz leviske #24423 üzenetére
Hagyjuk már ezt a nyáron debütáló HD4800-as szériát...muszály mindenkit félrevezetni?? Közel se biztos hogy nyáron jönni fog, de egyébként is már 1000x kitárgyaltuk, hogy inkább ősz-tél a várható megjelenés.
Főleg aki kártyát akar vanni, nem buzdítsuk arra hogy várja meg a HD4xxx sorozatot, mert a kedves vevő lehet nem akar 2 kószán felröppent hír miatt esetlegesen télig várni a vásárlással...
Miért is nem jó vétel az X2 a maga 70k-s árával? Mert jelenleg ár/érték/teljesítmény arányban ez a best buy vétel.Szóval én nem lebeszélem az X2-ről, hanem inkább rábeszélem.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
leviske
veterán
-
bakosgabor57
őstag
válasz TomBoy1986 #24405 üzenetére
Vajon miért csinának olyan programot,ami senkinek nem működik?Tixtelet a kivételnek.
-
sihu
tag
csá, nézegettem az sli-t, de eddig inkább az x2 mellett állok, azonban megnéztem a tesztekben(ph) a dx10-es eredményeit.... hát eléggé elvette a kedvemet tőle??? ez mitől van h ilyyen ygenge dx10-be???? vagy van má hozzá vmi új driver, amivel má nem szar dx10-be?????
-
katt777
félisten
válasz gege71.hu #24411 üzenetére
Logout-on keress rá a RivaTuner vetilátorszabályozására, nagyon jó, részletes leírás van róla.
Egyébként low-level driver menüben tudsz különböző fordulatszámú profilokat létrehozni, azokat kell Scheduler-be betenni, ott meg te határozhatod meg, mikor, milyen feltételek szerint, melyik profilt használja. De a bios-mod még jobb.[ Szerkesztve ]
-
gege71.hu
addikt
hácc má nem ez az első eset ebben a topikban de ujra nekifeszülök a kérdésnek hátha az offolás és egymás vélemégyfikázása közepette valakinek feltűnik....
Szóval:
A rivatunerben mit, hogy mire állítsak, hogy a 3870 x2-m ventije alapállapotban ne oyan nagyon lassan pörögjön, hanem egy kicsivel gyorsabban? -
TomBoy1986
veterán
válasz Csiborbogár #24401 üzenetére
Igen, ez azt jelenti.
-
Dj Dekko!
őstag
igaz nem 3.6 Ghz a belső órajele...
hanem a HT-ja -
Csiborbogár
őstag
ATI Overdrive mennyire megbízható?
Csináltam egy kis tuningot, de a Test Custom clocks-ra kattinta kiírta mindig, hogy failed, sőt még az alap órajelen is failed.
Ez jelent valamit, vagy hagyjam a fenébe az Overdrive-t?Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest