Új hozzászólás Aktív témák
-
HarryPotter
őstag
egy 3870 -- 4870 cserén gondolkodom.
mit gondoltok,
- 3870-et zalman vf 1000-rel mennyiért lehetne eladni?
- 4870-et érdemes betenni egy phenom 9600 (@2,5 Ghz) mellé?
- mekkora lehet a minőség javulás? -
HarryPotter
őstag
üdvözlet, feltettem a cata 8.6-ot, futtattam egy 3dmark 06-ot, de igazából semmi javulás, sőt (11250 pont lett, volt már ennél kicsivel több is 8.5-tel. Arról nem beszélve, hogy a 8.5 és most 8.6 alatt is három 3dmarkból jó ha egy lemegy végig, egyébként fagykár.)
szóval erre tekintettel lefutattam egy 3dvantage-t. 8.5 alatt 4848 pont volt a 3dmark vantage eredményem, most pedig 5202 ---
na, ez most a 8.6-nak köszönhető?
másnál is ilyen drasztikus volt a javulás? -
HarryPotter
őstag
válasz
Kelvin #29491 üzenetére
én sem gondolom, hogy szükségszerűen szívás, csak egy hsz-szel feljebb ennek a gyanúja merült fel. A kiadási megj. OK, de engem empirikus tapasztalat is érdekelne.
bocs - javítok: én olvastam rosszul, bw hozzászólása éppen arról szól, hogy szívás sem merült fel (ahogy elégedettségről szóló híradás sem). sorry
-
HarryPotter
őstag
válasz
Beowulf_78 #29488 üzenetére
na, ez engem is érdekel, épp most szedtem le a 8.6-ot, de szívni nem akarok vele. Valaki tapasztalat?
-
HarryPotter
őstag
mit gondoltok, egy 4870-et be lehet tenni egy 3870 mellé CF-be (mondjuk lehet, hogy egy erősebb processzor is kellene nekem egy ilyen kalandhoz)?
-
HarryPotter
őstag
egy technikai kérdés: ha most vennék még egy 3870-et, amit a meglévővel szeretnék crossfire-be kötni, akkor:
- kizárólag ugyanazon gyártó 3870-esét vegyem, ami van,
- újra kell-e a rakni az op rendszert, ha beépítettem a második kártyát, vagy azt simán az újraindításnál felismeri, "oszt jónapot"? -
HarryPotter
őstag
katt: te azóta is a 8.6 betát használod? Ha igen, milyen a 8.5-höz képest?
egy tipp AC-be direct 10 alá: ccc-ben AI-t advanced-re kell állítani. Állítólag +10 fps. Este megnézem. -
HarryPotter
őstag
kicsit off, de 3870-hez kapcsolódik: Assasins Creedben egyrészt működik a fraps, másrészt valóban "leesett" az fps szám, olyan 35-50 közöttire dx10-ben. Reális ez? Van valahol AC teszt 3870-re?
-
HarryPotter
őstag
Üdvözlet urak,
Fenn van az Assasins Creed, fraps szerint az elején dx10-ben az fps nem nagyon esik 80-85 alá
vagy valamit elmér a fraps? Vizuálisan is látszik az mondjuk, hogy simán, akadás nélkül szalad, szóval ez jónak tűnik.a játék kevésbé. kurva bonyolult a kontrol, meg az első intro erről az idióta elmevizsgáló készülékről....
meg az az ostoba tutorial, mintha valami lsd-s vizió lenne...
-
HarryPotter
őstag
válasz
- = Zk = - #27525 üzenetére
nekem gyakorlatilag folyamatosan 60C....pedig egy zalman vf1000 teljesít szolgálatot. mondjuk ebben az a pozitiv, hogy három óra trackmania után is csak 61C, de a rossz, hogy netezésnél is 60C...
feleségem vacsizni zavart....egy kis break.
I'll be back. -
HarryPotter
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz
leviske #27506 üzenetére
igen, én szerintem is így fog kinézni az elkövetkező pár év. Amd jól megszívta a phenommal, hogy egy cpu de négy mag, az intel közben simán összetokozott két c2d-t, és leverte azzal az amd-t mint vak a poharat. Amd ebből tanult, kijött a x2-es ati kártyákkal ami két szimpla összetokozása, és látszik, hogy az nv meg is izzadt ezzel a megoldással, és gyorsan le is másolta. Szerintem is ez a jövő.
-
HarryPotter
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #27477 üzenetére
ez most két dolog: az, hogy milyen a pc játékok minősége, valóban kizárólag a szoftver fejlesztők munkájától függ, és ez gyakran tényleg elég satnya. Ez azonban nem változtat azon, hogy ma az elsődleges játékplatform nem a pc, hanem a konzol. És ez nem kis részben a warez miatt van így (lásd:: mass effectet ki se akarták hozni pc-re, hál' istennek kijött, de mennyivel később, mint konzolon. Elégtétel mondjuk, hogy jobb lett a minősége (grafika, irányítás).
-
HarryPotter
őstag
válasz
Bundás22 #27470 üzenetére
"mellesleg a játékgyártóknak így is van pár milla profitjuk" -- na, pont ez a gond: mármint hogy nincs. Nem is igazán akarnak pc-re fejleszteni, mert azonnal feltörik és aztán mindenki warezben szerzi be. Ezért virágzik a konzol piac: azok a játékok nem, vagy jóval nehezebben törhetőek fel, így ogtt megéri játékot fejleszteni és kiadni. Ha így megy tovább, pár év, és senki nem fejleszt pc-re...a warez miatt. Ezen azért el lehet gondolkodni.
-
HarryPotter
őstag
válasz
bakosgabor57 #27457 üzenetére
hd 3870 trackmania Nations Forever-rel nem megy 70 fps alá -- max felbontáson. Nagyon király! a játék is. egyrészt ingyenes, másrészt max játékélmény...szerintem
-
HarryPotter
őstag
válasz
foreveryoung #26960 üzenetére
igen, nálam is 2-3 mpercig ment, aztán csak sejteni lehetett, hogy végzett is. De nézd meg a logfile-t, abban látod, hogy mit csinált.
Nálam nem megy a ds -
HarryPotter
őstag
válasz
TTomax #26945 üzenetére
én driver sweepert használtam, de valamiért a 8.5-nél nem volt hjlandó működni (cannot create ---- file, vagy valami hasonló hibaüzenettel kilépett), így az ati telepítővel leszedtem a 8.4-et, feltettem a 8.5-öt és nincs hiba (vagy legalábbis nem veszem egyelőre észre). Kockázat?
-
HarryPotter
őstag
Kérdés: 3870@891/1241, valamint egy phenom 9600@2,5 mire képes Assasins Creedben (fps terén)?
-
HarryPotter
őstag
na, nálam is felszaladt a 8.5 -- de semmi eget rengető változás. 3dmark 06 érdekes volt: elsőre majd 100 ponttal kevesebb, mint a 8.4 alatt, második futtatásra pedig 20 (húsz) ponttal jobb, mint a 8.4-es eredmény. Ekkora különbség normális két egymás utáni tesztben teljesen azonos környezetben?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26529 üzenetére
a nagy vantage tesztsorozatod mennyi ideig tartott? merthogy egy teszt másfél óra....az azért nem semmi.
-
HarryPotter
őstag
vantage lefuttatása 1 óra 32 perc? na, ezt akkor ma nem...
milyen a 8.5? -
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26480 üzenetére
köszönet,
-
HarryPotter
őstag
válasz
foreveryoung #26461 üzenetére
hogy álltok a gpu-val?
(bocs, ha összerezzensz megint --)
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #26459 üzenetére
....ez a kifújós dolog szöget ütött a fejembe. nálam egy zalman vf1000 dolgozik a ref hűtés helyett -- [link]
nos, ez nem kifele fújja, és érdekes a működése: idle-ben is magas a hőfok, cca. 55-59C, gyanítom azért, mert nem tudja a meleget kiküldeni a házból. De terhelve is max 61C! Szóval érdekes: szinte mindegy neki, hogy terhelt vagy idle, 60C környékén folyamatos a hőmérséklet. Csak azt nem tudom igazán, hogy ez most jó vagy nem jó nekem...(tudjátok: "örülünk, Vincent?")
mondjuk az a ku.. nagy rézborda állat látvány -
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #26454 üzenetére
ok, ok, de mégis lehet különbség. egyrészt: az ultimate-en egy rettentő komoly hűtőborda van, ami messze komolyabb, mint a ref.
másrészt ha (pl. tuning miatt) ez nagyon melegszik, és teszel rá egy jobb ventit, az azért lényegesen halkabb, mint a ref. hűtő ventije. Abban persze igazad van, hogy innen ez nem passzív hűtés...
....de mindenképpen egy jó opció -
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #26384 üzenetére
bocs, most látom, hogy tuning nem érdekel -- akkor jó lehet a 790xds4 a gigabyte-tól.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26382 üzenetére
nálam giga ds4 van, és sajnos sokak szerint ez a legfőbb gátja a hatékony tuningnak.
A giga 790fxds5 szerintem jobb lenne (ma azt venném, de már késő), bár lényegesen drágább.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26381 üzenetére
komoly munka, gratula. vantage licensz mennyibe fáj?
-
HarryPotter
őstag
ok, köszönöm mindenkinek
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26370 üzenetére
mit jelent az, hogy memory clock 2304 Mhz?
-
HarryPotter
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz
HolyFire #26366 üzenetére
nekem nem a hűtő hűtési teljesítményével volt bajom, mert szerintem a ref. hűtő is egész jól teszi a dolgát....a hűtés terén, de sajnos nagyon hagos volt (C&Q kikapcsolva nálam), ezért cseréltem egy zalman vf1000-re. Sokkal halkabb, és full terhelés alatt sem több 61C-nál a kártya.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26355 üzenetére
thx mindenkinek - valóban nem ér meg annyit. de azt akkor sem értem, hogy a fesz, ha hiányzik neki, miért csak a POPSOT-nál ütközik ki.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #26329 üzenetére
na de ha magasabb fesz kell a gpu-mnak, akkor ezt miért csak egy régi játék (POPSOT) futása közben jelzi fagyással? 3dmark pl. 891/1251-ben simán lemegy. Ott nem hiányzik a plusz fesz? egyébként hogy adok plusz feszt a gpunak, mert ha tényleg ez kell, szívesen adok neki
-
HarryPotter
őstag
na figyuzzatok: a 3870 simán ment eddig 891/1242-öt, pl. sins of a solar empire alatt. semmi akadás, max felbontás, szép. gondoltam, na ez stabil. erre most a prince of persia sands of time alatt fagyás. lejjebb is vettem az értékeket (864/1215), ezen stabil a persia, és persze max felbontáson simán megy is, mert régi játék. de akkor sem értem -- azért mert régi a játék, miért nem viseli el a magasabb órajelet a gpu-tól
?
-
HarryPotter
őstag
válasz
Beowulf_78 #26263 üzenetére
[OFF]hmmm...megszólítva vagyok, illik válaszolni -- egyetlen, ismétlem: egyetlen játékom sem warez, mind megvettem.
(Nincs is sok.) Akkor most hallgassak vagy ne hallgassak?
Ami pedig az elvárásokat illeti: szerintem az elvárások szubjektív kategória, ergo vitázni róla felesleges. A vegas pedig egy lövöldözős játék, biztos jó, de nem nekem...mert nem felel meg az elvárásaimnak. [/OFF]
-
HarryPotter
őstag
-
HarryPotter
őstag
By the way: 8.5-ös catalyst? info?
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #26246 üzenetére
tudom, tudom, hogy nincs kihajtva...hidd el, próbáltam a phenom-mal, de se nekem, se másnak (aki nálam többet ért az oc-hez) nem sikerült stabilan 2,5 fölé vinnie. amikor tehát azt írtam, hogy nekem jó, arra gondoltam, hogy én elégedett vagyok ennyivel, dacára annak, hogy ez messze nem tökéletes.
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #26235 üzenetére
Te, ez marha érdekes: azt a tanácsot kaptam, hogy az nb és az ide drivert rakjam fel az alap 8.4-ből, de a dd-t és a ccc-t a hotfixből. így is tettem, minden fine, kivéve a ccc - de az ati tool ugyanazt tudja. nem tudom, miért nem lehet egy-az-egyben rakni a hotfixet, vagy legalábbis nem ezt a tanácsot kaptam. mondjuk a hotfix dobott 1300 pontot a 3dmarkban.
-
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26225 üzenetére
gpu tuning.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Politika
- Revolut
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest