Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Akciókamerák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Ez a HIS vagy nagyon jó cég vagy nagyon rossz.. Egyszerüen nem tudom az oldalukrol letölteni a drivert.. max 2.9 k val jön a cucc... Vagy enyire gagyi aserver vagy ennyire sokan töltenek róla

-
Bali27
addikt
HIS vgam van. Ha a 8.1 javitott kiadását felteszem, csak a HIS oldalárol letöltöttet, akkor érek vele valamit, vagy tökmind1 melyik van fent?
-
Kazimír
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Érdekes dolog ez a Rivatuneres profilos állítgatás..
A múltkor kiléptem a játékból, és a ventillátor alapra állt, a frekvenciák szintén (alapra,de nem az energiatakarékos üzemmódba). Hol sikerül neki, hol nem..
Értem már, hogy mire mondtad, hogy a minimum frekvencia az 390Mhz. Ha kézzel próbáljuk állítani, akkor valóban. -
Bali27
addikt
Decemberbe teszteltem a 7.12es driverel, XP alatt..3Dmark 06
Processzorom: C2D 6750 ( 3.2 MHZ)
VGA: HIS 3870 alap orajelen
Memória 4GB Geil ultra 960MHz -en
3Dmark pont: 10948, SM2:4577 SM3: 5083 Cpu:2836Most 8.3 assal Vista alatt, legujabb directx9 el..
Processzorom: C2D 6750 ( 3.2 MHZ)
VGA: HIS 3870 alap orajelen
Memória 4GB Geil ultra 960MHz -en
3Dmark pont: 10660, SM2:4560 SM3: 4961 Cpu:2680XP alatt150 pontal töbet kapott a processzor..
-
katt777
félisten
Visszatettem a 8,2-t, egyből 25%-ot javult a CF3870 3D teljesítménye.
CPU pont még mindig 6%-kal kevesebb, szóval a déli híd drivere is sáros, megy vissza a 8.2-es SB driver is, az ATI driver-fejlesztőit meg vigye el a rák.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
válasz
bishopx2
üzenetére
Gyárit. És egy jó biost, vagy RT2.07-et.
Ha akad rá keret, S1 + 12cm Noctua állítólag nagyon baró.
DuoOrb még számításba jöhet, az éppen szépen felfekszik mindenre, nagy hűtő még a RAM-okéira is. Mintha logout-on láttam volna erről cikket. Vagy Guru3D-n?
CF-terv esetén meggondolandó a hűtéscsere! -
gombcomp
senior tag
válasz
Anthony28
üzenetére
Vissza kellett fognom magam,hogy ne torkoljam le a srácot! Maradjunk annyiban,hogy
minden VGA-val lehet szívni amíg meg nem ismerjük (szokjuk),és a gyártó nem tesz meg
mindent a szoftveres támogatásért.Nekem az első VGA-m (SVGA) ATI chipes volt kb 20 éve...Utána "Nvdiás" lettem mert jött az igazi 3D (Leadtek FX sorozat),utána megint ATI
X800 sorozat,X19XX sorozat.Jött a nagy durranás a G80 (8800GTX) ez tartotta magát a legtovább a gépemben (22 hónap)....Mindegyiknek megvolt a maga nyűgje!
Most az X2-nek is van de alakul a dolog: egy példa némi küzdés után,8.1 driverrel:
3DMark
Ehhez kellett majdnem egy hónap,de az ATI hozzáállásától függően hamarosan javulhat.
Még annyit,hogy a 8800GTX vízzel szénné húzva (ugyanebben a környezetben)nem tudta ezt produkálni,a képminősége
sokkal sz@rabb az AT-nál.A G92-es széria lehet,hogy veri a sima G80-at,de csak napjaink
VGA követelményeinek szintjén (1280X1024 felbontásnál).Véleményem szerint a G92
túl van futtatva,a 3870-es szériában (..és még az Nvidiás G80ban is) jóval több telsítmény tartalék "lapul"....Ha eljön az a Game,vagy 3D-s alkalmazás,ahol nagyobbak az igények
(felbontás,textúra,számítások...) az üdvöske összefossa magát,nem véletlen,hogy a G80 chip köré épül a TESLA nevű kártya ami nem VGA ,de számol mint az állat! Mindettől függetlenül most az X2-vel bírkózok (tudom menjek a p...-ba a hülye markokkal,de így lehet megkeresni a HW teljesítményhatárait),játszani ritkán konzollal szoktam...
Bocs az offért,és a hosszúságért! Veled vagyok kolléga!
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes leszedni ezt? -
bishopx2
tag
Nah milyen VGA coolert ajánlanátok egy HD3870-re ?
köszi a válaszokat !!!!
-
Anthony28
őstag
Srácok.Az az igazság sztem jogtalanul van fikázva az X2 a Nvidia GeForce (9800GTS/GTX/GX2) topikban, ráadásul az az érzésem hogy én vagyok okolva amiért a "szar" X2-öt megvette nakos óriásit bukva az eladásán.
Itt kezdődik...akinek X2-je van nyugodtan leírhatná nakos-nak mit tapasztalt, mert amit ő tapasztalt az sztem full. egyedi álláspont, ami nem fedi a valóságot.
[link] -
Bali27
addikt
Mi a különbség a DirectX Software Development Kit és a DirectX End-User Redistributable 9.0c között?
-
Bali27
addikt
Kijött a DirectX End-User Redistributable 9.0c - March 2008 innen tölthető pl [link]
Vélemény? -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Csak mert nem használtam az Omega drivert a 3870-nel, ATT-vel? A legprofibb profi sem tud mindent, én meg sohasem állítottam, hogy mindent tudok. Ha mindent tudnék, nem tennék fel kérdéseket, és ha sohasem tettem volna fel kérdéseket (és nem próbálgatnék minden kis hülye programocskát a gépemen), akkor én sem tudtam volna sok olyan embernek segíteni, akik éppen azt nem tudták, amit én igen (csak a tények kedvéért: ATT cikk 4000 fölött jár, 3870hűtés/bios 2000 fölött). De a ha a világlátásod ilyen fekete-fehér, akkor legalább nem kéne minősítgetned másokat.
Kelvin: Elnéztem, bocsesz. Jó neked, hogy te még soha semmit nem tévesztettél el.

-
rollins
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Azt hittem a 8.3 március végén jön. Ezek szerint elsiették a cebit miatt. Nem csodálom hogy mérges vagy rájuk. Nem ez az első eset hogy valahol felbukkan valamilyen textúrahiba. c.o.h játék pedig nekik kedvezne állítólag. Amúgy amióta megvan a 3850, a 7.12, 8.2 -vel -kivéve a 8.1-et- még nem találkoztam komoly hibákkal, persze nem olyan sok játékot próbáltam velük. Korábban meg a linuxos meghajtóikkal voltak botrányos hibák, de az legalább most már kezd egyre jobb lenni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
rollins
üzenetére
Nem tudom, nem szarakodtam vele, egyből visszatettem a 8.2-es catalystot.
Amúgy pl. a dombok tetején lávő szikla textúrák hiányoztak, olyan volt, mintha minimnum textúra beállítással nyomnám, pedig maxon volt minden.
Na, most megnéztem minimum textúra beállítással. Még ennél is sokkal rosszabbul nézett ki 8.3-al...
-
illusiON
őstag
-
kneedeep
tag
vistax64 alatt is vacak lett az uj 8.3C?
-
HavocS
senior tag
Hát gondolom csak ezért nem rakja vissza a drivert, hogy megint leszedhesse

Valaki próbálta a 077-es biost Asus 3870-re? Winflash a 067-es után nem akarja rárakni, erőltetni meg nem akarom, amíg meg nem erősít valaki, hogy tutira működik.
-
jugeen
addikt
nem tudom, hogy volt-e mar, de ezen a linken az amd gpu clock tool-hoz van egy patch az X2-es kartyak tuningjahoz. eloszor mindig a Bn4-et kell huzni, es csak utana a Bn3-at.
-
rumkola
nagyúr
Na, megnéztem ezt a szídott 8.3-at. 3dm06 ugyanannyi mint eddig. Most nézek majd játékokat is...
Ja, XP 32bit, CCC-vel. -
Bali27
addikt
Nekem a Riva 2.07 megy tökéletesen.. Igaz csont uj vistára telepitettem... 8.3as Catalyst van fent..(Ja 3dmark 06 ban kb 200 pontal kapok kevesebet..) Ahogy olvastam a hozzászólásokat akkor most Atiék a Crysisre feküdtek rá???
-
Kelvin
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére

-
törölt tag
Ennél a Bios-nál már változtatott valamit a gyári hűtőfordulat vezérlésen a gyártó?
-
loree69
aktív tag
BIOS verzió 010.067.000.000
BIOS cikkszám 113-B33904-102ez a hol korlátozza a gpu és mem freq határokat?
-
illusiON
őstag
hali

emberek olyan problémám lenne hogy eléggé melegedett a karim (3850) és gondoltam megnézem ezt a rivatuner dolgot, na fel is raktam 2.07et, és odáig jutottam hogy automatizálás beállítása.. (követem 1. hsz-ben linkelt 'manual't
) na most ha ott a monitoring setupnál a Core temperaturera nyomok és setupolok, akkor nálam nincs thresholds settings
valamit be kell hozzá állítani, vagy én néztem csak el?
heelp köszi 
-
bishopx2
tag
Nah a vga hőmérsékletét nem sikerült megnézem se az atitool se az everest nem irja
sőt még a beépitet driverbe se ir semmit erre mit mondok ?most kb 30 perce k***ára idegesitően hangos a vga hűtű már ki is tisztitottam de semmi
ehhez már full dugó kell mert igy nem lehet gépezni egyszerűen hietetlen hangos de
csak így hirtelen ?.... ez mitől lehet ? valakinek hasonló ? -
pempellini
senior tag
hali
na csináltam egy tesztet húzott vga-val(sapphire 3870)
catalist 8.3-al [link] -
katt777
félisten
válasz
Kelvin
üzenetére
Mit nem értesz? Az Omega csomagban benne van az ATT 1.3.6.1042-es verziója. Ez azt sugallja, hogy ha ezt a drivert használod, ATT is működni fog, legalábbis nem olvasni sehol, hogy 38xx karikon ne menne. Lehet, kipróbálom, csak azt hittem, valaki már bekíváncsiskodta ezt a kérdést.
Vagy csak az én agyam van kiszállva a normális kerékvágásból ettől a 8.3-as Szaralyst-tól. 
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
A drivert van szerencsém nekem is ismerni.
A 8.3 az XP-n a CCC-t dobja le magáról nálunk. Amikor megírták egypáran, csak mosolyogtam és hibaüzenettel nálam is elköszönt a következő pillanatban. A 8.2 ilyet nem csinált soha, de az is jó, hogy direkt a CF jegyében fogant a 8.3 Catalyst a 3870-re, és már egy napja csak szívtok vele.
Ettől függetlenül ahogy esik az ár, már megyek egy 38xx-ért!
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Ezt nem igazán értem

00roli00 8.2 vel is már a 880/1200-t használtam teljesen stabilan.
A 8.3 mal még nem húztam 900-ra mert így nekem elég
(Az,h kifagy az azért van mert nem kap elég feszt.A kártyám kicsit többet kap gyárilag mint a ref,kártyák ezért megy ennyin stabilan) -
katt777
félisten
Valaki Omegás nem nézte meg, hogy ATT műxik-e 38xx+Omega kombón? Mert Omega direkt arra is fejleszt, csak még régi ATT-t mellékelnek hozzá. Igaz, új Omega driver sincs...
-
Kelvin
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
8.2-vel (900/1250) nem igazán stabil-ezt linkeltem
8.3-al (880/1200) ez már teljesen stabil biosba égetve(12000p felett picivel) használom már ezt az órajelet 1 hónapja a gyári 800/1200-volt.így tuningolva idle 36-38c fok load krízis 55c fok max a szőrös kártyagyilkos fánk max 60c fok
Én soskakkal ellentétben elégedett vagyok a kártyámmal és nem cserélném le has árú nv-re.Sokan itt szerintem elszálltak a 3dmárk eredményekkel meg nagyon belemélyedtek....és túl sokat foglalkoztok vele.Egy eredményes mozgalmas hét után leülök játszok egy jót és élvezem mert tudom! -
kalló
aktív tag
a 3850 szereti a 8.3 drivert?megy már valakinek a lost planet 32bites xp alatt?
előre is köszi -
Frenk
aktív tag
A mostani driver ellátottság tekintetében érdemes e a 3870-et beszrezni a 9600Gt ellenében?
A tesztekben nagyon együtt vannak a 9600Gt pedig olcsóbb. Sajnos a külföldi oldalakat nézve a 3870-re 10$-t kell ráfizetni a 9600Gt árához képest. Nem annyira sikerült az árcsökkentés az AMD részéről.
-
Gaboman
nagyúr
-
bishopx2
tag
mivel tudom megnézni a vga hőmérsékletét ?
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Az ATi nekem szimpatikusabb, mert korrektebb. Igaz, hogy többet kínlódom vele mint a másik gépembe lévő NV karival, de tudom és nap mint nap tapasztalom, hogy nem "sumákol".és ezért döntöttem, hogy a 38xx szériából lesz a következő "áldozat".
Reménykedem, bízom benne, hogy az idén kijövő 10-14 új játéksláger kedvez az ATi VGA-knak, úgy legyen!
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Az ATI a jobb. Objektíve (technológia, szint. sebesség hasonlók között). Ezt mondtam. Relatíve (viszonylagosan) meg az nV. /pill. Fagy53 is ezt írta lényegében.
Mellesleg teszteltem 1 VGA-val a biztonság kedvéért (Vista):
8.2: 10179 (4345/4852/2469)
8.3: 9623 (4224/4483/2325)Elég komoly visszaesés (OK, hardver, szintiteszt, de látszik a lényeg).
Különös gyanúra ad okot, hogy akár XP-n, akár Vistán próbáltam, a CPU score-ok szignifikánsan kb. 150-et potyognak vissza. Magyarán valaki rohadt nagyot csalt ebben az új driverben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
munky
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Az ATi-nak valójában az a baja, hogy a jövőt képviselő GPU architekturának a mai fogyatékosságait kell a driverekkel kompenzálni, és ez elég felemásan sikerül.
Ha következőben kijövő játékok igazi DX10-es szabványnak felelnek meg, az ATi jelenlegi kártyái megtáltosodnak, az NVIDIA slágerkártyái meg lecsúsznak. Lutri az egész, most az NV van nyeregben. -
rollins
őstag
munky, lsc:
munkynak nemsokára küldöm a mailt.
Most néztem a mailem, úgy látszik csak a winflash-t kaptam.
bios.sb a bios neve, nevezd át bios.rom -ra. AtiWinflash -t használni pofon egyszerű, én win xp-n használtam.:
Load Image, majd Program -> itt nem fog válaszolni kb 10 mp-ig, addig ne csinálj semmit.
Ha befejzte, kiírja hogy sikerült. Windows legyen stabil és ne legyen áramszünet. Ha valami gigszer van, én nem vállalok felelőséget!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Akkor szerinted mégis melyik a jobb?
Mert pont most montad el azt hogy az NV nagyobb részben jobb mint az Ati.
Nem mérvadó ezért a 3DMark hiába az ott felmutatott teljesítmény mert nem azzal játszol.
Pont a felépítésében van gond a jelen több játékainál is az ATinak.
És engem csak ez érdekel,mégha a 3DMark a valós teljesítményt is mutatja,az édes kevés sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest