Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz
loree69
üzenetére
ha megnézed a teszteket!
akkor az az 5% inkább 35-45% FPSeknélazért ennyire elfogultak ne legyünk, ők ezt faxán kiszámolták

ez már meghaladja az egészséges szimpátiátmind két kárty tipust leszivatta az aa én llegalábbis a grafikonon azt látom
igen de az nvidia jobban bírja az élsimítást, kisebb a teljesítménycsökkenése, és ezt le is írják a tomshadware-en+ a grafikonok is mutatják -
Bundás22
őstag
As for the HD 3870, currently available starting at 180 €, we can only recommend it to people who don't use antialiasing - with that restriction, its performance remains better than the 9600 GT's (by 5%). Once antialiasing is enabled, the performance spread is the same, but this time in favor of the 9600 GT, due to AMD's uncorrected ROPs
tessék ez meg a tomshardware
de hát a te linked is azt támasztja alá h élsimításban az nvidia a jobb
jah 8X-osnál most látom valóban ott kifogy a szusz -
Anthony28
őstag
Gondolod viccből írtam amit írtam?
Ezt a depo.hu-t és társait meg felejtsd el, mert ha azokon múlik sosem lesz procid. Mint írtam már 1x, de megteszem még1x....E8400-et SE KAPSZ MÉG RAKTÁRRÓL CSAK HA QURVA NAGY MÁZLID VAN. Remélem így már tudatosulni fog.
Nem azért tépem a számat, tényeket közölve, hogy utána ezzel bárki is vitatkozzon aki előzőleg segítséget kért. 
-
loree69
aktív tag
bocsi ez ne marra válasz

-
Bundás22
őstag
rosszul mondod pont fordítottja az igazságnak
http://www.tomshardware.com/2008/02/21/nvidia_geforce_9600_gt/page17.html
a tomshardware-en AA nélkül tesztelték és gyorsabb volt az ATI
a PH-n pedig AA val és ott az nvidia győzöttThe situation was reversed once the filters were enabled
-
Kecuhun
senior tag
Erre vki esetleg?

-
fagy53
nagyúr
válasz
rollins
üzenetére
"Ezek a szűrők, főleg aa ugye legyengítik a radeont. Berakhatták volna élsimítás nélkül"
Berakták, az 1x AA éppenúgy élsimítás nélküli tesztet jelent, mint nálunk a 0xAA.
Tanulság, aki élsimítással akar játszani nV-t vegyen aki meg olcsóbban akarja megúszni a VGA vásárlást az ATi-t. -
rollins
őstag
Ezek a szűrők, főleg aa ugye legyengítik a radeont. Berakhatták volna élsimítás nélkül vagy lazább AA -val és akkor már nem tűnik olyan gyorsnak a 9600gt a hd38xx -hoz képest. Szval nem az a baj hogy 4x aa -val ment --amúgy hányan használják?-- mert elvárható lenne tőlük. Viszont aki ránéz, azt látja, huu de lassú.. mindjárt le is cserélem a radeont.
-
lsc
nagyúr
válasz
Bali27
üzenetére
Most az x2 vagy 3870 ? Egyébként a végeredmény egy átlag , ahol nem megy a cf az az eredmény is benne van , és a 70- 80 % és a nullák átlaga az 40 % .
Így tényleg mindegy .#18283 Rollins : Ezt írom , hogy itt a ph-án elég érdekes erdemény jött ki . Nem rossz kártya a 9600 gt , viszont annyira nem is jó mint az itteni teszten . Amennyiben az árát is nézzük akkor főleg nem .
-
Bali27
addikt
Megtaláltam Katt tesztoldalát.. remélem lessz ott valami megoldás..
-
Bali27
addikt
Prohardver teszben még az uj Nvidia 9600 is lenyomja a 3870-t.. Rossz belegondolni mi lesz ha tényleg kidobják az uj felsőkategóriás cuccikat... X2nek reszeltek sajna.. nagyon ugynéz ki..
-
Kecuhun
senior tag
Meg tudja nekem vki mondani, hogy nekem miért nincs a CCC-ben a grafikai beállítások között CrossFire opció? Erre gondolok: [link]
-
putti
aktív tag
válasz
gombcomp
üzenetére
Intelt vennék, de egyébként érdekelne, hogy vajon az AMD 6400+- 3.2Ghz mennyire tudná kihajtani a CF-et. Inkább intel a nyerő? Amúgy tudom most az intel a nyerő sebességben, de ha a CF kihasználását nézzük megfelelne egy ilyen AMD proci is? Mert árban ugye nem mindegy.
-
-
-
Kecuhun
senior tag
válasz
debut12
üzenetére
Szia Debut12!
Én is tegnap raktam a gépembe az új X2-esem! Futtattam én is egy 3Dmark06-ot. E6750 proci 3200MHz-re húzva, 2 giga RAM-al kb. 13500 pontot kaptam! Nem tudom, hogy ez most jónak számít-e. Nekem MSI 3870X2 OC van, ahhoz adtak egy 6 pinről 8 pinre átalakító tápkábelt!
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap végre beszereltem a 3870 X2-t a gépembe.
Viszont valamit nem értek. A kártyán van egy 6os, és egy 8as foglalat, viszont a dobozban csak 2db 6os tápcsatlakozó van. Végül is működik a kártya, de nem értem, hogy a 8as foglalathoz, miért 6os csatlakozót adtak!? Ez egy Sapphire kártya.
3D 2006ban siralmas eredményt értem el, 12000pont.
Gondolom mivel a 6750em alapon ketyeg, nincs kihajtva rendesen a kártya???Előre is köszi!
-
loree69
aktív tag
válasz
netezos
üzenetére
nem a nyelv a lényeg csak nekem a gyári cdről akkor rakja fel a frameworköt ha az egészet telepítem de viszont ha asus oldaláról vag ati oldaláról töltöm le akkor abba nincs benne a .net fwkr telepítő igy felkelraknom az eredetit és utána a cata-t és a ccc-t leszedni és felrani ujjabbat :S
-
netezos
csendes tag
válasz
losi73
üzenetére
Szia, valszeg a tápod gyenge, mert nekem is volt egy 450-es codegenem és crysissel be szoktam fagyni játék közben, azt hittem a kártyának van baja, mert meg is nézettem ahol vettem, ott meg gond nélkül futott rajta minden! Befektettem egy 550-es Chieftech-be, most megszüntek a problémáim!!
-
-
Kecuhun
senior tag
Tegnap beléptem a "pirosak" táborába egy MSI R3870 X2 OC 1024MB karival!
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenleg gépemen lévő 8.2 Catalyst-ra rá lehet e tenni a Crysishez az ATI 1.1 patchét, hogy támogassa a muli-GPU-s megoldást? Vagy egy másik Catalystot kell leszednem hozzá? Esetleg egy linket dobhatna vki! Eddig a "zöldek" táborát erősítettem azért kérdezek ilyen hülyeségeket, bocsi! 
-
netezos
csendes tag
-
tzimash
őstag
én is alkohol párti vagyok
megtisztitottam vele a ramokat, végülis az én bénaságom miatt estek le... picit hozzáértem szerelés közben
a kép az most nem megy sajna, de a napokban valszeg át szerelem az egész konfigot egy másik házba (S1 kilóg, oldallap nem játszik
), akkor csinálok róla. -
arpeen2
senior tag
válasz
Kelvin
üzenetére
Az előző VGA-mnál (X1900XTX) csak néhány 10 percnyi játék után kapcsolt feljebb a ventije. Nemtudom milyen géped van, nincs az adataidnál megadva, de lehet az én konfigom többet fogyaszt a tiédnél azért kapcsolgat fel. nemhiszem hogy gigszer lenne. Sztem csak vmelyik ágon szívja a max közeli Ampert ezért óvatoskodik.
-
loree69
aktív tag
hali!
asus 3870 512ddr4 gyönyörűen megy max 53 fok -ig melegszik.
Gears Of War 62 fps ( levan korlátozva szerintem)
hát a Crysis 25-45 fps között megy 1024*768 minden high +//ati driver patchelgyári driver asus 8.453 fogalmam sincs melyik Catalist :S
//hol lehet letölteni külön az ati által telepitett .NET framework-t mert neki az ms-es kevés -
katt777
félisten
Törölték a 650Ft-os HD2xxx árakat iPonnál, pedig jó lett volna...
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Persze,sose állítottam az ellenkezőjét.Felmérik a biztosat és még rátesznek egy kicsit

De én is ezt mondom,h a 450-es minőségi táp elviszi mindenképpen a 70-es kártyáját,ha jól tudom a gyártó is ezt adja meg minimumnak.arpeen2 :Nekem is ilyen tápom van és még egyszer nem pörgött fel....(lehet,h ott valami gigszer van,előfordulhat de nem gyakori a márkás tápoknál)
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin
üzenetére
Azért van még pár fogyasztó cucc, amit be lehet tenni a gépbe, de fölösleges itt kitérni rá. A lényeg, hogy minden gyártó egy gondosan kiszámított értéket ad meg, amelynek minden elképzelhető normális felhasználási körülmény között elviszi a VGA-t.
Láthatod, hogy sok játék is elmegy adott esetben gyengébb hardveren, mint a minimum, de ezeknél is a biztosat adják meg (már ha igen
). -
arpeen2
senior tag
válasz
Kelvin
üzenetére
Csak mert a gép (hidegen való) bekapcsolásától számított max 2 percen belül olyat forog a táp ventije hogy néha azt hiszem CD maradt a gépben és az pörög mint a vesztés. Persze ez szakaszos történet, mert aztán visszaveszi, de néhány perc után megint rázendít. Ja és ez már 2D-ben jelentkezik.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin
üzenetére
És nem árt megnézni a teljesítmény mellett az egyéb paramétereket sem. De a gyártók a tuti biztosat írják, mert nem akarnak pert a nyakukba, ha valaki egy 8 vinyós, nagy fogyasztású procival, meg mit tudom én, mivel ellátott rendszerbe teszi a VGA-ját, aztán nem megy neki.
-
Kelvin
őstag
válasz
arpeen2
üzenetére
Azt nem hiszem,inkább csak megfázott
Még két kártyával is elboldogul a 450 chifi,a topikban több embernek is ekkora táppal megy 70-es cf-ben.Egyet mindenféleképpen visz,bármi van mellette.
(a gyártók a legtöbb esetben csak vakítják a népet,h tápot is vegyen)De ha az ember kicsit számol akkor rájön,h sok esetben kammer
-
katt777
félisten
válasz
arpeen2
üzenetére
450W-ot kér gyári adat szerint, 30A-rel. Nálam 550W-os Chieftec viszi 18A-es 12V-ággal, úgyhogy egyelőre bízom a CF működőképességében (ahhoz kéne 550W 38A-rel, ez kicsit elbizonytalanító a Cf esetében).
95W a 3850 és 105W a 3870 teljes terhelésen, ha jól rémlik. Teljes rendszerfogy. 165 a 3850-nél, 190 a 3870-nél terhelés alatt PH szerint. -
arpeen2
senior tag
3870-nek mennyi a fogyasztása ? A 450W Chifem igencsak köhög tőle.
-
katt777
félisten
Végy inkább E8400-ast. 44k, kapható, és tuningban majdnem ugyanazt tudja (4,3GHz). Jó X38-as lap is kell alá. 4,3GHz-et ASUS-ban érte el, de Giga is jó. Én is ezen gondolkodok, csak most egyelőre 2. 3870 lesz, mert az én procimnak azért illik elvinnie, aztán talán kihúzom a 4 magosokig ezzel a "gyalogos"-sal.

-
Anthony28
őstag
Hozol nekem is olyat amit E8500-nek hívnak?
Csak mert még a 8400-re is az ország nagy része vár.
8200 már van, de a 9-es szorzó hiányában nem ajánlom mert a 4ghz-hez nehezen stabilizálható az 500-as fsb, de a 3,7-3,8ghz az biztos menni fog.Az E8400 jó vétel, simán mennek 4-4,1ghz-et de még nehezen beszerezhető.Q9450 Yorkfield-et 75-80k között igérik. Vagy E8400 ami 50k környéke vagy majd a Q9450 80k környékén. De ezekre még várnod kell. Ha nem tudsz várni és azonnal kell akkor 40k környékén Q6600 vagy egy E8200, attól függően mire is akarnád használni.Mind a 2 proc. bőven kihajtja bármelyik CF-es SLI-s konfigot. 
-
Kazimír
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
Jaj, a körömlakklemosót én is láttam már, hogy más topicban ajánlják műanyag alkatrészek vagy környékük tisztítására
Sok sikert minden vele próbálkozónak.. 
Alkohol (az általad is említett töménységben) a jó, én is azt használom tisztításra, semmim nem ment még tönkre tőle.
-
Anthony28
őstag
Körömlakklemosó??
Oldószert tartalmaz még az acetonmentes is,az acetonos pedig el is kúrja mert oldja a műanyagot.
Vazze...ne beszélj már zőődeket a vörös topikban!
Csak és kizárólag alkohol! Gyógyszertárban lehet venni 97% alkoholt 2dl 4-500ft.Csak ezt használjátok VGA tisztításra és bármihez ami a géppel kapcsolatos!
-
-
Fricc
tag
A crysis egy rakat szar, remélem a far-cry 2 már valóban dx10es lesz, és nem kizárólag nvidia optimalizált. abban majd szénnépicsázzák a radeonok a szar geforceokat

-
losi73
senior tag
na megy a 3dmark para dobok is egy eredményt
még anyi hogy a crysisnél kell valamit állitani hogy használja a cf-et mert az egyik kari 70 fokos volt mikor kiléptem belöle a másik meg 42-ö
[link] 
-
tzimash
őstag
megjött végre az S1, a 3870 sapphire edition-ömre. rá is tettem, kínszenvedés volt
a rambordák könnyen lepotyognak, ja és akinek ilyen kártyája van, az készüljön fel hogy a vrm borda, belelóg az S1-be
szóval egy kis lakatos munkára szükség lesz.
azokkal a vrmborda-lamellákkal lesz gond, amelyek az S1 müanyag keretére lógnak rá, ez 3 lamellát jelent, ezekből kell lefaragni 3mm-ert kb (én elhajtogattam őket oldalra, elég ronda, meg gari is ugrott
). a többi vrm-lamella beleilleszthető az S1 lamellái közé.
hőfokok:__gyári___S1
idle_______43____30
load______78____50
nyitott háznál, és egy silentblade 12cm venti van a bordán, ami 1000-et fordul percenként. -
rucinho
tag
csináltam egy auto tuningot ccc-el és az első kari ment 871/1171
viszont a mási csak 781/1141
miééééér???
az jó hogy minkét kari ugyanazon a sebességen műxik,vagy??? -
losi73
senior tag
üdv milehet az oka hogy most tettem be cf be 3780-est elsöre ment a 3dmark 06 gép ujra inditás ota meg nem,az hogy derülki hogy kevés a 450 tápom a 3870 cf-hez mert eddig minden ok vagy esetleg igy gyengében mennek a karik?
-
SAdamm
csendes tag
Sztem nagyon jók ezek a karik:
most nyomtam megint Crysis tesztet High 1880*1400 16AA 16AF átlag 15 Fps -
katt777
félisten
Kéne annak a különbségnek vagy 70%-nak lenni, ha jól rémlenek régebbi CF tesztek.
Nekem egy karival 9900 körül van 3 GHz-en, 3,2-n már 10100 fölött. Egyéb adatok a tesztoldalamon. Szóval nagyon kéne oda neked egy izmos proci, mert így CF-ben gyakorlatilag 1db 3870-est használsz (még annyit sem) a teljesítményt illetően (azaz sajna +1 VGA-val pótoltad a megfelelő CPU-t).
Tuning: RivaTuner v. AtiTool. De tök fölösleges, hiszen így sincsenek kihasználva a VGA-id. -
putti
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Valóban a procim nem tudja kihajtani a két kártyát, de legalább nyugodt vagyok, mert minden működik.
Szóval ez lett 3DMark 2006-ban az eredmény:
Proci alapon : 2200Mhz-n
1 kártyás mód : 7092 pont ha jól emlékszem
2 kártyás mód : 8538 pontProci 2509 Mhz-en
1 kártyás mód : 7766 pont
2 kártyás mód : 9538 pontElméletileg akkor ebből a "kevés a procim"-ból kifolyólag úgy 30%-ot dob jelenleg a CF mód.
Amit megfigyeltem és megnyugtatott, amikor bekapcsolom CF-be akkor hallom a második kártya ventijét is néha amikor számolgat, amiko a CF disableden van akkor meg elvan csendben, úgyhogy valszeg jól megy a dolog.
Érdekes :
Amikor bekapcsolom a CF módot, nekem a catalystben eltűnik az overdrive opció, esetleg más progival lehet húzni a karikat? A fenti eredmények a kártya alap frekijén mentek.
A Cyrisis meg CF-ben ezzel a procival is siralmas. Dugja fel magának az NVIDIA, akkor sem cserélem le az ő kártyájukra.ATI FOREVER!
-
katt777
félisten
-
bishopx2
tag
Most olvasgatom a híreket és ez a Ati árzuhanásnál már felis csillant a szemem
pont most készülök venni vga-t és pont most esik az áruk szal várok még 1-2 hetet akkor
ez az jelenti amm hogy a-Hd3870 kb 45k
-HD3850 kb 35kés mivel két 3870 90k lesz ezért gondolom a 3870X2 is esik mondjuk 90k-ra
akkor már kell a 8800 GTS-nek is és nem is beszélve a 8800 GT és a GS-ről
Super !!!!!!!!2 hetet várok még addig kibirom ezzel a X550-el ha már eladtam a 1950PRO-mat
-
SAdamm
csendes tag
Hi All!
Most találtam ezt a tesztet a neten ,sztem ez a teszt bizonyítja ,hogy milyen jó munkát végeznek az Ati emberei
:
Crossfire-X(2,3,4GPU test) -
losi73
senior tag
üdv nálam a 3870-cr 14200p ez jó vagy bezavarhat hogy csak 450-es a tápom,és az egyik karin még a 067 bios van nem az uj 077-es?
-
katt777
félisten
Az SM2 és a HDR pontokat nézd, ne az összpontszámot! Egyébként nálam is azért lesz 2 3870, hogy majd ha áttérek x38-ra és 4 magos procira, ne kelljen megint VGA-t cserélni. Addig meg remélem, hogy menni fog a két kari.
Egyébként 3GHz fölött a 3D pontszámok (SM2,HDR) a 3870 esetében 100MHz CPU emelésnél kb. 30-cal nőnek, ha viszont a proci totál kevés, akkor ez a különbség inkább 100 3D pont és afölött van ilyen szakaszokban. Valaki írta anno, hogy C2D 3,5GHz-nél (ami 3,8GHz lenne AMD X2-vel) még mindig van 3D pontszám emelkedés, tehát nem is gondolkodok 4GHz alatti képességű proci cseréje alatt.
Egyébként meg tesztelgetés közben azt vettem észre, hogy HGL-nak tök mindegy, ráteszem-e a grafikai extrákat, 1280x1024-ben 59FPS-szel megy, 1680x1050-ben meg 54-gyel. Ha driverből alulvezérlem az AF-et (mert game maxra rakja), akkor 58. Szóval ez is vígan szalad full grafikával. -
ambien
csendes tag
Sziasztok!!!
Lenne egy nagyon nagy problémám.... Vettem egy ATI Radeon 3870es karit és és a drivereknél nem teszi fel az audio device on high definition audio bus drivert.
XP alatt. próbáltam újjrarakni meg minden... Próbáltam rákeresni googlebe de semmi...nem tudtok esetleg rá valamit??
-
athomi
veterán
Vkinek szokott fagyni a gép attól, ha megnyit olyan programokat ami a VGA-val kapcsolatos (GPU-Z, Rivatuner, Atitool)? Nálam néha kifagy a gép a megnyitásukkor! 8.2-es Catalyst-nak lenne köszönhető?
Új hozzászólás Aktív témák
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

FPSeknél
Ezt a depo.hu-t és társait meg felejtsd el, mert ha azokon múlik sosem lesz procid. Mint írtam már 1x, de megteszem még1x....E8400-et SE KAPSZ MÉG RAKTÁRRÓL CSAK HA QURVA NAGY MÁZLID VAN. Remélem így már tudatosulni fog.

Az lenne a kérdésem, hogy a jelenleg gépemen lévő 8.2 Catalyst-ra rá lehet e tenni a Crysishez az ATI 1.1 patchét, hogy támogassa a muli-GPU-s megoldást? Vagy egy másik Catalystot kell leszednem hozzá? Esetleg egy linket dobhatna vki! Eddig a "zöldek" táborát erősítettem azért kérdezek ilyen hülyeségeket, bocsi!
), akkor csinálok róla.
).

Oldószert tartalmaz még az acetonmentes is,az acetonos pedig el is kúrja mert oldja a műanyagot.

még anyi hogy a crysisnél kell valamit állitani hogy használja a cf-et mert az egyik kari 70 fokos volt mikor kiléptem belöle a másik meg 42-ö