- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanDOS
senior tag
Tudnátok még v.mi tanácsot adni, megpróbáltam már pár dolgot, de nem jött be semmi.
T.nap írtam ezt a képfrissítéses gebaszt.. és azóta sem akar működni.
60hz-en szépen elketyeg az összes gém, gyakorlatilag 10 percnél tovább nem lehet játszani, mert a fejem is fáj
Rivatuner-ben be van állítva, fut is minden indításnál...és mintha ott sem lenne ugyanúgy 60hz 100 helyett. T.nap épp a BioShock-ból léptem ki, amikor a monitort átment stand by-ba és egy Hz felirat jelent meg rajta. Fogalmam nincs mitől... reboot megoldotta a gondott és ezután láss csodát a játék 100hz-en kezdett el futkosni. De csak ez az egy
Ma elindítom és minden megint a régi. Semmi logikát nem vélek felfedezni a dologban, mintha teljesen ötletszerűen váltogatná a képfrissítési frekit. -
katt777
félisten
válasz
Speed® #18796 üzenetére
Ki hozott itt fel 3DMark pontokat?
Azt meghagyom a tuningolt C2D-vel villogóknak.
Anno én is csupán a 3D pontokra hivatkoztam, és érdekes módon az itt mért szint játékoknál is jelentkezett. Ez azért jelent valamit.
Van olyan játék, amelyhez a 3870 játszható max. grafikával, 3850 meg éppen alá esne. 256MB-os-ra gondolok mert 512-es és 3870 között már tényleg alig van árdifi. Igen, nekem jobb ez a hűtés, és a CF is ki fog tartani egy darabig. (Olcsóbban lesz meg, mint egy X2.)
És tovább lesz jó egy gyorsabb VGA, mint egy lassabb, ez egyértelmű.
Azt meg már írtam neked, hogy errefelé mennyire lehet használt cuccokban gondolkodni, szóval nekem hosszabb távra kell terveznem, mert a ráfizetés kisebb, mint azon költségek, amelyek a folyamatos fejlesztgetés miatt jelentkeznének. Legalábbis amíg a GVH nem tesz valamit az ügyben. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #18793 üzenetére
Nincs igazad, ne tapsikolj
A 3850/512 helyett a 3870es nem éri meg a felárát. Felesleges további pénzmagot rászánni, amire nem elég a 3850es, arra a 3870es is kevés lesz. Max 1 esetben, ha valaki CFezni akar, a hűtés miatt esetleg jobb. De mint tudjuk, az árkülönbözeten bőven lehet hasonló (/jobb) megoldást venni.
CPUlimit meg a kutyát érdekli, nem 800x600/16biten játszunk. 1280 (és felette) élsimítással VGA és/vagy vegyeslimit van az esetek többségében. A 3DMark pontokat felhozni a CPUlimit kimérésére hadd ne mondjam mi szerintem..
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #18794 üzenetére
Annyiban igazad van, hogy azt a különbséget nem itt láttam, szóval ez ügyben visszakozom, mert azt nem találom. Lehet, tényleg hibás teszt volt (rossz driver?), és leszedték, vagy valamelyik CF-össel kevertem. Nem vagyok tévedhetetlen.
Itt 37%-os eltérés volt max. a 3870 javára. Nem, találtam 44%-osat.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #18791 üzenetére
Tehát igazam van, megéri +12% árért megvenni.
Szted ugyanott van a CPU-limitje, mint a 3850-nek, és nem számít a 2x annyi memória sem? Csak mert a tesztek nem ezt igazolták.
Itt is az látszik, hogy nő a 3870 előnye nagyobb felbontásnál és grafikai összetettségnél (ref. karikat nézd, mert van benne 3850 és 3870 OC is). Persze, alkalmazástól is függ. -
katt777
félisten
válasz
rumkola #18788 üzenetére
"Kúvára" nem, ha a 2x akkora memória kell valaminek, de még 512MB-os karik között is nőtt különbség, ami persze vsz. CPU-limit miatt volt, ezt én is tapasztalom tesztek alatt. Azaz, ha a tesztkonfigon a 3850 ki van hajtva, a 3870 meg nincs (és ez nagyon vsz), akkor egyrészt itt kisebb lesz a különbség, másrészt magasabb CPU órajelen a 3870 teljesítménye sokkal nagyobb mértékben fog nőni. Azt tudom, hogy nekem alig 5k-val (12%) volt többen a 3870, mint egy 512MB-os 3850 lett volna, tehát ár/teljesítményben ugyanott vagyok (vagy inkább feljebb), és még gyorsabb is a karim. A 256MB-os 3850-eket meg el lehet felejteni egy nagyobb monitoron, nagy grafikai összetettséggel. Ráadásul a 3870 (ill. majd a CF), egy 4GHz körüli/feletti CPU-val is remekül ki fog szolgálni a következő év(ek)ben, mert a CF még ott sincs teljesen kihasználva (tesztek alapján mondom).
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #18758 üzenetére
Ez kicsit téves. Kisebb felbontáson és összetettséggel, legalábbis tesztek szerint, 10-15% a 3870 előnye, nagyobb felbontás és összetettség esetén meg akár 40-50% is lehet, ráadásul 860/1200-at stabilan visz mindegyik. A hűtője meg nem hangos, ha jól van beállítva (persze, amelyikét lehet). A Sapphire-ét pont igen.
-
Bali27
addikt
válasz
gPoint #18782 üzenetére
Jaja.. Sztem nem kell ennél a confignál.. Ez pár évig jó lesz még másik vgaval is.. AHogy ma olvasgattam a netes ujságokat 2 éven belül ezek ugy sem rugnak már labdába se
Sztem most fölösleges fejleszteni, pár hónapon belül ugy is nagy változások meg árzuhanások lesznek .. Legalább is vga frontotn.. -
Bali27
addikt
válasz
gPoint #18779 üzenetére
Huhh..Annyit tudok eröl mondani hogy én uj gépet vettem decemberben.. PErsze a 3870 miatt szivtam mert januárba jutottam hozzá.. de ez már msá tészta.. Mivel a 3870 PCIe2.0át támogat, és a legolcsóbb x38 as alaplap ami 16x pcie 2.0 át támogat is 42 ezer ft volt, én si rengeteg tesztet néztem a 2.0 és az 1.1 PCIe közötti különbségtröl..
Igaz az utolsó percben x38as lett, de amugy egy GigaP35 DS3 is böven megfelelt volna, mert az összes tesztben amit láttam kb 1-3% os elönye volt a PCI e2.0 ás alaplapnak. Nekem más miatt lett az x38.. -
gPoint
tag
van valakinek 3870+3850 CF teszteredménye? vagy egy teszt ahol ilyen összeállításban mérnek?
-
Bali27
addikt
Én is olyan vagyok mint te.. De ha UACot nem kapcsolod ki akkor ez van ugy néz ki.. Engem is kurvára zavar.. De az a jó az egészben hogy a gépet modnjuk én 2-3 naponta szoktam leálitani.. Az a 2mp meg belefér ha nics más megoldás.... Állitolag amióta van SP1 Vista alá azóta nemlehet kiekrülni ezt a szarságot..
-
N3gro
aktív tag
Valaki tudna ajánlani egy alternatív megoldást ventillátorszabályzásra? Rivatunert használok Vista alatt, ATI Radeon 3870-es kártyám van, de eléggé zavaró, hogy az UAC állandóan blokkolja indításnál a programot. Az UAC-ot nem szeretném kikapcsolni, és elég lenne egy olyan program, amivel be lehetne állítani, hogy fixen 55%-on pörgesse a ventit.
Előre is köszönöm.
-
Bali27
addikt
Az Avivo™ Package-et hogyan kell használni? MErt felrakom és ugy fent van de semmi változás.. Se uj fül se semmi a catalyst centerbe.. Vagy esetleg ilyen VirtualDubba kell beálitani valamit..és iylen szerkesztö progikkal lehet konvertálni?
-
Bali27
addikt
A rivatuner nem akarja már Vista alatt is legalizálni a programot..? Nem ártana pedig..
-
Bali27
addikt
ÁÁÁÁ.. komolyan tök fölösleges akármiröl is beszélni.. Nemsoká jön a 4xxx es széria.. ottt 1 meg 2 guigafloppos teljesitménynel.. ÉS 1-2 év mulva ezek szart sem fognak értni mert jönnek ezek..[link]
Az ember életkedvét is elveszik.. -
katt777
félisten
válasz
Blero2 #18755 üzenetére
A 3870-et.
Egyébként referencia kiépítésben mindegy, különbség az OC kiadásokban, illetve a kiegészítőkben van. Vásárlás előtt tanácsos TPU-on utánanézni, melyiknek milyen a bios-támogatottsága (ennek szükségességéről lásd soxor, visszább a topicban), mert ASUS pl. tré. Sztem Sapphire jó.
-
Blero2
tag
Hi!
Van vmilyen teljesítménybeli v egyéb különbség a különböző márkájú 3850-es kártyák között?
Csak mert Giga a legolcsóbb aztán MSI OC a közép és ASUS a legdrágább.
Melyiket éri meg megvenni? -
Nowhere
tag
válasz
loree69 #18740 üzenetére
Asus P5K-E wifi, C2D E6750, 2GB Ram, Asus EAH3870, 500 Samsung SATA, 250-250 Samsung PATA, Corsair VX550.
Rákerestem erre az atkdisp.dll hibára is, de sehol nem egyértelmű, hogy mit lehet vele kezdeni, pláne nem 3870-esnél. De ahogy láttam, ez csak az ASUS-os cuccoknál jelentkezett eleddig.
-
DeSanto
őstag
válasz
-Solt- #18739 üzenetére
Próbáld ki hogy kikapcsolod a pagefile-t újraindítod a gépet törlöd a gyökérből a pagefile.sys-t és elindítod a játékot.
Egyébbként ez inkább valami spyware jelenségre ad okot.
Valami dolgozik a háttérben.
Nekem egyszer volt ilyen hogy ment a játék majd véletlenszerű akadások jöttek.
Leírtottam és már minden jó volt.Nem kérdeztem hogy XP vagy Vista?
-
loree69
aktív tag
Hali!
Gears of war -ban 1280*1024 minden max
62 fpses korlátvan de mégis laggzik,
furcsa hullámok voltak a képen
cpu használat max 10% , lapozófájl méret ~1,3gb
//e8200, 2x1gb ddr2 geil ultra asushd3870,550w chieftech..
melyik driver kéne hozzá -
Nowhere
tag
Sziasztok!
Eddig még senkinek sem volt baja az ASUS 3870-es kártyájával? Másra nem tudok gondolni ugyanis, ha képernyőkimélőnél és csak úgy spontán állandóan lefagy a gép. Hibaüzenet: atkdisp.dll. Múltkor már kérdeztem, hogy mi ezzel a teendő, de vagy bénaságom miatt vagy egyéb nem ismert körülmények miatt még mindig csak vga üzemmódban tudom használni a gépet, egyébként win bootolásnál egyszerűen kikapcsol a monitor.
Eredetileg a kártyához adott telepítő lett felrántva a gépre, ám ahogy egyre sűrűbben jelentkezett a kékhalál a fentebb említett hibaüzenettel, arra gondoltam ideje az újabb Asus drivert feltenni. Azóta minden rosszabb. És félek, ezen a win újratelepítés se fog segíteni, ugyanaz lesz, mint régen.Valakinek valami halvány tipp vagy valami, hogy mivel tudnám végre elejét venni ennek az egész macerának és normálisan használni a gépemet? Köszönöm szépen!
-
-Solt-
veterán
Urak! Több játéknál is azt tapasztalom,(Armed Assault, Live For Speed) hogy hiába van 40-60fps-em, "lagol", akadozik a kép, és hallom, hogy dolgozik a vinyó! Több driverel is próbáltam, de az eredmény ugyanaz. Mi lehet az oka?
2GB ramom van, és HD3870-es vga
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Anthony28 #18728 üzenetére
Nekem a Rivatuner 2.06-ban egyáltalán nem lehet szabályozni a venti fordulatszámát. De nem is szükséges, mert nagyon jól van beállítva a VGA Biosában a venti szabályzás. Egyébként zárt házban van Neked a kari? Hihetetlen, hogy milyen alacsony hőmérsékleten dolgozik a VGA-d.
Nekem alapon 60-65 fok, terhelve meg 75-80 fokos (Raidmax Sagitta házban). De ez sem vészes szerintem.
-
Anthony28
őstag
Megtéptem kiváncsiságból az X2-öt...rivatuner-ben 85% állítottam a ventit.Majd AMD GPU Clock Tool-al megnéztem hun a vége a kártyának.900/2000 az sok neki.Illetve nem tudom még hogy melyik részének lehet a GPU-nak.Asszem a 891/1960-at még minden gond nélkül bírta elérve ezzel a bűvös 19K-s eredményt!
A hőfokot rivával monitoroztam de a 3d06 alatt a riva szerint 60 fok fölé nem ment, bár elérte a 60 fokot nagy részben 57-58 fokos volt.Fura az biztos.Mert így megtépve azért magasabbnak kellett volna lennie szvsz. De miért pont nekem mérné szarul minden progi a hőfokokat? Mindenki másnak érdekes módon jól méri. -
Anthony28
őstag
Gyors és sürgős kérdésem lenne!
XP telepítésnél megjelent az egyéb eszközöknél egy kérdőjel..ami ATI RV670 - High Definition Audio Controller-t rejti magában a 4. PCI-buszon. Ezzel mit csináljak?
Tiltsam le? Vagy távolítsam el? Mert a 8.2-es driver rendben feltelepedett, csak bántja a szemem a kérdőjel.Gondolom sok vizet nem fog zavarni, mert HD audio-t nem akarok használni a gépen.
Valaki esetleg tudja a megoldást? -
losi73
senior tag
üdv le irná valaki hogy vista alatt hogy kel bállitani a a rivatunert hogy ne legyen mindig a letitltott programok közt
-
Maotun
őstag
válasz
katt777 #18717 üzenetére
nem volt rajtam a klikkelő gyűszű remegett az ujjam
[így akartam] -
putti
aktív tag
Hi All!
Mi a különbség az MSI HD3870 OC két kártyája között?
az egyik revíziója v803
a másiké v120MSI honlapján megemlítik a két kártyát de nem írnak a kettő között különbséget.Én sem találtam sem belső (órajel) sem pedig külső (alkatrészek) eltérést.
-
katt777
félisten
válasz
Maotun #18714 üzenetére
Igaz, elkeveredtem a sok hsz és pü között.
Nézd meg olyan game-mel, amely igénybe veszi a VGA-t. itt, és a tesztoldalamon is van pár teszt, (pl. 3D06 maxban és játékok).
Egyébként nem akarok képet feltölteni.Mondjuk DVD méretű tömörítésnél perceket jelentett nekem a dupla cache, persze az nem játék. Mindegy, mert ettől nem lesz 2x olyan gyors a grafikai megjelenítésed.
-
Maotun
őstag
válasz
katt777 #18608 üzenetére
" Azért vagyok előnyben, mert én a 9000 fölötti mem értékeket 400MHz-es sebességen kapom, te meg jóval afölött, a tuning miatt. De mondjuk a cache-sebességet több értelme lenne összehasonlítani."
Szerinted a 16x200 cpu/8 nál milyen memoria sebességet ad ? én is 400Mhz memoria melett kapom a 9k feletti értéket,
Kicsit finomhangoltam a cuccost CoD4 1680 x 1050 melett full graf 4x AA 16x simitás, szürés melett fraps szerint nem volt 61 alatt [kapjál el ha tudsz] -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #18681 üzenetére
Tök gyorsan véget lehetne vetni neki. MÁV vezetőség minden állomáson tegyen ki egy táblát, hol vannak a sztrájkolók (mert ott kell lenniük), az utazóközönség majd elintézi, hogy 1 óra múlva mindegyik letegyen róla egy jó időre.
Egyébként MÁV is sumákol. Állítólag a sztrájkolók zöme jegykezelő. Azok nélkül meg qrwára tudnak menni a vonatok. -
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #18670 üzenetére
Windows XP kompatibilitást próbáltál (F1C-nél nekem bevált), igaz 8.1-essel nem próbáltam, 8.2-es birtokában meg már nem is fogom. Én DX9-es game-eket inkább XP alól szalajtok, túl sokkal vacakol a Vista.
F1CNekem, amióta ATI kártyám van, nincsenek visszapillantó-tükreim.
-
keszegduda
őstag
Ezzel az új driverrel olyan textúra hibás a bf2 mint a huzat, ráadásul nagyon laggol a kép, mintha megtelne amemóriája a vga-nak és kiakad...de ezt csak a jelenlegi legújabbal csinálja. Mikor jön a következő dirver?
-
rollins
őstag
válasz
Andrew_31 #18694 üzenetére
Már 60%-on is ha hangos sajnos. Lenne elosztóm, 5V (és 12V), csak érzékeny vagyok a hangra. Rivával szabályzom (ha nem hülyül meg) 40% és 70%-on nem megy 65 fok fölé. Játék hangja úgy is elnyomja a zajt. (linux alatt meg nincs program, ami tudná szabályozni)
Dr.Én: Mennyit kell ráfizetni a GT-re, ha nem titok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged