- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon DSLR topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Sanci789 #18496 üzenetére
Leg1szerűbb:
1. C:\atibios könyvtárba kicsomagolod/bemásolod az atiflash 2 szükséges fájlját és a biost
2. Bootolás pl. Windows ME lemezről, PC indítása CD-ROM támogatás nélkül (vagy azzal)
3. belépsz az atibios könyvtárba (cd C:\atibios)
4. innen futtatod az atiflash-t a megadott paraméterekkel.megj.: Külön CD-re is felmásolhatod a cuccot (ha nem lenne C:\-d), boot-olsz a bootolhatóról, kicseréled, aztán frissítesz a másikról, mert a "DOS" ramdrive-on van.
Vagy pendrive, vagy külső floppy, stb.
Boot-olható CD készítéséhezz előbb ki kell venned a boot-szekciót egy CD-ről, amelyet aztán (pl. Nero-val) felírhatsz egy másikra, ennyiből be is boot-olhatsz róla.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
nagyúr
válasz katt777 #18494 üzenetére
Én is hallottam, hogy a 690 és feletti deszkák onboard VGA-ját be lehet majd fogni "fizikázni". De most, hogy az nVIDIA rátenyerelt az AGEIA-ra kételkedem, hogy a nagy nehezen szabványosított Agieia fizikai bedolgozó modulból jutna az ATI-nak. Bár az Ageia a haláltusájában rándulásaként opensource-é tette az ageia szoftveres forráskódját. Akkor most mi lesz, lezárhatja egyátalán az nVIDIA?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
katt777
félisten
válasz KillHates #18495 üzenetére
Ennyit a csökkentett fogyasztásról. De akkor azért érdekesek az ennél alacsonyabb fogyasztási eredményeket kimutató tesztek (pl. teljes rendszer fogyasztása 190W és hasonlovak. Mindenesetre akkor ez megint egy faszára sikeredett fejlesztés. Félig használható, félig meg nem.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
nagyúr
válasz katt777 #18485 üzenetére
Az a monitor gagyi volt; (2x1440)x900. Azt meg röhögve elteker két 3870-es vagy két G80GTX. Ami a procit illeti lehet, hogy két procis deszkába nyomták, vagy két géppel multimonitoros meghajtással. (ÖÖÖöö... vagy valami ilyesminek hívják)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Sanci789
aktív tag
Hali! Plz valaki sürgősen helpeljen!
A Sapphire 3870-emen szeretném a biost 077-esre frissíteni, el is olvastam katt77 cikkjét, és meg is érettem, mégis egy 1szerű problémám akadt. Nincs floppy olvasóm... És nem tudom, hogy CD-vel/DvD-vel hogyan lehetne bootoltatni azokat a fájlokat Szóval értitek... Hogyan lehet egy bootos CD-t/DvD-t azokkal az ATi biosos fájlokkal készíteni??? Előre is Thx!
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #18493 üzenetére
És ha van/lesz integrált VGA a lapodon, akkor Quadfire + Hybrid, azaz alaplapi VGA fizikai számításokhoz? 4+1 VGA
Lehet, még gondolkodok ilyen kérdéseken, amíg le nem lő valaki.[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz Anthony28 #18490 üzenetére
A GPU magok száma a perdöntő, azaz X2-ből jelenleg csak egyszerű CF van(a kártyán magán, ami implementálva van). Én is úgy tudom, hogy abból a 8.3-tól kezdve is csak két kártyát tudsz majd egymás mellé tenni.
Tehát ez is változás, mint a 4 GPU-s rendszer (vagy 3+1 PPU - asszem így jelölik a fizikai gyorsítót).
katt777:
Én sem tudom pontosabban, majd kialakul náluk. A HOC-on szoktak naprakészebb hírek lenni etéren.[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #18488 üzenetére
De, ua. A 2. dolog a Hybrid CF, eddig csak asszimetrikus CF volt. Vagy CF-X része a Quad és a Hybrid, esetleg CFx3-mal?
[ Szerkesztve ]
-
-
Anthony28
őstag
válasz TomBoy1986 #18488 üzenetére
Ok.
A CF-X technology érinti az X2-eseket? Vagy csak a 2x2 és 4x1 gpu-s megoldásokban lesz változás?Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #18484 üzenetére
Én úgy tudom, hogy hivatalosan csak a 8.3-tól támogatja a Quadfiret és a CF-X-et (hacsak nem teljesen ugyanazt jelöli a kettő )
Az előző javítást is láttam, s AA nélkül tényleg CPU limited volt 3GHz-en. De ahogy növeled a minőséget, úgy tűnik el ez.
Anthony28:
Nem gyorsulásra gondoltam. De azt hiszem, hogy válaszoltam fentebb[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Anthony28
őstag
válasz TomBoy1986 #18480 üzenetére
Miért? Mit tudsz a 8.3-ról? Csak mert ha gyorsulást hallottál azt hallottam a a 8.2-ről is a megjelénese előtti időszakban...de mégsem lett az igazi.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #18480 üzenetére
Mé'? Állítólag már 8.2-től tudja. Vagy közben módosítottak rajta, csak az én figyelmemet kerülte el?
Ha már itt vagy, itt a javított Witcher-teszt, aztán majd a végén jelentkezek a kész munkával. Az oldalamon persze addig is nyomon követheted, azt folyamatosan frissítem, ha megint el nem száll a netem bő 1 hétre. Igyekeztem ezt már egyértelműre formázgatni:Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz bakosgabor57 #18476 üzenetére
Akkor már inkább C2D, ha cserélni akarsz, de ha a procidat felhúzod 3,2GHz köré (ha a lapod hagyja, mert MSI-nél ez típustól és bios-tól is függ), akkor nagy felbontásban és max grafikával (úgyis az kő a népnek ) már nagyjából kihasználod a VGA-t. Persze az 1MB cache kicsit még visszavesz, de +1 MB cache-ért nem érdemes 6000+-ra váltanod. Ráadásul tuninggal még a memóriákat is gyorsabban pörgetheted, szóval vagy tuning, vagy C2D váltás (csak arra meg most pont nem éri meg, ráadásul akkora teljesítmény-növekedést nem kapsz, amennyibe kerül az átállás). Sztem 1. eset egy komoly hűtővel (adatlapodnál nincs tuning és hűtő jelezve), de még egy Ninja Rev B-t is megúszol 11k-ból.
-
katt777
félisten
válasz KillHates #18478 üzenetére
"Nyámm-nyámm..."
Úgy látom, itt is tápcsatik mennek a VGA-kba, pedig ez tuti 790FX-es lap PCI-E2.0 foglalatokkal. Gondolom, 4x8X. Akkor ez a "nem kell tápkábel"-szöveg parasztvakítás?
Valakinek azért volt pénze sok jó karira és egy hozzájuk gyenge procira. Sztem Phenom se nagyon hajt ki 4-et az ő órajelein.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ehhez mit szólhat a Catalyst?
-
Maotun
őstag
válasz katt777 #18472 üzenetére
Akkor te is tudsz valamit most már ősembernek hála nekem is 2x 2 gb os kittem van ,és igy minden mükszik 2,8/ 3/ 3,2 Ghz cpu.-nál no fsb, csak szorzó,
alap voltage , hideg, és kis fogyasztás,
a két db 3870 et meg elboltoltam Jugeen kollégával a mostanira hála neki érte, -
-
Maotun
őstag
válasz katt777 #18468 üzenetére
"Szóval nem árt a cpu-power, CF alá meg főleg "
Igen az én tapasztalatom szerint is 2,8 - 3,2 Ghz kijár ezeknek a kártyáknak
vannak tesztek ahol az ennél gyorsabb 4 ghz-ig húzott procik csodákat produkálnak és/vagy/de
"egy komolyabb összecsapásnál simán leeshet 30FPS alá a kiegészítő effektekkel "
ezek is jelentős teljesítményromlást mutatnak pl crysis, UT Physx kártyával 1600 as full
felbontás . itt elég a cpu 3 Ghz.-e és a 4 el sem jutunk előrébb a 2 gb feletti ram kihuzza a szarból a cpu.-t nekem ez a tapasztalatom -
katt777
félisten
válasz losi73 #18469 üzenetére
Akörül (3,6-3,72) volt rucinho-nak még +300/246 SM2/HDR pontszám különbsége 120MHz órajelkülönbséggel, szóval messze nincsenek kihajtva a VGA-id, így le sem tudod mérni a valós teljesítményüket alap órajeleken. Ha min. vmilyen 1600-as felbontásban, és agyig feltolt grafikai beállításokkal próbálod, akkor talán találhatsz valamilyen realítv CPU-limitet, amikor mondjuk 100MHz-enként csak +2-5 3D pont növekedést kapsz. Ha ez megvan mondjuk 3,7 -s 3,8GHz között, akkor érdemes lehet VGA-tuningban gondolkodnod, akívül csak relatív eredményt kapsz (azaz CPU-teljesítménytől függőt), messze nem a valósat. Én is csak relatív 3D06 eredményeket tudok publikálni a tesztoldalamon, mert a 6000+-om még csak nem is álmodhat arról, hogy kihajtsa az 1db 3870-et. Esetleg 1-2 játékban, felmaxolt beállításokkal találok relatív CPU-limitet (azaz nem default tesztbeállításokkal), ahogy pl. 3D06 1680x1050 16XAF 8XAA full precision-nel megvolt, ezért nyomom a game teszteket fullban.
[ Szerkesztve ]
-
losi73
senior tag
-
katt777
félisten
válasz Maotun #18466 üzenetére
Nem feltétlen a maximum a lényeg, hanem hogy gyengébb procival gyengébb lesz a 3D teljesítmény. Jó példa erre 3D06-ot CnQ-val futtatni, ahol nem megy maximumon a proci, mivel a VGA dolgozik. Több száz pont mínuszt is kaphatsz.
Witcher tesztem-nél 54FPS volt a CPU limit 3GHz-en, 3,2-n már 58. Ha belegondolsz, ez a különbség valamivel lejjebb egy játéknál már a játszhatóság rovására is mehet. Pl. Witcherben csak egy üres (ok, állatok, emberek voltak, de nem harcoltam, stb.) tesztszakaszt jártam be, de egy komolyabb összecsapásnál simán leeshet 30FPS alá a kiegészítő effektekkel (nagyobb felbontásban könnyen), és ez még csak nem is a legigényesebb grafikájú játék terhelés tekintetében. Szóval nem árt a cpu-power, CF alá meg főleg.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz losi73 #18457 üzenetére
Hát 2 különböző gyártmányú kari nem volt nagy ötlet, de mihez is akarod tuningolni a 2 karit? megy egyáltalán 4GHz fölött a procid, hogy alap frekvenciákon kihajtsa őket? CCC-ben sem megy a tuning? Sajnos, ha felforszolod a Vtekre a Sap biost, akkor is csak a hűtés problémáját oldottad meg. Vagy teszel fel emelt órajelű bios-t, 860/1200-as létezik, viszont akkor megint a hűtésnél vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bakosgabor57 #18459 üzenetére
Scythe Ninja CU, de min egy Ninja Rev B, ha annyira akarod hajtani az 5200+-t, hogy legalább kihajtás közelében legyen default beállításokkal. (Nem lesz.) Minden más híresztelés téves. Már írtam, A64X2 3,2GHz-en csak nagy felbontás, maximális grafikai beállítások mellett jut cpu-limit közelbe. De hát mondhatom én, ott lehetnek a tesztek is, mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
Maotun
őstag
válasz bakosgabor57 #18459 üzenetére
Amennyire erre a harddwerre optimalizálják a játékokat kihajtja alapon is szerintem,
szintetikus tesztekhez meghúzhatod nyersz ezer pontot ,a játék nem lesz gyorsabb.
Cooler Master Hyper TX, AC freezer 64 pro, 5k ig , Noctua 12 11k ig -
munky
őstag
-
bakosgabor57
őstag
Szasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy milyen hűtő a legfrankóbb az AMD x2 5200+-hoz,hogy ki
tudjam hajtani a 3870-esemet? -
losi73
senior tag
válasz katt777 #18453 üzenetére
hütést tudom szabájozni csak cf-bnen van egy sappihire-vel azon már az uj 077 biosvan gondoltam erre is felrakom,+mivel a visiontek a második kari nem birom huzni se a rivában be állitom de nem marad ugy ha az atitoosal állitombe akkor sem jó az elsö kari simán tunningolhato
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
Rica
senior tag
válasz fagy53 #18385 üzenetére
Köszi! A procin nem akarok spórolni, mert 4 GHz fölött egy jó ideig ki fog hajtani bármilyen vga-t, persze, csak ha összejönnek a dolgaim, ha nem, akkor áthidaló megoldásnak egy 3850-es szerinted szóba jöhet, úgy értem, azt kihajtja a jelenlegi procim?
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
addikt
Megvolt a saját bioszom visszasütése emelt feszültséggel, 1,21 helyet 1,27 Volt.
Plussz közben leszedtem a Zalman utánzat hűtőmet (Asus 3850), és átpasztáztam, megigazítottam kissé.
Összeségében amennyivel beljebb kerültem a hűtőpiszkálással, annyival emelkedett a hőmérséklete a feszültségemeléssel. Olyan 2-3 fokról lehet csak szó, illetve full terhelésnél (játék, 3DMark 750/1000-en) mintha még kissé hűvösebb is lenne, mint volt.Na ezután jön a továbbtuningolás!
nofene
-
katt777
félisten
válasz debut12 #18447 üzenetére
Azért pár nagykert sem kell félteni, ne vedd magadra. Kiskereskedőket nálunk pl. a helyieket kéne megnézned, kartellben. HD3870 67k, 8800GT 75k mindegyikben, és már mindegyik karinak csökkent az ára. Többi árban hasonló, kb. 30%-40-os eltérések vannak BP-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
And01
aktív tag
válasz Wertosanta #18430 üzenetére
Szinte mindegyik gyártó mellékel a kártyáihoz DVi-HDMI átalakítót.
De kereshetsz natív HDMi-vel szerelt pédányt is. -
-
Wertosanta
csendes tag
nem akartok segiteni
-
losi73
senior tag
üdv visiontek 3870-es mav és 067 bios van rajta,de az oldalán nincs semilyen frrisités ,van megoldás 077-re frrisitenia biosát?
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
katt777
félisten
-
debut12
aktív tag
válasz katt777 #18440 üzenetére
Szia/
Igen, 2.06os.
75.000Ft-ért vettem a melóhelyemen, tehát az árára nincs panaszom, főleg hogy az előző kártyámat egy 7950GT-t 35.000Ftért adtam el.
Akkor ezek szerint én még nem tudom a ventilátor fordulatát kézzel szabályozni???A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
katt777
félisten
válasz katt777 #18439 üzenetére
Jav.: amúgy (bios) sem hangos, mert 60%-os sávba megy csak (RT beállításaimmal is, csak alapon 30%-on teker), a hőkülönbségre értettem, mivel ha felnyomod a ventit 70%-ra és afölé, természetesen több fokot is nyerhetsz RivaTunerrel, csak ilyen beállításnak megint nincs értelme.
-
katt777
félisten
válasz #41133696 #18435 üzenetére
Bocsesz, félreérthető volt. 3850/3870 fórumra hivatkoztál, aztán a bios-omra kérdeztél, én meg ezért meg sem néztem az adatlapodat. Egyébként tényleg arról szól.
Szóval 3850-hez tudtommal nincs emelt hűtésű bios, ha lenne, valaki biztos jelezte volna már. TPU-on nem találtam. Marad RivaTuner v. Atitool.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz debut12 #18436 üzenetére
Melyik verzió? 2.06-os? Sajna nem nagyon jönnek ezekből a segédprogikból az új verziók.
Egyébként ezért is jobb egy 3870CF. Telj. hasonló, techn. korszerűbb (PCIE2.0), árban olcsóbb, RT ismeri, és van hozzá jó hűtésű bios is, ha az kell.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz fagy53 #18431 üzenetére
+2 fok, szóval agyonhajtotta!
1. igen (csak szarul )
2. nem t'om, én nem cseréltem hűtőt (fölösleges), Zalman-t meg nem is nagyon tennék rá.
3. AT027b4 műxik (néha bizonytalan, ha 3D beálításra is használod), RivaTuner alá megfelelő bios kell, különben szórakozik, AMD GCT nem látott semmit (de ez sem kell).
4. 010.067-es bios-szal van, és nálunk a legtöbb 3870 ilyen. Egyvalakiről tudok, aki 073-assal vette, de annak alapból rossz a hűtése (25% alap, és az kevés).
5. PP természetesen működik.010.077-est rá kell tenni (Sapphire, ez a jó!), vagy tuningbiost (az 1200/1600-ig engedi, de nincs sok értelme). Ha 885-ös GPU nem elég (mire nem? - arra meg úgy se), AT v. RT használható húzásra. AT bizonytalankodik, RT-ben min. GPU 390MHz, ha viszont átállítod a határértékeket, akkor a max. lesz 775.
Hűtés jav.-ra RT beállításokat találsz nálam (nyerhetsz vele 3-5°C-t a 077-es bios-hoz képest, ha nem akarod, hogy hangoskodjon a venti), de ahhoz is kell bios frissítés, mert még a 071-essel is csak 25%-os sávokban vált. 073-at nem rakja rá az ember, szóval ebből az irányból is 077-es lesz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
debut12
aktív tag
Nekem itt valami nem kerek.
Nem tudok szinte semmit sem állítgatni.
3870 X2
Szerintetek???A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
-
fagy53
nagyúr
válasz katt777 #18413 üzenetére
Na azért meghajtja a GPU-t, mert neked is melegebb lett mint a játékoknál. Idáig az ATiTool-t használtam erre is, de ez talán picit jobban terhel.
Lenne néhány kérdésem a VGA vásárlás előtt, Sapphire 3870-et szeretnék venni, mert a meglévő 2600PRO DDR3 OC is ez, és a hardverrel nagyon meg vagyok elégedve.
1, A venti szabályozása szintén hőmérsékletvezérelt mint az enyémnek?
2, Felmegy a VF900-as Zalman rá?
3, ATiTool 0.27 béta 4, ATi Tray Tools, Riva 2.06, AMD Gpu Clock Tune működnek-e vele?
4, Van-e GPU tuning block, mint nálam ami egy bizonyos órajel fölé nem engedi húzni?
5, Működik-e a Power Play, ami nálam nem?
Kösz! -
Wertosanta
csendes tag
Sziasztok!
most szeretnèk venni a fenti szèriàbòl az egyik kârtyât, de sajna elègè nem èrtek a hardware-hez. A lènyeg, hogy most van egy HD 2400 XT/pro-m ès a monitor dugasza hagyomànyos+hdmi, na most az video kàrtyâhoz ezt hogyan tudom csatizni, mivel a fenti kèpen semilyen hasonlô csatit nem làtok?
bocsi de kezdö vagyok+nö.elöre is köszönöm!!!
-
-
V!ck
senior tag
válasz rumkola #18421 üzenetére
Igen, az Asus az egy kaki. Én is csak azért mertem megvenni, mert referencia a 3850-esem, és több a gari mint a Sapphire-re.
Mellesleg Everestben látni a GPU hőmérsékletet, Nálam pl 55%-os fordulat mellett asszem kb 41 fokos, rommáterhelve 60-63 között vhol. Alapon.Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
laci06
senior tag
Jó reggelt!
A kérdésem:
Eddig NV kártyáim voltak, viszont most van itthon egy használt HD3870, és úgy gondoltam kipróbálom. Mivel eddig nv kártyáim voltak, csak drivert frissitettem, kicseréltem a két karit és oké is volt. Viszont most mit kéne csinálnom?
Mit kell letölteni? Le kell-e a nv drivert törölni? Milyen programok kellenek az ati-hoz?
Illetve mivel lehet a ventijét szabályozni? Hogyha jól hallottam, kb 50%on jól hüt, és nem is hangos. -
birooo
tag
Sziasztok.
Az Everest mutatja valahol a VGA hőmérsékletét? Sehol nem találom
-
Mike 32
aktív tag
Ugylátszik kezd beigazolodni amit josoltam miszerint olyan programokkal tesztelik az új kártyákat ami nem kedvez az ATI-nak és nem használja ki az újitásait (DX10.1 és a SM4.1)
hanem marad a régi NV-s teszt.Most már csak az hiányzik hogy az új 3DMark is kihagyja ezeket az újitásokat és erösen aláássák az ATI hirnevét !!
Akkor meg ugysen tudod egy NV-snek elmagyarázni hogy igazad van
De gondolkozzunk poiztivan
Akit zavar a hozzászólásom SORRYKerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #18406 üzenetére
Módosítottam a grafikont az oldalamon, most már itt is másként látszik. Remélem, ez elég informatív. Persze a szöveget nem tudom itt már modni, de úgy fest, nem game-limit volt az 54FPS a Witcherben, hanem CPU, mert 3,2-n felment 58-ra. Holnap de. meglesz az is, aztán tényleg elásom magam a tesztelésben, hogy csak végeredmény legyen mielőbb.
Na 'ccakát!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz fagy53 #18401 üzenetére
Nem "fűt" ez a progi, akárhogy terheli a VGA-t. Nézem, nézem, és nem bír 69°C fölé menni az istennek se (arról is le-lesik 67-68-ra), pedig csak a bios dolgozik, RivaTuner nem. Az mondjuk igaz, hogy eddig a legterhelőbb progi is csak 64°C-ig fűtötte a GPU-t, tuninggal 66°C-ig, szóval valamit azért tud. Tuninggal talán ebből is lesz még +2°C. Sztem attól a karimnak még nem sok baja esik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Basszus, GPUCV-rel "játszva" észrevettem, hogy megszívattam magam a 3D06 teszttel. levettem ugyanis 3GHz-re az alacsonyabb órajelhez, és ott felejtettem, szóval a Witcher eredmények 3GHz-en születtek. Majd megcsinálom újra. Holnap talán nem lesz ilyen szédült napom. (Magyarázd meg egy hozzá nem értőnek, hogy a szétcseszett, működésképtelen rendszerét nem lehet fél óra alatt megcsinálni! )
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
Mivel tudom venti fordulatát szabályozni?
Köszi!A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
katt777
félisten
Már értem, másképp csoportosítottam a grafikonokat, nem felbontás, hanem grafikai beállítások szerint.
-
katt777
félisten
válasz rollins #18407 üzenetére
"Az a hülye, aki mondja..."
Forrest GumpAti korszerűbb, csak még nincs alkalmazás, amelyben bizonyíthatna. Majd lesz. Azért ÉS-elgettem, mert, gondoltam, ez tök egyértelmű, csak nV-sok vannak oda a sebesség-előnyükkel.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #18402 üzenetére
Én még a képről beszéltem, amit ide belinkeltél. Abban először amikor megláttam azt hitttem, hogy benne lesz az X2-d @ 3GHz és @ 3.2-3.3GHz. Na ezt kerestem benne, s azt hittem először hogy ezt szimbolizálják az oszlopok. Aztán megláttam, hogy a felbontásról van szó, ekkor nem tudtam, hogy min is ment (már jött válasz). De ahhoz, hogy mindkét beállítás megjelenjen ahhoz 4 oszlop kellene, mivel 2 felbontást használtál. Ezt írtam - legalábbis akartam.
Amúgy immár nem lényeg, mert értem a koncepciót.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #18395 üzenetére
Most vagy én vagyok nagyon álmos, vagy nem tudom, mi van, mert totál nem fogom az adást. Oblivionban 2 nature és 2 city teszt van a 2 felbontással, alul az AA, AF, HDR beállítások. Witcher (meg a többi is) egyszerű game teszt, mert ott nincs olyan eltérés a megjelenítési helyszínek függvényében.
-
fagy53
nagyúr
válasz katt777 #18392 üzenetére
Olvastam a hűtőventis oldaladat, ha lesz VGA-m lehet,hogy szükségem lesz rá nekem is.
Van egy jó VGA "fűtő" progi ez, a Fur Rendering gomb "szőrös karikája" keményen leterheli a GPU-t jobban, mint a játékok.
Kipróbáltam az általad leírt 3DM06 tesztet a 3D pontokkal és ugyanaz az eredmény jött ki mint a játékbench-eknél.Korrekt![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest