- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
SAdamm
csendes tag
válasz
Kelvin #19398 üzenetére
Akkor szted miért resetel a gép magától?
Így hogy minden alapon van semmi baja ,csak ha megemelem az órajeleket ,meg a feszkókat ,akkor hal me.És csak akkor indul újra,amikor meg van fingatva de rendesen.
Esetlek alaplap vagy 3dkártya vagy memo.
De egyelőre tápcsere ,aztán ha ez sem jön be akkor valami más baja lesz.
De sztem 500W kevés ehhez a masinához. -
debut12
aktív tag
Egy kis off.
Particionálással kapcsolatban lenne egy kérdésem...Mindig részre particionálom a vinyómat, ha jól emlékszem mind a 2 elsődleges. Rendszer fel, boldog voltam. Majd egy vírus miatt újra kellet raknom az egészet, telepítéskor töröltem a c particiót, megformáztam, felment szépen a rendszer. Most valamit megint benyaltam elég komolyan, újra kellene raknom az egész cuccot, viszont telepítéskor a d meghajtót ismeri fel c-nek, a c-t d-nek. A lemezkezelésnél a d rendszer, a c pedig rendszerindító. Hogyan tudom visszacsinálni anélkül, hogy a d-ről elvesznének az adataim?
Előre is köszönöm! -
SAdamm
csendes tag
válasz
Csiborbogár #19395 üzenetére
Jó kérdés ,igazábol fogalmam sincs
-
SAdamm
csendes tag
A max ,amit stabilan bírt az a Cpunál:380*9 ,a kártyáknál 830/1300 .Itt még vitte a játékokat meg a 3dmarkot is rendesen.400*9-en indult a windows ,de már nem volt valami stabil ,valami fagyott vagy újraindult.3dmark a CPU tesztig eljutott és ott megfagyott
Most veszek majd egy bika tápot ,meg felnyomom rá a Vistát is ,aztán majd meglátjuk.Remélem sikerül majd legal 3,8-on a CPU-t meg 850/1350-en a VGA-kat -
SAdamm
csendes tag
-
SAdamm
csendes tag
Szerintetek melyiket érdemesebb feltenni Vista 32/64?
-
Rica
senior tag
válasz
rollins #19369 üzenetére
A népszerű kártyákhoz (régebben még az alaplabokhoz biost is - nekem pl tusl2-c-hez) szoktak egy bizonyos idő eltelte után un. tweaked drivereket írni. Nekem most egy 7300 gt-m van és nem a hozzávaló nvidia drivert telepítettem + valamilyen tuning progit, hanem egy a kártyához írt Z-Tweaked v158.19 drivert, ami beilleszt egy plusz fülecskét simán a display propertiesbe és onnan lehet közvetlenül húzni. Lehet a szűréseket és az egybeket is közvetlenül innen állítani, de azt valamiért érdemesebb szoftveresen a játékokból. Ugyanez az eredmény ha a vga-hoz való driver mellé feldob az ember egy coolbits-et, az is valamit beír a registry-be és lehetővé teszi a közvetlen húzást. Volt régen atim is, egy 9600 pro, ahhoz is írtak ilyen drivert és azt nem catalystnak hívták, hanem omegának (azt mondjuk nem használtam, mert ott simán az ati tool jött be a legjobban).
Nyáron lesz egy kis pénzem vga cserére és a 3850/70 nagyon szimpi, csak itt a topikban nagyon sokat olvasni a különböző verziójú driverekkel való kínlódásról. Ezért kérdeztem, hogy hátha írnak hozzá valamilyen Omegát (ha még így hívják). -
debut12
aktív tag
Na még 1. Szerintetek mennyire jó?
A proci 3.2ön megy, tudom ez még korántsem elég a teljes kihajtáshoz.
2048X1536 -
debut12
aktív tag
Én is csináltam egy nem alapbeállításos 3D2006-ot
1600X1200 -
Jon Mathias
senior tag
Mi a helyzet a 36xx szériával? 3690 et lehet kapni nálunk?
-
C.Brigante
veterán
His Radeon 3870 512-es új áron alul eladó
ha érdekel vkit.
-
SAdamm
csendes tag
Nah télleg a táp a ludas.Szerintetek milyet érdemes venni?
Én 750-es Corsair TX-re gondoltamAz csak elég lesz
-
rucinho
tag
mégegy teszt!
-
losi73
senior tag
üdv ez nem is rosz föleg hogy 1650x1080 as felbontás
[link]
-
SAdamm
csendes tag
3dmarkNah sikerült még többet kicsikarnom a tápból ,de többet már nem bír
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #19371 üzenetére
A névleges teljesítmény 80% = a 12v os ágakon leadott teljesítménnyel.És jól irod,összesen 3v+5V+12v os ágak már majdnem azonosak a névleges tlj.-el.
Nekem pl.450w-os chifi-m van a 12v-os ágakon (168w+180w) ez 80% kb a teljesnek.A 3.3v+5v -al együtt pedig 440w a tényleges amit lead a táp. -
Sárpac
nagyúr
válasz
katt777 #19371 üzenetére
Nem akarok tápvitában vitatkozni, de pl. egy 450es táp max 450et bír el mondjuk 2percig tartósan pedig 360-370-et!A tápokra a max kombinált teljesítményt írják rá általában!
A konfigodat miért ne vinné el?
Milyen tápod van?
Tápokban is van többféle, van olyan is ami 350esnek van eladva, de az egész belseje megegyezik egy 550es tápéval.Tápokból is akadhat tuningosabb verzió ami többet visz meg akad olyan is ami éppen csak hogy a 80%-ot tudja! -
katt777
félisten
válasz
Sárpac #19364 üzenetére
Na most az én tápom adatai alapján egy villanyszerelő, amúgy fizikához is értő ismerősöm azt számolta ki, hogy az ágak, feszültségek, és áramerősségek függvényében pont a gyárilag megadott össz teljesítményre jön ki minden, ergo a megadott teljesítmény már effektív, ráadásul ha a 76%-os teljesítmény-leadást számoljuk, akkor az adott ágakon nem jönnének ki a feltüntetett értékek, és vsz. el sem vinné a konfigomat.
1 napig nincs netem, máris nem győzöm átnézni a topicot.
-
Mozso26
senior tag
sorry hogy nem olvasok vissza, de van már valakinek x2-je? Ha igen milyen?
-
rollins
őstag
Lehet hogy elfelejtettem már hogy van, de még mindíg nem értem hogy mi az hogy driverből közvetlen húzni. Csak annyit tudok, hogy CCC -ben (catalyst control center) is lehet állítani az órajeleket. CCC-t mondjuk én nem használom, mert nem tetszik hogy .net framework kell neki. Régebben csak gondom volt vele, de állítólag most már nincs probléma vele.
-
leviske
veterán
válasz
bishopx2 #19351 üzenetére
Mivel Sapphire-ról beszélünk és abból két fajta van 1 slot-os hűtéssel: a hűtése nagyon jó és a nem ref. nyák miatt jól lehet tuningolni. Amugy honnan van? Eddig mo.-n nem láttam semelyik 1slot-ost...pedig egy Atomic lehet, hogy befigyelne...esetleg, ha nem 70k, akkor kettő is.
MOD: amugy, ha jól sejtem, akkor vagy ezt, vagy ennek a kevésbé felszerelt változatát birtoklod, tehát érdemes átnyálazni a tesztet.
-
gombcomp
senior tag
válasz
cowboy_bebop #19350 üzenetére
Kár hogy az AMD GPU Clock tool amivel ezt az eredményt alkották nem kezeli (nem változtatja meg a tényleges órajelet) le a két magot.
Kijelezve annyi a GPU és MEM sebesség amennyi, de nem változik semmi a 3DMark alatt.Az eredmény kizárólag a
bika CPU-nak köszönhető.Jelentősen változhat a helyzet ha az ATI és a Gyártók összhangban tunningolhatóvá teszik az X2-őt.Sok neves oldalon ugyanannyi eredmény
született X2 nél alapon és "GPU-tunningnál",aminek a prózai oka,hogy nem működik a
"kétmagos tunning",-de már leírtam régebben-ez abból adódik,hogy az egyik mag húzható,a másik mindig visszaáll alapra,mivel CF üzemmódban működnek a lassabbik (alap) GPU sebessége határozza meg a tényleges működési frekvenciákat.Én úgy látom,ha ezt rendbeteszik az érdekeltek akkor még nagyobb különbségeket produkálhat az X2 ,a riválisokhoz képest (nézzétek csak meg az 3870 szóló kártyás tunning eredményeket). -
Rica
senior tag
Szerintetek mikor írnak valami rendes tuningos drivert a 3850/3870-hez? Ahogy látom eelég sok a kínlódás driver ügyben.
-
SAdamm
csendes tag
3,6-on nem engedi magát .Lefagy a 3dmark ,pedig igen izmos házban van meg a proci hűtő is igen izmos .Minden auto-n van csak az FSb-t emeltem feljebb ,meg kikapcsoltam a C1ES-t .Szted mi lehet ,hogy nem megy 3,6-on?
Amúgy neked még nem volt ilyen újraindulós cucc?Mert nekem már párszor igen ,amikor a catalyst betölt.Neked a VPU recover be van nyomva?Nem tom ,hogy hardveres vagy szoftveres para lesz.(tép 520W Enermax Liberty) Lehet kéne a lapnak egy újabb bios?
-
SAdamm
csendes tag
3dmark06Új 3dmark 3,3Ghz-n
-
Astaroth
csendes tag
válasz
GERAP1 #19311 üzenetére
Hi !
Olvastam, hogy gigát akarsz venni.
Nekem is az van de már nincs vele gondom, csak jól szellőző házba kell rakni, mert a vram-ja tényleg érzékeny. Amíg nem szellőzött a házam addig nekem is, fagyott, de most, hogy van egy "befújó" lventi lent és egy "szívó" venti fent, már nincs gond, vagy teszel rá bordát, ennyi . A tuningról meg annyit, hogy a ramok tényleg 1400-on mennek rajta(ami mellesleg 2-3 fps-t jelent játékokban, úgyhogy nem fontos), de csak azért mert a giga takarékos megoldást talált ki. Kipróbáltam, a ramok 1800 MHz-n még atomstabilak, a gpu meg 780-on(ezt egy gyártó kártyája sem bírja vmod nélkül csak a giga, ez ráadásul fontosabb mint a ram sebesség).
Az biztos, hogy 512-ben gondolkodj, mert a 256 az kevés.
Ha érdekel küldök egy linket is a giga 3850 512-ős verziójáról, ott a powercolor gyárilag túlhajtott verziójával mérik össze. Mellesleg mikor a gigát is olyan órajeleken járatják még meg is veri a powercolort.
Üdv.
-
bishopx2
tag
Sikerült beszerezni egy HD3870-et (mást is
) ezzel az lenne a problémám hogy
kék nyákos és egy kártya helyet foglal el !!!!Ez mit jelent pontosan és ez mennyire baj mondjuk a tuningnál?
-
Gaboman
nagyúr
-
idiot
tag
Hát már ideje volt,hogy az ati is megmutassa mit is tud.Bizom benne még sokáig így is lesz.
-
Anthony28
őstag
Hát...ezek már tényeknek látszanak.
Ati rulez!
-
rucinho
tag
Íme a teszt !
-
SAdamm
csendes tag
Kicsit meghúzva a procit 3,2 Ghz ,meg a 3dket 830/1301 17866-ot dobott a 3dmark
-
debut12
aktív tag
válasz
00roli00 #19332 üzenetére
Nem tudom, visszatettem a gyári drivert, és lefutott...
Viszont gépezés közben újraindult a gép, így gyanítom hogy tényleg emelnem kell a feszt...
A PCI 101en megy.
A MEM időzítésel is van némi gondom. +0.3V, és 4-4-4-12-n nem indul...
Ezzel még lesz pár lefutni való köröm.... -
Frenk
aktív tag
Van e olyan 3870-es tulaj aki 8800Gt-ről váltott át?
És ha lehet tudni, miért?
Köszönöm. -
debut12
aktív tag
2. futtatásra kicsit kevesebb, de így is elégedett vagyok!
[link] -
loree69
aktív tag
ezt nézzétek már jön is le ;)
-
SAdamm
csendes tag
3dmark ,alap 3d gyorsítással
3dmark06 -
loree69
aktív tag
ok beneztem a tesztben az eredmenyeket
de a tapsztalatom nem tükrozi a teszteket!p6n diamond c2d6750 8800gts 320
vs
p5k c2d e8200 hd3870es altalaba elsimitasokkal 5-8 fps toblettet lattam 8800gts -nel
//min fps altalaba magasabb volt.
igaz hogy :
3870 el 3dmark06 10650
8800gts el :10001
en ezt tapasztaltammindenestre alapodjunk meg abba hogy atterni most nem erdemes
-
GERAP1
csendes tag
Köszi!!!!
akkor várok! -
Kucsek
aktív tag
Genyóság,hogy a megjelenés után pár héttel már változtat is az ATI a csúcskártyáján.Lehet nem lesz nagy ugrás de akkor is.Nem frankó
-
debut12
aktív tag
3.2GHz-re húzva 3D2006: 14792. Gyári driver.
Most rakom az új drivert, kíváncsi vagyok... -
DeSanto
őstag
Jöhetne már a Vantage hogy lássuk mi is az a Dx10.1
-
Dr.Én
veterán
-
rollins
őstag
válasz
GERAP1 #19303 üzenetére
Hány MB-os? A 256MB-os -ra 35, max 36 ezernél többet ne adj ki érte és lehet még csökkeni fog az ára, ha kereskedők is úgy akarnák. Legolcsóbb boltban én úgy tudom a 256Mb-os Gigabyte ref. hűtéssel. Az 512Mb-os Zalmanos Gigabyte-tal mint ha gondok lennének, de az drágább is.
-
GERAP1
csendes tag
Hali mindenkinek!
Most szeretnék én is csatlakozni a táborhoz, egy 3850-nel. az lenne a kérdésem jelenleg mennyibe kerül a legolcsóbb 3850-es. Tudtok valami okosat???
Please!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged