- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
-
Pala
veterán
Egyébként tényleg, ott van a 2 gigás 6870, sőt 6850-ből is létezik ilyen verzió a Sapphire-tól. Alig drágábbak, mint az 1 gigásak, így ezekből már lehet CF-et építeni és akkor a ram sem lesz korlátozó tényező!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kovsol #19891 üzenetére
Hát ha veszel 2db használt 2gb-os 6950est mákod van és 60e darabjáért, akkor még kell egy crossfire lap is, és ott vagy hogy vehettél volna egy hd7970est, akkor már inkább hd7950 sapphire oc, megtuningolod 1200ra és élvezed szinte ugyan azt a teljesítményt. Csak 10%-al maradsz el a 6950 CF-től úgy és mégis sok sok ezret spóroltál.
-
kovsol
titán
válasz
ZozzHUN #19888 üzenetére
Én is ezen gondolkozom, hogy 1GB lehet kevés lesz már főleg, hogy 32" on játszok és 1920x1080 alá nem megyek felbontásban, megéri amúgy ezekből a kártyákból 2GB -os verziót venni? 6870 2GB -t már 50k körül mérik, akkor már lehet megérné egy használt 6950 2GB ra spórolni inkább? Én úgy hiszem kivárom mit hoz a 78xx széria, más nem talán a használt piacot kicsit felpezsdíti.
-
ZozzHUN
addikt
full hd-ban szerettem volna ultra-n használni, semmi msaa meg af, aztán lejjebb vettem textúrát high-ra, de még mindig nem volt jó, végül mediumon tökéletesen ment
Ránézésre semmi különbség nem volt medium és ultra között, szóval no prob
FPS is elég szépen skálázódott, ha jól emlékszem akkor 60%-al volt gyorsabb szingliben egy 6870x2 mint egy 6970. FRAPS-al mértem ugyanannyi időt ugyanott.
-
Pala
veterán
válasz
ZozzHUN #19886 üzenetére
Nekem volt 6870CF-em és azon is csak 1GB ram van GPU-nként,de nem éreztem kevésnek.
Igaz, csak 1680x1050-ben használtam... Nagyon magas felbontásnál már lehetnek gondok, de még mindig csak néhány olyan játék van, ami zabálja a vramot, többségüknek elég az 1 giga.
Asbee: hát igen, annak azért érdemes utánanézni, mert a 8x/8x-nál még nincs gond, de a 4x-esnél már jobb figyelni, hogy mire számíthat az ember.
-
Asbee
veterán
válasz
Zotya984 #19879 üzenetére
Én 1920-ban játszom igaz húzva van a kari, így dirt 3 teljesen fullon 50 fps körül szokott lenni, minimum az 40 megvan. Bf3 single az majnem kimaxolva is jó játszható volt, multiban már egész más a helyzet. Metro-t én DX11-ben highon játszottam ott már néha leesett eléggé az fps
. Összességében full hd-ra is szerintem még elég, újabb játékoknál azért kellenek kisebb-nagyobb kompromisszumok, de pont tegnap néztem az árát és így szerintem megéri.
Majd nézek alap órajelén pontos eredményeket. -
Zotya984
senior tag
válasz
csucsbicep #19881 üzenetére
thx
ZozzHUN akkor délután elküldöd az eredményeket? nagyon megköszönném. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Zotya984 #19877 üzenetére
Én 1680-ról tudok nyilatkozni. Ott megállja a helyét alapon is. Legjobban BF3 alatt kell kompromisszumokat kötni, ott nem árt egy kis tuning sem. Dirt3-at is viszi szépen, bár ott is jobb szerintem Ultra&High keverékkel játszani a jobb irányítás miatt. Metro2033 alatt izzad, ott nem érdemes DX11-el próbálkozni magas felbontás mellett. Régebbi játékokat meg gond nélkül viszi.
-
Zotya984
senior tag
üdv
egy pár adatra lenne szükségem. Nem tuningolt HD6850 rendesen kihajtva mire képes. Játék / 3d mark?
Valakinek vannak ilyen eredmények elmentve? -
válasz
adam432 #19869 üzenetére
Na akkor ez megoldódott...
Csak halkan jegyezném meg, hogy a Furmarknak rakás beállítása van és pl a dx9 1280x800 nulla AA postFX és hasonlók, illetve a FullHD dx11 minden maxon között jelentős hőfok különbség lehetA húzást Neked kell kitapasztalni. Amit írsz, azt mennie kell alapon, valószínűleg 1200 körüli Rammal is. Nekem 1000/1200-nál nem nagyon szeretne feljebb menni, csak radikális fesz emeléssel, de ott se stabil igazán. Húzás csak ott éri meg, ahol kritikus az a pár fps, amit nyersz (Crysis2, Metro 2033, BF3 mittomén).
kihalycsae: a legtöbb esetben elég teljesen. Pl Skyrimben lehetnek gondok, ill hasonlóan vacakul optimalizált játékokban (lásd Stalker széria)
-
adam432
tag
válasz
#19617792 #19874 üzenetére
Off Topic az egész téma, de a Cold Tower nagyon jó hűtő. Természetesen nem lehet hasonlitani a 12-es nagyobbakhoz, de kiválóan lehűt ez is minden processzort, amin nincs extra tuning. Egyetlen hátránya hogy a VGA felől szippantja a levegőt, nem lehet forgatni, és kicsit melegebb lesz a proci 1-2 fokkal, de ennek nincs jelentősége, mivel igyis jelentősen alul van feszelve, legalábbis az én procim. Egyébként 955-ös cpu alapórajelen ki tudja hajtani rendesen a 6870-et, igaz?
-
törölt tag
válasz
ZozzHUN #19873 üzenetére
egy 9-es faék egyszerű hűtő vagy hűvös, vagy csendes (nem csak kicsit halk, hanem "dead-silent"). kettő együtt nem lehetséges, legfeljebb két ventivel. hasonlítsd már össze a két hűtőben lévő anyagmennyiséget... ugyanolyan talpak, ugyanolyan hőcsövek, lamellák, stb.
jó hűtő, 9-esek között remekel, de nem kell elszállni tőle... -
ZozzHUN
addikt
válasz
Turbolada II #19870 üzenetére
Az a hűtő egy i7est is lehűt 3.8GHZ-en, szóval van olyan jó mint azok
-
adam432
tag
Így is tettem. Dirt 3 alatt kicsit hangosabban pörög, de úgyse hallom a jatek miatt, s igy max 67 fok. Idle és a böngészés maradt 40 és 42-48fok. Furmark is stabil 70-75fokon (persze itt már pörög 60%-on a venti). Sztem így már minden rendben van. Csak kicsit szokatlan a régi msi 5770 hawkomhoz képest, mert az még full terhelésen se adott hangot (ugy volt 60fok).
Más kérdés: alapfeszen kis mérsékelt tuning érdekelne (ha már úgyis van hangja a ventinek, akkor legalább legyen erősebb a kari
) , alapfeszen. Nekem most 970/1100-on van. Visszaolvasgatva sokszor le lett írva, h nem egy tuningos kari a 6870. Észrevételek?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Turbolada II #19854 üzenetére
Ha EKL Cold Tower akkor az jobb mint egy TX3
-
zolisx4
őstag
válasz
adam432 #19858 üzenetére
A Furmark 90 foknál viszont 1 dolgot észrevettem: a ventilátor nekem nem 60%-on ment automatán, amikor olyan meleg volt...
Akkor valami nem kerek nekem 75 foknál megy 60% ot autón
Nem lehet hogy elállítottad a venti vezérlést véletlenül?? -
adam432
tag
válasz
sakal83 #19855 üzenetére
Skacok, köszönöm a rengeteg reagálást és tippet. 1 óra Dirt 3 után 77 fok a max, lehet csak én rinyálom túl a dolgot. A Furmark 90 foknál viszont 1 dolgot észrevettem: a ventillátor nekem nem 60%-on ment automatán, amikor olyan meleg volt... talán ha custommal beállítom, megszünik ez a fajta probléma.
És tényleg örök hála! -
Turbolada II
őstag
-
Asbee
veterán
válasz
Turbolada II #19854 üzenetére
A proci hűtőről hogy megy a vga-ra a levegő? Bár egy 75 fok szerintem sem gond a kártyának.
-
Turbolada II
őstag
válasz
zolisx4 #19853 üzenetére
LOL. 5850-et 6850-re cseréltem volna? Márciusban halt meg egy 5850-esem most is visszasírom. Azt azért számításba vehetné, hogy egy olcsó EKL hűtő jut egy X4-es procira, lehet hogy innen származik a meleg levegő, ami miatt melegebb a videókártya is. Szart meg sosem adnék el. Az is lehet, hogy a ház szellőzése még tetézi a problémákat.
-
zolisx4
őstag
válasz
Turbolada II #19852 üzenetére
Már ne haragudj, de itt 5 embernek nem mutat olyan hőfokot a kártyája mint neki .
Tehát az 5 embernek rossz a kártya és nem az az 1.
Ha Furmark alatt senkinek nem megy 75-76 fok fölé a kártya akkor játék alatt hogy menne ??????.
Játék alatt 65 fok az a max .
A 4890 nél normális volt a 80 fok de ennél nem .
Többet nem írok, nem akarok belefolyni, valószínűleg tőled van a kártya . -
zolisx4
őstag
adam432
Úgy látom a böngésző közben neked 46-48,annyit írtál ,ez még oké elmegy .
Üresjárat azt írod 39-42 nekem is kb így mozog ez is jó .
De most próbáltam ki a furmark alatt ezt hozza ettől feljebb nem megy .
Neked a hőfokod sok nem jó valami .Ugye most vetted gari nincs ,vagyis próba gari ,ne szedd szét ne csinálj semmit a kártyával ,
vidd vissza akitől vettedkipróbáltad és nem jó ,mást nem tudsz csinálni .
Mint fórumtársunk is irta lehet hogy bele van piszkálva a biosba ,vagy kitudja -
adam432
tag
válasz
zolisx4 #19841 üzenetére
A házam Cooler Master Stacker Silver STC-T01-UW1, régi már. A kártyán már nincs gari, tegnap vettem 1 kollégától, 1 hónap próbagarit adott rá. Plusz infóként még azt jegyezném meg, hogy kicsit fura hangot ad ki a ventillátor alacsony fordulatszámon, lehet azzal nem kóser valami. Lehet rászánok 1 kis időt, és szétszedem, az is elképzelhető, h sok por van benne (tegnap 1 jó adaggal kifújogattam).
-
válasz
CAVDp880A #19845 üzenetére
Általánosságban beszéltem, hogy vásárlás előtt célszerű tájékozódni, különben ez van, mint most Veled. Amit ráköltesz a plusz hűtésre (egy mainstream középkategóriás kártyára radásul; amivel nem a kártyád akarom fikázni, csak ez a tény), abból vehettél volna egy erősebb cuccot anno.
Egyébként a Zafírokra még senki sem panaszkodott, hogy hangosak lennének, csak a példa kedvéért.A ventilátor fordulatszám kézi beállítására gondoltam az automata helyett. Nem tudom VTX-nek van-e tuning programja, de Afterburner is teljesen tökéletes. Megnézed az automata görbén, terhelés alatt mennyire pörög és megpróbálsz belőni egy olyan profilt, ami még nem túl hangos Neked, de nem is fűti ki a lakást kártyáról
-
CAVDp880A
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #19844 üzenetére
És melyik az a kártya?
Mi az a manuális venti profil?
-
-
CAVDp880A
csendes tag
Sziasztok! Próbált már valaki AC Accelero S1 Rev2 hűtőt feltenni VTX 6870-es kártyára? A gyári hűtő nagyon hangos és le szeretném cserélni egy ilyenre ha rámegy. Van még egy hőérzékelős AC F12TC ventim is amit rá tudnék rakni ha magában nem lenne elég.
-
fatallerror
addikt
válasz
csucsbicep #19840 üzenetére
1x próbáltam, nem indult a gép, bios reset xD lehet nem jól csináltam v nem tudom de nem merem megint : DD
1680as felbontásban már csak nem fogja nagyon vissza a procim
de 20 ezer körül megkéne lépnem még ha visszais fogja 1 picit
-
zolisx4
őstag
válasz
adam432 #19836 üzenetére
FurMark teljesen felesleges nem azzal játszol, hacsak nem futtatod és azt nézed
Az a kártya pont jó ahogy van gyári beállítással is jónak kell lennie,max ventilátor vezérlésnél adj egy kis fordulatot neki ,de az sem fontos ,kevesebb feszültség az meg megint felesleges ,.
Amúgy van garancia a kártyán ,??Egyébként ez az átlag 50 fok nem árt neki, igaz?
Semmi baja nem lesz neki főleg 50 fokon .78 fokon sem szabad bajának lennie.CM Stacker Házikóból van sok fajta ,a tiéd melyik szám szerint ??
Én most is úgy gondolom a szellőzés nem megfelelő -
csucsbicep
nagyúr
válasz
fatallerror #19837 üzenetére
A processzorodnak kell majd egy kis tuning, esetleg megpróbálhatsz(ha lehet) L3-at vagy +magot feloldani.
-
adam432
tag
válasz
RetepNyaraB #19838 üzenetére
Igen-igen, TriXX programot a Sapphiretól letöltöttem, most minden teljesen alapértéken van. Játék alatt nem megy 80 fok fölé, böngészés közben 46-48, idleben 39-42. Mindez automata ventillátor sebességen. Custommal még lehetne variálni. Egyébként ez az átlag 50 fok nem árt neki, igaz? Gondolom olyan tartós 80 fok felett ne legyen, az a fontos, nem?
-
-
adam432
tag
válasz
zolisx4 #19833 üzenetére
Hu, de jó sokan írtatok, köszönöm. A karit használtan vettem, és azt vettem észre, h az órajelek nem az alap 900/1050MHz-en voltak. Most visszaraktam arra, jelenleg böngészés alatt 48-50 fok, idle 42fok, Dirt3 alatt 78fok, Furmark alatt viszont még mindig felmegy 88-90-ig is. A házam szellőzése szuper, nagy tágas kuckó a CM Stacker. Arra gondoltam még, hogy hol lehetne alulfeszelni. Lehet az előző tulaj adott neki több feszkót, de én ezt a Catalystban nem tudom állítani, csak az órajeleket.
-
nihill
őstag
válasz
fatallerror #19832 üzenetére
FullHD-ban elég lesz a proci, alatta már limitálhat.
-
Turbolada II
őstag
válasz
fatallerror #19832 üzenetére
A táp elég, a proci épphogy.
-
fatallerror
addikt
tudom h állandóan vásárolnék de nem teszem de most lehet rászánom magam mert...
a 6850 ára rohamosan csökkent a napokban, most 35 ezerért lehet kapni sapphire-t és mire döntök remélem még lesz belőle a köv pár hétben....
ha 15-18 ezerért eltudnám adni az 5750esem akkor 20 ezerből meglenne a 6850 ami idén még tuti kiszolgál
ebbe a gépbe tenném: athlon II x3 440,4 gb ram, chieftec gps-400aa-101akérdés h elég e neki a proci meg a táp? előre is köszi én meg még gondolkodom mert kondibérletet, bkv meg sok szart kell venni most :/
-
Gaboman
nagyúr
válasz
adam432 #19826 üzenetére
Sapphire 6870 van nekem is, Aerocool Xtrike házban, alapon asztalon 34 fokos, MSI kombusztorral stabilitás teszt 1920x1080 8xAA 71 fokos maximum, mindezt automatikus ventilátor szabályzás mellett.
Nem tudom milyen a házad de nekem nagyon soknak tűnnek azok az értékek. -
zolisx4
őstag
válasz
adam432 #19827 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen házad is van ,és milyen a hűtés ,CM Stacker Silver van az adatlapodon de ebből van több fajta is .
Ugyan az a kártyám van mint neked ,
Nem álítottam semmit csak ahogy indult a teszt program úgy futott .
terhelve
böngésző alatt
az üresjárati hőmérséklet 39 fok .
A furmark jobban leterheli mint amivel én teszteltem ,simán lehet olyan meleg .szerintem a házadban a hűtés nem megfelelő ,dirt 3 alatt nekem is 65 fokot eléri . -
adam432
tag
Sziasztok! Sapphire 6870-hez jutottam most hozzá, igy néz ki. Azt figyeltem meg, hogy 10perc dirt 3 után 82 fokig melegedett, 5perc Furmark után pedig 89 fokig. Ez igy normális? Ha nem, lehet tenni valamit ellene?
-
synthattik
aktív tag
válasz
HabyRolika #19822 üzenetére
szntem ez kártya függő ,ezt neked kell kitapsztalni,hogy meddig nem fagy vagy esetleg dupla képet csinál(az mókás tud lenni játék közben)de ami nekem volt az 980/1180 simán ment alapfesszel utánna kezdte eldobálni magát ,ugyhogy okosan kicsiket huzva rajta, szépen ki lehet tapasztalni mennyit bír a kicsike.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Afterburner-ben igazából meggyilkolni nem tudod még fesz állítással sem, csinálj egy ventiprofilt ami 85 fok nál már 100% tekeri ventit, aztán emeld szép lassan a gpu órajelet és 30 perceket multizz a beállítással, menj fel amíg stabil, ha nem akkor emelj egy kis feszt. Memória ugyan ez, de egyszerre csak egyiket nézd, memória feszültség állítás itt nincs.
-
petymeg
addikt
válasz
az enyém trixx-el 975 mhz-nél már megfagy bf3 közben.
-
HabyRolika
tag
Viszont nekem meg lenne egy olyan kérdésem ha esetlegesen arra tenném a fejem hogy egy kicsit meghúzzam a 6870-et akkor fesz állítás nélkül meddig lehet mi az amit lehetne neki adni Afterburner-rel? csak hogy tudjam és ne essek túlzásokba!
-
patex1983
őstag
No én is beálltam a csapatba egy Sapphire HD 6870-el. Tegnap óta van meg, eddig nem sok időm volt barátkozni vele, de eme kis idő alatt nagyon tetszik, mind hűtésileg, mind teljesítményben
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
5770 Vapor-x karim van. Gondolkodok, mire váltsam le... egy 6850re vagy 6870re? A konfigom az adatlapomon! Ki mit ajánl??
Köszi a választ előre is! -
nihill
őstag
Ha már kihajtás, akkor tegnap lőttem egy fullosat
[link]
-
gadosp
tag
válasz
zoleeno1 #19810 üzenetére
Köszi, a csíf teljesen megfelel nekem ha bírja ezt a konfigot, annyira nem érdekel a dizájnja
Akkor még annyi hogy a i3 2120 ki tudja hajtani maximálisan ezt a kártyát ? elég ekkora proci ? Alaplap mi legyen hozzá? mit tudjon mire kell figyelni, vagy az a kártya szempontjából nem fontos?
-
zoleeno1
veterán
válasz
gadosp #19807 üzenetére
Bőven elég a 400-as is, ahogy azt a kolléga is írta, pl: Chieftec CTG-400-80P(B) Különösen ajánlott kategória, csendes, megbízható. Ár/érték arányban szerintem az egyik legjobb a piacon, 10k körül megkapod, aprón olcsóbban is. Ha nem kell a "cicoma" (fekete festés, harisnyázás), akkor tökéletesen elég lesz. (Ha alsó tápos házba kell, akkor CTG-500, a kábel hossz miatt)
dannyl: nincs mit
-
gadosp
tag
válasz
Turbolada II #19806 üzenetére
Köszi
És tudsz ajánlani minőségi tápokat?
-
gadosp
tag
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék összerakni egy játékos gépet és 6850 / 6870 kártya köré szeretném építeni. A proci egy i3 2120 lenne.
Milyen/mekkora tápot javasoltok mellé és milyen alaplapot.
A 70 -es mivel tud többet mint az 50.es? Most nem a szám adatokra vagyok kíváncsi, hanem tudásban, látványban. Szóval szemmel mi az érzékelhető különbség? -
dannyl
addikt
Sapphire 6870-nél számítanak ezek a számok, hogy pl: 11179-09-20G vagy 11179-17-21G?
-
polonic
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #19801 üzenetére
De nyugodtan fel lehet tenni.
Ugyanez lesz majd a whql driver február végén, március elején. Ez ott van a leírásban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged