- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
csucsbicep #21998 üzenetére
Ha elfogy a vram?
A lenti teszt szerint nemigen ér a gtx 480 a 6870CF közelébe 1920x1200-on (és felette sem), pedig fullHD-nál már szokták problémaként felhozni a 2x1GB vram elfogyását. -
Gaboman
nagyúr
Szerintetek egy GTX480 23%os tuningon meg tudna közelíteni egy 6870CF teljesítményt?
-
echterion
nagyúr
válasz
Turbolada II #21993 üzenetére
Szerintem meg a Giga.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #21992 üzenetére
Lottózom már vagy 20 éve
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #21990 üzenetére
De nagy valószínűség szerint akinek nem jó a ház szellőzése, az nem ilyen hűtésű vg-t vesz
Viszont szerintem aki ide jár topikolni, annak mindenek jó a ház hűtése -
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #21988 üzenetére
Hát hogy ne maradjon bent, arról gondoskodik 3db 12-es venti egy elöl és egy oldalt ami befelé szívja a levegőt, hátul is van egy és mivel felsőtápos rendszerem van az is rásegít.
-
belinho
senior tag
válasz
RVR400 #21985 üzenetére
Én pont ezért vettem meg az MSI Cyclone-t mert a 9cm-es pwm-es venti eleve garancia volt arra hogy halk lesz és alacsony fordulaton fog menni ellenben a többi gyártó által favorizált 7,5cm-es megoldásnál. Ráadásul két profilt kapcsolhatok a kártyán, silent módban még terhelve is alig lehet hallani. Nincs műanyag burkolat a hűtésen, így a levegő szabadon áramolhat, nincs légellenállás. Egyértelmű volt hogy ezt veszem!
Bár ha most kéne vennem akkor az a 46K-s vételár nekem se érné meg, de annak idején 37500ft-ért kihagyhatatlan volt. -
RVR400
veterán
válasz
gyuri81 #21978 üzenetére
Én ezért nem matekozok azon, hogy ha van egy gyárilag halk hűtős cucc +5 rugóért a többihez képest, akkor inkább megveszem, minthogy mindig ezzel szívjak. Ezért vettem meg a sokak által szidott (számomra érthetetlen módon) GigaByte 6870 SOC-t. Terhelés nélkül a 460-as Superb-nek nagyobb hangja van, pedig állítólag halk táp. Végülis most már az egy F12-vel helyettesítve a gyári ventijét.
-
válasz
Turbolada II #21979 üzenetére
3000 RPM
-
válasz
Turbolada II #21979 üzenetére
melóhelyen vagyok , majd estére megnézem!
-
válasz
Turbolada II #21976 üzenetére
van hogy 70%-on megy ! ezt a hűtést majd szeretném tovább vinni a következő vga-mra is!
vga 38e + hűtés 9e = 47e
mit vettem volna ezért??? ( a 6950 50e-be kerül)
hátha kifogok ismét egy barmi hangos hűtőt? és vegyek arra is hűtőt?
-
Lmh
őstag
Nem tudom. Lehet. Nem nagyon játszom "modern" játékokkal. Ha meg ki is próbáltam, akkor ugye tök low beállításokkal. És ez a highos ultrakirályság megárt a szememnek. :S
Jó lenne, ha lenne vmilyen beállítás amit ha kioffolok akkor lefarag a szemkápráztatásból
Pl ezt a csillogást nem lehet kikapcsolni? -
-
válasz
csucsbicep #21969 üzenetére
-
Lmh
őstag
Próbálgatom ki a különféle játékokat a 9600gt után a 6850-nel és feltolom maxra a beállításokat illetve pl többek között skyrim feltolt mindent magától maxra. Ahogy elkezdek játszani, több játéknál is azonnal mintha tűket szúrnának a szemembe, azonnal belefájdul a fejem :S Mi ez?? Milyen beállítás okozza ezt? Képtelen vagyok így 1 percet is játszani :S herzre gondoltam, de 60-75herzen vannak elvileg :S Szemmel semmit nem érzékelek, szép a játék, magasak az fpsek, illetve fixálva is vannak, vert sync on... és mégis mintha szétrobbannának a szemgolyóim
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
gyuri81 #21944 üzenetére
Azért alapon (nem húzva) sok az idle is, meg a load is. Nekem legalább 10 fokkal alacsonyabb.
Igaz, a kétventis változat. de a vapor-x-nél jobb szimpla hűtő meg nincs. El kellene töprengeni a ház szellőzésén: az a 8 centis venti valszeg nem ér semmit. A 12 centisek légáramlása tiszta, nem akadályozott? A ház maga szellős helyen van, vagy bepaszírozva az asztal és a fal közé pl..?
A táp merre van? cpu szellőzés?ui.: maga a hőmérséklet nem magas és nem is fontos, a 80 fokot lazán bírja bármeddig, de a 60%-os venti az biztos üvölt. Nem kéne 50-55% fölé engedni; a hatásfoka sem javul e felett. Próbáld leszabályozni. A házfal leszedés áétalában nem segít, mert pangani fog a levegő a légcsatorna helyett, ezenkívül még porosodik is. Persze egy próbát megér...
ui2.: én a 12.2-t használom még és gond nélkül. a 12.3 sokaknak bugos volt. Az újat meg még nem is vettem észre
-
Turbolada II
őstag
Örkénytől ez a kedvencem: Keressünk most már vidámabb látványt. Ímhol egy temetés! Fölhulló hópelyhek közt, fölcsöpögő könnyek fátyolán át végignézhetjük, amint a sírásók két vastag kötélen fölbocsátják a koporsót. A munkatársak, ismerősök, közeli s távoli rokonok, továbbá az özvegy meg a három árva göröngyöt ragadnak, s elkezdik a koporsót hajigálni. Jusson eszünkbe az a szívettépő hang, amikor a sírgödörbe ledobált rögök megdobbannak és szétomlanak. Az özvegy sír, jajonganak az árvák... Milyen más érzés fölfelé hajigálni! A koporsót eltalálni mennyivel nehezebb! Először is jó göröngyökre van szükség, mert a porhanyósabbja félúton szétesik. Van hát kapkodás, lótás-futás, taszigálódás a kemény rögökért. És hiába a jó göröngy; a rosszul célzott rög visszahull, és ha eltalál valakit - pláne, ha egy gazdag, előkelő rokont -, kezdődik a vihorászás, a káröröm egészséges kuncogása. De ha minden stimmel - kemény a rög, pontos a célzás, s telibe találja a deszkakoporsót -, megtapsolják a dobót, derűs lélekkel térnek haza, és sokáig emlegetik a nagy telitalálatot, a kedves halottat és ezt a mókás, pompásan sikerült szertartást, melyben nyoma sem volt a képmutatásnak, a tettetett gyásznak, a hazudott részvétnyilvánításnak.
Kérem, szíveskedjenek kiegyenesedni. Amint látják: a világ talpra állt, önök pedig emelt fővel, keserű könnyekkel sirathatják kedves halottaikat.
*A következő alaplapom MSI lesz.
-
Lmh
őstag
válasz
Turbolada II #21958 üzenetére
Te egy vadállat vagy xD ne hagyd abba, fexem mint az egysoros örkényeken xD
( én is gigát vettem váháháá, szar is xD ) -
Turbolada II
őstag
válasz
Winnie The P #21962 üzenetére
Hál Istennek még működik.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Turbolada II #21960 üzenetére
Ja még annyi, hogy látom azért Giga alaplapod van!
-
Winnie The P
őstag
válasz
Turbolada II #21960 üzenetére
Ha nem működne akkor meg küldeném gariba vissza! Ennyi! Akkor szerinted nem szabad venni semmit mert az elromlik? Végül is Murphy törvénye szerint ami elromolhat az el is romlik. Te ezek szerint ezt az elvet követed!
-
Turbolada II
őstag
válasz
Winnie The P #21959 üzenetére
Örülj neki, hogy még működik.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Turbolada II #21955 üzenetére
Aztán miért ne vegyen Gigabyte-ot? Nekem is az van és tökéletesen működik.
-
KYZRR
őstag
válasz
Hagy már abba ezt a szánalmas anti-Gigabyte divatot!
Az még az 1. széria volt, és azok között is a sima verzió.
OC verziónál soha nem volt gond.
Ami meg hibás volt, az meg már rég kifutott. -
echterion
nagyúr
válasz
Már vettem és még mindig van kép. Nem lehetne már elhagyni ezt a lejárt lemezt?
-
válasz
csucsbicep #21949 üzenetére
házam
2 db 12cm-es venti illetve egy oldalsó 8cm-esvegyem le az oldalát?
-
válasz
Turbolada II #21948 üzenetére
kb 60%-on megy ha jól emlékszem...
-
válasz
Turbolada II #21945 üzenetére
az igen! nem hittem volna hogy ez normalis! vapor-x huto helyett van ertelme nezni egy masik komolyabb hutot? a masik bajom vele, hogy baromi hangos 55% felett a venti
-
milyen eszreveteletek van a 12.4-es catalyst-el kapcsolatban?
-
nektek a 6870 milyen homersekleteken dolgozik? picit soknak tartom az enyem!
idle: 44 fok
load: 80 fok!!!ezek normalis ertekek?
-
code1005
senior tag
válasz
Turbolada II #21938 üzenetére
Az a gond, hogy próbáltam a drivert lecserélni, nem segít. Érdekes módon mindig akkor csinálja a mikor 300 Mhz-en megy a gpu. Eltűnik a kép, majd kb 10 másodperc és kékhalál.
-
code1005
senior tag
válasz
Turbolada II #21933 üzenetére
Akkor mi okozza?
-
Gaboman
nagyúr
Szeretem az ilyen hirdetéseket.
(I)Gigabyte Gtx 460 Super Overclock eladó!
kép(/I)(I)Eladó kiváló állapotban a címben elmített VGA
Ez a gyárilag overclockolt kiadás és abból is a leggyorsabb, atiból a hd 6870-et, nvidia terén a gtx 470-et is simán lenyomja!(/I)Főleg a valóság alapját, mert szinte semmi amit a 6870 szemben állít.
Azt ha írsz neki hogy valótlant állít még meg is sértődik.
Megvezeti a nem hozzáértő vásárlót. -
code1005
senior tag
Sziasztok,
mostanában a 6870-es kártyám kb 2 naponta terheletlenül atikmpag.sys problémával kékhalált csinál az x64 win7-ben. Úgy tudom ezt az alacsony terheletlen gpu frekvencia okozza. Hogy lehet ezt meg emelni?
-
Lmh
őstag
Fúú de benyaltam amúgy ezt a DVI-D, DVI-I csatikat :S Direkt olyan karit néztem amin 2 dvi van, erre most tudom meg, hogy kétféle van belőle és így nem tudom rákötni mind2 monitoromat :S
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Lmh:
Én mindenképpen javasolnék néhány órás prime95 futtatást!!!
Torture test - Blend mode
By.: Johnny
-
Lmh
őstag
válasz
echterion #21917 üzenetére
Nem sokkal felette írtam, hogy megjavult. Szerintem esélyes, hogy minden hardver jó, egyszerűen vmi beszart :S Időbe tellett ( röpke 5 órába ) mire felfogta a gép, hogy mit raktam bel :S
Amúgy megvan az első legnagyobb bajom: Ventrilo kifagyasztja az egész gépet teljesen, ha elindítom :S Cd-driverrel is és Legújabb driverrel is :S
-
Lmh
őstag
Én tök hülye vagyok, de hol tudom a Catalyst Control Centerben állítgatni a dolgokat? AA, Vsync, a sok on meg off meg 2x 4x 8x 16x cuccokat
-
Lmh
őstag
válasz
Turbolada II #21910 üzenetére
Én nem tudom, de akkor az előző vga-mal miért nem ment?Mind1, hagyjuk is. Egy a lényeg, ez a gép addig így lesz amíg tönkre nem megy és kész. És soha többet semmilyen gigabyte. Ennyi. -
Lmh
őstag
Megjavult!
Nem tudom mi volt a ludas. Baromi érdekes lenne tudni. 8-as pci-ban volt a kártya, de ott sem müködött, ugyanaz volt mint a 16osban. Mint már írtam, sok idő alapjárat után egyszercsak megindult megint a boot. Ekkor még nem reménykedtem, mert csak 600x400-ban vagy nemtom. Szóval nem a vga-val. Aztán újraindítottam és ment rendesen, már vga-ról. Aztán visszatettem a 16-osba és onnan is ment rendesen!
Az univerzum nagy rejtélye marad.
Délután 2-fél7ig folyamat csak szivatott minket a gép. Majd mikor látta, hogy kezdek tényleg ideg lenni, és fél szemmel odanézegetek, hogy már lerugom az asztalról akkor lehet megjött az esze.Köszönöm mindenkinek a segítséget! Hálám üldözni fog benneteket
-
Lmh
őstag
Most itt megy a gép. De csak alaplapról. Elindítottam az aidát és nem látja a gép a vga-t, hogy be van dugva :S
-
Lmh
őstag
válasz
aleister #21900 üzenetére
Nem tudom mi az az mbo
Amúgy most amíg itt irogattam, megy a gép már 20 perce minimum a legutobbi indítás óta és egyszercsak elkezdett bebootolni. Kidobott vmi CMOS errort ,de nem tudtam elolvasni meg lefotózni aztán újraindult és bebootolt rendesen. Mondjuk azt írja, hogy nicns fent ati driver. Nem vette észre hogy felraktam, vagy vmi régebbit töltött be... passz :S
-
MrM94
addikt
Ne keseredj el..lehet a haverod tul sokat huzott azon a procin es most starbol be se indul a geped...van alaplapi videokartyad?ha van probalkozz avval vagy ha DVI re dugod ra a monitort probald ki mindkettot..meg tudod mit..nezd meg a ramokat is mindig csak egy modult tegyel be..es probald avval inditani ha nem indul kiveszed raksz masok modult be es igy tovabb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Kuponkunyeráló
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fecogame: A csámcsogás
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest