- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyzuzo
addikt
válasz
werszomjas #18898 üzenetére
Utóbbin 2 Display Port van a többit passzolom.
Asus, Sapphire, Zotac elvileg frankók.
-
werszomjas
addikt
Mi a lényegi különbség egy:
Asus EAH6850 DIRECTCU 1GB
és egy
Asus EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5/V2Mivel tud többet az a V2? Megéri inkább azt megvenni?
Illetve Asus mennyire számít jónak? 6850-ben? Érdemes más gyártótól venni?
-
Beri
addikt
-
volvoguy
addikt
Srácok szerintetek mennyire sikerült ideális "platformot" építenem? a HD6850-et mennyire hajtja ki az i3 2120 (3,3Ghz), illetőleg 8GB RAM?
Jó ez a proci-VGA páros, vagy jobb lett volna egy i5 négymagos?
(Gondolom egy 6870-hez már inkább i5 javallott...)
-
Agyzuzo
addikt
válasz
volvoguy #18881 üzenetére
Sztem nekem gyengébb konfigom van, de 24-es 1920x1200-as Samu moncsim és az általad említett játékok szinte mind gyönyörűen futottak (igaz az élsimítást nem szoktam használni, max. 2x-esen). A GTA4 is csak a procimból kifolyólag akadt...
Ha tudsz kötni ésszerű kompromisszumokat (élsimítás meg motion blur ahol lehet off), akkor nem hinném, hogy gondod lesz.
-
szijartg
őstag
Köszi srácok
-
zoleeno1
veterán
válasz
szijartg #18890 üzenetére
sok féle van, az egyik legjobb: TechPowerUp GPU-Z v0.5.7
-
szijartg
őstag
Nem tudjátok, van olyan progi ami mutatja a 6870-esek fet hőmérsékletét?
Vagy mivel tudnám azokat ellenőrizni? -
zserbox
őstag
válasz
Turbolada II #18887 üzenetére
én meg 2560*1600-at két 6950-el
ha lehetne
-
zserbox
őstag
válasz
Turbolada II #18885 üzenetére
ez tény nem vitatom de látszik hogy full hd-t akar az emberünk csak várja a megerősítést h. jobb-e,de ez mindenkinek sajátmagának kell eldöntenie
-
zserbox
őstag
válasz
volvoguy #18881 üzenetére
egyszerű:
megveszed azt a fullHD monitort amelyik játék megy fullon azt úgy játszod ami nem azt meg 1600*900 azt cső!(mert ugye csodák csodájára a fullHD monitor kisebb felbontást is meg tud jeleníteni és ha nem vmi lowendes elektronikájú monitort veszel akkor jól interpolál és kész)
de amúgy ezt nked kell eldönteni mi nem tudjuk helyetted megmondani h. mi szebb neked a fullHD medium vagy 900p high beállítások -
volvoguy
addikt
válasz
Gaboman #18879 üzenetére
Hmm...milyen - gondolom új - játékokra IGAZ a "kevés lesz"??
Pl. BF3, Mafia2, MW3, Witcher2, Assassin Creed részek, Rage, Need for Speed HP, Crysis2 és Batman....meg amik idén voltak....GTA4...
Vannak ugye a jól optimalizált játékok, ezekre is érvényes a "kevés lesz", avagy csak amikhez izom gép kell?
-
volvoguy
addikt
1 szó mint szát mit gondoltok? Érdemes HD6850 alatt a jelenlegi 20" 1600x900-as monitorom 22"-es 1080p-re cserélni?
Nincs bajom a jelenlegi 900p-s felbontással, ugyanakkor egy 22"-es nem jönne rosszul...
Kérdés csak az, hogy a konfigom elég-e hozzá...kompromisszumot nem nagyon szeretek tenni a maximális látvány és az élvezhetőség között...
Ergo jobb-e ha vmi csak 1600x900ban fut MAX beállításokkal, avagy 1920x1080ban, de MED-en ugyebár...
-
-
ben800
aktív tag
Helló mindenkinek!
Vásárolni szeretnék egy Msi R6850 CYCLONE 1GD5 PE/OC vga-t és az lenne a kérdésem hogy ugye ennek nagyobb a tdp-je sajnos mint a ref 6850-nek,és azt hogy vagy milyen progival lehetne megoldani hogy kisebb fesz-en menjen a gpu??
Esetleg valaki tudna egy leírást linkelni,vagy másik bios-t hogyan lehetne rá rakni??
A választ nagyon megköszönném -
jozs6200ax
aktív tag
Üdv!
Sikerült megoldani a 1,5 hete írt vga gondot Link
Eddig úgy tünik csak frissíteni kellett a Catalyst -
speppi
csendes tag
Sziasztok most vettem egy 6850-est, azt kérdezném hogy másnál is csak az egyik
dvi kimeneten van hagyományos vga jel átalakítóval? -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
VGA-t vennék.
Úgy gondolom egy 6850 vagy 6870 lenne a jó választás.
1920×1080 as a felbontás
A procim egy AMD Phenom II X3 BE 720
Egy Vapor-X HD 5770 -et váltana.
Nézegettem az aprót, a 6870 azért drágább, kérdés megéri-é a plusz pénzt
pl: 35.000ért lenne egy Asus EAH6850 DIRECTCU 1GB
6870-ek meg 45 körül mennek
-
zoleeno1
veterán
válasz
Gaboman #18869 üzenetére
nahh akkor a kövi az lesz. Mivel letettem róla vettem 1 SSD-t a CF "helyett", most már annyi pluszom sincs, hogy beruházzak még1 karira
De idővel...
2 kérdés ezzel kapcsolatban:
1: A lapom 2. pci csatija csak x4-es... ez mennyiben okozna teljesítmény csökkenést? Úgy tudom kettő esetében legalább a 8/8 az ajánlott.
2: A jelenlegi karim Gigabyte GV-R687OC-1GD. Jól tudom/gondolom, hogy nem feltétlenül kéne pont ugyan ilyet tenni mellé? Mert ha nem, akkor a 2. tuti Sapphire lenne. -
zoleeno1
veterán
válasz
Gaboman #18863 üzenetére
Olvasgatva amiket írsz/írtok a CF-ről, már én is bánom, hogy nem nagyobb tápot vettem nemrég, amikor konfigot újítottam. Én még ott tartottam, hogy CF-el csak a baj van, de mint látom ez már erősen eltolódott pozitív irányba. Megjött (volna) hozzá a kedvem, de tápot is vennem kéne, az úgy meg már sok
-
Gaboman
nagyúr
Vannak olyan játékok Metró 2033, BF3, Skyrim, ahol FullHDben élsimításokkal elfogy a memória 1GBos kártyákon.
-
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #18842 üzenetére
Mennyi feszt adtál az 1050-es core órajelhez?
-
Andris837
senior tag
3DMark11 eredmény: [link]
Semmi hiba eddig.
-
volvoguy
addikt
Hát igen szeretek full látvánnyal játszani..de ezek szerint nem jártam annyira rosszul a HD6850+20" monitor kombóval!?
Am én csak annyit láttam hogy 900 és 1080p..miaz, hisze csak 180-al "nagyobb" a fullHD
-
volvoguy
addikt
Üdv! Jelenleg 1600x900-ban játszom! Egy 6850-et mennyire izzasztana meg 1080p?
-
munky
őstag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy nemsokára megválok a jelenlegi HD 4870-es kártyámtól. Utód jelöltként egy HD 6870-re gondoltam.
Az alábbi két modellel van valakinek tapasztalata?
Árban nincs nagy különbség, ránézésre a hűtésük sem különbözik sokban. Az MSI 20mhz-el magasabb órajelen jár gyárilag. Fontos lenne, hogy lehetőleg ne melegedjen túlságosan és a zajszint sem utolsó szempont.
Aki tud ezekről valamit ne tartsa magában, esetleg más alternatívát is szívesen fogadok. A keret az olyan 52K+posta, de ez a plafon.
-
Ijk
nagyúr
VTX 6790-re tudtok ajánlani halk hűtési megoldást? Esetleg szívó ventilátorral menne?
-
Andris837
senior tag
Megérkezett a gép, benne a kártya. (GV-R687OC-1GD)
Eddig - lekopogom - minden rendben. Tesztek futottak rajta (Prime, Furmark) Délután futtatok rajta egy 3DMarkot is.
Remélem szerencsével jártam a kártyával. Még nem játszottam újabb játékkal (csak a CoD4-t telepítettem mert az "kéznél volt"). Ha tudok többet akkor jelentkezem.
-
törölt tag
Valamit kifelejtettem
-
santiagoe
csendes tag
válasz
csucsbicep #18827 üzenetére
Nincs tuning régit természetesen leszedtem.
-
santiagoe
csendes tag
Üdv!Lenne egy olyan kérdésem,hogy van egy 6870es kártyám.
Van pár játék ahol kék halállal újraindul a gépem atikmpag.sys hibát ír a bsw-m.
Próbálkoztam több verziószámú driverrel jelenleg a 11.12-es használom.Az az érdekes,hogy sok játékkal viszont nincs ilyen jelegű problémám.Nem tudnátok esetleg valamilyen tippet adni hogy szoftveresen hol keressem a hibát?Vagy mi lehet a probléma? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Attix82 #18823 üzenetére
Ezt én is tudom, senki nem is állította az ellenkezőjét, nem az 1GB a szűk kereszt metszett ott, a 1.5GBal rendelkező 580 sincs a toppon Metrónál.
Összességében az 6870X2 mégiscsak jobb alternatíva teljesítményben a GTX560 Ti SLInél és a GTX580nál a teszt összegzésében. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Turbolada II #18815 üzenetére
Metrónál ez a 6870CFel is előfordul, jól megírt egy játék annyi bizonyos!
-
MrM94
addikt
válasz
Turbolada II #18817 üzenetére
Nincs
de azthiszem megtaláltam az okát,hogy miért csinálja az eszét..megnézem most biosban,hogy a cool n quiet ki vagy be van kapcsolva mert amikor fps drop van gyorsan kiléptem es megnéztem a cpu-z -t hogy mi is történik és azt vettem észre,hogy az órajel 800mhz re áll be.
-
MrM94
addikt
válasz
Turbolada II #18815 üzenetére
GTA IV nél,Driver San Francisco nal,Saints Row The Third,Blur stb. nél is? Minden eddigi felinstallált játéknál?
-
MrM94
addikt
Sziasztok!Van egy MSI 6850-esem és az a problémám vele,hogy néha játékoknál drasztikusan lecsökken az FPS olyan 10-20 körülire és aztan visszaáll normálba..Phenom II X2 3magosítva 3,7ghz en..Asrock n68c-s ucc deszkában..valaki tudna segíteni hogy mi lehet a baja?Köszönöm elöre!
-
Keni21
tag
Sziasztok szeretnék még egy 6870-re szert tenni mert a mostani nagyon árválkodik. Milyen táp kéne maximum terhelés kibírására?
-
Milus
csendes tag
Köszi srácok!
-
polonic
félisten
válasz
rayoliviero #18807 üzenetére
12.1a a legújabb.
Ezek preview driverek.WHQL-ből a 11.12 a legújabb.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Malibutomi #18806 üzenetére
12.1 a legújabb driver? Mert én csak 11.12-őt láttam a neten...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
rayoliviero #18805 üzenetére
Azzal nekem is csinálta, 12.1-el nem.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #18802 üzenetére
A gfond az, hogy túl gyorsan akar átváltani a VGA idle-ből és nem tud valamiért.
Ugyanez a jelenség volt nálam is az új vga-nál, csak nekem egyfolytában... nekem csere lett... -
Milus
csendes tag
válasz
rayoliviero #18802 üzenetére
Nálam is előfordult már 2 alkalommal mostanában, ezelőtt soha! (Sapphire 6850, Catalyst 11.12)
-
rayoliviero
veterán
MSI R6850 kártyám van. És néha elsőtétedik a képernyő, a tálcán megjelenik egy felkiáltójel és ki van írva, hogy a képernyő illesztőprogram nem tudott betöltődni. De utána egy pillanat múlva már jó, magától megoldódik. A hiba ritkán fordul elő, de megjelenése kiszámíthatatlan. A Win7-et már újraraktam, de nem segített. Mi lehet a gond?
-
L4mie
veterán
Valaki tud egy BIOS frissítési leírást?
hiába nézem az ASUS lapján semmi infógondoltam kipróbálom másikkal nem jó ez az 1050 idle nekem.
nekem Giga X800XL em volt passzív zalman bordákkal, még megvan ^_^
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest