- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #19699 üzenetére
Meglepődtem, mert az FX-8120-hoz egész kellemes kis hűtőt adtak.
-
zoleeno1
veterán
válasz
xerion #19695 üzenetére
RetepNyaraB kb mindent leírt az utóbbi 2 hozzászólásában. Nálam tökéletesen műxik MSI Afterburner. Nekem pont trixx-el volt régebben gondom, mert restart után vmiért nem töltötte be a kézzel módosított értékeket. Ez már régen volt, azóta jött nem is 1 új verziója, lehet már jó lenne, de mivel AB bejött, meg se néztem. Szal mind2 progi alkalmas manuális venti szabályozásra, próbáld ki, használd amelyik bejön. Pofon egyszerű, egyikhez sem kell szaktudás.
A tápot pedig mihamarabb cseréld le, mert haza vághatja az egész konfigod! Ahogy mondani szoktam/szokás: ajtó támasznak, papír nehezéknek, villany vasutat üzemeltetni jó, de sz.gépet nem. Elég oda pl 1 minőségi 350-400W-os is, pl: Chieftec CTG-400.
Bár valóban azt szokás mondani, hogy a gyári CPU hűtők alapból kukába valók, de nálam az i5-2400-on az van. Alap 3.1-en jár, újra pasztázva Artic MX-2-vel és 1 óra prime után sem megy 60 fok fölé. Ami szerintem nem sok, nekem megfelel. Amíg ezt tartja nem is rakok rá másikat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
xerion #19695 üzenetére
Ahham.
Ha eltekintek a beleugatástól, akkor próbáld meg a Sapphire Trixxben manuális vetilátor profil gyártását (tehát megmondod neki, milyen hőfokon mennyire pörögjön). Ezt egy kis grafikonon húzgálható tetszőleges számú pöcökkel teheted meg. Azt tartsd szem előtt, hogy kb 55% felett már nem nő a pörgettyű hatása, csak a zaja; de az nagyon
Ez sztem leviszi a hőmérsékletet valamelyest.
Nb. Nekem az Afterburner nem engedi szabályozni a ventit, azt nem tudom ajánlani (pedig tuningra-monitorozásra amúgy nagyon remek cucc)Ha kicsit beleugathatok
akkor dobd ki a gyári cpu hűtőt, nagy határ szar
Végy az aprón egy használt valamit (ez nem ennek a topicnak témája, de 5-7K ft-ért már van ált. jó Alpenföhn, Arctic, Xigmatek, Scythe és társai) és rögvest le fog menni 20 fokotMásrészt pedig az a táp hajmeresztő
Én sürgősen összespórolnék egy minőségi 500W-os darabot és ezt rituálisan megsemmisíteném, mielőtt bajt csinál. Erről a "milyen tápot vegyek" c. topicban tudsz kiokosodni, de a Chieftec-nek van pl olcsó és jó ilyen tápja.
Ha pedig szemlátomást hűlt a cucc a leszedett oldalfaltól, akkor sajna NEM jó a szellőzés a házban. De ez se ide való. Kérdezz utána.
-
xerion
csendes tag
A furmark program írta hogy 85 fokos a kártya és a grafikonon mutatta hogy már eléggé a pirosba van. A cpu igen gyári hűtővel van ami 1 amd phenom ii x4 965 black edition.
A gépem:
Alaplap: Asus m4a88t-m /usb 3
vga: Sapphire hd 6850 toxic
táp: lc power lc 6600 vagy mi
ram: kingston 1600 mhz hyper x
van 1 corsair ssd-m 60gb 1 sima winchester valami régi 250gb-os
amikor 85 foks volt a vidikártyám csak 35% on ment a ventije.. nyáron amikor nagyon meleg volt a szobámba is és levettem a ház oldalát teljesen hallható volt a különbség hogy sokkal kevesebbet forgott a proci hűtője.. akkor forgott vagy 3800 at utána lement 3000-re kb.. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
xerion #19689 üzenetére
Ez így nem mond sokat...
Miféle program jelzett és micsodát?
A cpu gyári hűtővel van?
Milyen fajta?
Egyáltalán milyen géped van? Tedd fel adatlapra legalább.A kártyára írták többiek is, hogy 71 fok nem sok. Nekem ha húzva van, akkor 80-82 fokon pörög. Akkor már megy a venti is 55%-on...
A háznak pedig nem tesz jót, ha leveszed az oldalát, mert nem valósul meg a légcsatorna benne. Illetve, ha mégis hűvösebb így, akkor rossz a szellőzése.
előzőhöz: a modern kártyák védve vannak túlmelegedés ellen, lelövi magát, ha gond lenne; tehát nem kell beszarni a Furmarktól. 85 foknál hány százalék volt a légkavarás?
-
xerion
csendes tag
6 perc alatt elértem a 85 fokot furmarkal... és inkább kiléptem belőle..
ja és a bioszban mivel hogy 1600 mhz-s ram van az alaplapba de alapból cask 1333-at lát felhúztam 1600-ra az 1-ik progi írja hogy látja az 1600-at de a 3dmark 11 aztírja hogy csak 1333-ment..
-
zoleeno1
veterán
válasz
csucsbicep #19691 üzenetére
Persze, de túlmelegednie sem szabadna az alatt sem. Egyszerűbb felpakolni, mint pl 1 crysis-t
Ha furmarkot bírja vagy fél órát, akkor semmi alatt nem melegszik túl, az biztos.
-
xerion
csendes tag
ha jól emlékszem valamelyik topicban láttam hogy 60-65 fok a procinál azért nem a legjobb és az. a videókártyánál a program meg jelzett hogy bajvan..
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
xerion #19686 üzenetére
Külön program. Ati Tray Tools. Nagyon sok beállítást tesz lehetővé, de nem biztos, hogy erre lesz szükséged. Elég lehet egy könnyebben átlátható Trixx vagy AB is. Ezekkel tudsz belőni ventilátor profilt is.
-
xerion
csendes tag
ki tuddnád nekem fejteni mi is az az ATT?
a bios ban van valaholv vagy ez 1 program?
-
zoleeno1
veterán
válasz
xerion #19683 üzenetére
A 71 fok egyáltalán nem sok ezeknél a kariknál... Ha a venti fordulatot manuálisan akarod állítani, akkor MSI afterburner-el, vagy Sapphire trixx programokkal tudod megtenni. Terhelés alatt a processzor 60 fok is jó érték, gyári hűtővel főleg (gondolom nincs cserélve). Nem tom mi a problémád
-
xerion
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem zsír újonnan 1 Sapphire hd 6850 toxic kártyát. Az a bajom vele ha cod2-vel ami nem 1 mai játék dx9 be játszok vele full grafón van hogy 71 fokos a kártya-.- és a venti mindig csak ilyen 20-30% os sebességel pörög.. ezt írja a gép legalábbis és a ház oldala is levan véve pedig szal nemértem mivel a gép szellőzése jó alapbol van a hátuljába is 2 venti.. pedig nem szabadna neki ennyire melegednie. a procim is van hogy 60 fokos-.- és semmi nincs húzva pedig csak összevan rakva és kész.. segítségeteket előre köszi -
törölt tag
válasz
ZozzHUN #19612 üzenetére
egy jó minőségű táp a közel 100%-os terhelést is bírja hosszútávon (ettől lesz jó), hiszen a kicsik sokszor úgy készülnek, hogy leskálázzák a nagyokat, ergo van bennük túlméretezés. mert minek tervezzenek totálisan más teljesítményű belet, ha olcsóbb úgy megoldani, hogy leskálázzák a meglévőeket... ha meg nem bírja, akkor lekapcsol, de megmurdelni nem, vagy legalábbis nagyon kicsi az esély, hogy megfog. és ismét, ha jó a táp, akkor csak a táp megy el az örök elektronmezőkre pihenni, a gép meg pörög tovább. egy 400W-os (pláne a mai erős 12V szekciósak) bírják a strapát. TDP csak egy adott határérték, annyit egy kari legfeljebb Furmarkkal eszik...
-
zoleeno1
veterán
válasz
petymeg #19677 üzenetére
csak akkor akard, ha gond van a meglévővel, ne ha van friss. Ez nem egy pl winrar, amiből felpakolod minden féle következmény nélkül a legújabbat, mert miért ne... csúnyán el is lehet szúrni a dolgokat, főleg ha még sosem csináltál ilyet. Ha nincs gond vele ne piszkáld szerintem se. Játékoknál gyorsulást, javulást, stb nem a bios hoz, hanem a driverek. Ha minden áron neki akarsz fogni, tüzetesen olvasd át a linkelt "bios frissítés" topikot, mielőtt bele vágsz.
-
Biga123
addikt
válasz
#21346560 #19675 üzenetére
Te fogod neki elmagyarázni lépésről lépésre újra és újra hogy mit hogy csináljon? .. mert látszólag fogalma sincs a történetről.. előbb nem árt azért körülnézni hogy mit is akar csinálni az ember szvsz. és mivel jár ha pl elszúrja.. és amennyire tudom ez nem egy flash-elős topic csak neked :[link] + ott a ph kereső is párszor már le lett itt is írva..
amúgy meg csucsbicep-nél a pont..
-
petymeg
addikt
válasz
csucsbicep #19676 üzenetére
csak akkor akarom, ha van friss.
-
törölt tag
-
petymeg
addikt
sziasztok!
ez a bios update hogy történik, meg honnanlehet letölteni friss biost?
a kártyám honlapján nem találok ilyet. -
zozyk
addikt
válasz
Malibutomi #19668 üzenetére
1 monitor + 1 TV (HDMI)
-
törölt tag
válasz
Dency01 #19648 üzenetére
nekem is V2es van, ua. bios volt rajta, mint neked, jól működött, de volt egy bugja, hogy idle nem ment le a megfeleő 100/150MHz órajelekre (ami a 6800-ak default idle órajelei), csak 300/300-ra, amit nem tudom honnan szedett, BIOS-ban sehol se volt így megadva. BIOS update után már rendesen lement 100/150-re. VGA-kon se árt BIOS-t frissíteni, ugyanúgy, mint alaplapok esetén, de szintén figyelmesnek kell lenni, mert téglázható...
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
miresz #19658 üzenetére
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat esetleg?
Letöltés
FullHD 7970 eredményei alap és tuningos.Beállítások:
4x MSAA / DX10.1 / HDAO / Ultra(CS) Version / Use DX10.1 ON / Enable Tessellation / Contact hardening shadowsDAY 51 / 81 / 113
NIGHT 45 / 79 / 110
RAIN 47 / 81 / 115
SUNShafts 42 / 62 /101OverClocked! (1125/1575)
DAY 59 / 97 / 135
NIGHT 52 / 93 / 130
RAIN 52 / 95 / 137
SunShafts 47 / 72 / 116 -
Gaboman
nagyúr
válasz
ZozzHUN #19651 üzenetére
Ezt a tesztet lefuttatnád nekem?
Alapórajelen és max OCval amit bír a kártya? -
Gaboman
nagyúr
Kinek van még a topickból 6870CF vagy X2?
-
Dency01
aktív tag
Hali.
Van egy 6850-esem V2-es.
Bios verziószáma:
013.012.000.009.000000
Techpowerupon nézegettem és van újabb:
013.012.000.021.000000
Miben különbözik szerintetek? Érdemes frissíteni? -
zozyk
addikt
Szerencsére a hőcsöves változatot kaptam..
Mi a max hőmérséklet,amit bír a kártya?
-
gadosp
tag
Ennyiért márt komplett PS3-at lehet venni
-
petymeg
addikt
most vettem át a futártól a 6870 flex vga-t. elég méretes jószág, remélem azért lesz hely neki a házban!
-
Byga007
aktív tag
olyan kérdésem lenne hogy cf et hogyan kell müködésre birni mikor 2 kari benne van cf hiddal összekötve win betölt és ... mit hogyan kell csinálni hogy müködjön is. meg csak bizonyos játékoknál megy vagy folyamatosan a cf
-
zozyk
addikt
válasz
sabaton667 #19633 üzenetére
Köszi,remélem nálam sem lesz gond vele...
-
xerion
csendes tag
Valaki tudna 1 véleményt fejteni aki rendelkezik 6850 vagy toxic kártyával (sapphire) ?
-
Byga007
aktív tag
tervezek cf konfigot kiépieni az lenne a kérdésem hogy az a konfig ami az adatlapomon van csak nem a 785g s alaplap hanem egy 990xa gd55 ós lappal 2 gigabyte hd 6850 el elbirná a corsair vx450 em a többi maradna ahogy van
-
petymeg
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19626 üzenetére
közben találtam egy prohardver tesztet, igaz ez 400-as extreme power, de gondolom a 460 is hasonló felépítésű, itt ajánlják a tápot.
ha elbírta a 400-as táp sokkal nagyobb igényű cpu-t, és a sokkal többet fogyasztó 4890-es vga-t, akkor meg vagyok nyugodva, hogy a 460-as bőven bírni fogja az én szerényebb fogyasztású konfigomat.
-
Asbee
veterán
válasz
petymeg #19623 üzenetére
Tápos topikban kérdezz rá a tápodra én úgy tudom több tesztben elhasalt, az extreme power nem ajánlott. A lényeg egy 500W-os chieftec ctg, fsp hexa , cm gx-nél nagyobb táp nem kell, ha csak nem tervezel a közeljövőben valami bikább vga-t vagy cf- sli-t esetleg nagyon komoly tuningot.
-
petymeg
addikt
válasz
petymeg #19623 üzenetére
most olvasom az adatlapján hogy 2 db 75 W-os 6 pin csati kell. nekem egy van, ilyenkor mi a teendő?
tápcsere mégis? -
petymeg
addikt
válasz
ZozzHUN #19618 üzenetére
a "tuning" nálam annyi lesz, hogy a cpu-t felhúzom 3.0-ra a mostani 2.5 GHz helyett. ezzel nem tudom mennyivel fogyaszt többet, gondolnám, hogy arányosan nő 3/2,5*95= 114 W-ra, de lehet tévedek.
A Vga-t szerintem nincs értelme piszkálni, mert így is a cpu lesz a szűk keresztmetszet.itt a táp linkje: [link]
a vga-hoz elég egy 6 pin csatlakozó, mer' ezen csak egy van...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ZozzHUN #19619 üzenetére
Kekec vagy ma
A kártya talán benchmark alatt eszik 150-et, amúgy nem nagyon megy 100-120 fölé.
Az én 95W TDP-s procim max. 50-et kajál 90%-os kihasználtságon HW monitor szerint (alapórajelen).Persze ha vesz egy új tápot, baja nem lesz (500W), de ha a jelenlegi rendelkezik az összes szükséges védelemmel (alul-felül fesz, stb), akkor gondja sem lehet. HA NINCS meg a szükséges védelmi apparátus, AKKOR meg menjen vegyen egy jobbat.
zozyk: remélem nem a 8 cm-es ventist kapod; az olyan, mint egy karbantartás előtt álló helikopter...
Amennyibe az aftermarket hűtő kerül, vehetsz egy jobb kártyát jobb hűtéssel. Kivéve persze ha a használt aprón kifogsz valami tutit. Én nem vacakolnék más hűtéssel, főleg, ha nem akarod húzni a kártyát. De a 8 centiset felejtsd el... -
Asbee
veterán
-
zozyk
addikt
Hello urak
Nyugdíjazom a Sapphire 4870 Toxic kártyámat...Holnap elvileg kapok egy új kártyát,egy MSI R6850-PM2D1GD5-t.
Mit hallani erről a kártyáról,esetleg valami extra hűtést kell e rászerelnem.
Egy Chieftec GPS-550AB-A 550W adja a delejt,remélem elég lesz...
Húzni nem akarom,elég nekem az amit alapból tud...
Egy Phenom II x4 965 BE van alatta,remélem jó barátságban lesznek majd...Üdv:zozyk
-
petymeg
addikt
válasz
///Krisz\\\ #19608 üzenetére
ok, utána gondolkodtam hogy el kell távolítani mert nem a két kártyának külön van szoftvere...
Zozzo: lehet noname tápnál kéne a 460 W?
a VGA kártya fogyaszt vagy 150 W-t, cpu 100 W a többinek elég a maradék 210 W, nem?
( Gőzőm sincs hogy mennyit fogyaszt egy 320 GB-s winyó, egy dvd meg az alaplap+ramok)
-
petymeg
addikt
még valami:
ugye a tápom az elég lesz az új vga-hoz ? (konfig az adatlapomon) -
xerion
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ha van 1 alaplaom ami a jelenlegi asus m4a88t-m /usb3 de viszont 1600mhz-s ram van benne és csak 1333-at kezel az baj..? mert elvileg (ezt mondták) hogy ez korlátozhatja a gép teljesítményét.
Illetőleg 1 olyan problémám lenne hogy vettem 1 sapphire hd6850 toxic kártyát és nem túlzottan vagyok meg elégedve vele ugyanis van mellete 1 amd phenom iix4 965 Black edition proci is és havernak valami régi nvidia gts 250 kártyája van phenom iix4 955-ös procival és pl a cod2-ben több az fps-je tehát jobban fut neki ugyan azokkal a beállításokkal... nemtudom hogy ez miért lehet esetleg a ramtól..? -
ZozzHUN
addikt
válasz
RetepNyaraB #19602 üzenetére
Akkor csinald aztan ha valakinel nem mukodik akkor mehetsz hozza javitgatni. Nalam 3 eve nem volt os reinstall pedig volt alaplap es vga csere is, de a driverek rendben tartasaval biztositottam hogy ne legyen negativum.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
RetepNyaraB #19600 üzenetére
Attol még hogy neked nem volt bajod a lusta megoldasoddal, az nem azt jelenti hogy a legbiztosabb. Elobb utobb kibukik a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest