- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuzu000
őstag
Beszereltem a 6850-emet, de a szövegek sokkal homályosabbak. Mit állítsak a Catalystban? Vagy máshol kéne?
Ilyen lett? [link]
-
Agyzuzo
addikt
Na, ma leadtam garba a Giga 6850-et, a szervizes srácnak szeme se rebbent, aszonta 1,5 hét és kapom a cserét. Gondolom nem az első voltam.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #18293 üzenetére
Ok, köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #18291 üzenetére
Mindkettő jó kártya. Az MSi gyári OC-s, de a Sapphire-t is lehet húzni. A garancia az, ami lényeges, ezt neked kell eldöntened.
-
belinho
senior tag
válasz
rayoliviero #18291 üzenetére
Amiket felsoroltál, és amik közül választani lehet egyértelműen az MSI 6850 Cyclone a legjobb választás ár/értéket nézve.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #18290 üzenetére
És szerinted maradjak az Msi-nél vagy vegyem ezt a Sapphire-t?
Az Msi viszont emelt órajeles (talán 860).
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #18289 üzenetére
Nekem ilyen van és teljesen elégedett vagyok vele. Halk és hűvös.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #18288 üzenetére
Még esetleg ezt tudnám megvenni, boltból. Csak ez már 41500 Ft, nem tudom ér annyival többet az Msi-től.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #18282 üzenetére
A legbiztosabb az MSI, akkor az kell venni. Kellemetlen ha egy kártya elromlik és kétséges a garancia, szép köröket lehet leírni.
-
Asbee
veterán
válasz
rayoliviero #18282 üzenetére
Szerintem ha amúgy se vagy egy nagy játékos akkor, msi. Mint ahogy írtad a gari miatt is. Sose tudni.
-
rayoliviero
veterán
Ti melyiket vennétek? (i3 proci, 23 "" full HD monitor)
SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE : újonc árulja 40 000 Ft-ért gari 3 hónap van egy ph-s sráchoz
Asus 5850 DirectCu : ezt is újonc árulja 36 000 Ft-ért, gari egy ismeretlen pesti webáruházba, a kártya maga 2 hónapos, de a számlán nincs rajta, hogy 3 évre szólna
MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC: nagyon megbízható eladó árulja 35-37 000 Ft-ért (üzleteltem vele már többször), gari helybe, Debrecenbe szól, majdnem 3 év
A legbiztosabb az MSI gari szempontából. De a másik 2 kártya erősebb, de gari kétséges.
Nem vagyok amúgy egy nagy játékos, ritkán szoktam csak. -
válasz
Unbaised-Ben #18278 üzenetére
Én a helyedben olyat néznék, amire 3 év garanciát adnak. Nekem a Shappire 4830-am most pusztult ki, 2 év 4 hónap után. Sose volt tuningolva, nem melegedett túl. Eléggé idegesítő, hogy ha 3 év garanciával veszem, most nem dobok ki az ablakon 45e ft-ot a 6850-re... plusz a 4830 ára használtan...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Nekem 2db ref.változat megy lassan 1 éve cf-ben és jó párszor agyonfeszeltem.Ennek ellenére hibátlanul megy mindkettő.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
VTX-el nincs gond manapság
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, egy ideje le akarom cserélni hűséges 4870-em egy 6870-re.
Ebben a VTX3D nevezetű cégnek a kártyáiban mennyire lehet megbízni?
Olvasgattam itt a hozzászólásokat, és eléggé vegyes, és amitől ki tudok valamin bukni, az a működésképtelenség
Megéri inkább plusz ~4500Ft-ért Sapphire-ra áldozni? -
miresz
veterán
Gigabyte-ot továbra sem ajánlom senkinek,és.ez nem a régebben hibás szériaként kiadott pár.száz kártyára vonatkozik,hanem a most kiadottakra is .Rengeteg a hibás darab akárki akármit is ír. Ez a tény.
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #18274 üzenetére
Azonos órajelen természetesen igen. Viszont ha a phenom 2.8-on ketyeg, az athlon meg 3GHz felett, már más a helyzet. Irány a milyenprocesszoros topic, ott majd bemondják a tutit.
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #18272 üzenetére
200Mhz a különbség. Mindenesetre én inkább egy magasabb órajelű athlon x4-et vennék a helyedben, de ez már nem ide tartozik.
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #18270 üzenetére
945 van.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
WonderCSabo #18266 üzenetére
Magas felbontáson talán a 925 igen.
-
Beri
addikt
válasz
WonderCSabo #18266 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Én is szert tettem egy 6870 csodára. Viszont a gépem olyan CPU limites lett, hogy szörnyű nézni. Kérdésem az, h. vajon egy Phenom II X4 910e vagy 925 képes kihajtani ezt a karit? Eredetileg 945 v. 955 procit néztem, csak egyszerűen sehol sem tudok találni 95W-osat belőle (a régi lapom csak olyat támogat).
-
Én is Asust rendeltem, a héten megjön. A gigat máshol is szidják..sajnos. pl. Ipon fórum.
-
-
törölt tag
Sziasztok! Vga vásárlás előtt állok,kinéztem magamnak az ASUS hd6850 Direct Cu hűtéssel ellátott terméket,az lenne a kérdésem,hogy megbízható-e ez a direct cu hűtés ami a kártyán van?Meg úgy összességében mi a véleményetek erről a kártyáról,megbízhatóság,stabilitás szempontjából?Előre is köszi mindenkinek.
-
TecK
tag
válasz
Agyzuzo #18253 üzenetére
Mivel nekem zsinórban ez a második giga karim ami selejtes, inkább visszaviszem és becseréltetem egy másik gyártójú 6870-re.
Nekem nem játékban,hanem inkább 2D alkalmazásokban és asztalon, netezés közben műveli a szemetelést,villognak össze vissza a fekete meg színes kockák...elég idegesítő tud lenni.
Sajnos azon is csak a gari segíthet.
-
Agyzuzo
addikt
Érdekes, mert először tényleg semmi baja nem volt... Aztán jött az, hogy nagy riktán ilyen bevillanások voltak játékok alatt, de kiléptem, újraindítottam és nem volt gond. Aztán ilyen fehér és piros pöttyök jelentek meg elég elszórtan, főleg ott látszódott, ahol sötét volt (Skyrimben pl. a barlangokban a falakon). Most meg már iszonyatos...
Akkor gari lesz ebből, úgy látom...
-
-
Agyzuzo
addikt
Na, úgy néz ki az én Giga VGA-m se remekel...
Még anno írtam is ide, hogy én is egy 6850-es Giga tulajdonosa lettem és egészen pár nappal ezelőttig nem is volt semmi bajom vele...De most már olyan szinten van a kártya, hogy elindítok bármilyen 3D-s alkalmazást, pillanatok múlva elkezd szemetelni a kép... Először csak pöttyözött, aztán most már elég komoly kockák-villanások jelennek meg itt-ott és másodpercek alatt lesz egyre rosszabb... Ötlet, hogy ezt mi okozza? Valamivel tudok próbálkozni, vagy gar?
Nem volt húzva egy másodpercig sem, konfig az adatlapomon...
-
Asbee
veterán
válasz
Tothgera30 #18236 üzenetére
Csatlakozom. Szerintem is túlzás kijelenteni, hogy gigabyte-t nem szabad venni. Nálunk a családban is volt jó pár alaplap és vga is, illetve ismerősöknél is és eddig semmi gond nem volt. Gainward és Sapphire viszont halt már meg nálam .
-
Zsotyek
tag
No azért a gari sem úgy működik sok helyen, ahogy itt egyesek leírják. Először is szerintem az olyan üzlet ahol beviszem és abban a minutumban cserélik is (természetesen annyit azért váratnak velem amíg ők letesztelik) olyan, mint a fehér holló. A másik, ha nem rögtön cserélik akkor szintén nagyon kevés olyan üzlet van ahol akkor rögtön adnak egy cserekártyát amit addig használhatok, míg ők az én kártyámat kicserélik a nagykerben.
Én Gyöngyösi vagyok és volt már olyan, hogy behányt vagy alaplapom, vagy VGA kártyám és vissza kellett vinnem garanciába. Mivel a tulaj régi jó ismerősöm így nem is kellett kérnem semmit Ő maga ajánlotta fel, hogy addig add valamit, hogy tudjam használni a gépet.
Ugyanakkor van, hogy egy garanciális csere elhúzódik akár két hétig is (ami persze nem a kiskereskedő hibája feltétlen, inkább a nagykerek azok akik kicsit szeretik húzni a dolgot.)
Na már most ha egy vidéki a fővárosban vesz valamit akkor kicsit ezek a dolgok gázosak, hisz így 2X is utaznia kell.
Persze nem kötelező ott vásárolni, de van, hogy sokkal olcsóbb egy termék ott, valamint csak ott kapható.
Az egészből végül is csak azt szerettem volna kihozni, hogy inkább ne romoljon el mert az embert nagyon kellemetlenül tudja érinteni és nem igazán azért vásárol az ember bármit is, hogy kellemetlensége valamint sok, sok utánajárása legyen. -
zuzu000
őstag
Nah, úgy tűnik holnap boldog tulajdonosa leszek egy Sapphire 6850-es karinak. 36500-ért lesz meg, teljesen új, bontatlan. Most 4850-em van, Catalysttal mit csináljak, töröljem, telepítsem újra?
-
-
TecK
tag
válasz
Tothgera30 #18233 üzenetére
Én is azért írtam hogy ne vegyetek giga karit, mert mostanában nemtudni mivan vele de eléggé gyengélkedik!(említettem is hogy volt giga lapom nem is egy és semmi baja nem volt sosem)
Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy kifogok egymás után 2 hibás darabot...
-
Biga123
addikt
Nem akarok vitát generálni én se.. de azért a giga csak kiadott egy szériát rosszul felkonfigolt memóriavezérlővel.. És igen itt is szívtak páran a gariztatással mert nem mindíg jött elő a hiba ..azért ezeket a tényeket ne feledjük..
Reméljük a legjobbakat.. használtnál odafigyelni...
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #18230 üzenetére
Na még egyszer leírom neked nem akarok vitát, de a cicergő és magas frekis sípoló hangot nem a memóriák adják ki, hanem a különböző tekercsek, kondik.
Leggyakrabban a tápoknál figyelhető meg ez a jelenség, de az alaplap és a videokártya vrm-es része is adhat ki ilyen hangot, főleg terhelésnél jön elő.
Lehet te úgy hallod, hogy a VGA memóriája felől jön a hang, de nem onnan jön. -
Alister71
nagyúr
Kicsit kezdtek túlzásokba esni.
Én ha boltban veszek új vga-t, most már csak ott veszek, akkor nem foglalkozok az ilyen elterjedt rossz hiedelmekkel. Ott a gari, 3 nap alatt kiderülnek az ilyen hibák, visszaviszem, kicserélik.
Használtan már jobban meggondolom, hogy melyik gyártótól vegyem, ha van is gari, de az ország másik végére szól. -
keke69
őstag
válasz
Zsotyek #18237 üzenetére
Ne vegyetek A osztályos mercédeszt egyik barátomnak még 1 éves sincs és szervizelni kellett!
Nagyon nem ajánlott most mercit venni!
Elhiszem,hogy csak a jóindulat mondatja veletek,de nem hiszem,hogy bármi gond lenne a gigával,még mikor a 68xx széria bejött tényleg voltak vele gondok de ezek a mostani problémák nem írható a gigára!A megkövezés elkerülése érdekében:SZERINTEM! -
Zsotyek
tag
válasz
Tothgera30 #18236 üzenetére
Teljesen igazad van, ugyanakkor ha belegondolok akkor amennyit rá kellene fizetnem a Sapphir kártyára, hogy Giga legyen belőle, annyiért már lehet kapnék egy 3 ventilátoros hűtést és akkor megmaradna a jól működő kártyám, csak hatékonyabb és csendesebb lenne a hűtése.
-
válasz
miresz #18234 üzenetére
Nem is neked írtam azt, hanem említettem hogy az egyik fórumtárs!
#18235 Zsotyek: Persze fel tudom fogni, de akkor ne írjanak olyanokat hogy NE VEGYENEK GIGABYTE-t, mikor nyugodtan megveheti, nagy valószínűséggel ne lesz hibás, ha mégis akkor ott a gari és kicserélik neki!
-
Zsotyek
tag
válasz
Értelek én csak a képek alapján olyan mintha memória hibás lenne a kártya és én is másoktól az ismerőseim körében ilyen dolgokat hallottam, hogy volt olyan, hogy némelyik gyártó sajna rossz memória szériát vásárolt és így a kártyák szemeteltek és hibáztak. Ettől függetlenül én is azt vallom, hogy minden gyártónak vannak hibás darabjai. Van akinek akkora a szerencséje, hogy soha egy darabbal nem volt gondja, de sajnos van aki rendszeresen hibás darabokat fog ki. Elég csak átnézni a Samsung monitor topickba és akkor megérted miről beszélek.
De mindezektől függetlenül tudom ,hogy a Giga jó gyártó és valóban szívesen lecserélném a Sapphiromat egy 3 ventilátoros Gigára. -
miresz
veterán
válasz
Én sem azt írtam,hogy szar,hanem,hogy most elég erősen gyengélkedik.
-
válasz
miresz #18230 üzenetére
Érdekes módon ismerősi körömben elég sok Gigabyte kártya van, egyiknek sincs baj, pedig van ott HD2600-tól kezdve 6950-esig minden. Jelenle4g van nálam egy Gigabyte alaplap, azzal sincs gond, szóval vagy kifogom a jó dolgokat, vagy csak nem is olyan nagy itt a probléma mint sokan állítjátok Nekem pár éve pedig a Sapphire adta fel a harcot, attól még nem írtam hogy milyen sz@r, amit a fórumtárs korábban említett.
#18232 Zsotyek: Olvasd el még egyszer, nem erről volt szó. Attól a teória lehet hogy igaz, de ugye ez csak sejtés.
-
Zsotyek
tag
válasz
Tothgera30 #18229 üzenetére
Szerintem sincs teljesen igazad, mert a fotókat elnézve, illetve a sok memória hibára utalás azt engedi sejtetni, hogy a Giga bevásárolt egy rossz szériás memóriát és azért vannak ezek a gondjai. Asus kártyáknál például ritkán hallottam ilyet. Persze ettől függetlenül valóban más gyártónál is előfordulnak hibás darabok, hisz Murphie törvénye soha nem alszik. Ami elromolhat az előbb vagy utóbb el is romlik
-
Zsotyek
tag
válasz
miresz #18230 üzenetére
Üdv mindenkinek így karácsony után. Köszönöm mindenkinek, hogy megosztotta a tapasztalatait velem. Akkor szerintem attól, hogy használtan vettem a Sapphire kártyámat, de nincs vele gond nem is törekszem a Giga kártyára, hogy lecseréljem.
Ezzel a karival nyomtam a hétvégén a Farcray-t és más hasonló játékokat, COD, Medál Of Honor és még pár FPS-t, valamint Tomb Raidert és semmi gond nem volt vele.Legfeljebb szerzek rá egy jobb fajta csendesebb 3 ventilátoros hűtést. Vagy veszek valakitől egy rossz giga Kártyát és annak a hűtését átrakom rá ha ez megoldható. Ebben valami ötlet, tanács? -
miresz
veterán
válasz
Tothgera30 #18229 üzenetére
Nincs igazad. A tapasztalat azt mondja,hogy 10-ből legalább 2 hibás a Gigabyte kártyák közül ennyit küldünk vissza nagyátlagban(az alaplapjaikkal is rengeteg gond van mostanában)Már ott tartunk,hogy Gigabyte kártyákat nem is nagyon rendelünk be.
Persze minden gyártónál van "selejt darab",de itt kimagasló. Én nem javaslom senkinek a vásárlását.
(#18226) belinho: Amemóriák ciceregnek már elég sokon volt alkalmam sajnos meghallgatni,először én is azt hittem,hogy valami más,de a memória "énekel" rajtuk,nem is akér hogy.
-
Ez így ebben a formában akkora hülyeség hogy a fejem verem bele a falba. Most komolyan, a színvonal esik vissza, vagy csak mindenki szid mindent és egymás vérét szívják jelen fórum négy fala között!? Szóval a Gigabyte, mint gyártó nem is olyan rossz, sőt az egyik legjobb. Mint mindenből, előfordulnak itt is hibás darabok/termékek, úgy mint más gyártónál is! De az már biztosan nem igaz hogy rengeteg hibás darab van náluk, inkább csak annyi mint más cégeknél, de mivel van garancia, általában kicserélik és akkor gond megoldva. Nekem volt már nagyon sok "kék gyártó féle" termékem, egyikkel sem volt gondom, utóljára egy Giga 6850-es kártya volt a tulajdonomban, sajnálom hogy eladtam, bár most Asus DC 6850-es ketyeg a gépben, de nem azért cseréltem le mert Gigabyte volt ráírva, hanem mert nem fekete nyákra épült, más esetben mai napig hűen szolgálna.
-
Alister71
nagyúr
A nagyra becsült Sapphire-ban is van azért hibás, egyik kollégám új 6670-est vett, 1 napot se ment neki. Visszavitte, kicserélték, a másik jó azóta is.
-
keke69
őstag
Nekem 6870-es gigám van és kutya baja!Kopp-kopp!!!Szerintem se vegyetek gigát,sőtt vgát se,mert baja lehet!
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #18218 üzenetére
Nem a memóriák ciceregnek, hanem a kondi vagy valamelyik tekercs, a memóriának nincs hangja.
Pedig annak idején hogy rá akartak beszélni ezekre a hiper szuper Gigabyte kártyákra, hogy milyen jók,nem véletlenül vettem MSI-t.
Minden gyártó megérzi a válságot, s próbál spórolni olcsóbb alkatrészekkel, új rev kiadásokkal, hát ennek meg is van a következménye. -
Akkor még jó, hogy megkérdeztem. Pont Gigabyteot akartam venni, mert annak van 2 ventis halk hűtése. A Shapphire is kilőve, mert miattuk kell most ú kártyát vennem. Akkor marad az Asus 3 év garanciával.
-
TecK
tag
Na megyek kihajtom még a lelkét , rontani már úgysem tudok a helyzeten vele ha játszok (remélem) aztán ha sikerül akkor szereztetek egy nem giga 6870-et.
-
TecK
tag
válasz
#21346560 #18216 üzenetére
Igen,én is arra tippeltem...de nagyon nem érdekel, hogy mi baja van, hanem hozzanak nekem egy hibátlan kártyát mert ez már kész vicc komolyan mondom...sosem volt gondom a gigával (jó,nem volt sosem giga karim) de azonkívül volt lapom nem is egy és tökéletesen tették a dolgukat,nem tudom mostanában mivan a gyártóval
-
TecK
tag
Nah, csak hogy lássátok, mit szokott művelni (ég mindig csak asztalon, netezés közbe stb) az én kis GIGABYTE HD 6870 SOC-om
Párszor megfogja is idetol nekem ilyeneket,aztán odahúzok egy ablakot,eltűnik,aztán látni az ablak kereténél is,meg random helyeken néha feltűnnek ilyen kis kockák, néha színesek,néha nem...
Már szóltam annak akitől vettem, hogy nekem ebből a Gigabyte-ból egyszer s mindenkorra elegem van,hiába a három ventis hiper szuper hűtás ha ilyen sz*rok a kártyáik...ez a második hibás darab ami nálam van
Sajnos igaz a mondás,rengeteg a hibás darab köztük,senki NE vegyen giga kártyát mert megjárja vele,mint én!
-
törölt tag
-
Zsotyek
tag
válasz
miresz #18211 üzenetére
Ez érvényes a 6870-es kártyákra is a Gigabyte termékei közül? Csak azért kérdem, mert agyaltam rajta, hogy az én Sapphire Radeon HD6870-es kártyámat egy olyanra cserélném a hűtése miatt.
Gondolom a három ventilátorral hatékonyabb a hűtése és talán csendesebb is mint az enyémé. Igaz én valami tuning típust néztem itt az apróban. -
Zsotyek
tag
válasz
#21346560 #18207 üzenetére
Köszönöm mind neked, mind Lord Vadernek az elismerő szavakat. Neked pedig külön köszönet, hogy megtiszteltél azzal a kifejezéssel, hogy megkövetsz.
Akkor így megnyugodtam, hogy nem csináltam olyan sz@r vételt. Megmondom őszintén a legnagyobb célom az volt, hogy legalább még valamennyi pénzt kapjak az MSI 8800GT-OC-ért. Még most találtam meg a garanciajegyet valamint a számláját és bizony anno 2008 márciusában 66.000Ft-ot adtam érte. -
6850-ből van olyan gyártmány ami hibás/nem érdemes megvenni? Nemsokára tervezek egy ilyen kártyát venni.
-
Zsotyek
tag
válasz
#21346560 #18200 üzenetére
Lehet, hogy te így gondolod, de akkor senki nem adott olcsóbban ilyen karit. Mindenki 43-45 között árult ilyen kártyát, persze volt akijén már garancia sem volt. Az én 8800GT-m jó ha ért 8-9000Ft-ot. Amit én vettem karit a gazdája 43.000Ft-ra tartotta ebből levettük az én kártyűmért a 9.000Ft-ot és így lett a kari ára 34.000Ftr. Szerintem 20 hónap garanciával egyáltalán nem olyan rossz vétel, de ha te úgy gondolod akkor legyen igazad.
-
törölt tag
válasz
belinho #18201 üzenetére
...hozzátenném még, hogy nem a furmarkot fogom futtatni a gépen....
Ez pl. ugyanaz, mint hogy az én procim 3 magosítható és még húzható is.
Furmark alatt. Meg cinebenc alatt, meg mindenféle bench alatt.... Tök stabil, faszán megy akár 4 órán keresztül is....
Elindítom a BF3-at, és random időn belül fagy.... -
belinho
senior tag
A jó öreg furmarknak már régen kihúzta az AMD a méregfogát, szóval szerintem sem érdemes szórakozni vele. Az 5-ös és a 6-os szériában meg már eleve van hardveres védelem, de ha jól emlékszem akkor a 4-es sorozatot sem lehet már túlterhelni mert ott meg a driver szabályoz le. Szóval egy szó mint száz én sem látom értelmét a furmark futtatásának, s ebben egyet értek Lord Vader kollegával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest