- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
hi
nemtudjátok, ref hűtős /kocka/ 6850 et hol vehetnék, jó áron?
amugy... 6850 vagy gtx 460?
-
DoxaM
aktív tag
-
OddMan
őstag
GPU GDDR5 memória stabilitást milyen programmal lehetne tesztelni?
-
OddMan
őstag
Nekem is ez volt a problémám, de nekem a 11.9 catalyst újratelepítése megoldotta. Nálam az volt a baj, hogy beta catalyst volt fent és az okozott ilyen problémát.
Amúgy sokat olvasgattam erről a hibáról és okozhatja ezt még pl.: gyenge táp, túlhajtás, elégtelen hűtés, hibás driver, esetleg egyéb hw hiba pl.: hibás vga kártya vagy hibás memória. -
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #16090 üzenetére
Azert rendesen felrevezettel 1-2 embert. Kb. olyan volt, mintha meg akartal volna gyozni arrol, milyen jo telefon az iphone, es a kezembe nyomsz egy kinai hamisitvanyt.
No offense!
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #16091 üzenetére
Háde mire válaszolsz? Mert eltünt a 16085-ös hsz.
Jah, a 16084-reFene egye meg, nem gondoltam volna, hogy elöbb lesz BF3-am, mint 6870-em...
Remélem 2 hét alatt azért csinálnak vele valami és tudom tolni rendesen.
De ha ezt is visszaadják, hogy "semmi baja, linux alatt megy rendesen" , mint az SSD-m, akkor naon mérges leszek... -
hemo
tag
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 PCIE
ASUS EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5 PCIE
Ezek a végződések mit takarnak? sehol nincs róluk infok..
A tévékimenet már nem divat az új kártyáknál?
most melyik a gyorsabb kártya a 6850 vagy az 5850?
Ahogy olvasom a 6850-nek kéne, de miért drágább az 5850? -
DoxaM
aktív tag
sziasztok,
gyorskérdés, mitől lehet az, hogy fagy a kártya egy idő után, és azzal az üzivel száll el, hogy Display driver has stopped working vagy mi a fene.De, ha alapjáraton megy akkor is ezt csinálja... :S Driver 11.9 - giga r6850oc
(egy kis addon, proci-lap stb stabil aida stressz teszt alatt is, orthos alatt is, ID Hardware monitor max 63 fokot mutatott kb mindig mielőtt kifagy...érthetetlen :S)
-
Malibutomi
nagyúr
Érdekes tegnap elkezdte azt irni az Afterburner, hogy lejár november 4.-én.
Létezik hogy van ennek lejárata?Szerk.
Ok megoldottam, felrakom a legujabb beta-t. -
zolisx4
őstag
Sziasztok.
Van nekem 6870 Sapphire kártyám ,
Ami jól is működik de viszont az MSI Kombustor alatt ez a kép fogad gyakorlatilag 80% körül megy a gpu miért van ez ?? A 11.9 es driver van fenn.
A gépem jó nem lep nem táp és a játékok is mennek csak érdekes hogy igy megy -
kungzi
veterán
sziasztok
ti mennyin járatjátok a 6850-et?
-
OddMan
őstag
válasz
Töki bácsi #16076 üzenetére
Köszi!
Felraktam a 11.9-es driver-t és azzal megy minden, ahogy kell. -
OddMan
őstag
válasz
Töki bácsi #16074 üzenetére
Ez a driver van feltelepítve:
amd_catalyst_11.10_preview3_win7_vista.exe. -
Fekete123
csendes tag
eyefinity-t lehet csinálni úgyis hogy összerakom a HD ready TV-t a 4:3-as CRT-t és a régi 17"-os katódot?
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #16067 üzenetére
Ne beszélj már zöldségeket.
Itt vannak a képek. Nem látod? Nem csökken vertikálisan. Nézd már meg az F1-es képeket! Meg moost megint idézzem neked, hogy miért nem csökken?És írtam, hogy ne a Krisz félét vedd alapul. Hanem olyan kell, ahol az eyefinity normálisan van támogatva.
-
alibaba78
őstag
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #16065 üzenetére
Itt a bizonyíték:
"Most komolyan azt gontoljátok, hogy nem változik a látótér eyefinity esetén?
Alapból a vízszintes felbontás megtriplázódik fullHD-ból kiindulva, a függőleges meg marad. Még jó, hogy nagyobb a látótér. Alapból a 16:9-es képarány 48:9-es képarányra nő."Csak gondolj már bele.
De egyébként itt van egy tecső videó. Most már
Aztán itt egy másik.Vertikálisan nem veszítesz semmit, ott marad az 1080-as felbontás a 9-es képaránnyal.
Azzal, hogy 3 monitor lesz, kibővíted oldalra a látóteret. -
alibaba78
őstag
válasz
polonic #16062 üzenetére
Mostmar kezd komolyan idegesiteni ez a dolog. Induljunk ki az eredeti hsz-bol.
" 3x akkora területet látsz be."
Szeretnek egy bizonyitekot latni errol az allitasrol. Ofkorsz, megvaltozik a latoter, es talan az igaz, hogy horizontalisan tobbet latsz vmivel, de ha jobban megnezed a videokat, es kepeket, akkor legalabb ugyanannyit el is veszitesz vertikalisan. De mint mar masok is emlitettek elottem, es en is megjegyeztem mar, ez elegge off tema ebben a topicban. Talan nem itt kellene folytatni.
-
OddMan
őstag
#16043-ra valaki?
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #16060 üzenetére
Most komolyan azt gontoljátok, hogy nem változik a látótér eyefinity esetén?
Alapból a vízszintes felbontás megtriplázódik fullHD-ból kiindulva, a függőleges meg marad. Még jó, hogy nagyobb a látótér. Alapból a 16:9-es képarány 48:9-es képarányra nő.Persze ehhez kell az, hogy támogatott legyen a játéknál az eyefinity. Tehát klappoljon minden.
Lehet, hogy a kolléga rossz videót linkelt be, ne abból induljatok ki.
-
///Krisz\\\
senior tag
Kész, feladom!
Innentől kezdve mindenki Abu-val próbáljon meg beszélni a dologról, hátha ő a hozzáértésének hála eltudja magyarázni a dolgot.Vagy egy jól kipihent szombati napon újra kezdhetjük egy Eyefinity-s topikban, jobb híján itt.
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #16048 üzenetére
Sikerult megneznem a videot. Meg mindig nem latom a kulonbseget. Nem tartod elkepzelhetonek, hogy erzeki csalodas aldozata vagy? Tudod, ha egy fuggolegesen csikos ruhat adsz egy nore, akkor az vekonyit, a vizszintes koverit.
Off vege, elnezest mkitol!
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16058 üzenetére
Valóban benne van a jobb oldalon... viszont a bal oldalon nézd meg hogy semmit nem látsz 3 monitorral, ott meg az egy monitoros megoldás "erősebb", mert más irányba néz egyik képernyőn a játékos, mint a másikon
. Tény, hogy azoknál a játékoknál ahol engedélyezett a FOV (field of view) növelése, hasznos lehet, de itt ennél szerintem nem.
Szerintem is mehetnénk lassan más topikba, mert még ránk szólnak -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Töki bácsi #16054 üzenetére
Tudom, csak szeretnélek meggyőzni a valóságról, de nehéz.
Nem adom fel. (bár lassan át kéne mennünk az Eyefinity topikba)
0:59-nél állítsd le és nézd meg, hogy mekkora teret látsz be 3 monitornál és mekkorát egynél. 3-nál még a csávó háta mögötti rész is benne van a képben úgy hogy látni az üldögélő fejét is. -
mosquetoo
tag
Valaki esetleg tudna erre reagálni ?
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16053 üzenetére
Mert hamarabb nézett oda a 3 képernyős játékos
Tényleg nem kötekedni akartam
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Töki bácsi #16051 üzenetére
Innentől kezd nézni és figyeld a jobb oldalt álló csávót, Eyefinity alatt sokkal hamarabb kerül a képbe.
-
miresz
veterán
Ha esetleg valakit érdekelne az irományom:
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16050 üzenetére
Világos, csak az általad linkelt videóban nem nőtt meg a látómező (épphogy csak összement
), ahogy írták is a kommentelők:
"this game doesn't allow the field of view to be changed, although the .ini file can be manually edited to fix this" -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Töki bácsi #16049 üzenetére
Az nem lényeg most, mert nem arról beszélünk. Mert egy FPS játékban mikor van az ellenség alattad vagy fölötted? Itt a horizontális látómező növekedése a lényeg.
Jó mondjuk a repülők esetében igazad van, de azért nem olyan vészes az a vertikális látómező csökkenés.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16045 üzenetére
Ahogy én a videóban láttam, az Eyefinity levágta a videó alját és tetejét, majd azt húzta szét. Tehát nem hogy nőtt a látómező, hanem csökkent vertikális irányban
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
alibaba78 #16047 üzenetére
Lehet, hogy egy darabig részletgazdagabb, de ez már 3x akkora felbontás és ha 3x részletgazdagabb lenne az már DX13 lenne.
Viccet félre téve, nem tudom az okát, hogy mitől látsz többet, de többet látsz, meg hát egy bizonyos szélesség után ha nem nőne a látómező akkor torzulnának az alakok, mint mikor 4:3-as filmet nézel 16:9-es TV-n és szétnyújtja a képet. Legalábbis én így gondolom.http://www.youtube.com/watch?v=Lvf2MQ9tAss (hátha így jó lesz)
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #16045 üzenetére
A video nekem nem nyilik meg.
Ezen felul meg mindig azt mondom, hogy a terulet, amit latsz ugyanakkora, de mivel haromszor akkora megjeleniton tolod, haromszor akkora felbontason, igy sokkal reszletgazdagabb ugyanaz a kep, amit en latok egy monitoron. Rosszul gondolom?
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #16042 üzenetére
Ezt honnan veszed, hogy nagyobb teruletet latsz be eyefinity modban 3 monitorral, mint egyel?
-
OddMan
őstag
Ha el akarom indítani a FurMark-ot vagy az MSI Kombustor-t, akkor a köv. hibaüzenetet kapom: "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.".
Ez a hibaüzenet lehet attól, hogy nem túl erős a tápom?
A kártyám Sapphire HD6870 a proci pedig Intel C2Q Q9400 a táp pedig régi FSP400W-os.Ami picit furcsa, hogy a "The Witcher2" és a "3DMark11" megy rendesen.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #16039 üzenetére
Ha szereted az FPS-eket akkor az Eyefinity neked való. Akkora csalás a több monitor FPS-ekben, hogy az nem igaz, 3x akkora területet látsz be. Akik egy monitorral tolják azok szinte csak maguk elé látnak a játékban viszont 3 monitorral már a melletted történő dolgokat is egyből látod. Sokkal több időd lesz reagálni, mert egyszerűen előbb látod meg az ellenfelet ha oldalról jön.
Szimulátorokban is biztos van előnye, de azokról ,még nem nagyon olvastam/hallottam Eyefinity alatt. -
Flashget
félisten
válasz
pinnacle #15765 üzenetére
VGA: Asus 6870 DCU 915/1050
CPU: E8400 3.0GHz
RAM: OCZ 2x1GB 800MHz
Driver: 11.9vagyis nem húztam semmit
eredmény vantage-ban -
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16039 üzenetére
Most látom, hogy milyen szerencsétlenül írtam a hsz-t.
Késő volt már. . .Nem tudom, hogy van-e értelme. Nem próbáltam még ki. Ha vahalol van módod kipróbálni, akkor tedd meg, aztán meglátod, hogy van-e értelme.
Vagy nézz videókat róla tecsőn. Vagy teszteket keress. -
Turbolada II
őstag
válasz
gordonfreemN #16034 üzenetére
Ha veszel még 2 monitort akkor a későbbiekben is mindig az aktuális csúcskártyára lesz szükséged, ha a legújabb játékokkal szeretnél játszani.
-
cavman
tag
Hali!
Újrahúztam a gépet, benne a 4gb ram is, nincs fagyás, fut a battlefield3 1000 -rel.
Sokat segített az újratelepítés. -
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16034 üzenetére
Attól függ, hogy mivel játszottak meg és te is mivel akarsz játszani.
Az időtállóság figyelembe véve írtam az előbbi hsz-eimet.(#16033) OddMan
Nincs mit.
Nem tudok más programot. Csak ezt ismerem. -
polonic
félisten
válasz
OddMan #16031 üzenetére
Az RBE-vel lehet a gond. Nem jól olvashatja vagy mentheti vissza a biost.
De már régebben is előjött ez valakinél, hogy bios módosítás után kékhalál történik.
Egyelőre ez felejtős.
Majd talán akkor lesz jó, ha egyszer frissítik az RBE-t. De az meg ki tudja, mikor lesz. . . -
OddMan
őstag
Az RBE 1.28 jól kezeli a Sapphire Radeon HD6870 Vapor-X BIOS-át?
Az a gondom, hogy át szeretném állítani a ventillátor szabályzást, de a módosított BIOS-al kékhalállal elszáll a Windows (0x0000003B; atikmdag.sys). Csökkentett módban leszedtem a 6870-es ATI driver-t és utána már elindult a Win7. Az ATI Catalyst-ot nem tudom visszarakni, mert akkor újra kékhalállal elszáll a köv. indításnál a Win. A régi BIOS-t visszatöltöttem a vga kártyába és azzal minden rendben szépen működik a Catalyst.
Szerintetek mi lehet a gond? -
leonel
aktív tag
válasz
Töki bácsi #16027 üzenetére
1000 volt a cél - de így lehetetlen.
-
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #16011 üzenetére
Pont ma próbáltuk,6970-en megy az eyefinity 3 Asus monitoron ,monitoronként 1680x1050-on
hig-on,blur/off,v-sync on,AA kikapcs. -
mosquetoo
tag
Sziasztok , lassacskán vga-t fogok venni és úgy néz ki hogy ez 1 6870 s lesz.
Szerintetek melyik gyártótól érdemes választani ? (lehetőleg az ipon ról fogok vásárolni , tehát azok a kártyák jöhetnek szóba amik ott vannak)
-
leonel
aktív tag
Ilyen szempontból a Giga 6850 Oc szerintem jó választás. Csendes és elég hűs.
Ha jól tudom ezt már nem érinti a black screen hiba és elég jó áron is van.
Talán egyetlen hátránya van amit a sajátomnál (vagyis a gyereké)is megtapasztaltam - nem lehet rajta feszt emelni - így a tuning korlátozott. Nekem 930/1200-ig sikerült jutnom utána bedobja a törülközőt.
-
kongo
csendes tag
HD 6850-t akarok venni a közeljövőben. Fontos szempont a minél csendesebb működés. Ehhez melyik kártya lenne a legmegfelelőbb.
-
polonic
félisten
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
blackconvers #16017 üzenetére
attól függ mióta porosodik a készleten
a régi karikon még a régi fw van, az újabbakon gondolom már a javított verzió.
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16015 üzenetére
LOL, szerintem az 1680x1050 nem eyefinitit jelent.
Próbáltam utalni arra, hogy 1920x1080-hoz még gázabb a dolog
, nemhogy 3 monitorhoz.
-
gordonfreemN
addikt
És próbálta már valaki az eyefinity-t? Meggyőző volt? Bizonytalan vagyok, lehet egy nagyobb monitorral többet érnék?
-
blackconvers
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #15987 üzenetére
Igen, hallottam a black screen hibáról, erre gondolom érvényes a gari, az viszont új, hogy bugos a ventivezérlés... minden kártyára kivétel nélkül igaz?
-
blackconvers
csendes tag
válasz
Tothgera30 #15986 üzenetére
Köszi a választ!
-
Alister71
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16009 üzenetére
1 db 6850-es a BF3-hoz visítva elég 1680x1050-re. High beállítás, 2xaa és 4xaf. Egy X4 955BE, 3.6GHz környékén.
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16011 üzenetére
Itt már FullHD fölötti felbontásokról beszélünk.
Triplázd meg a felbontást attól függően, hogy fektetve vagy állítva akarod használni a monitorokat. Vagy 4320x900 vagy 2700x1440.
Láthatod, hogy ezek is elég nagy felbontások. . .
Talán elég lenne a 6970, nem tudom. -
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16009 üzenetére
Kb 6990 AMD oldalról. 5XXX x 1XXX -es felbontást kéne bírnia, attól függően, hogy milyen 3 moniort választasz.
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16007 üzenetére
Nagyon kevés lesz 3 montiros rendszerhez a teljesítménye.
A csatlakozókat úgy, hogy dp-re kell egy monitort kötni minimum, aztán a többit úgy, ahogy szeretnéd. Ja, és még 2 dvi-t sem lehet használni. Igen, akkor a játékokban annyival szélesebben látni mindent. -
gordonfreemN
addikt
Hali! Az érdekelne engem, hogy ha 3 monitort szeretnék használni 6850el, akkor milyen buktatokra kell számitanom? Teljesitményben nagyon visszafog? És a csatlakoztatást hogyan tudom megoldani? És a játékban most ha 3 monitort használok, akkor annyival szélesebb tehát több területet látok be?
-
Misua
senior tag
válasz
cavman #16005 üzenetére
Nekem annó 435-s volt és 4 magosként muzsikált - összes 3 magos 4 magosból van...csak valahol azért van letíltva a 4. mag mert tényleg hibás vagy csak egy vagonnal kellett leszállítani és úgy lett letílttva a 4. mag.
Sajna AM2-t meg a lapot nem vágom, de e témában [link] érdeklődj hogy van e remény
-
Misua
senior tag
válasz
cavman #15999 üzenetére
Idővel pedig a proc is gyenge láncszem lehet, persze ha nem kötsz grafikai kopromiszumokat, mivel 6850 OC mellé Athlon X3 kissé kevés
Persze ha a lapod támogat a magfeloldást, próbalhatod feloldani a 4. magot, vagy veszel előtesztelt 2 magos Phenomot, melynek mind a 4 mag 100%-s -
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #16002 üzenetére
Hello!
Nekem nincs gondom a BF3-mal.
6870es kártyám van full hd és minden fullon van, nem tapasztaltam szaggatást.
Bár nekem 8 giga ram van.Lehet ez segit vmit.Helyesbítek.Csak Highon van
Sorry
Nem is néztem h van ultra.Nah mindjárt kitesztelem azzal is -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Keni21 #15998 üzenetére
A 6870 sajna nem bírja BF3-ban az ultra beállítást minden helyzetben (single)
sok helyen leesik 30 fps alá is akár, a tankos küldetésnél (amit az E3-on is mutogattak) ott meg bőven leesik 20 alá is.
Én úgy oldottam meg h:
-Minden high kivéve a terran és a texture detail, ezeket ultrára raktam,
-v-sync on
-blur off
-AA kikapcs és minősége mediumÍgy nagyjából minden helyzetben megvan a minimális 40fps. (még a tankos résznél is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest