- Milyen TV-t vegyek?
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- Bluetooth hangszórók
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz
csucsbicep #20693 üzenetére
Persze hogy elég. Az én 3 éves 400-as Chieftec GPS-400AA-101A tápom bőven ki tudja szolgálni a 6850 OC-t, és szerintem feszültségemelés alatt sem durranna el, ha komolyabban húzni akarnám a kártyát.
Nem úgy mint a noname Stability Power (Mi?) 600-as szükségtápom, amiben a minimális feszültségemelés hatására hatalmas detonáció kíséretében (lol) kidurrant a kondenzátor. Örültem hogy nem vitte magával a többi alkatrészt. Az kb. 200-at sem adott le.
-
adam432
tag
Szerintetek melyik lenne a jobb vétel:
- Sapphire 6870 1gb vapor-x
- Asus GTX 560 DCU (non-Ti)Tisztában vagyok vele, h a 2 kártya kb. azonos szinten van. Az áruk szintén egyezik. Én valahogy az Asus felé hajlok, de kiváncsi lennék a véleményetekre.
(Szerk.: egyébként kissé topikot tévesztettem, sorry....de azért tényleg kiváncsi lennék, mert a sima Sapphire hűtéssel én valahogy nem voltam megelégedve.)
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Kéne egy kis segítség, teszt értékelésben.
Néztem 2 tesztet (hang szempontjából): techpowerup
silentpcreviewÉs az lenne a problémám, hogy mindenképp egy nagyon csendes kártyát szeretnék, de nem tudom mennyire lehet hagyatkozni ezekre a tesztekre.
Mivel az elsőnél az ASUS kártya 28-38dBA zajszintet produkált, míg a másik tesztnél 15-18.
Így fogalmam sincs, hogy mennyire hiteles, melyik lehet közelebb az igazsághoz.De van még 1-2 kari ami nagyon halknak tűnik a tesztekben:
MSI Cyclone
ASUS 7770Nekem nagyon fontos lenne, hogy tényleg halk legyen a kártya még terhelés alatt is.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kovsol #20687 üzenetére
Miután a VGA a legnagyobb fogyasztója egy rendszernek, és olvastam is, így azt kell mondjam hogy az első ág a cpu+sata+alaplap+molex-stb, második ág vga-é. Ja és CTG-600-om volt, szóval tuti ^^
HD6870-esnek meg elég egy jobb 400as táp, ami lead 300at ténylegesen. (Lemértem mennyit eszik a rendszerem fogyimérővel, visszaolvasva látszik.)
-
szasanyi
félisten
válasz
akira76 #20689 üzenetére
De jó, főleg az új, 80P sorozat. Azért van min. 500W gyártói ajánlás, hogy ha gyengébb minőségű a táp akkor is elbírja. Jó minőségű, megbírható gyártó 400W tápja elég bőven, főként ha 80P minősítésű. javaslom ezt nézd meg, az ezzel kapcsolatos továbbiakra ott a tápos topik.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
akira76 #20686 üzenetére
Az utolsó pár sort gondolom nekem szántad. Én teljesen meg vagyok elégedve a jelenlegi tápommal, érdeklődés céljából kérdeztem meg hogy egy 6870-et el tudna-e viselni. Nem akarok olyat venni, nekem tökéletesen megfelel egy 6850. Azt pedig vígan elviszi. Annak idején azért esett erre a választásom mert kb. 9k-ért hozzájutottam (ami egy moduláris tápért nem rossz sztem).
-
kovsol
titán
válasz
akira76 #20686 üzenetére
400W és 400W között is iszonyat eltérés van, és inkább odaírnak egy nagyobbat amiből a gyengébb is tuti elviszi a kártyát.
Vegyük azt a tápot amit felhoztál páldának:
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W a két 12V os ágon összesen 400W -t tud leadni.
vegyük az én tápomat: FSP Aurum 400W ez 384W -t tud leadni 12V on összesen. Ebből is jól látszik, hogy névleges 100W eltérés a valóságban 16W ra csökken máris. A CTG 450W meg 350W -t tud leadni 12V on és máris kaptunk egy olyan névlegesen erősebb tápot mint az enyém ami valójában gyengébb.Másik kérdés, hogy egyben vagy több részre van-e osztva a 12V os ág. Ha két részre van osztva akkor az egyiket a CPU kapja a másikat kapja a többi alkatrész mint pl a VGA kártya. Ilyenkor azt is meg kell vizsgálni, hogy elég-e a második 12V os ág a VGA kártyának.
-
akira76
csendes tag
Srácok, egy kérdés.
Pavti írta hogy elég e a 6870-esnek a 400wattos táp.
A kérdés, hogy a gyártó csak viccből ír elő dolgokat neki? Mármint a tápegység javasolt teljesítményét.
Például: http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=3&pids=3630,3614
Sak mert nekem ez van: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM. Mivel ezt javasolta a gyártó. (500w)
Elképzelhető, hogy egy 400 wattoson normálisan működik?
Ha már valaki egy ilyen kártyát vesz, akkor nem hiszem, hohgy a tápegységen kellene "spórolni". Aztán meg "mitől csíkoz, kell e neki a második tápcsatlakozó-de nekem eggyel is megy" kérdéseket feltenni.
Bocs, ha valakit megérintett a hozzászólásom, de ez van. Vagy magára veszi vagy nem. -
Blue@X
senior tag
válasz
Pickle Rick #20676 üzenetére
Nekem egy FSP400-60APN-n visz egy hasonló konfigot minden gond nélkül. Előtte egy Powerlogic csoda volt (300Watt PurePower
) és az is vígan vitte.
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #20682 üzenetére
Nekem corsair h50 -em van és 5e Ft ért vettem, lehet ő is jó áron jutott hozzá a h40-hez.
És az i3 fölé vette és nem alá
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Pickle Rick #20680 üzenetére
6850-re elég lesz. Csak a 6850 nem biztos, hogy elég
De ha nem veszel vízhűtést (tökfeleslegesen) az i3 alá, akkor az árkülönbözetből már egy fél táp megvan, nem?Kovsol@ de a Te tápod majd 100Wattal többet is ad le 12Volton, mint Pavtié...
Van itt valamelyik őstag, aki VTX-re esküszik és van is neki; majd előkerül...Asszem amúgy nincs vele semmi gond; műanyagul néz ki, de olcsó és jó.
-
kovsol
titán
válasz
Pickle Rick #20680 üzenetére
Szerintem elég lesz neki, nálam az FSB Aurum 400 aminek 384W a 12V -ja az elbírja a gépemet és 2db HD3870 van berakva most ami együtt jóval többet zabál mint a 6850, de azért rákérdeznék a milyen tápot vegyek topicban is!
Köszi a visszajelzéseket, én is így gondoltam. VTX3D kártyájának a hűtéséről mik a vélemények ? 34k ért elég jó vételnek tűnik, de jó volna ha terhelés alatt se lenne túl hangos.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
RetepNyaraB #20679 üzenetére
Én is néztem ezt a tesztet anno, csak nem tudok sokat németül.
Köszi az infót, akkor 6850-et azért elcipeli ugye? Tápot most nem akarok cserélni, arra sajna nincs most keret.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #20677 üzenetére
Már nem szerkeszthetem
Tehát találtam a tápodról egy tesztet [link]és ott tulajdonképpen meglehetősen elégedettek vele.
Nekem a 300W 12Volton leadva akkor is kicsit kevéske teljesítmény a rendszerhez. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kovsol #20675 üzenetére
Szerintem nem éri meg. Ahová érdekes lenne a két giga (magyarul mindent fullra húzva), oda az a kártya sajna kevés lesz
Az árak ravasz dolgok, de általában nem megy le különösebben az előző generáció ára, mert akkor a júzerek legalább fele azt venné az új termék helyett és jól pofára esik a gyártó.
Pavti@
AZ a táp nem lesz elég
Ha valami jó minőségű tápot be tudsz újítani ilyen teljesítménnyel, akkor elég lehet
De jobb volna 450-500W ÉS valami tisztességes márka... -
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék hozzácsapni egy XFX Radeon HD6870 1GB-os kártyát. Elég lesz neki a 400-as táp?
- Intel Core i3 2100 3Ghz
- ASRock X68 Extreme3 Gen3
- Corsair Vengeance 2x4GB 1600Mhz CL9
- Sharkoon Rush M 400W
- WD Caviar Blue 500GB+ két 12-es venti és egy Corsair H40
-
kovsol
titán
Ha nem akarok CF -t akkor is megéri a 6850 ből a 2GB os felárat ? 1920x1080 ban tervezek játszani, Starcraft2, Diablo3, BF3 al. Várható még további árcsökkenés amúgy a raktárkisöprés miatt?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #20671 üzenetére
Unigine Heaven 2.5 tesztet próbáltad? Nekem meg azon hasalt el... a GTX560-Ti is.
-
darvak
senior tag
Oksa,kösz!
-
apollo12
veterán
válasz
csucsbicep #20671 üzenetére
hát bf3 ami nem szereti a tuningot
-
darvak
senior tag
válasz
csucsbicep #20668 üzenetére
Valaki elárulná már, hogy mért tesztelnek mindenhol Dirt3-mal? Mer DX11-es, v mer mainstream?
-
balu077
tag
Az én Gigabyte 6870 OC-m alapfesszen megy 970 mhz-et.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
csucsbicep #20666 üzenetére
Nem a 3DMark érdekel, játék alatt stabil e?
Warheadnál kijön simán ha nem bírja, még a Mertó is simán ment nálam, Crysis alatt meg kijött a hiba. -
szasanyi
félisten
válasz
RetepNyaraB #20663 üzenetére
Nálam alapfesszel 950Mhz GPU-val elhasal, nem stabil.
-
szasanyi
félisten
válasz
apollo12 #20659 üzenetére
Általában a TOXIC 970/4600 órajeleit viszik, de leginkább feszemeléssel. Az amiről te beszélsz mennyit megy majd, csak akkor derül ki ha kipróbálod.
A tuningra nincs garancia, az ráadásul 6850 és nem pedig 6870 amit megkérdeztél.
Kizártnak tartom, hogy 6870 GPU alapfeszen 1Ghz-et menne. A TOXIC kártyák 970Mhz-es GPU órajeléhez is gyárilag magasabb fesz van BIOS-ban beállítva. -
apollo12
veterán
heló egy radeon sapphire 6870 menyit megy tuningban kb ?
-
Kal-El
senior tag
Köszi srácok!
Akkor lényegében mind1 melyiket veszem: GTX 460, vagy 6850-et, nem?
Mert kb ugyanolyan erősek.
Majd megnézem melyiket milyen árban tudok szerezni.Bár az új 7770-essel is szemezgetek, az a 3. ami szintúgy egy kategória ezekkel.
-
Blue@X
senior tag
válasz
csucsbicep #20653 üzenetére
Én ott dobtam el az agyam mikor ezt a mondatot írta:
"Azt, hogy a HD 6850 csak akkor képes legyőzni a GTX460 1GB-ot, ha a legalább Core i7 920 @3200 MHz processzorral párosítjuk."
-
szasanyi
félisten
Na jó, jön még vki...?
Egyszerű, egykártyás konfig esete fogon fenn, nem kell túlbonyolítani, meg összezavarni mindenkit.
-
Kal-El
senior tag
Na meg is van: [link]
Nem biztos, hogy ez a teszt volt, de itt is erről volt szó, hogy gyengébb konfighoz jobb a GTX 460-as.
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Valahol olvastam, hogy 6850-nek nagyobb a CPU igénye, hogy kihajtsa a kártyát, mint egy GTX 460-nak.
Erről tudtok valamit, hogy igaz-e? -
Blue@X
senior tag
válasz
Fitzgerald #20642 üzenetére
Jó de ne a minimális gépigényből induljunk ki, ha mindent full-ra akarsz húzni akkor oda azért kell VGA, és egyáltalán nem nevezném csúnyának akkor már....
-
Blue@X
senior tag
válasz
DanielMurphy #20630 üzenetére
Nekem HD6870 van, és tökéletesen fut a SWTOR Full-on. A HD6850 nem sokkal gyengébb, szóval ott se lenne gond.
-
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #20622 üzenetére
Az a lényeg! Szerintem valami kompatibilitási gond lehet, ami miatt ezek előfordulnak, de nem komoly ha megoldódik. Viszont mint mondtam: az biztos nem lehet, hogy rossz, aztán megjavul majd megint nem és most újra jó.
Majd' egy év alatt semmi problémát nem tapasztaltam, ha lett volna tudnék róla.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Fitzgerald #20629 üzenetére
Ez szerintem nem nekem ment
DanielMurphy: hd6850
Asbee: Én ventiprofilt 90 foknál 100%-ra állítottam, amúgy fix 45%-on van
-
Asbee
veterán
válasz
Fitzgerald #20628 üzenetére
Nálam 950/1150-en stabil 60 fok fölé nem megy. Én annak a híve vagyok hogy játékokkal tesztelem, szerintem furmark hőn kívül másra nem nagyon jó, csak ha nagyon nem stabil akkor hal le.
Ezek elég jól bírják a melegetén úgy tudom 100 fok alatt nincs gond bár nyilván 90 fok körül azért nem a legideálisabb a kártyának .
-
DanielMurphy
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legpártatlanabb topicban teszem fel a kérdést
, illetve gondolom volt már erről szó korábban.
Gépvásárlás előtt állok, kimondottan Diablo 3, illetve Star Wars: The Old Republicra szeretném majd használni a gépet.
Két videókártya között gondolkodom: HD 6850 és Nvidia GTX460.Melyik a jobb szerintetek?
Köszi
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Turbolada II #20602 üzenetére
900-on nekem tök stabil volt a legtöbb játékban (pl. Witcher 2, Battlefield 3, Skyrim, GTA IV) a GPU. A Memóriát 4800-ig húztam, de abból már kicsit vissza kellett vennem később. 4600 körül fasza. FurMark azért hazatette gyorsan a kártyát, dehát nincs olyan játék ami annyira leterhelné a gpu-t mint a FurMark. Tesszelláció meg ugye nyilván kamu ebben a kártyában, én medium teszellációval is 50-60 fps-t bukok Batman Arkham Cityben, de megvagyok nélküle is.
A fanon a profilokat kicsit feljebb húztam, átlag 10 százalékkal. 81 fok volt az eddigi legmagasabb hőmérséklet, amit az MSI Afterburner mért. A fan ekkor 75% -on pörgött. Az átlag azért jóval ez alatt van, 68-72-73. Mi az a hőfok amit még gond nélkül elvisel a kártya? -
Gaboman
nagyúr
Most 1.200Von 1000/1200on mértem egy Metró 2033 Benchet.
FullHD VeryHigh AAA/DOF off, Tess/On.
Total Frames: 2253, Total Time: 59,79368 sec
Average Framerate: 37.78
Max. Framerate: 86.51 (Frame: 1985)
Min. Framerate: 5.09 (Frame: 6)1.1175V 900/1050
Total Frames: 2083, Total Time: 59,77761 sec
Average Framerate: 34.95
Max. Framerate: 77.71 (Frame: 1923)
Min. Framerate: 10.62 (Frame: 1062) -
Gaboman
nagyúr
Sapphire 6870nél a feszültségem alapórajelen 1175, mennyi átlagosan ami adható neki tuningnál?
-
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #20615 üzenetére
No, és mi a helyzet amúgy? Azóta nincs gondod, minden OK?
-
törölt tag
Jerekek! Használ valaki TRIXX-et venti szabályozáshoz?
Be van állítva egy Custom érték és hogy winnel induljon, de minden win indításkor Auto-ra teszi vissza magát...
Ötlet? -
ZozzHUN
addikt
válasz
rayoliviero #20613 üzenetére
Nalam még az sem bizonyult elegnek. 1 orat bf3-aztam, de egy crysis bench se futott le.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne hogy van egy 6850-es radeonom.
Feltelepítve a win 7 frissítéseket telepítem és a Heaven benchmarkban így akadozva megy a kép és a játékok is akadnak,amíg nincs sp1 frissítés nincs ilyen jelenség.
Ez mitől lehet ?
[link] -
MrM94
addikt
válasz
rayoliviero #20611 üzenetére
nekem a dirt 3 nagyon bevalt tesztelesre igaz a processzornal a prime fut orakig semmi problema nelkul viszont ha nem stabil akkor a dirt alatt elszall 1 perc alatt
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #20614 üzenetére
Ok.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #20613 üzenetére
De, így elég.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
rayoliviero #20609 üzenetére
Crysis 2 a legjobb, 1 ora jatek es stabil
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #20610 üzenetére
De jó, hogy nem amiatt, nagyon köszönöm a választ.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #20609 üzenetére
Ez nem a tuning miatt volt. Nem tudom mi miatt, de párszor nálam is csinált ilyet a Trixx...
-
rayoliviero
veterán
Létezik valamilyen program, amivel normálisan le tudom tesztelni a videókártyát? Furmark és LP 2-t ráküldtem. Furmark fél óra, LP 2-t Test a és B k is kétszer le lett futtatva. Stabilnak tűnt a 6850 (900/1100-en), de utána bezártam a Trixx-et és a vírusirtót egyszerre és a képernyő elsötétült, nem adott képet. Csak újraindítás segített. Ez mitől lehetett, hogy a képernyő elsötétült és nem regált semmire? A Trixx okozhatta? Remélem a 900/1100-ből már nem kell visszavennem...
-
patex1983
őstag
Na most lehet lámaságot kérdezek, de mi az az ultra low power state?
Pontosabban, hogy lehet ezt aktiválni, honnan tudom, hogy nekem aktív-e ez a funkció?
Sapphire 6870-em van. -
törölt tag
válasz
Turbolada II #20605 üzenetére
jaja, meg a 9600XT RV360-as GPU-ját kapta, ami kisebb GPU is volt (kevesebb shaderek). a 9500 a 9700 R300-as GPU-ját kapta butítva. a 9500-ból kis szerencsével egy BIOS moddal 9700-at lehetett csinálni...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #20600 üzenetére
Igen, ez annak a jele, hogy a vramot túlhúztad.
-
törölt tag
válasz
Turbolada II #20602 üzenetére
Radeon 9550 250MHz @ 600MHz, passzív hűtéssel.
-
Turbolada II
őstag
válasz
rayoliviero #20600 üzenetére
A 900 Mhz-es GPU sem rossz OC. Bezzeg a Radeon 9500-asom. (275@400Mhz)
-
Aidan85
aktív tag
válasz
csucsbicep #20580 üzenetére
Ez elég barátinak hangzik. Bőséggel elférne.
Viszont közben egyre bonyolítom a dolgot, közben képbe került 6E-el többért egy Vapor-X-es 6870 is, nagy a dilemma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest