- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Hegyirabló #18399 üzenetére
Nézd meg terhelés alatt, ahogy a kolléga mondja.
-
Beri
addikt
válasz
Hegyirabló #18397 üzenetére
Terhelés alatt kéne figyelni, idle-ben nyilván nem lesz 120 fokos szegény.
Egyébként kritikus hibára reagál így a kártya, ha kizárod a driverhibát és a túlmelegedést, akkor csak a gariztatás marad. -
Hegyirabló
veterán
válasz
WonderCSabo #18396 üzenetére
Nézem, teljesen jó a hőmérséklet, 40 Celsius fölé nem is megy. De ha még is ezt hiszi, hol tudom kikapcsolni ezt?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Hegyirabló #18395 üzenetére
Nem lehet az, hogy túlmelegszik (vagy azt hiszi), emiatt pörgeti a ventit, és áll le biztonság miatt? Nézd a hőmérsékleteket.
-
Hegyirabló
veterán
Helló!
Van egy kis gondom!
A videókártyám, egy ATi HD6790 1GB azt csinálja, hogy minden előjel nélkül felpörög a ventillátorja, ilyenkor eltűnik a kép, semmire nem reagál, csak iszonyat erősen forog a hűtője.
Csak áramtalanítás segít.
Mitől van ez, kicsit ijesztő, mert vadonat új a kártya.
Előre is köszi!
-
lacam71
tag
Eddig 1szer rendeltem tőlük videokarit igaz évekkel ezelőtt azzal nem volt gond. Szerintem ha netről rendelsz és gariztatni kell az soha nem egy egyszerű eset. Nem rohanok venni ilyet csak arra lettem volna kíváncsi, hogy valakinek volt-e már dolga TIKOO gyártású alkatrészekkel.
Köszi
Laci
-
Asbee
veterán
válasz
lacam71 #18390 üzenetére
Én csak rosszat hallottam róluk. Az árak és az adatok sokszor nem pontosak, szállítás van hogy több hónap, ha esetleg előre utaltál akkor még a pénzeden is ülnek utána heteket. Garanciás dolgok szintén nagyon lassúak és körülményes. Elég ha megnézed hogy szinte mindenhol a legtöbb értékelésük rossz.
Persze biztos sokaknál ilyen nem fordult elő, de én nem ajánlom. -
lacam71
tag
Sziasztok,
Tud valaki valamit erről a gyártótól? [link]
Esetleg valamilyen indiai gyártó lehet? Elárasztották vele Európát, tesztet nem találtam...gyakorlatilag semmit.
Kösz
Laci
-
Milka 78
nagyúr
válasz
GNKING #18382 üzenetére
Én itt nézegetem a 6870-es(referencia nyák) nyákokat,de nekem úgy fest,hogy bőven van hely a kari elejéig(DVI csati).A Sima Setsugen inkább hátrafelé lóg ki ott meg van bőven hely.Különben pofon egyszerű felrakni.Szerintem próbáld fel csak úgy gyorsba és akkor kiderül,de szerintem elfér.
-
GNKING
tag
válasz
Milka 78 #18381 üzenetére
Ami nekem van az sima Scythe Setsugen.
Van hozzá egy nagy csomag borda.
Itt a probléma a DVI csatival lenne, lehet hogy hozzáérne. Eladásra menne a hűtő és nem biztos hogy jó rá emiatt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
GNKING #18379 üzenetére
Feltenni fel lehet rá,de a VRM szekció nem kap így hűtést,ami azért tuningnál necces lehet(de amúgy sem jó,bár van olyan kari amin gyárilag sincs ilyen hűtés).Ezt persze ki tudod küszöbölni külön bordákkal amik azért sokat javítanak a helyzeten.Ez egy 6950(vagy nem),de a lényeg látszik(kék bordák)->Katt ide
-
GNKING
tag
-
alibaba78
őstag
Olyan erdekes, hogy ebben a topikban a legtobben a te stilusod miatt akadnak ki. Visszavehetnel vegre. Neked lehet gunyolodni: "Nem ide való. Irány a kártya topicja, vagy azonnali kérdések, vagy kezelőorvosod, gyógyszerészed.", de ha mas teszi, azonnal helyreteszed. Kicsit elgondolkozhatnal.
-
Speed®
titán
válasz
rola636 #18371 üzenetére
Ne akadj ki..csak aki naponta idejár, sokszor azt sem tudja hol van, annyi témához nem illő hsz. születik néha..ami nem mindig baj, de azért zavaró tud lenni. Nem kell felkapni a cukrot..písz meg ilyenek.
9800GT (G92) topikban van helyén a dolog, ott biztos lesz javaslat/megoldás.
-
Speed®
titán
válasz
rola636 #18367 üzenetére
Nem hajtja ki "faszán", kivéve, ha nagy felbontásban használnád és olyan játékkal, ahol nem kevés a Core2. Javasolt egy Quad beszerzése, de már nem abba a foglalatba, ahol épp a 6750 lakik.
A 9800GTnek semmivel nem lehet feszt adni, a fagyás/hiba pedig nem csak órajelfüggő, szóval nem a Riva a hibás, ha 700+on hibázik a GPUd..
csucsbicep
Turboval nem érdemes számolni, ahol kell a kakaó, ott úgysem fog hatni. Ettől függetlenül valóban bőven jó hozzá, sőt. Én itt szoktam összevetni.
Megkaptam a ventiket ma (!), de csak 3.án jutok bankba, melóm akadt, sry :S -
Beri
addikt
válasz
rola636 #18367 üzenetére
Egy e6750 (2,66) emelve 4,2-re faszán kihajt egy 6870 toxicot?
Van, ahová kevés két mag. Kihalycsae link feljebb.Másik kérdés régebbi kártyának pl 9800 GT mivel lehet feszt adni?
Nem ide való. Irány a kártya topicja, vagy azonnali kérdések, vagy kezelőorvosod, gyógyszerészed. -
rola636
csendes tag
Egy e6750 (2,66) emelve 4,2-re faszán kihajt egy 6870 toxicot? (táp 550w)
Másik kérdés régebbi kártyának pl 9800 GT mivel lehet feszt adni? vagy egyáltalán tuljutni a rivatuneres jel emelésen mert a kártya 40 fokos és az illesztő omlik össze ha egy adott értéknél több órajelet állítok be.Üdv
-
GNKING
tag
Hali.
Valaki tett már fel 6870-re Scythe Setsugen hűtőt?
Üdv. Gábor.
-
Beri
addikt
válasz
#85154688 #18364 üzenetére
kihalycsae
Ha nem egérmozi-felbontásban játszol, elég. -
törölt tag
Sziasztok!Az egy hd6850-es vga mellé szeretnék cpu-t vásárolni,egy i5 2300-as cpu-ban gondolkodom a kérdésem az lenne,hogy nem jelentene-e túl nagy hátrányt az,hogy ez a proci csak 2,8GHz-s,mert mindig azt olvasom,hogy azt javasolják hogy minél feljebb kell húzni a cpu órajelét,hogy rendesen kihajtson egy vga-t.Ez így van az általam említett i5 2300-as cpu esetében is vagy ez a proci a maga 2,8 Ghz-s órajelével is ki tud szolgálni akár egy jóval erősebb vga-t is mint a 6850?Előre is köszi a válaszokat.
-
Malibutomi
nagyúr
Ok úgy fest nem a driver hanem a jdownloader rohasztja le a gépet, valami java runtime akármivel.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Malibutomi #18359 üzenetére
Mindig úgy kéne...
-
Malibutomi
nagyúr
Felraktam ma a 11.12 drivert, és azóta azt csinálja agép, hogy windows inditás után pár perccel, ha valamit csinálok, akkor dob egy display driver stopped üzenetet. Lehet driver hiba?
Az előzőt mondjuk nem szedtem le, csak felraktam ezt rá. Megpróbáljam teljesen uninstallálni, és újratenni a drivert? -
Asbee
veterán
Én is nagyon gondolkodok, egy 6850 CF-en azonban a lapom második pci-e-je csak X4. Nem igazán vágom CF-et, így is érdemes vagy miben lenne lassabb?
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #18351 üzenetére
6870-el(6850 órajeleken) van egy két eredményem még régebbről Lord Vader kollégával futtattuk őket.Itt a topicban,is kell lennie nyomának.
-
csucsbicep
nagyúr
Akinek van kedve/ideje, futtathatna egy F1 2011 benchmakot.
Proci: jöhet bármi, de főleg 2100/2300-2500 és FX-ek érdekelnek.
VGA: 6850@820/1100, 11.12.
Beállítás: 1680x1050, dx11, minden max&on illetve 1280x800, dx11, minden low&offJöhet privátba is akár.
-
-
Alister71
nagyúr
Nem baj, sőt jó, mert egy ideje gondolkodom a 4 giga ram kibővítésén, és, hogy mondod, hogy a 8-al jobb lett, így lehet, hogy hamarabb belevágok. Csak sajna a DDR2 elég drága, lapot meg nem nagyon akaródzik cserélni.
Túl jól megy a 955 ebben a 785-ös lapban, sőt a DDR3 sem nagyon gyorsabb AMD-éknél.
-
asdf2
tag
válasz
zserbox #18343 üzenetére
Most ezzel a CAP-al végigfutottamm gyorsan mindent, semmi probléma nem volt vele, mindent vitt simán a sima Crysis reccenésmentesen fut, a 2 DX11-el, meg HD textúrákkal már megfogja, de tűrhetőem fut, jobban, mint vártam, a melegedésről annyit, hogy jó, ha van hely a két kártya között, én betettem a gép oldalába egy 12 cm-est, 1000 RPM-en pörög, kis áramlást visz a kártyáknak, amúgy szellős házam van, és így 70 C fölött (játék alatt) nem volt, ez a 70C is azért volt, mert kicsi a szoba, és a kártyák fűtenek, a 6850, meg mintha felette nem lenne semmi, ugye a hő felfele megy úgyhogy simán 60-65C körül van a max hőmérséklete, azt hozzáteszem, hogy GB kártyáim vannak, amikről nem sajnűlták a ventit... Egyébként az előbb felmerült problémán kívül nem volt sinte semmi bajom vele, max az, hogy így a 6850&70 nem fogta már vissza a gépet, úgyhogy venni kellett RAM-ot a gépbe, mert a BF3 mindig lapozófájlból futott. (4 GB volt, vettem 8 GB-ot, és egyenlőre bent van mindegyik modul.) Remélem nem baj a 'kisregény'.
-
zserbox
őstag
válasz
Gaboman #18344 üzenetére
köszkösz, ezt már olvastam de gondolom neki nem ilyen doboz ref hűtőse van meg mégis csak kolléga jobban hiszek neki mint egy ilyen tesztnek.
amúgy ez a teszt alapján nem éri meg a 2x6850 helyett a 6850-6870 páros bár valszeg a 6870 kevésbé melegszik így nem fő meg ha felül van ellentétben egy 6850el ami alapba melegebb mint a nagytesó -
Alister71
nagyúr
HBAO-t vedd le SSAO-ra és akkor nyugodtan kapcsolhatsz élsimítást is. Látványban a HBAO semmit nem jelent. Ha esetleg multiba játszol, ott az effektek kimondottan hátrányosak.
Mivel senki nem használja, ezért csak te nem fogsz látni pl a füsttől, és téged 5x lelőnek, mire te meglátsz valakit.
-
asdf2
tag
Egyébként köszi mindenkinek, végül ezzel a CAP-al BF3 megjavult Minden ultrán, de az élsimítás kikapcsolva, így értem el stabil 70 feletti FPS-t (értsd: nem tudtam kicsikarni single-ben 70 alatti FPS-t), és nem tapasztaltam szagatást.
-
asdf2
tag
válasz
zserbox #18328 üzenetére
Igen, ma délelőtt bennem is felmerült ez a kérdés, kipróbáltam, hogy Furmark alatt mozgó kamerával is ugrál-e az FPS, de szépen 12-18 FPS volt (minden maxon, a legnagyobb 16:9-es felbontáson) átlagra 15-öt írt.
Szerk.: Asbee, de lehet, hogy a driver kitalálja előre, hogy kevés lesz neki a táp nem? (Nekem NV-s kártyánál már panaszkodott így, és mindig visszavette az órajelet...)
-
tarsoly74
tag
-
asdf2
tag
Valaki tud arra megoldást, hogy 6850&6870 CF-be kötve miért szaggat GTA IV-ben, és BF3-ban? Pontosabban ez a probléma: Amikor mozgatom a kamerát, 'recegve' megy, sőt néha jobban be is akad, ha egy irányba haladok semmi reccenés, de ha mozgatom a kamerát szaggat mint állat... (2 napos Win7 Prof. legújabb CCC a kártyák is újak... A gépem: GB 990XA-UD3, Phenom X4 955 BE 4 GHz, 12 GB DDR3 Kingston 1333 MHz CL8, FSP Hexa 500W, HDD: SATA 3 64 MB cache 10000 RPM) A kárrtyák max 60-65 C fokosak... Többször is újraraktam a gépet, de nem működik jól a dolog, sőt az aggaszt, hogy pl GTA IV Benchmark: CPU haszn.: 67%, RAM haszn.: 23%, GPU haszn.: 58%, átl. FPS.: 47,5
Ilyenkor mit kell tenni? Előre is kösz.
-
zserbox
őstag
tudna vki dobni egy teszt linket ami 6850CF-et(esetleg 6870CF) vs 6950,6970 ?
-
Alister71
nagyúr
válasz
WonderCSabo #18322 üzenetére
Már csak világosítson fel valaki, hogy miért kell neki 75Hz-en mennie.
Hátha ma is tanulok valamit.
-
WonderCSabo
félisten
-
-
zserbox
őstag
az u2311H-nál csak egy módosított driverrel tudjuk a 75Hz azért írtuk h. a 68** és u2311h páros csinál ilyet
-
WonderCSabo
félisten
Gondolom a monitoraitokat alap driverből támogatják a 75Hzet.
-
Alister71
nagyúr
válasz
WonderCSabo #18311 üzenetére
Átraktam a monitort 1440x900-ra, mert így megy 75Hz-en: klikk, a vga ugyan úgy 100/150-en megy. 12.1 és Att
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #18311 üzenetére
Nálam is 75 hz-en megy a monitor. A memória órajele nem megy maxon.
-
rola636
csendes tag
Sziasztok
Most fogok beruházni egy 6870re. A Sapphire Toxic változatot nézegettem egy 50esért vélemények, infók?
-
törölt tag
Az ugye nem probléma, hogy nem hiszem el, hogy az UVD/DXVA működéséhez valójában nem kell maximum órajelen és feszen járatni a GPU-t és a VRAM-ot is, és ennek megfelelően szétpörgetni a ventilátort?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest