Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz
RetepNyaraB #25323 üzenetére
Ezen most mi olyan vicces?
Azt mondta "remlik". Amugy nalam eyefinityben is ennyire veszi le idle-be 300/1000, amit modositottam 250/1000-re. Ha lejjebb veszem a memoriat neha tearing-et okoz, mondjuk nem csodalom.
-
Z10N
veterán
válasz
Teodor52 #25313 üzenetére
Esetleg nem atikmpag.sys volt a hiba okozoja? Ez nalam is elofordul mikor hetvegen nincs kikapcsolva a gep (24+ ora) es az ati/amd driver besokkal, a venti ezutan nekem is felporog 100% par masodpercre rebootkor. Ilyenkor a memoriara szokott mutogatni a dump, ami vicces, mert van 8GB ahova szemetelhet a win7. Nuygodj meg nincs semmi baj, a driverek ilyen sz*rok.
-
Z10N
veterán
válasz
werwolf999 #25298 üzenetére
Nem. En is a memoriara gyanakszom. Nalam ez akkor jelentkezik amikor 1275-n jaratom a memoriat.
-
Z10N
veterán
válasz
Ger_man #25197 üzenetére
A BF3 elnezo a tuningra, ertsd nalam pl 1250 memclk-nal is elindul es fut, persze csikoz neha. Masnal 1 perc elteltevel osszeugrik a kep/fekete kepernyo/stb. ugyanez ervenyes a coreclk-ra is a perpixel effekteknel latszik az elszamolas, de fut tobb oran keresztul. Ez a Frostbite engine futoszalagjabol adodik.
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #25178 üzenetére
Mintahogy a kollega is mondta, miutan vegiggodolta ujbol, hogy lehet nem is finom kattogo hangot hall, hanem apro, pattano, ciripelest. A ventillator kizarasaval mas lehetoseg mar nincs, ezert elolegeztem meg a valaszt.
-
Z10N
veterán
válasz
Teodor52 #25147 üzenetére
Most akkor ellentmondsz annak amit irtal, miszerint utana olvastal a temanak. Ezek az adatok a chipgyartonak (esetunkben a TSMC) a sajat feljegyzesei a legyartott chip-rol. Aki nem tud angolul annak egy gyors leiras, bar eleg egyertelmuek (nem utolso sorban a google translate-t hasznalni ajanlott). "...a többi értéknél is különbségek vannak." Meg jo, hisz az egy masik chip
A belinkelt kepet meg vegkepp nem ertem, ez egy idle allapot, mit akartal volna ezzel demonstralni.
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan) //gyar neve es helye, wafer atmero
Production Year: 2011 //gyartas eve
Production Week: 21 //melyik heten gyartottak
ASIC Revision ID: 111 //gyartasi beallitasok
Wafer ID: 6 //az adott heten hanyas sorszamu waferbol keszult
ASIC Quality rating by Iddq: 73.4375% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 05 //elhelyezes a waferen Y tengely
ASIC location in wafer (Axis X): 04 //elhelyezes a waferen X tengely
ASIC Lot S/N: 4250C233 (Encoded) //egyedi azonosito
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) //teljes-e a chip vagy vannak-e letiltott reszek (ezt hibasan jelzi, hisz csak 960 aktiv az 1120-bol) 6950 eseten ezt jol ismeri fel, bar lehet az "unlock"-on van a hangsuly (hw/sw) -
Z10N
veterán
válasz
kisza25 #25135 üzenetére
Konkretabban mit talalt, illetve melyik exe-re? Mert nekem a NOD32 semmit nem jelzett es kicsomagolasnal sem riasztott. Ellenben csinaltam rajta egy online scan-t es ott EZT velte felfedezni. Viszont ezt a linket techpowerup-os es xtremesystem-es forumbol szedtem, ott senki se panaszkodott. Amugy ez egy hackelt program, igy valoszinuleg ezert.
ui: a scan linkje alatt egy azonos sha256 hash kulcsu file-t detektalt, most csinaltam egy UJ scant es kevesebb szuron akadt fent.
-
Z10N
veterán
Mivel meg ebben a topikban nem lattam ASIC/IDDQ logokat, ezert gondoltam megadom a kezdo lokest. A TSMC-PDE_V1.2.exe -t kell futtatni (ertelemszeruen 7/8/9 -es menupont) es a generalt ASIC_Data.txt file tartalmat kene bemasolni ide.
Kezdesnek itt az enyem:
ASIC Type: Barts PRO (8006 grade)
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 48
ASIC Revision ID: 111
Wafer ID: 23
ASIC Quality rating by Iddq: 75% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 011
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 45A14790 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)ui: Aki vegzett barminemu tuningot (over/downclock) es feszultseg emelest/csokkentest azt is irja ide. Pl esetemben 6850 Toxic alapfeszen 950MHz (1175mV), 1GHz (1200mV). Mindezt Eyefinity mellett, ezert kb 25MHz-cel alacsonyabb ertekeken stabil. Hofokot nem irok, mert az minden esetben mas (gephaz, szobahomerseklet, huto, terheles)
-
Z10N
veterán
Tudom azert kerdeztem ra. A kamionos pedig ami leesik rola kulonbozo korulmenyek kozott
vagy csak nem volt tisztaban az ertekevel. Amugy hasznald egeszseggel, jo boltot csinaltal, majd varunk vissza a klubba, ha eladnad es HD7K-t vennel belole
Egy 7870 hasonloan produkal es mar 70k alatt is lehet szerezni, a maradekbol es a 25k-bol meg veszel egy PH2X6-t.
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24716 üzenetére
Nalam 1250-nel van ugyanez, viszont 1225-nel stabil.
#24724 es #24727:
#24731: Azert, mert a Barts igenyli es meghalalja az extra memoria savszelesseget, nagyon is.
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24636 üzenetére
Semmi gond. No rush
-
Z10N
veterán
válasz
ben800 #24632 üzenetére
Driver gyanus, nalam is csinalja eyefinity-nel, mikozben az .mkv 1080p-t akadasmentesen lejatsza, viszont .flv 1080p-nel akadozik. A legutobbi drivereknel vezettek be ezt a "stream-ahead" feature-t, ami nem nagyon akar mukodni. A catalystbe vhol ki lehet kapcsolni nalam az megoldotta.
-
Z10N
veterán
#24616: Ilyet olyankor produkal amikor memoria hiba van vagy a win nem tud irni a C-re, esetleg keves a pagefile.sys merete.
#24618: Az sno-nak rajta kell lennie a kartyan nezd meg jobban.
#24619: Az a 6870 igen ref pcb-nek tunik, viszont a 6790 nem (abbol ket fele van).
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24515 üzenetére
Megnezted akkor LP2 Bench-nel az ertekeket?
#24592: Nem is tudtam, hogy mar vannak HD8650ES peldanyok
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24505 üzenetére
Ertem, nalad LP2 Bench alatt milyen beallitasokkal volt stabil?
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24503 üzenetére
De ekkora (900-1100)? Ha jol tudom neked pl 1050-1090MHz-n is megy? Mekkora feszultsegen is? Ok, akkor legyen LP2 Bench. Meg a Stalker-SoC Bench-et javasolnam azt figyeltem meg az meg memoria tuningra erzekeny.
-
Z10N
veterán
Kellen csinalni mostmar egy Barts Overclock tablazatot, mert ahany hsz annyi specifikacio hangzik el. Pl.: vki azt allitja alapfeszen 6850: 1150mV / 6870 1175mV megy 1GHz-n, amit ketlek. Vkinek meg antituningos es alig akar 900MHz fole menni 1200mV-tal is. Ekkora szoras nem lehet szerintem. Szoval kellene osszesito tablazat. A HWBOT-hoz hasonloan.
Valahogy igy:
1) Alapfesz (1150mV/1175mV) mellett a legnagyobb stabil orajel (nem FurMark a kotekedok kedveert, pl.: Dirt3, BF3, Deus Ex 3, Diablo 3, Max Payne 3)
2) Max orajel, max feszultsegen (1250-1300mV)
3) Alulfeszeles (800mV-950mV)
4) Tobb monitor eseten (Eyefinity) mennyire veszi vissza a tuning eselyt.
X) A hofok ugye nem merheto, mert kulonfele hutok vannak. Illetve a memoria se, pl. esetembe Elpida chipes es megy 4900-5000MHz-n, de vkinek mar 4600-nal hibazik. -
Z10N
veterán
Nah az uj driver telepitese ota nem jelentkezett a hiba (tobb napos uptime), szoval kimondhato, hogy szoftveres hiba okozta.
#22801: 2mm, LOL
meg ha 4-5mm -t mondtal volna. Nincs annyi anyag egy akkora "csepp"-ben, hogy azt szet tud kenni ugy meg "hajszal" vekony. Bar a Barts meg sem olyan nagy, persze csak a micro repedeseket kell, hogy kitoltse.
-
Z10N
veterán
válasz
Aidan85 #22644 üzenetére
Ok. Tegnap este megint produkalta munka/bongeszes kozbe, egy napos uptime mellett. K*rva zavaro, hogy kimentem a konyhaba mire visszajovok a munkamenetem elszallt
Meg szerencse, hogy surun mentek meg van session + batch backup. A hibakod 116 itt is. Majd meg atnezem az esemenynaplot, illetve minidumpot es az xml log-t. Ahogy latom, nem csak ATI/AMD-nel hanem nVIDIA-nal is jelentkezik, ugyanugy korabbi (nv7000), mint kesobbi (hd7000) szeriaknal. Forumokat olvasva teljesen fuggetlen attol, hogy laptop/asztali, friss telepites vagy mar agyon updatelt. Szoval szoftveres gond lesz szerintem. Vicces, hogy a display driver kapja a legszigorubb WHQL ellenorzest es ennek ellenre BSOD a vege.
-
Z10N
veterán
válasz
Aidan85 #22621 üzenetére
Ertem. Nalam az overclockkal nincs gond 975-1025/4800. Bar mostanaba mar alig van idom a BF3-ra, ugyhogy nem volt meghajtva egy ideje, szoval csak alapon jar 2D-ben. Ezt a hibakodot megnezem. Amikor majd a garanciaztatas megtortenik, irnal majd privatot mire jutottak a szervizben (GPU, MEM hiba). Hetvegen most majd felrakom az uj 12.4 CCC-t es kiprobalom azzal mit muvel. Remelem csak tenyleg ez a baja, meg majd megnezem csak egy kijelzovel. Nalad a kep nem fagyott szet elotte? Ezt a "pizsamas" hasonlatodat most megprobalom elkepzelni, nem inkabb ugy fest, hogy a kep egyes reszei elfeketednek? Udv.
-
Z10N
veterán
válasz
Aidan85 #22614 üzenetére
Hello. Nalam kimondott csikozodas nem jelentkezett, marmint memoria hiba. Inkabb olyan, hogy eyefinity-t hasznalva az eger megakad, majd a 3 kijelzo kozul az egyik lekapcsol majd szep sorjaban a tobbi is, termeszetesen a kep is megfagy kozbe. Nekem is csak mostanaba kezdte. A melegre nem fognam, mert amikor 30°C volt a honap elejen akkor ment, majd mikor beallt a huvosebb ido akkor kezdte, de ilyen ido marciusban es aprilisban is volt (12.3) megsem csinalta. Ezzel a szobahomersekletre akarok utalni. 22°C?
Nekem csak bootoloasnal van annyi. Mikor mar az asztalon vagyok 40°C folott van, bar nalam az Eyefinity miatt tobbet fogyaszt (47-49°C). Itt a videozas megy (youtube, mkv, stb.) bongeszes is. Hosszabb session alatt szokott elofordulni amikor nincs kikapcsolva, szoval olyan 1,5-2 nap utan. Az a baj terheles alatt (BF3) meg megy, ezert nem ertem. Kezdek arra gyanakodni, hogy tenyleg az alacsony homerseklet es orajelek (?) nem tetszenek neki. Ha meg garanciaba visszakuldom, ugy sem tudjak reprodukalni a hibat (eyefinity, tobb napos uptime), illetve terhelesenek vetnek ala ami alatt semmi baja. Milyen hiba kodra (116) gondolsz? Udv.
-
Z10N
veterán
Hello,
Mostanaba a 6850-nel jelentkezik az "atikmpag.sys" BSOD hiba. Semmi komoly terheles, ertsd netezes, videozas. Utana olvastam es elvileg, csak driver hiba lesz. Jelenleg a 12.3 van fent es csak mostanaba kezdte el ugy ket hete, eddig jol mukodott, ezert is nem ertem. A 12.4 megoldana ezt? Bar lassan itt van a 12.5 is. Eyefinity alatt 250/2000(effektiv) -re veszem lejjebb, amivel eddig meg nem volt gond, de ha alapon hagyom akkor is jelentkezik. Hofokok rendben (cpu, gpu, mem). Memtest hiba nelkul lefut.
ui: Lehetseges, hogy az alacsony mem freq. miatt csinalna ezt?
Udv, Z.
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #19411 üzenetére
Egy FurMark1.92 stabilitas tesztet tudnal csinalni (Burn In Benchmark, 1920x1080, 15 min) ezeken a beallitasokon c:1090/m:1250, 1274mV es mondanal egy hofokot? Illetve alapfeszultsegen 1150mV meddig birja az GPU az orajelet es mekkora a homerseklet? Udv.
-
Z10N
veterán
BF3 Beta Performance and IQ Test
Ezek alapjan a DICE, modosithatna a gepigenyeket, bar igaz meg nem a vegleges koddal futott a frostbite2.
IMHO ajanlott konfig:
6850 vs gtx460
6870 vs gtx560
6950 vs gtx560tiui: ugy nez ki az ATI-t jobban kedveli az eddigi driver alapjan (11.10pre)
-
Z10N
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #15173 üzenetére
CPU limit szerintem.
-
Z10N
veterán
Hello,
Akinek van sapphire 6850 toxic-ja megnezne, hogy mennyire melegszik fel a gpu furmark 1080p burn-in alatt?
Udv, Z.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest