- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nsrking
senior tag
válasz
westcoastog #21298 üzenetére
Ati oldaláról kaptam le a 12.3-as Catalystot zsebes
nem túl jó hír
-
nsrking
senior tag
Sziasztok!
Kb. egy hete vagyok egy Gigabyte 6850 OC tulajdonosa. Idáig akármilyen játékot próbáltam , szinte mindben villogott néha néha valami textúra. Tudja valaki hogy miért lehet?
-
nyufka69
tag
válasz
Alister71 #21291 üzenetére
Lapot cseréltem 890GX Extreme3 ról 890FX deluxe4-re. Előzőben 1.355-t belőttem annyit is kapott. Itt szintúgy belőttem, persze hogy szórakozni kell valami izével aminek a neve éppen nem jut eszembe mert ha az nincs bekapcsolva szépen túlfeszeli
Menne ez még tovább is de a Freezer 64 Pro nem engedi...
-
kisza25
félisten
válasz
Turbolada II #21292 üzenetére
na ja ez az első próbálkozás volt most itt tartok 890/1000 3dmark11
hogy a cpu miért kapott kevesebb pontot azt nem vágom -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #21289 üzenetére
eddig 850Mhz 3dmark11 stabil, most áttérek játékokra amíg megtalálom a végét aztán jöhet a trémárk
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #21285 üzenetére
Neki írtad azért nem tudtam mire gondolsz. Amúgy meg 2394 MHz -t ír a weblapon a cpu -ra, de 3.06 GHz lenne neki az alap órajele, szóval gondolom visszarakta magát valami energia takarékos állapotba és azt írja.
(#21286) kisza25 majd tolj egy 3dm 11 -t is
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #21282 üzenetére
miért hol írta, hogy tuningolt eredmény ?
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #21273 üzenetére
a saját asus driver előtte leszedtem ami a gépen volt most letakarítottam registribe is beletúrtam és felraktam a legújabbat azóta nem csinálta, de még tesztelem, ez driver lesz szerintem, nem a kártya, mert terhelés alatt nem jelentkezik, meg a hang nem megy el ha nem sötét lesz a képernyő(de világít nem kapcsol ki)
-
kovsol
titán
Ahogy figyeltem a teszteket olyan ramokat szoktak rárakni ezekre a kártyákra ami 1250Mhz ig vannak hitelesítve, mégis ahogy néztem ezt nem bírják mégse. Lehet, mert az időzítések máshogy vannak beállítva, vagy kevesebb feszt adnak a ramnak?
-
GomezGTS
tag
Na, srácok!
Helyzetjelentés egy másik kisebb teljesítményű gépről. A HD6850et átraktam bele és eddig hiba nélkül megy minden...Filmnézés, minden franc. Játékkal még nem néztem meg, de nem is volt vele gondja a másik gépben sem...viszont sokkal zajosabb a hűtője, mint az volt az én gépemben. Ez hogy lehet?
Egyébként ezen egy win xp van...de az én gépemen mikor ezt a kártyát megvettem, első dolgom egy win 7 felrakása volt...és abban is nem azonnal jöttek elő vele a gondok, hanem néhány nap múltán...érdekes dolgok ezek.
Ötlet? -
kisza25
félisten
na megjött az ASUS-om már gondjaim vannak vele, remélem csak driver hiba, de egyszer csak gondol egyet és sima fekete képernyőt kapok, váltásoknál csinálja(terhelés megszűnése...)amúgy hangtalan nagyon igényesen volt becsomagolva...még jelentkezem
-
nihill
őstag
válasz
HUNited #21264 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám van, az enyém jól bírja a tuningot, mindenfajta hozzányúlás nélkül fel tudtam rakni CCC limitig a sebességet.
Viszont szerintem sem éri meg húzni, az a kb. 5-10% FPS nem ér annyit, legalábbis nekem ekörül gyorsult, vissza is raktam inkább alapra. Mondjuk én elég ritkán játszok vele, nem vagyok az a hardcore gamer akinek minden FPS számít -
GomezGTS
tag
válasz
Blue@X #21261 üzenetére
Nos, szerintem nem konkrétan a bolt a felelős ezért, hiszen ők a nagykernek küldik el, a nagyker pedig küldte is nekik vissza, hogy a kártya hibátlan és különben is minek küldözök jó kártyákat fel nekik. De azért a kis sunyik lecserélték rajta a hőpasztát meg a biost is...akkor ha olyan hibátlan volt, miért kínlódtak vele?
-
-
GomezGTS
tag
válasz
Blue@X #21257 üzenetére
Sziasztok!
Hát a személyesen előttem teszteljék le dolog nem működhet, mert durván 300 kilométer választ el a bolttól...a nagykerrel pedig mint bolti vásárló, nincs kapcsolatom.
A win kb 3 hónapos, és más kártyák köszönik működnek benne. Bármilyet tehetek bele, csak ezt nem, mert ez elhalálozik. Eddig 4850em volt, de van itthon egy régebbi 4550 is. A táp se lehet ok, mert egy giga superb 460-as tápnak ezt bírnia kell. Egy tápcsatis a kártya is alapból.
Viszont még egyszer fel fogom keresni őket, hogy oldják meg, mert innentől már nem érdekel a dolog, elég ideges vagyok.
Köszi a helpet!
-
Blue@X
senior tag
Terhelés alatt sem zavaró számomra, nem a zajos fajta a Sapphire hűtése.
(#21253) GomezGTS: Vidd vissza, kérd meg őket hogy előtted teszteljék le a VGA-t, ha meg hibás akkor a helyszínen részesítsenek orális szolgáltatásban. Nagyon rossz hozzáállás egy szerviztől vagy egy viszonteladótól. A hiba egyértelmű, ott is ki kellett hogy jöjjön.
(#21256) HUNited: Ha nincs semmi gondod a VGA-val ne frissítsd a BIOS-t. Alaptétel mindenhol, hogy ami megy rendesen, azt nem bántsuk.
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Van egy vga, Sapphire Radeon HD 6790 1gb ddr5.
Letöltöttem hozzá a friss biost, feltettem, minden működik, de a gép indításakor a képen látható hibaüzivel elszáll:
http://bigiserver.info/letoltes/hibauzi.jpgPróbáltam drivert újratelepíteni, mindent már, de semmi sem segített (csökkentett mód töröl driver újraindít megy szépen ismát újraindít újra hiba csökkentett mód drivert töröl újraindít... magát a teljes catalyst cuccot is uninstalláltam)
Most visszatettem az eredeti verziót, ezzel gond nélkül működik.
A Biost innen vettem:
http://www.techpowerup.com/vgabios/102877/Sapphire.HD6790.1024.110617.htmlAz eredeti bios verziója:
http://bigiserver.info/letoltes/biosversion.jpgEredeti: VER013.012.000.006.000000
Új: VER013.012.000.019.000000A flasheléshez használt szoftver: http://www.techpowerup.com/downloads/2107/ATI_Winflash_2.0.1.18.html
Örülnék a segítségnek.
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Már írtam anno ugyanennek a kártyának (VTX3D HD6850 1Gb) az ügyében nektek, de akkor a végső megoldás a szerviz volt
Elmondom a sztorit, röviden.
A kártya bizonyos hőfok felett becsíkozott, majd kidobott fekete képernyővel és porszívóra kapcsolta magát,azaz zúgott, mint az állat. Ezzel visszaküldtem a boltnak, a bolt meg a nagykernek. Ahol megállapították, hogy hát ez egy hibátlan videokártya és különben is barom vagyok.
Visszajött a kártya postázgatás után, amit természetesen én fizettem. Beraktam a gépbe, hát egy dekát nem csíkozott már és sokkal halkabb is volt. El is volt egy pár napig köszöni szépen. Aztán megbolondult, mint annak idején (akkor sem azonnal jöttek elő vele a gondok).Most nem csíkoz, egyszerűen akár windows alól egy fotó nagyméretre dobásakor is képes fekete képernyőt betenni és szintén porszívónak tetteti magát. Vagy játékból való kilépésnél is megteszi ugyanezt, esetleg a facebook ablak bezárásakor. Szerintetek kidobjam a csába (már nagyon a határán állok), vagy húzzam a nagyker fejébe a kártyát a dobozzal együtt?
Hozzáteszem, hogy régi és új driverrel is ugyanez a történet. A kártya húzva nincs nem is volt, gyári hűtős.
Köszi a segítséget!
Üdv!
-
Blue@X
senior tag
Előre nem lehet megmondani hogy fog alakulni az ár, ez mind kereslet kínálat kérdése. Tippem szerint már most olyan alacsonyan van az ára, hogy innen már nem megy lejjebb, hanem egyszerűen nem lesz már kapható.
(#21249) yetee: Sapphire egyértelműen. Olyanom van, jó, szép, halk.
-
yetee
tag
Sziasztok, Vga vásárlás előtt vagyok, kinéztem 2 kártyát szerintetek melyiket érdemes megvenni? Gondolok itt hang, hőfok stb-re. Mert teljesítményben nincs különbség vagy elhanyagolható.
Gigabyte PCIe GV-R687OC-1GD - HD6870 1GB
vagy
SAPPHIRE HD6870 1G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DUAL MINI DP OC W/ DUAL AMD GDDR5 1GB 256bit PCIe
Több keret sajna nincs rá.
Köszi.
-
Lmh
őstag
Kb júniusig van tippetek, hogy hogyan alakul a 6850-ek ára? Fogynak majd a készletek és drágul, vagy jön valami új modell és lejjebb megy? Mert nekem júniusban lesz aktuális a vétel, de akár megvenném mostanság is ha most jobban megéri.
Tegyük fel, a Ft marad 300 ft körül/alatt. -
nyufka69
tag
válasz
ViiiiktorOC #21245 üzenetére
DVI-n ugyan olyan képet kapsz mint hdmi-n vagy dp-n csak utóbbi kettő viszi a hangot is.
-
polonic
félisten
válasz
ViiiiktorOC #21245 üzenetére
A dvi-in is ugyanaz a digitális jel megy át, mint a hdmi-n vagy dp-n.
-
nyufka69
tag
válasz
ViiiiktorOC #21240 üzenetére
DVI?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
Használ valaki 6870-es kártyát úgy hogy IPS panelű monitorra és közben HDMI-vel egy tvhez van kötve a kártya? Akkor hova van kötve a monitor? DP port? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
csucsbicep #21238 üzenetére
Nem, biztosan nem. Nem gondoltam volna, hoyg annyira meg kellene tolni, eszemben sincs
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21237 üzenetére
Ahhoz szerintem 1,25V fölé kell menned, ha 1050-et akarsz, de +50MHz-et nem ér megy ennyi plusz feszt.
-
-
kovsol
titán
válasz
Dark KillerX #21230 üzenetére
az az alt+tab miatt 32%, a grafikont érdemesebb inkább nézni visszamenőleg, egyik halálom után toltam egy alt+tabot akkor lőttem a képet 60-70% is megvan azért az játék közben
(#21231) nyufka69: mire gondolsz ?
mod: mivel a fórum nem ekkora felbontásra van tervezve ki szoktam nagyítani addig amíg ki nem tölti a helyet, na meg 32" kijelzőn tolom, és nem a közepén egy kis csíkot akarok nézegetni. -
kovsol
titán
válasz
Dark KillerX #21227 üzenetére
lehetetlen kétszer megismételni multiban a mérést, azért nem is lehet hasonlítani konkrétan egy tesztben a kártyákat ilyen mérés mellett
húzás trixxel
cpu használat 64 fős térképen ez még a régi kártyámmal készült kép, de ezzel is ilyen mértékben eszi a cpu -t -
echterion
nagyúr
válasz
Dark KillerX #21227 üzenetére
Mondjuk multinál inkább a cpu szokott a szűk keresztmetszet lenni, de igen, jöhetne az is. Csak ugye ott nehéz kétszer ugyanazt a szitut megcsinálni.
-
-
kovsol
titán
válasz
Dark KillerX #21224 üzenetére
ha nem driverből tuningolsz akkor 850 fölé is mehet a gpu amúgy
nem tudom bf3 nál a gpu vagy ram érzékeny inkább ilyen beállítás mellettamúgy BF3 eredmény ugye mivel multiban mértem minden alkalommal változik és minden pályán más, de legalább nem egy scriptelt single player jelenet mint amit használni szoktak tesztelésre, hanem köze is van a valós felhasználáshoz
-
kovsol
titán
válasz
nyufka69 #21221 üzenetére
775/1000 helyett 800/1050 az x-edition
nem sok oc, de nem is kérnek érte feláratmás:
Battlefield grand bazár pályát most végig mértem hány fps-t produkál ilyen beállítás mellett 64 fős térképen
eredmény:Min, Max, Avg
28, 74, 41.095sehol nem esett le 25 képkocka alá, szóval nem akad be még nagy robbanásnál is, azt kell mondjam teljesen elégedett vagyok a kártyával
Más pályán még többet szokott produkálni, azért ezen mértem, mert ahogy figyeltem valahogy ez a pálya jobban eszi a gépet mint a nagyobb nyílt pályák
-
polonic
félisten
-
nyufka69
tag
He.
Alapból nem 775 mhz-en kéne mennie a VTX3D 6850-nek? Vagy ez az x editon valami gyári oc-s? 800-on megy alapból.
-
nyufka69
tag
válasz
StoneBridge #21214 üzenetére
Vagy nem lehet feszt állítani.
-
StoneBridge
senior tag
Sziasztok,
van egy Giga 6870 OC-m, kicsit próbálgattuk (volna) a határait, 915-ről 970-ig húztuk a gpu-t, ahol is nem tűnt túl stabilnak, valamelyik játék alatt megfagyott. Memóriát nem bántottuk.
MSI Afterburnerrel próbáltunk volna kis feszt emelni, de akármit állítottunk, ez az állítási lehetőség inaktív. Ugyanígy más programokkal is ez a helyzet, pl. ASUS GPU Tweak.
Lehet, hogy ennek a kártyának alapból tiltva van a fesz állítása? (Mivel OC?) -
kovsol
titán
válasz
Endless #21208 üzenetére
Érdemes azért néha ránézni mennyire melegszik, ha azt tapasztalod túlzottan melegszik a régebbi értékekhez képest akkor érdemes lehet kitakarítani a hűtőjét, ha már ez se segít akkor újra pasztázni, de jobb esetben mire idáig eljutsz már években mérhető az idő, bár nem tudom mostanában ezekre a kártyákra milyen pasztákat használnak gyárilag.
-
Endless
aktív tag
Sapphire 6850-es videokártyát mennyi időközönként érdemes újrapasztázni?Napi max 2órát játszok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest