- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Én is beléptem a táborba egy Sapphire 6870 karival, tegnap érkezett meg. Azt a drivert raktam fel ami a lemezen van (11.10 a száma, kicsit régi tudom). Az lenne a kérdésem ki melyiket használja? Melyiket rakjam fel helyette? Olvastam, voltak problémák driverekkel, ezért nem merem felrakni a legújabbat :S
-
Zolee11
senior tag
válasz
Turbolada II #20398 üzenetére
Ne visselődjünk kéem szépen!
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Most ruháztam be egy MSI 6870 HAWK kártyába, még szerelés előtt állok. Van két kapcsoló a kártyán, az egyik BIOS kapcsoló, csak az nem derül ki, hogy 2 BIOS közötti kapcsoló, vagy más beállításokkal indul a kártya. A másik kapcsoló a kártya tetején van a nyákon a kártya számítógép közepe felé eső részén (ahol a tápcsatlakozók vannak), ez 2 tolókapcsolót tartalmaz 1-2 1-2 -es állásokkal, erről semmit nem találtam. Persze nem akarom állítgatni, csak kíváncsi vagyok mi lehet az.
De ha jól értelmezek egy angol cikket, akkor az a kis fehér mütyür a tetején, a ventilátor profil kapcsoló... Az írja, hogy at the top side, csak közben más kép alá van írva, de végül az is lehetne a teteje...
-
törölt tag
válasz
patex1983 #20392 üzenetére
ritkán fordul elő, fél perc off, és megszűnik.
az a gond, hogy nincs csere VGA-m.majd szerzek, aztán mehet a gariztatás, jövőhéten, vagy utáni héten tudnám csak intézni.
(#20394) zoleeno1: még nem. de gyanítom nem fog hibát dobni. RAM-oknál memtest nem dobott hibát még 8 óra nyúzás után sem, közben 10 perc játék után kékhalál... kiderült, inkompatibilis a lap az előző RAM-okkal...
-
törölt tag
válasz
Turbolada II #20390 üzenetére
jó kérdés, mert egy reboot után megy normálisan. tehát random dönt úgy, hogy meghal. és szintén random az, hogy utána BIOS-ban is szemetes a kép. olyan, mintha túlmelegedne, pedig előtte egy 12-es venti szellőztet és oldallap sincs fent. lehet visszarakom az oldallapot, meg hátra a 12-est, egy-két PCI takaró lemezt kikapni és így normálisabb légáramlás lehet körülötte. de érdekes, eddig abszolút semmi probléma se volt, egyik napról a másikra kezdett el vacakolni.
nekem kicsit driver-hiba szagúnak is tűnik. 12.2-vel hülyült, 12.2 pre, 12.1-gyel picit ritkábban, de hülyül. 11.12-t fogom még feldobni. -
törölt tag
válasz
csucsbicep #20385 üzenetére
A 6xxx szériával is ez volt nem emlékszel?
Megvették a 6870-et, mert biztos jobb mint az 5850..... -
törölt tag
fasza, játszok, vége a játéknak, erre szétesik a kép és tiszta csík... 65 fokot se éri el, kari háta se túl meleg. hűtő üvölt... tegnap többet és jobban volt nyüstölve, probléma egy szál se...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
belinho #20384 üzenetére
Na meg azért vannak a 0 tudású userek, akinek elég, hogy a 7770 száma nagyobb, mint a 6850-6870 száma és azt veszi, mert honnan is tudná melyik a jobb. Az eladókra meg inkább nem térnék ki(tisztelet a kivételnek)... Az egész dolog még képlékeny. Nincsenek még itt az új GF-ok és jelen vannak a "régi" 6xxx széria tagjai is.
-
belinho
senior tag
válasz
#21346560 #20372 üzenetére
Ha átlagot nézünk akkor 10%-al vezet a 6850 a 7770 előtt a ph-s tesztben, ez annyira tényleg nem sok, viszont ahol én néztem ott egy msi 6850 36200ft és egy Sapphire 7770-en 41500ft, szóval "erősebb és olcsóbb"a 6850-en átlagot nézve. Az árak mindenhol eltérőek, de van 7770 45 ezerért is, amiért már egyes helyeken kapsz 6870-et. Tehát mindenki a 6870-et venné és ezt az AMD-nél is tudják s inkább a 7-es radeonokat erőltetik, mert azon több a haszon.
Amíg nincs NV rivális addig az AMD nem nagyon fogja csökkenteni az árakat.
Szóval ha továbbra is forgalomban tartaná az AMD a 6-os szériát, akkor nem fogyna a 7-es sorozat. Mire a 7770 olcsóbb lesz addigra te már sehol nem kapsz 6850-et! -
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #20379 üzenetére
Mazlitok van hogy nem jon radiator kollega mondani hogy "ne offoljatok mar szet, nekem tokmind1 ugyis, blabla"
amugy egy 7830 a 6870 helyere jo lenne. En csak a 40% OC-t hianyolom a 7870bol, mert akkor megjobb lenne
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #20379 üzenetére
Szerintem sem,de majd meglátjuk,és mint zoleeno1 is írta feljebb nagyon kicsi árrés a 7890,és a 7950 között,hogy nem érné meg. Viszont a 7770,és a 7850 közé tényleg nem ártana valami,mert ott tényleg elég nagy a rés.
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #20376 üzenetére
Hát ez az! Én is ezért vagyok kíváncsi rá. Mert az ígéretek szerint :
GPU Tahiti LE
Memory Size 1.5GB GDDR5
Memory Interface 384-bit
Clocks (Core/Memory) -
Stream Processors 1536
Texture Units 96
Raster Operating Units 32
Launch Price $359
Release March/April 2012Én is gondoltam rá,hogy kihagyják,mert elég jól sikerült a 7870. Hivatalos forrásból nem hallani felőle semmit.
-
zoleeno1
veterán
válasz
csucsbicep #20374 üzenetére
jaja, bazi erős lett 7870
gondolom miresz kíváncsi a legkisebb Tahiti LE-re, meg a 384 bites Vram-ra
szerk: mondjuk szerintem annyira kicsi lesz az árrés 7890-7950 között, hogy nem éri majd meg. De majd kiderül
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #20374 üzenetére
Én meg a 7890-re majd. Nagyon kíváncsi vagyok,hogy a 7870 után az mit fog villantani. Bár az igazi egy 7950 lenne.
-
törölt tag
válasz
belinho #20371 üzenetére
Szerintem a teszteket elnézve a 7770 és a 6850 váltakozva mutat jobb teljesítményt, ezért azt mondom átlagban nagyjából egálban van a 2 kártya.
Viszont nem tudom te hol nézed, de ahol én, ott mindkét típus 42.000 ft környékén kapható.
Ezek után a 7770 még mindig kevesebbet fogyaszt mint a 6850, illetve ez új technológia aminek ára ugyebár az elején magasan van. Van egy olyan tippem, hogy nem kell sok idő s a 7770 sokkal olcsóbb lesz mint a 6850....Félre ne érts, nem akarok vitatkozni, szimplán a véleményem írtam s maradok még jó darabig 6870 tulaj... remélem...
-
belinho
senior tag
válasz
#21346560 #20364 üzenetére
Runo!
Olvasd el még egyszer amit írtam!
A kártya teljesítményét figyelembe véve jóval drágább, mint ahova pozícionálva van! A 7770 a 6850 alatt teljesít, viszont mégis drágább, ha a piacon maradna a 6-os széria senki nem venné az újat, érthető az AMD lépése.Zozzohun!
Ez egy rossz példa volt, Crysis 2 alatt meg kemény 2fps-t ver a 6870 a 7770-re, ami kb 7%, árban meg nem ennyi a különbség,de min fps-ben meg már a 7770 jobb a 6870-nél! Átlagot kell nézni nem kiragadni egy játékot. -
Gaboman
nagyúr
Kilépek a klubból, váltás egy Sapphire 5850 Toxic 2GB lesz.
-
MrM94
addikt
De akkor mi is pontosan az a 3 ertek? mennyi lehet a maximum es mennyi az ajanlott beloluk? En azert kivancsi vagyok ra
-
madd dogg
senior tag
válasz
Sátán44 #20348 üzenetére
Megvan a bűnös. Fura volt, hogy 2 órás stressz tesztben sem vérzik el, AIDA ment, GPU terhelés is be volt kapcsolva.
Mindig akkor fagyott ki, mikor terheletlenül ment a gép. Itt hagytam 10 percre, csak torrent ment a háttérben, és kékhalál.
Megoldás --> AMD Cool n Quiet. Be van kapcsolva, a proci húzva van 3,4Ghz-re, plusz 4magosítva, és 1,42V-on megy. Az alaplap hamarabb csökkenti a feszültséget, mint a frekvenciát, ezért néha kifagy. Jön is Biosban a post, hogy nem tudta aktiválni a 4. magot. Terhelve nem jön elő, mert akkor pörög minden, és megkapja az 1,42V-ot.
Bocsi az OFF-ért.
-
belinho
senior tag
válasz
zolisx4 #20359 üzenetére
Zozzohun(20354)
A forgalomban levő referencia 6950-ek már nem moddolhatók, csak az első szériásak(ver1.0)-ák voltak azok, szóval ilyen már nem lesz, mivel ezek már rég forgalomban vannak.Zolisx4!
Az hogy már csak az Ázsiai piacra gyártanak belőle az azt jelenti, hogy az AMD leállította az európai forgalmazást, szóval ide már nem kerül belőle, kivéve egy két importőrt. Amíg a raktárkészletek tartanak addig lesz, utánna már garanciába is más kártyát kapsz.
Ugyanez volt a 6930-al, Ázsiai piacra került nem Európába pedig itt is lett volna rá igény.
Senki nem venné az új drágább,"lasabb" 7750-7770-es kártyákat, ha még forgalomba lenne az előző középkategóriás generáció, mivel kifuttatják így nem lesz és meg kell venni a drágább 7-es kártyákat, így nagyobb a haszon és ezt az AMD is tudja. Az meg hogy csak Kínába gyártanak az azért van, mert hatalmas piaci igényeket kell kielégíteni, s ezt az AMD-nél is tudják. Nem ide tartozik, de lásd Playstation 2 európai, amerikai forgalom egyenlő a nullával, az Ázsiai piacra pedig jelenleg a Sony nem tudja kielégíteni a rendeléseket pedig nem mai darab a Playstation 2. Remélem elég kielégítő volt a válaszom a kifutó szériával kapcsolatban. -
zolisx4
őstag
válasz
varmi2 #20357 üzenetére
varmi2
Igazából az hogy mi az a 3 érték az nem érdekes a GPU 3 pontját méri ,név szerint nem tudom ,mik azok ,ezt talán Abu85 tudná megmondani.
Csak a félre értések elkerülése végett
VRAM ez a videó memória .VRM feszültség szabályozó modul.
Ezeket lemérni csak mondjuk lézeres hőmérővel esetleg hőkamerával lehet .csucsbicep
Akkor megint azt tudom mondani hogy lesz még ezekből a kártyákból ,
Ez jó infó volt -
csucsbicep
nagyúr
Cikk végén a lényeg: [link]
-
zolisx4
őstag
válasz
belinho #20353 üzenetére
Mit is nem tudok jól???
Gyakorlatilag én nem mondtam semmit ,csak azt amit az előttem szóló írt én is kérdeztem ,.
A 6950 ről és a 6970 ről nem is beszéltünk ,max a gpu ami benne van .
Kína piacra gyártják ??? ezt honnan tudod ?ha oda gyártják akkor az mindenhol ott van .
De akkor mégis gyártják ,addig még gyártják az nem kifutó széria ha leálltak vele akkor már kifutó .
De ezen nem fogok vitázni -
-
-
huby80
senior tag
Sziasztok !!
Nem tudja valaki , hogy a TRIXX- progiba miért csak 1200-ig lehet huzni a gpu voltot?
Shappire 6850 2gb -
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Véletlenszerű kékhalált és újraindulást okozhat a vga?
"Hardware malfunction, your system has halted"
-
janika24
csendes tag
Kipróbáltam legalább 4 driverrel sehogy nem jó. Csak úgy támadnak a kockák. Írtam is az eladónak. Cseréli szerencsére!
Gigabytehoz belehet húzni még egy hibás karit... -
-
Dani_kp
addikt
Ezt én is tudom, de ez csak egy példa volt, amit nem kell készpénznek venni
.
zolisx4: igen valószínű, hogy készül, de a megjelenés után 3-4 hónappal kezdték megadni magukat és ha akkor nem foglalkoztak vele, akkor 1 év után pláne nem fognak.
Gariba küldik vissza és szépen cserélgetik ki. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #20342 üzenetére
Én is, úgy emlékszem. Talán csak a Caymant nem gyártják.
-
zolisx4
őstag
válasz
#19617792 #20338 üzenetére
Igen mert a Gpu-z is csak a Gpu 3 ismeretlen pontját méri magáról a kártyáról pontos infó nincs .
A gpu lehet 60 fokos a VRAM meg 80 fokos ,a VRM feszültség szabályozó modul meg 90 fokos is lehet ,
Ezek csak hasra ütés szerű számok de közeli lehet a valósághoz .///Krisz\\\
Köszi az infótDani_kp
Akkor szerintem még érdekelni kellene őket hiába van itt a 7xxx széria . -
törölt tag
válasz
westcoastog #20339 üzenetére
naja, a tápventi mellett már kb. nem oszt, nem szoroz.
ma már nem látok neki operálni, majd holnap.
-
zolisx4
őstag
válasz
csucsbicep #20335 üzenetére
Nézelődtem a neten de nem találtam infót hogy mennyit gyárthattak le ,a kártyákból ,és azt sem találtam sehol hogy csinálják -e még ,de nem hallottam hogy le álltak a gyártással
EarL 007
Igazából az a gond hogy nem is tudod a pontos hőmérsékletet ,ugye a memóriát nem méri semmi ,tudtommal nem .
De volt olyan kártyám ami hidegen szemetelt kockázott mikor meleg lett abba hagyta ,de végül meghalt teljesen -
törölt tag
VRAM-hiba-szerű hibákat produkálhat egy 6850, ha alacsony jelzett GPU hő ellenére melege van?
-
Dani_kp
addikt
Akkor örüljön neki, hogy ennyivel megoldódott a probléma. De kérdéses, hogy meddig fogja húzni a kártya. Bár ha szerencséje van, akkor pont nem egy szart fogott ki. De ha még is bedöglik egy idő után, akkor is van rá még 2 év gari, mert a giga 3 évet vállal a termékeire ha jól tudom...
#20331 zolisx4 : HD7xxx-es szériánál tartunk, szerintem pont nem érdekli őket az 1 évvel ezelőtt kiadott kártyák hibája. Illetve sokkal nagyobb költség visszahívni az összes kérdéses 68xx-es kártyát, mint ha cserélgetik gariban az éppen rosszat, amit visszaküldtek nekik.
Azért nekik sem mindegy, hogy pl. kicserélik mind a 3 000 000-t amit eladtak, vagy pedig, csak azt a 2 000 000 rosszat, amit visszaküldtek. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
janika24 #20320 üzenetére
Nem fog tőle megjavulni. Én legutóbb egy gyári hibás vga miatt 3x raktam fel XP-t, Vistát és Vin7-et, sőt még lapot is cseréltem alatta. ami nem volt gond, mert a régi P31-es amúgy se ért semmit, de nem lett jó. Másnap visszavittem, és kicserélték.
Meg legalább 1 évre való drivert felraktam rá próbaképp, a hiba maradt. -
janika24
csendes tag
Adok neki még egy esélyt újra rakom az egész rendszert, hátha. Nekem azt a 2 óra telepítést megéri hogy jó legyen.
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Nekem is giga 3 ventis oc 6870-m van, már több mint 1 éve, teljesen hiba mentes, nekem a nyákra az van írva, hogy rev. 1.0. Kiváncsi lennék, hogy akinek hibás, annak mi van írva. A pci-exp. érintkezők fölött van az írás. Én most túlhajtva használom (970/1105), és így is tökéletesen működik.
-
janika24
csendes tag
A kockásodás a vram hiba miatt van, vagy rossz driver?
-
zozyk
addikt
Hello
Lenne egy kérdésem...
Adott egy MSI 6850,és az AIDA ilyen értékeket ír:
KépEz normális?
Nem 128 GB/s-nek kéne lennie?Én nem értek hozzá,csak érdeklődök...
Üdv:zozyk
-
janika24
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #20309 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #20307 üzenetére
Bocs,hogy nem linkeltem be,én el tudtam olvasni visszamenőleg több száz HSZ-t hogy megtudjam milyen kártyát lenne érdemes venni/nem venni,más miért nem tud akár csak 50-et is visszaolvasni?
-
zoleeno1
veterán
válasz
westcoastog #20305 üzenetére
AMD/ATI-nek az összes ref. karit a sapphire gyártja, a többiek csak ráragasztják a saját matricájukat
-
zoleeno1
veterán
válasz
westcoastog #20299 üzenetére
hát... nagyon off, mert van itt pár ember akinek éppen szerencséje volt gigával (mint ahogy nekem is, eddig legalábbis, de attól még látom és tapasztalom mi a szitu) és ettől már szuper gyártó lett (ami régen igaz is volt), de szvsz gigának nem csak az órajelekhez nem volna szabad nyúlnia mostanság, hanem unblock VGA-hoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest