- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
barnam_ #2364 üzenetére
Köszi a választ...
Tehát még nincs "épeszű" megoldás!?
Az azért durva, hogy "kihagyták a driverből...Segitenél jobban átlátni a dolgot?
Az ATI-nál hagyták ki a driverből, vagy hogyan értsem ezt? Már vagy a 4. catalyst-ot rakom fel várva a csodára,, de ennyire nem lehetnek hülyék hogy elfelejtik ezt a "kis apróságot"! Vagy a szokásos Microsoft "bug", és ők cseszték el a DX10-et?.....
Or what? -
Bikkrom
senior tag
válasz
barnam_ #2281 üzenetére
Soha többet nem jövök ebbe a topicba(csak poén). Komolyan bazz, most, hogy xt-re esett a választás a pro gyenge ramjai miatt, erre jössz egy teszttel és bizonyítod, hogy a ram tuning nem sokat ér viszont a gpu igen XD. Kész agyrém, hogy mit le kínlódok 2 e forint különbségen de ez a szegíííny ember vele járója...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #2137 üzenetére
Igen. Magyarul a Rivatuner xar, de nem miatta, hanem az ATi miatt xar... nem értek hozzá, de ha belekukkantana az AGCT-be, illetve a használt dll-ekbe, szvsz 1 ora es kijöhetne a 2.07-es...
VaniliásRönk: ATi nem az órajelekkel, hanem az aktiv sp-vel jatszik, 2d-ben lekapcsol néhányat. Riva ezt is xarul kezeli...
A RaBit hamarosan jon frissitve rv630-cal , azzal majd biosba tudunk turkálni. Azert mindenki tankoljon be egy pci-os karival, ha elflashelné, ne vakon kelljen visszaflashelni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #2137 üzenetére
Én úgy szerettem volna megoldani, hogy 2D-ben mondjuk 600/600-on menjen, 3D-ben meg alkalmazástól függően amennyit bír/szükséges. (ATT tökéletes lett volna, de akkor ez nem mostanában fog összejönni)
wwenigma: Ettől én még szeretném az órajelet is visszavenni, szerintem meghálálná.
PCI-os VGA van, csak az alaplapom nem szereti. -
éN79
addikt
válasz
barnam_ #1971 üzenetére
Állítólag nem, tehát nem érdemes (persze árkülönbség kérdése(?)), mert nem ez a szűk keresztmetszet.
2-3K felárra: a tudat érne meg nekem annyit, technikailag szvsz. nem járnék jobban, max. némely "régebbi" játékban pl, Doom3 Ultrára állíthatnám, lévén egyes kártyák a memória mennyisége alapján korlátozzák ezen opciót.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1934 üzenetére
Proci egy dolog, de a másik két pontszám sem lett több a VGA csere óta, és azért ez nem lehet reális, mert játékokban jelentősen gyorsabb, szal ennyit a prociról.
De már nem sokáig, hamarjában upgradélni fogok X2-re...Nos igen, az én 7300GT-m is széjjel volt vmoddolva, de emlékszel rám a másik topicból...
Jim74: átállni még nem érdemes, hanem tedd fel az XP mellé, és akko jön a kánaán... Nézd meg neten az eljövendő DX10-es játékokat, vagy a mostani fél DX10-eseket, és döntsd el, hogy érdekelnek-e. Az x1650XT nem egy rossz kártya, még ha elégnek érzed a mostani játékaidat, akkor ne cseréld szerintem. CoD2-ben lenyomja a 8600GT-t (bár csak ott
)
-
ellington
tag
válasz
barnam_ #1913 üzenetére
pedig ma is adják ki a legújabb drivereket. egy srác írta sg crysis topicjába, hogy miután feltette kapott 10-15 fps-t, ennek akartam utánajárni. leszedtem a legújabbat, feltelepítettem, restart, és mikor újra bejött a vindóz, fel se ismerte a kártyát
szóval le is gyalultam és tettem vissza a 7.10et.
-
belaazallat
addikt
válasz
barnam_ #1865 üzenetére
"Az érdekelne még, hogy a Sapphire 2600XT DDR3 gyári hűtőjét mennyire könnyű leszedni? A ramokon lévő hőátadó cucc ragadni fog még, ha egyszer leszedem a hűtőt?"
Hali!
A hűtő könnyen leszedhető, a hővezetők is könnyen visszaragadnak, ami problémá lehet a ventilátor csatlakozó, azt csak segítséggel tudtam kiszedni a helyéből.
-
Bögre
aktív tag
válasz
barnam_ #1881 üzenetére
köszi, megpróbáltam, de húztam egy kicsit az egeret és megfagyott, befeketedett.
Érdekes, nekem is feltűnt, hogy vannak órajelek amiket nem szeret a progi.
Szóval a GPU-t nem tudom feljebb húzni a memó elketyeg 900 on is, kérdés, hogy érdemes e
a lehető legmagasabb órajelen járatni(egyébként PRO -m van
)
ezt az atitraytoolt meglesem mindjart
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1865 üzenetére
AGCT-t be lehet tenni automatikus inditasba, kapcsolókkal, igy rendszerinditaskor belovi az orajeleket.
AMDGPUClockTool.exe -eng=xxx -mem=xxx
Nekem egybol meg lehet emelni, szerintem belejött a kari.
A hűtőt még nem szedtem le, de szerintem visszaragad a cucc, csak óvatosan, hogy a csavarokat ne sértsd meg...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1846 üzenetére
Megneztem a karit, ami biztos, hogy 904,5/904-en stabil, játékokban is. A próba kedvéért megizzasztottam a RAM-ot, 1100-on lefutott a 3dm06, de utána 1 perc mulva a desktopon restart.. 1050-en szintén, 1000-en szintén. Kis fesz kellene még neki....
Az eredményekben +200 pont volt az 1050-es ram. Szvsz alapfeszen is van még tartalék, csak meg kell találni az ideális gpu-ram órajel párost.
Megnéztem a bios-od, pöccre ugyanaz mint az enyém.
Még játszok kicsit az órajelekkel azért... :]
ellington: AMD gpu clock tool.
Gabesz84: szvsz minden karira gDDR3 került, csak amelyikre rairtak, hogy gDDR4, az nagyobb feszt kap.
Vagy valami hasonló móka, pl a gyárban a sorozatgyártásnál ugyanaz a chip, csak a felére kisebb sorozatszámot ütöttek (lasd: 1,4ns-os serial közben a chip 0,8-1ns-ot teljesit.....
)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1816 üzenetére
Na, megvan a teszt, csak amikor vissza akartam allitani az orajeleket, kihalt....
Ezert vmi ati progit okolnak az okosok, amivel osszeakad az AGCT....
Sapphire HD2600XT@904,5/1800 - 4945 pötty
Lesz ez még több is, ramokban érzek még tartalékot...
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #1818 üzenetére
A ramoknak egyelőre 900-at adtam, Jerichoval néztem meg hogy stabil-e 860/900-on, és játék alatt semmi gond nem volt, de amikor utána kilépve vissza akartam állítani a def. értékeket az AGCT-ben, akkor fekete képernyőnek örülhettem, kb. 15 sec. után a vista jelezte, hogy a driver "hibát észlelt", visszaállt, kvázi ati recovery toolként.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1802 üzenetére
DOS alól ezzel.
atiflash -s 0 bios.bin
A Rabit még nem kezeli az Rv630-as biosokat, igérik. 1-2 dolgot meg lehet tudni a biosbol, erdekelne, vajon ugyanaz a tiedé...
Ezt egy orosz forumban talaltam, nem tudom mivel nézték meg, de rajta vagyok:
GPU Device Id: 0x1002 0x9588
113-B14802-XT1
113-B14802-XT1 RV630 GDDR3_16Mx32 128bit 256MB 800e/700m
(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.
ATOMBIOSBK-ATI VER010.059.000.003.000000
Sr3e42kc.XT1
Clock State 0
Core Clk: 800.00 MHz
Memory Clk: 700.00 MHz
Voltage: 1.250 V
Flags: Boot
Clock State 1
Voltage: 1.250 V
Flags: Overdrive
Clock State 2
Voltage: 1.250 VRemelhetoleg (ez alapjan) biosbol is tudunk esetleg adni + feszt...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1793 üzenetére
Nem marhulok, nem fagy ki, egesz egyszeruen leesik az orajel 60Mhz-re...
Crysis lassu videolejatszas az elejen
Még a venti is megállt amikor 36°C alá csökken a crysis elejen a gpu hőmérséklet! Megnéztem kézzel is és még van ujjam.
Miutan kileptem azert visszaraktam defaultra mindent...
mod: ha szépen megkérlek, a biost nem mented le nekem a tiedbol?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1782 üzenetére
Gratu!
Csak még egy kérdés... hogy emeled az órajeleket? Mert én bármit csinálok, 860-880 között lekapcsol a cucc, a fölött pedig rivatuner szerint VISSZAESIK az órajel 15MHz körülire, ami - ahogy emelem az órajelet - aszerint nő amennyit emelek rajta... 960MHZ-nél 40 MHz-et jelez, meg ilyenek.
Illetve melyik everestet használod? Enyem nem jelzi ki az emelést / csökkentést..... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1763 üzenetére
Crysis alatt nőtt pár fps-sel, mukodik. Viszont:
-a RAM órajeleit 1700MHz felé lehet emelni a korábbi ~1600MHz helyett
-tovabbra sem lehet 857,5MHz felé emelni a GPU-t
-ha hozzápiszkálsz az órajelekhez, 2D-ben is maxon teker a GPU, 50-52°C és 25-30% venti!Valahogy megoldhatnának szeparált 2D/3D órajeleket, ez igy nem kóser, illetve rá kellene jönni, miért nem lehet a GPU-t a fenti órajel felé emelni.... (HW védelem? kevés fesz?)
ellington: Vista Codecs Pack (nem csak vistára...)
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1477 üzenetére
Az 1.4ns-os ramok 7300GT-n is jobban mentek, mint a 1.2ns-ok, azzal 804MHz volt a teteje stabilan, míg 1.4-el 830 korul volt a vege egyeseknek.
Nem melegedik jobban ez a kari sem, mint azon a VF700, 53°C körül áll meg tuning nélkül. Kivancsi vagyok meghuzva mennyi lessz...
Most meg beleolvasok 8600GT topikba....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1468 üzenetére
Igen, tesztelésre is jó, egyrészt melegíti a karit rendessen, másrészt ha hibázik, azt észre fogod venni. Egyébként már csak látványnak sem utolsó dolog.
Ezeket tudja:
Technical features of this demo are:
- True HDR (High-Dynamic Range) Rendering
- IBL (Image-Based Lighting)
- Glare Generation (Afterimage, Bloom, Halo, Ghost, and Star)
- Automatic Exposure Adjustment
- Iris shaped Depth of Field blur
- Realistic Motion Blur
- FSAA (Full-Scene Anti-Alias)
- Fresnel Reflection (Specular Reflectance, Metallic Color-Shift)
etc.
SM 2.0-át igényel csakCCC- én mondtam. Csak a gpu clock tool van...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1465 üzenetére
real time hdr ibl rendering: [link] -az eddigi szerintem legszebb egyszerű tesztelő progi.
Indításkor mindig ugyanazzal kezdi, az nálam kb. 120FPS (600/700), tuning után 150-160FPS (800/800)
Vista alatt mind FPS-bőll vonj le 20-at...CCC-ben be lehet kapcsolni, úgy hogy megnyomod a lakatot...
De ahogy halottam, nem csinál semmit. Mondjuk nálam pro-t eleve csak 25MHz-el engedné tuningolni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #1463 üzenetére
Tapasztalatom szerint 3d-s dolgok elött kell indítani, akkor elő is jön. Csinálhatnának már valami bugfix kiadást, bár legalább az órajeleket jól tudja állítani, ha már egyszer elindúlt....
Everest helyett nézd meg valami 3d-s progival a sebességeket, pl. rhtdribl alatt rögtön látod, ha nem változik az órajel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest