Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
vers
tag
"Mindegy, én bekészültem egy crossfire 4850 karikupacra egy neo2 fr lappal."
nekem ugyanilyen konfig van, szerintem csak játékra ne vegyél cf-et, inkább 70-est
egyébként sikeresen kinyirtam a q-tec 400w-os tápomat,
alapon tökéletes volt, de a quad proci 3.8-on iszonyatos energiákat sziv magába -
aya
addikt
Nem baj, az új nagyobb tápomat házzal együtt veszem, és akkor rendben lesz minden.
-
Integra
titán
na tippek a 4870x2 árára??
-
viktor82
őstag
válasz
TomBoy1986 #13383 üzenetére
Az sm2-t és 3-ra xp-n nem tudom mennyit ad az atival nem próbáltam(vagyis nem indult el a 3dmark06),de a 8800gts el kevesebb volt mind az sm2 mind az sm3 is!
-
aya
addikt
válasz
TomBoy1986 #13383 üzenetére
64bit-en lassabbak a cpu-tesztek, és a játékok alatt is gyengébb mint 32biten.
Pedig pont forditva kellene lennie, de sajna még egy két alkalmazást és játékot kivéve nem támogatják az új technologiát.. -
csimav
őstag
Meik kártya az erősebb? A 4870 vagy a 3870 x2??
-
aya
addikt
válasz
Hedgehanter #13373 üzenetére
Az olcsobbat venném, dettó ugyanaz mindkettö, a sapphire rutinosabb ati gyártó.
-
luw2win
őstag
Hali!
vki EZT le birná forditani (ott kb ahol a 3870X2 re ráteszik a 2db- VF900at h milyenek a tapasztalatok?
h ez müködö képes-e?
thxmert akk gondolom meg lehetne ezt csinálni a 4870X2 vel is
-
Ottoka
őstag
Hivatalos 4870 X2 teszt:
-
T.Peter
őstag
válasz
Szerintem mindegy. Amelyik az olcsóbb.
#13370 Aya: Tényleg nagyon durva, ráadásul a gridben a 4870 is gyorsabb, mint a gtx-280. A másik, hogy ugyanannyiért néhol még a gtx-280 sli-t is megveri. -
Kecuhun
senior tag
válasz
dzsóbácsi #13357 üzenetére
Nem tudom mit aggódnak itt egyesek azon, hogy milyen forrófejű a HD4870-es vga-juk. Csinálni kell egy új profilt a CCC-ben, átírni a venti fordulatszámát és kész! Én ahogy beraktam a gépbe a 4870-et 79,5C volt. Megcsináltam a profilt, beállítottam 30%-ra. 2 óra CoD 4. és Crysis után 60C volt a vga hőmérséklete! Ennyi...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
egy szavazat a Sapphire-ra.
én is azt vettem. -
Hedgehanter
őstag
Vennek 4850-et de nem tudom hogy Gigabyte legyen vagy Sapphire?
-
aya
addikt
Brutális az új 4870 x2 kevesebbet eszik mint egy 280sli, és pár helyen még üti is beta driverekkel!!
Grid :[link] -
tibz03
őstag
válasz
syckaloz #13360 üzenetére
Persze, mindjárt be is teszem a fagyasztóládába az egészet.
WiZARD: Igen, lehet, hogy a proci volt a ludas. Mert éppen azt próbálgatom, hogy mi a legkisebb adható fesz neki, és a 1,25 úgy tűnik, túl kevés volt.
De már feljebb vettem, és még nem jelentkezett semmi probléma.
-
tibz03
őstag
Tudom, hogy már ki lett tárgyalva, de valami szörnyű, hogy mennyire melegszenek ezek a HD4850 kártyák.
Játék közben 2-szer is bekrepált a gép, bár lehet, hogy a proci-húzás miatt, de én inkább a VGA-ra gyanakszom, hogy egyszerűen túlforrósodott. Volt, hogy játék után 100 C° volt.
Már alig várom, hogy megjöjjön a Chilla.
Addig is inkább hajtom 35-40 %-on a ventit, és elviselem a zajt, minthogy szénné égjen a VGA.
-
syckaloz
aktív tag
Kellene atomic edition vízhűtéses féle (csak az a baja , hogy baromi drága, meg nem mindenki tudja elpakolni a házában a vízhűtést) , egyébként jó
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Valaki használ 4870-en Accelero S1Rev.2-t?..
Rámegy a FET /vagy mifene/ sorra az S1es FET hűtője?..Ha nem, akkor maradnak a RAMsünik??
Köszi! -
törölt tag
köszi!
-
muris
tag
Hi!
Egy FSP Blue Storm II 500W-os táp elbírja a 4870-est? És érdemes szerintetek egy 8800GT-t lecserélni erre? A monitorom egy 24"-os cucc, tehát 1920x1200-as felbontásban kéne a kakaó...
Köszi
-
törölt tag
Üdv!
Mi a kül. a Lite és a Full karik között?
-
FeRRaR1
őstag
Andatechnek van 1-2 érdekes eredménye
De olyan szépen mennek az Atik, h könnybe lábadt a szemem
Öröm nézni
Öröm é bódotá
-
Hunter2
addikt
-
hakos1987
őstag
és felkerült az ,,i"-re a pont, az nV hátába meg a kés: [link]
-
Bluegene
addikt
válasz
losi73 #13336 üzenetére
elég szép, 30 fps szvsz elégedett vok, és még ez is javulhat driverekkel ill. brutkón felhúzom a vga-t mint janos666(890mhz szvsz az enyém 690mhz-re húztam), talán a végén még 40 is lesz
mod: ha szépséget és több fps-t akarsz ez még a 3850en is jól elfutott
-
swoody
senior tag
Szerintetek ezek jo eredmények? És a höfokok stb. jók?
[link] -
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #13335 üzenetére
Rájöttem én is úgy fogom végigtolni a Crysis 4870-el hogy Vista alól -dx9 parancsikonnal indítom és az XP-hez szánt DX10-veryhigh konfigot használom. Így élsimítás nélkül közel játszható 1920x1200-ban, talán az új driver is hoz még 1-2 FPS-t és tényleg játszható lesz húzott kártyán.
-
Bluegene
addikt
kicsit tunningoltam crysis extreme max beállításokkal GPU tesztben 30 fps-t dob XP alatt
(extreme quality config), nagyon pazar VGA
1280ban
egyébként 690/1173 CCC tunning
proci 9X355=3,2 ghz
-
janos666
nagyúr
válasz
feka007 #13333 üzenetére
Dehogy a drága, a GTX-280 egyenlőre még a legerősebb piacon lévő 1 GPU-s kártya, annak elszállhat az ára. A GTX-260 viszont már egy árban van a 4870-el, alapon kb egyformán teljesítenek, de a GTX-260 sokkal tuningbarátabb mint a 4870. (főleg gyári hűtővel és Vmod nélkül)
-
Joe004
csendes tag
Sziasztok! Vegre megvan a 4870 em 38% on megy a venti 45-55 C kozott mozog es talan nagyon picivel hangosabb a 8800GTS- nel. Csinaltam par Vantage tesztet hatha valakit erdekel. 8.7 es beta drivert raktam fel.
2,17 Ghz 4870
2,8 Ghz 4870 -
viktor82
őstag
Ha segiteni akartál akkor már megoldottam xp-n nem indult,feltettem a vistát és opengl-hibára hivatkozott amit feltettem és meg is oldódott!Azért lett volna jó az xp mert 3dmark alatt kiváncsi vagyok mennyit dobott volna mert a 8800-om majd ezerrel adott kevesebbet vistán!
-
feka007
veterán
Szerintetek kb mennyire fogja levinni a 4870 X2 a GTX 280 árát? Jó lenne, ha 60-65-re lemenne, kb az lenne a reális ár.
-
Speed®
titán
válasz
TESCO-Zsömle #13320 üzenetére
Ismerem a masinád, láttam a képeket, hosszban belefér?
Már pusztán abból kiindulva, hogy egy ATX lapról is lelóg. -
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #13317 üzenetére
WDM = Windows Driver Modellű
WDDM = Windows Display Driver Modell
És az utóbbit akartam használni csak lefelejtettem egy D-t, de a lényeg az hogy azt jelenti hogy windowshoz való eszközillesztő. VAgyis nem a control panel, vagy bármi más szoftver, hanem olyan amit a windows a hardverhez használ. Vista óta még egy D-vel megtoldják a VGA-k driververét hogy Display, a többi, akár hálókártya driver is WDM... -
katt777
félisten
válasz
janos666 #13313 üzenetére
Az is téves, mert a WDM más, VIVO karikhoz van, és még külön is letölthető, ha megnézed az ATI oldalát az individual packagages alatt. Ezek külön is letölthetőek.
Hogy ki mire hivatkozik, az ne érdekeljen, mert akkor félrevezetődsz.De értem, hogy pont ez volt a bajod.
1920-ban nem vinné a 4870 a 8XAA-t? Ez roppant érdekes azután, hogy mennyivel gyorsabb a 3870-nél, amelynek 1680-ban ez nem gond. Bár persze te látod. Talán rendes driverrel jó lesz.lsc: Igaz, megnéztem: 18-jegyű a driver verzió.
-
Speed®
titán
válasz
TESCO-Zsömle #13309 üzenetére
Ha 2 évig nem akarsz hozzányúlni, rakj össze HTPCt és vegyél PS3mat..
1600pxhez fölösleges a CF procilimit miatt, mire meg kevés 1 kari, csere.
Amúgy mATX lapba X2..szép halál egy mATX kecóba belezsúfolni -
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #13312 üzenetére
Amit te VGA drivernek hívsz én azt neveztem WDM drivernek. De igen, erre az x.xxx verzióra gondolok. Csak sok helyen ezt nem tüntetik fel, és a 8.6, 8.7b számokkal hivatkoznak a driverre.
Nekem 1920x1200-ban már felejtős a 8x AA 4870-el is, AC-t pl. 2x-el is épp elvan, 4x-el meg-meg lassul. Sok játékban (kicsit régebbiekben is) felejtős sima 4x MSAA fölé (akár CFAA szűréssel 4x mellé) menni 1920x1200-ban, pedig a két felbontás közelebb áll egymáshoz mint a két kártya és elvileg önmagában is gyorsabb AA-val a HD4 mint a HD3
-
katt777
félisten
válasz
janos666 #13308 üzenetére
Nem a WDM-ről beszélek, hanem a VGA driver-ről. Úgy hívják: Driver packaging version. Ez 8.6-nál a 8.501. 8.7b 8.521 volt, ha jól rémlik, de most XTremeG van fent. Nem kell fájlokba mászkálni, az Information Centerben ott van minden, mondtam.
De nézd meg a gyártók oldalán, itt egy példa. Persze akár ragaszkodhatsz is a tévedésedhez.Nem füllentek. Volt CF-öm (most hogyan lenne ebben a lapban?), de 1 db 3870-nel nekem semmi gondom, és még a HIS IceQ3 bios beállításai helyett is normál Sapphire órajeleken használom. DX10.1-ben AC is gyönyörű szépen futott, mint egy film. Az más kérdés, hogy sztem pocsék "game". XP alatt Grid is OK, GoW-ot is próbáltam, semmi nem akasztja meg (kivéve néhány játéknál a kényszerített mód, de az meg bármit megakaszthat).
-
JanR
addikt
MOD: 2szor jott at sry
-
JanR
addikt
Most kicsit lemaradtam, nem tudtam egesz nap olvasni a forumot es most asse tudom, mar mirol beszeltek
Amugy Tesco-Zsomle, az a config atom
Esetleg valaki beszurna nekem egy 4870X2 tesztet? -
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #13303 üzenetére
Tudom hogy az WDM drivernek van külön verziózása, de azt nagyon ritkán használják (max jobb helyeken kiírják bétáknál) és nem látod csak ha belenézel a fileokba vagy felrakod. Szóval nem tetszik hogy nem aszerint kezelik a drivereket, hanem a dátumozott CCC csomag alapján.
-
oettinger01
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #13297 üzenetére
látod a sok tescos zsömlén való spórolás meghozta az eredményét
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #13301 üzenetére
Én most is úgy nyomok mindent: 8XAA, 16XAF 1680-ban.
janos666: Nagy-nagy tévedésben vagy. Bizony létezik driver számozás, ami persze nem azonos a Catalyst csomaggal, de a nem ref. drivereket még így is adják ki. Pl. 8.501, stb. A csomag számozása azért más, mert abban más szoftverek is vannak, és azok számozása nem egyezik a driverével. Nézd csak meg pl. az Information Centerben.
-
janos666
nagyúr
Driver kérdés: Hát nemtudom, én jobb szerettem hogy mindíg volt friss driver, nem volt kötelező frissíteni, de ha akartam hetente cserélgethettem.
Meg a számozás is átláthatóbb, verziószám, nem pedig az hogy dátumra mikor jött ki. Most is igazából inkább 8.6.4 van a gépemen, mert 6.-hónapban jelent meg, és abban a hónapban ez volt a 4. build (8.6 ; 8.6hotfix ; 8.7beta-jun23 ; 8.7beta-jun25), csak senki sem nevezni így, mert nem létezik verziózás csak dátumozás.
Sőtt, mivel 8.7 betának becézik a 2008.06.25-ei drivert majd az okoz problémát hogy becézzék a 8.7 finalt, mert nem lesz ott se geyértelmű a dátumjelölés, de 8.7.3 se lesz a neve, az amúgy is logikátlan lenne mert igazából az első 7. havi csomag lesz.
Nemtudom érződik-e az irónia? -
Speed®
titán
válasz
TESCO-Zsömle #13297 üzenetére
Comcédnak 4850CF, neked 4870, hacsak nem akarsz 1600pxen 8xAAt.
4870CF/X2 szerintem nem éri meg a 70ks 4850CF ellenében szerintem.
Mire igazán kevés lesz 1db 48x0, addigra úgyis lesz 2x jobb alternatíva.
Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest