Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sogron
tag
válasz
BullZeye #14497 üzenetére
Szedd ki a memóriát, akkor tutulia kell a gépnek(feltéve, ha rádugtad az alaplapi csipogót)!
Katt: álló gépnél nincs alsó, meg felső DVI, csak jobb, meg bal oldali(nem kötekedés, tudom, hogy csak nézőpont kérdése).
Szerk.: Esetleg egy Cmos Clear (cclr vagy cmclr-ként van jelölve a lapon) jót tenne a lapnak, és neked is.
-
BullZeye
veterán
másik VGAval ugyanez kép nincs, csak süvít a VGA ezerrel, fog sincs mi lehet a baj, alaplap: Gigabyte P45 DS3P
kezdek aggódni >>bár nem tom mi lehetne még bajszerk.: asszem megvan, az alaplapon 12V ágakat a bal felső sarokba elfelejtettem >> nah rákötöm azt megnézem...én hülye...Istenem
régi alaplapon is kellett pedig csak ott 1 12 Vos ág meg egy nagy....itt meg .. -
BullZeye
veterán
válasz
katt777 #14495 üzenetére
a gépet 5 perce fejeztem be, mindent 2x megnéztem ahogy összekötöttem, bár túl sok mindent nem kellett...
alaplapba a VX450 kábele könnyen beslisszant, VGA ba PCI express, meg a front panel összekötése ami müxik tekintve hogy világít elöl, és a power gomb is megy, rákötöttem még front USB-t ez is csak 1 fajta módon lehet, 1 Hangkarit raktam bele, a gép semmilyen hangot nem ad ki, nem csipog, nem sípol, semmi
VGAra hogy érted alsó "VGA csatira dugd a karin a kábelt"?van itt egy alaplapon kívül mindenből 2, szal ha végképp nincs ötlet akkor próbálom, most pl VGA-t cserélem ki mert ha kép nincs talán amiatt, nem?
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #14491 üzenetére
Ha a gép amúgy indul, akkor az alsó VGA csatira dugd a karin a kábelt.
Ha azért süvít, mert nem bootol be (csippan a lap?), és ez a boot-os felpörgetés, akkor újra szerelés, valamivel figyelmesebben.
Ha még mindig nem OK, és a lap sem jelzi a normál indulást, akkor valami hibás.DroneZ^: Most már nyissatok ennek a kérdésnek egy topicot, és ott vígan ellesztek minden hónap közepétől 1 hétig.
-
DroneZ^
őstag
Végülis mikor lesz már 1 fullos letölthető hivatalos zsiros f4sz4 driver az ati honlapján?
-
Bozso77
csendes tag
Milyen jatekkal lehet tesztelni a 4870-t 1900x1200-ban?
FPS es autoverseny jo lenne esetleg sport. 5letek?
-
BullZeye
veterán
Hello, összepakoltam a gépet, a VGAn úgy süvít a venti mintha felakarna szállni...1-2 éves TFT monitorom van amin még nincs DVI, így átalakítóval próbálkozva rákötöttem HD4850re, viszont nincs kép, és a monitoron a led csak villog :\ ötlet?
-
katt777
félisten
válasz
horvathkrisz #14485 üzenetére
Hát pedig nekem a 3870-em 40°C alatt maradt 2D-ben a 4870-nél rosszabb gyári hűtővel.
1.1V beleférhet. 1.175-től menj lefelé apránként. Mivel a 3870 magasabb feszen dolgozik, sztem innen még van benne. 300-as GPU az jó (1950XT-n is rendben volt). RAM-ot óvatosan vidd lefelé, de 600-700-on talán még az is OK lesz.
RBE-be, ha rákattintasz lent, kiírja, mi micsoda (powerplay state structure). Az egyik csökkentett freki a 2D, a másik a low 3D. Mindkettőt és a feszt le kell vinni. BootUphoz és UVD-hez ne nyúlj.
Sajna te vagy most a tömeg elején, másnak nincs ilyen tapasztalata. Vagy van, csak nem osztja meg velünk.De ha ad valaki egy 4870-et, én megnézem...
HIS 38xx turbo-soknak is belőttem a biosukat.
ATT-ből van 07.11-i, azt nem nézted, műxik-e? Nekem még nem jutott rá időm. Elméletileg támogatja a 48xx-eket, de hát a 38xx-eket is, mégis melegek 2D-ben, vsz. fesz. szab. hiányosság miatt. (Mindig a legfrissebb ATT linkje a honlapomon.) -
horvathkrisz
addikt
válasz
katt777 #14483 üzenetére
igazad van, csak nem hiszem hogy 2D-ben 40 fokos lenne. gyári ref. hűtőm van, nem szeretném lecserélni.
1.263 helyett az 1.1V szerinted belefér még? az órajelet gondolom nyugodtan le lehet venni 300-ra, de szólj ha tévedek!szerk: még egy fontos infó kéne:
mi számít neki 2D-nek? ahol 500MHz-et látok oda írjak be kisebb feszültséget+órajelet?szerk2: először megpróbálom 1.1V-tal és ha jó lesz akkor megy neki az 1.0
szerk3: "PWM ramp on" mit jelent?
-
katt777
félisten
válasz
horvathkrisz #14480 üzenetére
Én is ATT-szal keresgéltem, akkor derült ki a turpisság. De belőttem 1.175V-ra, azzal nyertem kb. -5-8°C-ot 2D-ben (az eredeti 2D-hez képest, nem 3D-hez, mint most a 48xx kariknál), és az nekem OK. Meg a karinak is.
Anno persze volt 2 VGA-m és CF-ös lapom. Most kéne egy PCI-s VGA-t keresni vészmegoldásokhoz.
Nem jó neked, ha 40°C alatt marad a VGA-d? A további kísérletezéssel csak a kockázatot növeled, a karinak édes mindegy. -
Vasinger!
nagyúr
Úgy néz ki, hogy ma sem jött ki a 8.7 Final. Sztem ebből jövőhét közepe lesz!
-
katt777
félisten
válasz
horvathkrisz #14472 üzenetére
Ezt is írtam: ha hirtelen viszed le, simán leáll, amikor kilép a bootup clock-okból. Akkor csak másik karival tudod flashelni. Ha meg akkor száll el a kép, amikor flasheled, akkor aztán találgathatsz.
-
Cyberbeni
addikt
-
MRaptor
tag
válasz
dave93 #14435 üzenetére
Hi
Uraim, beujitottam 2db Sapphire 4870-et, tehat ismet Atis lettem. Egyenlore csak 1van bent a gepben, de igy is hasitA 850-es tappal vigan ellesz.
A 9800GTX-em sem volt rossz, de hiaba a Crysis nv tamogatottsaga az ati gyorsabban es szebben viszi. a 1950pro is szepen futtatta. A csikozas nekem is elojon idonken de nem zavaro. A homerseklet 82fok a jatek alatt. Most minden alapon van. kiraly ez a kartyaUDV
-
válasz
horvathkrisz #14472 üzenetére
Kérdés, mnnyire rontod el. Ha fel sem ismeri utána, akkor mindegy.
-
BalintUG
tag
Gyorsan szétszedtem a VGat lekaptam S1et és tettem azokra picikékre hűtést... De érdekes ám bakker leszedtem és hideg volt a nyák gyárit levettem délután egész nap ment és nem tudtam vele dolgozni 10 percig mert izzott most meg semmi. Megjegyzem az a 8 kis kuki is hideg volt de tettem rá hűtést hamár a GURU-k azt javasolták
-
Csákk
senior tag
válasz
horvathkrisz #14466 üzenetére
Azért nemcsak az órajel generátornak kell a teljesítmény ott a gpu ban,csak óvatosan,tesztelgesd szép fokozatosan, nem tudok jobbat mondani.
-
Tomcat
őstag
Beléptem én is a HD4870 tulajok körébe 2db Sapphire Full Retail kártyával.
...és igen, még nekem is jutott Pendrive.Csak az a hőmérséklet ne lenne alapban 77 C°, terhelve meg 90 C°.
Kipróbálom én is a profilmódosítást CCC-ben. Hátha attól javul a helyzet.
Egyébként van olyan paraméter a GPU-Z-ben ami 95 C°-ot mutat. Normális? -
katt777
félisten
Majd lehet, de előbb ki kell jönnie a 48xx karikat támogató RivaTunernek. Tudtommal még nem OK.
Főoldalon jobbra gördülő listában kéne lennie, az alatt, ahol a kari van. Customize... felirat és kis háromszög.
Egyébiránt 100 hsz-onként le van írva, hogy melyik fájlt kell átírni. -
Csákk
senior tag
válasz
horvathkrisz #14462 üzenetére
Nemtudom mennyi a gyári fesz, de -30% még jó lehet.
BalintUG: 4 kocka szerintem maradhat szabadon,ja.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
horvathkrisz #14442 üzenetére
nos, senki?
-
fdisk
őstag
H a nyavajába lehetne a vga vent fordulatát szabályozni?
Mert a katt oldalán találahtó rivatunerrel nem.
Ill én nem találom a low level system tweaks-t.
Nekem olyan nincs.
Van még más lehetőség ezen kívül? -
katt777
félisten
válasz
rollins #14436 üzenetére
kb. 2.5GHz alatt járó procik.
Kaptam teszteket 2.4-es quaddal 4870-ről. 3D06 még a 4 magos CPU score-ral is annyi volt, mint az én konfigom teljesítménye, Vantage-ben viszont, ahol mind a 4 CPU-mag dolgozik a VGA-val, csúnyán porrá lettem alázva.Úgy persze még a Phenom is versenyben van. Szerencsére egyetlen játék sem érdekel, amely támogatja a 4 magos procikat, izom meg azért van a jelenlegiben is +1 VGA generációra.
X2 4200+ és hasonló procikkal megint csak kevesebbek a 3D pontok, csak mindenben.
De írtam már, mekkora teljesítményt hoztam ki a 3870-ben, lehet viszonyítani. -
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #14417 üzenetére
Mivel az eddig PP-s karikon mindig csökkentett fesszel ment a 2D mód, szerintem pont, hogy nem tesztelték ki, ahogy kellett volna, ahogy a 38xx bios-okat sem anno. CF-ben 1-ik karim 39-40 °C volt, a másik 44-45°C, az ATI beállításaival, nem a sajátommal.
Keldor papa: Abban nincs -VMod, csak a freki miatt hűvösebb. Az enyémben tuti lesz.
-
luw2win
őstag
-
dave93
őstag
3Dmark06 kb mennyi idő alatt fut le?
-
frigoo
aktív tag
Sziasztokt
Nemrég én is tulaja lettem egy sapphire 4870-nek, és a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek:
A konfigom igen szerény, Asus a8n-e 4200+ X2 proci, CoolerMaster HyperTX2 CPUcooler, 2GB DDR400 Kingston és a fent említett vga megtámasztva egy CoolerMaster eXtrem Power 430W táppal (+1 optikai meghajtó meg 2 winyó).
Nem volt semmi problémám, kivéve, hogy a procim a szűk keresztmetszet, de ez csak Crysis alatt jelentkezik nálam. Minden más mostani játék fut mint a vaj. A Crysist valszleg még a Vista is fogja, de így is játszható egy 19" LCD natív felbontásán (1280×1024) HIGH beállítások mellett enyhe szűrőkkel. Ami a többi gammát illeti azok mint már írtam tökéletesek a fentebb említett felbontáson maximális beállításokkal. (Stalker, Grid, Nfs-Ps, Bioshock, Frontlines, R6Vegas1-2...stb)
A hőfok a forumtagok segítségével egész elfogadható, idle 45-48 load 58-60 fok között mozognak fix 35%-os venti fordulat mellett. Ezúton is kössz az érthető ventiszabályozásról.
Majd tervezek egy C2D rendszert, tudom itt fog érvényesülni a VGA.Egy fórumtag írta, hogy az Asus A8N-E s754-es, hát ez nem igaz. A deszka 939-es DDR1-es. (a Venice magos procik csak ezekbe mentek bele), és a víz atmoszférikus nyomáson 100 fokon forr.
Mégegyszer kössz mindenkinek a sok hasznos infót.
-
Hiába találgattok, meg írjátok be 100x, nem lesz driver, amíg a gyártó úgy nem gondolja. Szerintem mára elég hsz jött már ezzel kapcsolatban. Na megyek és tovább írom a 8.7-et
-
horvathkrisz
addikt
szerintetek 2D-ben akkor mi a minimális fesz amivel lehet próbálkozni?
én erre gondoltam:
300/500-1.0V -túl merész? -
Kucsek
aktív tag
Beléptem a 4800 ok táborába
Mikorra várható 8.7-es driver mr itt lenne az ideje nem? -
rollins
őstag
válasz
dave93 #14439 üzenetére
én sem vágom :-), de valahol olvastam hogy más is fel akarta rakni, azt csak egy féle képen lehet, vista-ra vista sp1 és elvileg van dx10.1 d3d
nekem 17" crt-m van, winxp alatt nem vettem észre semmilyen kettéválást a krízisben, textúra villogás volt néha, de azon kívűl mást hibát nem láttam 8.6 vagy 8.6 hotfix-szel sem
vistán nem tudom mi újság -
Csákk
senior tag
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #14411 üzenetére
3870-em is gyorsabb egy rakás 4850-nél, amelyek gyönge vason dolgoznak
melyek azok a gyönge vasak?
dave93 dx10.1 -et hogyan és hova raknád fel? crysisnak még a dx10-hez sincs sok köze, illetve ott elérhető a veryhigh, wide tft-d van? csak azért kélrdezem mert volt akinek fura dolgok történtek wide-on, pontosan nem tudom miért, állítólag ha élsimítást használt -
dave93
őstag
Üdv!
Gigabyte 4850 cdjéről feltettem a drivert. COD4 hibátlanul megy, de crysisnél a képernyő közepén néha "kettéosztja" a képet. Mi lehet a baj? DX 10.1et kell feltennem vagy mit? THX -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14426 üzenetére
Hát nálam nem emelkedett...
22% volt mindig...
Most ilyen. -
csimav
őstag
Hy! 4870 hez melyik a jelenlegi legújabb driver ?
-
válasz
keIdor #14420 üzenetére
Ja hát 110fok az már más...nekem 90fok fölé nem engedi, addig emeli a fordulatot ameddig nem marad 90fok, vagy alatta, ha nálad 110fok volt, akkor szvsz vagy driver gond volt, vagy egy "sérült" biosos kártyát fogtál ki amibe a vezérlő szarul működött.
Szerintem meg úgy állították be ezt a szabályzást, hogy minnél halkabban tudja hűteni a VGA-t azért is ilyen forró, mert pl ha olyan lenne mint a 2900XT volt már rég kivágtam volna az ablakon.
Meg azért a 2év gari nemvéletlen lehet rá szal azért kivannak ezek tesztelve 2év múlva egy 50-60K-s vga amúgy se fog semmit érni kb mint most az X1800-as széria ~10k-t. Állítom a 60-70%-a a vásárlóknak nem is foglalkozik meg nem is érdeklik ezek a dolgok csak berakja és használja és ha már eleve nem lenne kitesztelve sorra vinnék vissza az átlag userek, lehet hogy még keveset is mondtam.
Sárpac: Ez is elképzelhető meg az is, hogy összeolvad az Nvidiával.
-
Dashes
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #14423 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #14420 üzenetére
Egy dolog miatt totál rossz a példa.... A kocsi motorja azért nem bírja a magas hőmérsékletet, mert a hengerfej tömítése megkotlik, a dolog másik fele, hogy a hűtővíz is 90 fokon forr, márpedig a vízhűtőrendszert nem gőz halmazállapotú víz keringetésére tervezték....
Szerk: a 110 foktól való aggódás jogos, szerintem sincs helye egy hardveren semmilyen 80 fok fölötti alkatrésznek.
-
TESCO-Zsömle
titán
P45-ön milyen a CF??
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14417 üzenetére
Én szerintem nem lenne normális a 110°C fok! Gondolj bele, az autók motorja pl. nem megy fel ennyire... jó érdekes példa, de ha egy mozgó, sokkal strapabírobb alkatrész se melegszik ennyire, akkor egy GPU-t hova engedünk el?
Szerintem ezeket direkt úgy állítják be, hogy 1 év múlva menjen tönkre és vegyél újjat... mostanában ez a divat. Sőt ha ezt a BIOS-t megnézem akkor szerintem ki sincs tesztelve... minnél elöbb ki akartak jönni a hardverrel. Nvidia elött ugye...
Most is volt pl. egy olyan hír több oldalon, hogy az összes Nvidia G84 és G86 hibás, mert annyira szar a tokozás, hogy a hőtől tönkremegy! Na az hol volt akkor kitesztelve? Arra mennek rá, hogy gari után haljon meg, és vegyél újjat. Hát én inkább "védekezek" ez ellen! Végülis meddigtart beállítani egy ventiszabályzást? 2-3 perc szoftverrel, vagy 10-15 perc BIOS-al... esetleg +2 óra munka és akkor új hűtő. Igaz én olyan vagyok, aki félévente cserélget, de akkor is vigyázok rá, semeddig nem tart egy kicsit foglalkozni vele...
Meg legalább akinek eladom és tudja, hogy tőlem veszi az tudja, hogy vigyáztam rá így lehet nyugodtabban alszik.Az meg, hogy Bundás22 (Bluegene-t) nem foglalkoztatja semennyire a hőmérséklet, attól szerintem én még nyugodtan foglalkozhatok vele. Itt amúgyis ő lenne az utolsó ember, akire hallgatnék. (No offense bundás)
-
BalintUG
tag
Húhaa tehát akkor X2 kilőve neki PRoCI ilag mert s752es rencere van nem s939 AM2 ben meg már nem volt 3000+ szóval akkor ez mondanám felejtős... 4850et meg csak akkor vegyen ha hamrosan tud mást is venni.. mert ebben nem hajta ki felét max de annyit se leginkább. az a helyzet h ogy abban a rencerben az a 6600Gt pont beleillik. szóval inkáb gyüjtsön pénzt mert ha hamarosan nincs pénze lapra procira meg ramra akkor fölös mert elavul a kártya ....
-
válasz
keIdor #14416 üzenetére
Én is féltem, de ha egyszer a mérnkökök kitesztelték és beállították az autómata szabályzást, akkor annak jónak kell lennie, persze vannak kivételek, de akkor lép érvénybe a gari.
Nekem jelenleg is 500/900-on megy mind2 kártya 80fok fölé nem engedi az autómatika és 24%-on mennek.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14400 üzenetére
Én mindig kurvára féltettem a hardvereimet... lehet túlságosan is...
Egyébként mondom nekem befűtötte a házat, úgyhogy csinálnom kellett valamit vele...
Nálad ment a PowerPlay? Nálam 3D-s órajelen volt 3D-s fesszel, de ahogy olvasgattam mindenkinél ez volt... sztem nálad is. -
keIdor
titán
válasz
katt777 #14398 üzenetére
Azt szedtem le ami az oldaldon van. De ez is visszaveszi a feszt, mert csak 5%-al megy gyorsabban a venti, de -40°C fokkal hűvösebb. Biztos nem a 3D-s fesz megy.
Nem nyúlkálok bele inkább...
lehet menne 300MHz-en is nem tudom, de inkább megvárom amig jön egy jobb BIOS. Nem nyúlkálok bele, mert akkor megint lehet vmi gebasz...
-
bocsika
aktív tag
thx.
remélem elbírja.
Nagy égés lenne ha nem. -
bocsika
aktív tag
Tudom hogy visszafogja a proci.
A memóriát meg már 1,5 éve is nehéz volt neki bővíteni (Corsair Value Select S512MB400) És drága is lenne.
Engem főleg az érdekelne hogy a táp kibírja-e és szerintem ez még nincs felkészítve a vga-karik vasaló szintű fogyasztárára. A tápcsatlakozásról nem is beszélve. -
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #14402 üzenetére
Tudom.
Multimeter.horvathkrisz: Dehogynem valósak! Csak éppen nincs powerplay.
Annyira ne vidd le, mert vsz nem megy, a megtakarítás meg már 1.175-ön is elérhető. De mindenképpen csak lépcsőzetesen szabad lemenni. Ha ugyanis "kevesedik" akkor Win 2D használatban elfehéredik, elmegy a kép, és vissza tudod modolni, ha viszont totál leveszed, lehet, hogy elindulás után szépen elmegy minden, mihelyst kilép a bootup beállításokból (márpedig bootolás után megteszi), így nem tudod visszatenni a még működő biost.
Nem driver-frissítés kell, hanem CCC-ben Overdrive-nál egy Default gomb. Driver frissítés akkor kell, ha más biost teszel fel.
Nálam azért van HIS a Sapphire-ön, mert Sapph-t ha állítottam (3D fesz), akkor sehova nem lehetett állítani a kért órajelet (3D). Aztán persze úgysem alkalmazza a magasabb feszt, de legalább tuti 100%-os a bios. -
törölt tag
válasz
bocsika #14403 üzenetére
Az a proci rettentően visszafogná, ajánlatos bele használtan venni inkább egy X2-est és azt is jól meghúzni, van az aprókban mindig eladó. Az újabb játékokhoz a ram is kevés lesz. De olyan AMD processzort úgysem lehet most venni, ami kihajtaná a 4850-et rendesen, mindenképpen procilimites lesz a rendszer. Chieftec tápnak elégnek kellene lennie elviekben.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
katt777 #14398 üzenetére
ezzel azt akarod mondani hogy a biosban beállított feszültségek nem valósak?
meg kéne próbálnom 2D-ben 300/500/1.0V-ot, csak az a baj ha nem az eredeti biost rakom fel, nem veszi vissza az órajeleket, bár lehet hogy biosflash után driverfrissítés kellene.
szted?szerk: #14402 SzlobiG , valós mérőpontok kellenének, mert ha feszt monitorozol, előfordulhat hogy a monitorozó program a biosból olvassa ki és akkor becsaptuk magunkat...
-
bocsika
aktív tag
Hali.
Öcsém fejlesztené a gépét egy Ati 4850-el.
Nem akarná az egész gépet kicserélni csak a jelenlegi 6600gt-jét akarja leváltani.
Kérdésem hogy menne e a gépben, nem sz(pííí)rik-e be a táp, megy-e az alaplapban és nagyon visszahúzza-e a proci.
Gép:
Asus A8N-E
AMD64 3000 (venice mag)
1 g ddr1 ram
chieftec 410-212köszi
mod: elírás
-
katt777
félisten
Aktív témák
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest