Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dave93
őstag
Ezt mindenkinek ajánlom: [link]
-
válasz
Hókusz Pók #14688 üzenetére
Én nem tartanék annak az integrált hangkeltőjétől.
-
BalintUG
tag
Elfelejtettem mondani a méréseket 690/1050 en mértem de ez nem oszt nem szoroz ...
-
BalintUG
tag
8.6os catalíst van fent és a Current settings-nék az overdrive ban mind a GPUnál minda Memória órajelénél az alapértéket látom 500/750 nálam.. ez miért van ?
Tovább moddoltam a hűtésemet ami jelen pillanatban egy S1+Ac 12L venti ráépítve. Tegnap a maximumom ezen a hűtésen crysis alatt 49 fok volt... Ma szétkaptam a kártyát és SPire SuperSilverrel felmázoltam a GPU-t Ne kérdezzétek hol lehet kapni ezt a hűvezető pasztát de marha ritka és k..a drága... Lényeg a lényeg 2óra Stresszelés után (GPU 95-100%) közt terhelve 41 fokra csökkent !
-
válasz
koltain #14691 üzenetére
Mindenkinek, aki profilt akar szerkeszteni CCC-ben:
Egy profilt csinálj, azt be kell töltenie. Eddig mindenkinek ment, nem függ OS-től, géptől, semmitől. Nézz át minden lépést ezerszer. A fájl rejtett, úgy kell keresni és nem kell tallózgatni, kereső megtalálja.
Solten: milliószor volt már, de sosem árt, mert mindig ezren kérdezik meg újra...
Visszatérve a hőkamerás melegedős dologra (nem voltam itt, nem tudtam reagálni): az egy eset, nem általánosíthatunk belőle. ehet kamu, balfék volt, aki feltette a hűtőt, stb. Nem kell mindennek bedőlni, amit linkelnek, főleg, ha csupán egy helyen írnak róla és nincs megerősítés sem. Erről ennyit.
-
Bluegene
addikt
vista alatt már sikerült állítanom a venti fordulat syámát, XP alól hogy kell?
-
Skizz
addikt
válasz
BobChemistry #14689 üzenetére
Passz.
Az enyémet nem (Sapphire), mert a Crysis introk alatti sistergés/sípolás nem mérvadó a kérdés szempontjából, lévén, hogy ott az eddigi összes kártyám produkált valami zajt. Máshol még nem hallottam sípolni a kártyát. -
lsc
nagyúr
Powercolor 4870 pcs oc , ha volt bocsi .
-
katt777
félisten
Én a Sapphire-ömmel voltam így, ott is a vMod fixálta a frekiket (mindig visszaugrott), nem csak CCC-ben, hanem ATT-ban is. Amióta HIS bios-t használok, nincs ilyen problémám. Nincs valakinek olyan?
Kösz az infót!DroneZ^: Lapozz vissza kicsit, engem okítottak a témában nemrég (vagy keress rá). Még PH-bazáros linkeket is kaptam.
-
válasz
Hókusz Pók #14678 üzenetére
Szeva!
Nem írtál a PÜ-re.
Mi is lesz az alaplap?
[link]
P35-ös lapok audióterhelése van a linkelt oldalon lentebb. Sztem nem vészes! -
janos666
nagyúr
válasz
Ennek is van ám megfelelő topicja, de: Megy az a live is Vistán is, de illene beszerezni valami használt Audigy 2-t vagy 4-et. Audigy SE véletlen se, XFiből se olcsót, mert az is szoftveres.
-
katt777
félisten
válasz
horvathkrisz-től megkaptam a powerplay-es 4870 bios-t, letölthető a honlapomról. Ha valamelyik kártyán valami nem lenne rendben vele, szóljatok!
horvathkrisz: Nem nézted/próbáltad fyoung hűtésbeállítását? Finomhangolta lépcsősen, a 2. lehetőséggel, nem az 1.-t haszálta.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn megérkeznek új gépem komponensei és van egy komoly dilemmám. Új hangkártyát nem rendeltem és nem is terveztem venni az új gépbe, gondoltam az integrált alaplapi nem lesz olyan gyenge. Többen viszont azt mondják, hogy az integrált hangkártya megfoghatja a játékokat. Jelenlegi gépemben egy SB Live hangkeltő teljesít szolgálatot. Tudtommal a Vista nem biztosít teljes kompatibilitást ezen kártya számára. Mit javasoltok? Nagyon rossz megoldás lesz az alaplapi hangkütyü? Próbálkozzak a Live-val?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Csiborbogár #14667 üzenetére
privi akart lenni.
-
fdisk
őstag
Én kértem és kaptam egy módosított biost horvathkrisz-től,és működik elég szépen az automata vent szabályozás.
érte Neki!
Előtte én is kipróbáltam a xml átírogatást.
Eredmén.30% ot állítva be 60 fok idle alatt és úgy 80 egynehány fok load alatt.(3DM06)
Ami jobban tetszik az az,h állandó a vent forulata és nem pörög fel mint állat. -
katt777
félisten
válasz
DarthRevan #14658 üzenetére
Én is tudom, hogyan fejlesztenek. Azt is, hogy több van a 4850-ben, de bizony én is 14300 pont fölött voltam 8800GT-vel (6600 és 6300 körüli 3D pontokkal).
Az a baj ezzel, hogy én bizony régi játékokkal is játszom, ami még nem lenne baj, ha nem lenne mondjuk annyi graf. mod pl. Oblivionhoz, hogy 3.6GHz-en járatott Quaddal és HD4850-nel is 20FPS-re esik a megjelenítés (procimagok nem számítanak, tudom, csak miheztartás végett írtam). Szóval az az értelmetlen okfejtés, hogy 1950Pro elég oda.
3DMark annak értelmetlen, aki nem tudja, hogyan és mire használja.
Szerintem rohadjon meg az összes fejlesztő, akik miatt a régi játékaimat kidobhatom, mert annyira nem törődnek ezzel, hogy már egy XP alatt sem fut egy csomó. Az árukat persze nem fizeti vissza senki nekem. És persze a mai játékokkal is így lesz.schwartz: Nem erre alapozok. Nekem egyszerűen nem éri meg 4850-re cserélnem, ezért is a nagytesóban gondolkodok, ha már normális ára lesz. Addig a mostani nekem ideális.
-
Tomcat
őstag
Nah, kipróbáltam én is ezt a profilátírást majd aktiválást CCC-ben. Elég impresszív eredmény született. A 32%-os ventilátor hangot találtam még elfogadhatónak.
1. kártya 76 C°-ról 55 C° -ra idle. 1 óra game után 86 C° helyett 63 C° lett.
2. kártya 79 C°-ról 62 C° -ra idle. 1 óra game után 92 C° helyett 66 C° lett.
Mindez ingyen, csak néhány kattintásba került. Köszönöm az információkat! -
intelfan
aktív tag
na nyomtam egy kis izzasztást a gyári ventivel és a módosítptt xml fileal, csak hogy tuti ne legyen baja, feltoltam 60%-ra, hát itt már azért hangos, de legalább hűt rendesen
kb 1-1,5 órát barngoltam-küzdöttem az Assasins Creed-el, FPSt nem mértemde itt nem is ez a lényeg, a game 1280*1024ben full beállítások mellett futot (vsync off)
Overdrive: 64 fok
MFC-2 (közvetlenűl a GPU mögött a fém lefogatónál mér): 55 - 61 fok
MFC-2 (közvetlenűl a kiáramló levegőt a hűtő nyílásainál) 46 - 55 fok
MFC-2 (ház belső hőfok) 34-36 fok
MFC-2 (CPU hűtőről közvetlenűl kivezetett levegő) 36 fokhűt ez ha azt akarom
ha ezt összehasonlítom a tesztek többségével ahhol 80 vagy több fok a vége általában akkor az laza 20 fok minusz, ugyanzzal a hűtővel, egy 2 perces munkával, igaz 40% fölött már hangos, de engem játék közben ez nem zavar, máskor pedig megy a 30-35% os profillal
-
Batman007
tag
Hali!
Azt sikerült felfognom h ezek referencia kártyák de akkor egy Gigabyte és Asus között az adja a több ezer forintos különbséget h más a körítés? Szal pl a meghibásodás (elméletben) mindkettőnél ugyanabban az arányban fordul elő?
Sorry h itt értetlenkedek csak biztosra akarok menni... -
janos666
nagyúr
Ha este csönd lesz én is kinyomom már a hangfalat, lehúzom az összes ventilátort amit lehet és megnézem ezt a ciripelés dolgot. Ezzel a kártyával sose vettem még észre. Eddig egyedül amire emlékszem hogy az FX5800-asom ciripelt mikor elfelejtettem fixálni az AGP frekvenciát és az FSB emelésekor a CPU-val együtt tuningoltam az AGP portot is, amihez ráadásul a VDDQ voltaget is adagolta a lap míg ezek az értékek automatán voltak.
Nektek fixálva van a PCI-E frekvencia, és a PCI-E sín feszültsége? (mert tuning alatt vannak okos BIOS-ok amik mindenfélét mahinálnak ha automatán hagyja az ember ezeket az értékeket) -
dzsóbácsi
aktív tag
Tehát mégegyszer
:-ha a Zal FanMate 3Pin-es csatiját rátdugom a kártya nyákjának 4Pin-es csatijára, akkor elvileg nem csak a ventiszabályzás tüske esik ki..amire ugye ott van maga a Fm??..hm?..
-
tibz03
őstag
válasz
DarthRevan #14644 üzenetére
Az oké, de GRID alatt is (játék közben)?
-
DarthRevan
tag
válasz
katt777 #14650 üzenetére
Ha most félretesszük, hogy a 3DMark eredmények mennyire vannak köszönőviszonyba a valós játékok eredményeivel: azt mindenképp leszögezhetjük, hogy az egyre újabb videokártya generációk már nem fognak arányosan akkorát fejlődni SM2.0-ban, mint SM3.0 és SM4.0/1-ben, mert már a kutya sem törődik azzal, hogy a régi shadereket futtató játékokra optimalizálja a kártyát/drivert. Innentől kezdve az, hogy nincs nagy fejlődés a 3870 óta SM2.0-ban lényegtelen. Ha belegondolunk a SM2.0-át még a 9500/9700-as Radeon vezette be anno ATI fronton. Aki meg SM2.0-át használó játékkal akar játszani annak teljesen felesleges 4850/4870, de még a 3870 is. Annak ott a tökéletes X1950 Pro...
Ez egy értelmetlen dobálózás a 3DMark pontokkal...
-
Skizz
addikt
válasz
katt777 #14645 üzenetére
A logo alatt valóban van hang, de mikor néztem, a monitort és a hangfalakat kikapcsoltam. Így 100%, hogy a gép felől jött a hang. Egyébként HD4850-nel sehol máshol nem tapasztaltam cicergést, továbbá Crysis logok alatt eddig tapasztaltam a következőkkel:
X1950PRO
X1950XT
HD3850
8800GT
HD4850A 4850-essel a leghalkabb...
BullZeye: Kevés. 3,6Ghz-en járatott Quaddal és 8800GT-vel 14,5 körül voltam, tuningolt HD4850-nel és ugyanúgy 3,6Ghz-en járatott Quaddal 13,8 körül, VGA tuning nélkül 13,5 körül. Pedig a kártya, a tesztek alapján egy 9800GTX környékén van. Kicsit várnék azokkal a benchekkel, egy 8.7 erejéig...
-
DroneZ^
őstag
Már a kompatibilitási listán az accelero s1 rev2nek a honlapon is fenntvan már a 4850 és 4870... Hogy oldottátok meg a fektek, táp hűtését?
-
janos666
nagyúr
válasz
horvathkrisz #14646 üzenetére
Aha, kamu volt hogy felszorozzák. Pedig jó lett volna, ha alapból 1x-es szorzó is, de állítható, gondolom itt is jobban lehetne tuningolni az SP órajelet mint a GPU-ét, és nem csak 10% átlagtuning lenne a kártyában.
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #14647 üzenetére
Ez már jobb.
Viszont a 3870-em 4600 és 5000 pontot csinál alapból (3GHz-es E8400-zal) (VGA tuninggal meg 5250-ig és 5700-ig is elmegy) SM2/HDR pontszámokban, úgyhogy részemről az SM2-t mindenképpen nagyon kevésnek találom, az SM3 az inkább rendben van. Szóval 4850-re nem nagyon éri meg váltanom. -
BullZeye
veterán
válasz
katt777 #14645 üzenetére
hát hotfix után is csak 0-1-2 FPSt produkál a processzoros teszt, még nem ért véget a teszt, de nem hiszem hogy sokkal több lenne, viszont hotfix után több FPS volt pár videó kártyás teszt
elméletileg febr 8 a hotfix, azt találtam neten, és kompatibilitást kikapcsoltam.
viszont meglepő és mulatságos:
SM2.0 4765 pont
SM3.0 5765 pont
CPU s 5178 pontösszesen 13130 pont, nah ez már jobban tetszik
-
horvathkrisz
addikt
4870-ben mennyin mennek a shader procik? ugyanannyin mint a gpu?
-
-
BullZeye
veterán
válasz
viktor82 #14638 üzenetére
a proci jó, prime95t futattam rajta igaz csak fél órát de 4 mag 100%on volt és 60 fok körül...
most visszavettem 400x8ra és adtam kis feszt is neki, de csak 1 magot használ 3d markaz befolyásol valamit hogy win98 módba futtatom, mert máshogy nem indul el, egyszerüen kifagy a 3dMArk logónál
-
tibz03
őstag
Hálás köszönet!
Most feltettem a GIRD-et, elkezdtem játszani, és hát sokkal hallhatóbban "ciripelt", mint eddig bármikor.
Most ha kicseréltetem, lehet, hogy egy ugyanilyet kapok. A kicseréltetés meg úgy néz ki, hogy postán felküldöm Pestre: 2 nap, megérkezik, kicserélik: 1 nap, visszajön: 2 nap, szóval 1 hétig leshetem a sötét képernyőt.
(Nem valószínű, hogy tudnék kölcsön VGA-t szerezni addig.) Ez a körömlakk, pillanatragasztó dolog hogy is néz ki pontosan?
-
BullZeye
veterán
okok lefutattam köszi a tippet müxött, minden tök alap beállítás amit a progi ajánlott fel 1280x1024, 9635 pont, nagyon kevés nem? :S
HD4850al 8.7 catalystal
sm2.0 - 4760
hdr/sm3.0 - 5749
CPU Score - 1535
elég kevéskének tlaálom CPU egy Q6600, 3.4GHZre húzva (8x425)mi lehet a bibi? a proci olyan 60 fok körül van, gondolván egy teszt erejéig jó az
-
bim
veterán
a giga 4850-ről mit hallani? jók vagy rosszabbak mint az átlag?
ciripelés?
milyen kiegészitőket adnak hozzá? -
horvathkrisz
addikt
válasz
dzsóbácsi #14627 üzenetére
1.)elküldöm a biost mélben.
2.)letöltöd ezt
3.)kicsomagolod, elindítod
4.)betöltöd a biost (LOAD IMAGE) amit küldtem
5.)rányomsz a PROGRAM gombra és vársz, csak vársz.
Nagyon-nagyon türelmesen kell várnod, még akkor is ha úgytűnik hogy megfagyott a rendszered, egér sem mozdul, stb...Egyszercsak felugrik az ablak, leokézod, restart és kész.
Ja, ha vistád van az atiwinflash.exét rendszergazdai módban kell futtatnod!!!
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
horvathkrisz #14624 üzenetére
Hogyan és hol is van??
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #14618 üzenetére
Levett oldallappal a Sapphire-om iszonyat halkan, alig hallhatóan sípol. Ha leveszem az oldallapot, és majdnem belepréselem a fejemet a gépbe, csak akkor hallom. Csak logok alatt, köztük a fél másodperces szünetekben elnémul.
Ez volt már a HD3850-nél is, igaz, ott hangosabban. A 8800GT-m pl. a legkisebb terhelés alatt is ciripelt, sistergett. Korábban már leírtuk a hiba forrását; a feszültségszabályzó áramkörök tekercsei nincsenek kellőképpen lelakkozva, így terhelésnél, mikor a fogyasztás megugrik elkezdenek ciripelni, kvázi mozgolódni. Ezen körömlakkal/pillanatragasztóval tudsz segíteni, ha nem számít a gari. -
dzsóbácsi
aktív tag
Esetleg tud valaki arról valamit, hogy 4870-nél be lehet-e iktatni Zalmann FanMate venti szabályzót?
Csak mert a FM. 3Pin-es, a kártya nyákján pedig négy Pin-es csatlakozó van.
-
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #14617 üzenetére
Látom, nem érted a helyzetet.
Ahogy írtam is legelőször, nem tudom, hogy ez ciripelés-e, mert tényleg kib*szott halk, csak teljes csendben hallani, és csak Crysis logók alatt csinálja (legalábbis eddig ott vettem észre). Ezért kértelek meg, hogy hallgasd meg a tiedet, hogy van-e valami hangja, de ahhoz le kéne venned az oldallapot, stb... megértem, ha nem teszed meg, nem gond, csak akkor írd azt.
Majd hátha lesz más, aki megteszi.
-
losi73
senior tag
-
tibz03
őstag
válasz
Bluegene #14609 üzenetére
Tehát neked abszolúte semmi hangja nincs? Meghallgatnád a kedvemért? Nekem le van véve az oldallap, és venti alig van a gépben, meg itt van a monitor mellett az asztalon, szóval minden körülmény adott, hogy halljam ezt a hangot. Lehet, hogy másnak is ad ki ilyesmit, és ez nem is az a bizonyos "ciripelés".
Szóval Crysist elindítod, és még mielőtt megjelenik a menü, a logók mutatása közben hallható igazából. De tényleg csak akkor feltűnő, ha csend van és fülelsz. Ha feltenném az oldallapot, lehet, hogy meg se hallanám.Szóval légyszi, ha nem gond, meghallgatnád Crysis logók alatt?
-
Solten
őstag
Sziasztok! A manuális ventiszabályzásról: [link]
(sorry ha vótmá'...)
-
dave93
őstag
Itt is megkérdezem
Hali!
P35-DS3,E6750,2GB DDR2 800mhz Kingmax,Gigabyte HD4850, minden alapon, 10834 3DMarks.(06) Ez jónak mondható? -
tibz03
őstag
Na erről a ciripelős témáról egy kicsit:
Nem tudom, hogy az enyém ciripel-e, vagy mi számít annak. Le lett írva korábban egy jelenség, ami az enyémre is igaz: játékok menüje alatt (pl. Crysis), ahol sok az FPS, ott hallani nagyon halk ciripelést, de olyan halk, hogy engem speciel nem zavar. Aztán játék közben ez meg is szűnik. Na most akkor ez ciripel, vagy az hangosabb? És ha igen, akkor lehet valami baja a kártyámnak? Ilyenért érdemes gariztatni?
Pesten vettem, 200 km-re lakom, nem lenne egyszerű megoldani.
-
JanR
addikt
Amugy valakinel olyan crysis hiba volt mar, hogy szar mar a menuje is?
Nem tudom az egeret rahuzni a menugombokra. Ez pista gond, vagy meg a driver kiforratlan?
Aktív témák
- iPhone topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest