Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14199 üzenetére
Pedig eddig jó volt. Most ezt írja.
Őőő mármint hogy Go BIOS-ba? Nem DOS-t akartál írni? 1000 éve nem frssítettem VGA BIOS-t DOS alól már azt se tudom hogy kell... -
emmm
őstag
Nah, egy fórumtársnak köszönhetően, felhúztam a 4850 venti sebességét. 50 %-on, terheléssel olyan 57-58 fokos, ami bőven jónak mondható sztem. Az alap 24 %-on volt, így van egy kis hangja, de ez engem nem izgat, legalább nem fől meg a kártya.
Grat, Ati, ez szép teljesítmény!
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #14187 üzenetére
CPU tuning.
2 VGA-val 4.0 és 4.2 között mennyi a 3D különbség? Ha van, akkor még limites vagy.
CF-ben sosem lesz +100% teljesítményed a párhuzamosítás miatt. Az ilyen tesztek nagyobb kamuk, mint a többi.
De szerintem felejtsd el a default benchmarkokat, használj nagy felbontást és magas szűrőket, egyből kiderül majd, hogy bőven elég a procid a 2 VGA alá. Úgysem 3D06 vagy Vantage default beállításokkal játszol. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14188 üzenetére
Alap fordulaton nálam Windows-ban volt 80 fok...
Amúgy ATiWinflash azt írja mindig, hogy töltsem le újra mert hiányól egy DLL-t... de hiába szedem le újra ugyanaz a baja... ennek sztem vége... jó rövid életet élt a kártya.Rohadjon meg... megy vissza garba, aztán eladó lesz... teszem is vissza a 8800GTS-t!
Amúgy nincs PCI kártyám, de sztem anélkül is mennie kellene.Mod: most nézem a kártya hideg levegőt fúj ki hátúl...
szerintem semmit nem számól a GPU...
Bár érdekes a fesztől kéne hogy meleg legyen, de ez hideget fúj hátúl.
-
válasz
keIdor #14183 üzenetére
Na ezért se nyulkálok bele a biosokba.
Elvileg PCI-s kártyával visszatudod tenni pont egyiknap csináltam egy X1800XT-n amire azthittem, hogy halott mert nem adott képet és egy PCI-s karival "toltam" rá biost, ha kell adok egyet ha nincs egy próbát megér, de ha nem postol, akkor viszont nem is látja az ATI flash legalábbra is X1800-nál nem látta.
A másik meg, pont ma néztem játék után, hogy hány fokosak a VGA-k egyik se volt 80fok felett szal nemértem én ezt.
Lehet ráküldöm a fánkot pár percig mert a gémek mintha nem terhelnék le annyira mint az a forgó sz@r.
-
Ma gondoltam tolok egy vantaget hátha nem fog csíkozni és lám nem csíkozott.
Elsőnél igaz csak 4200-on ment a proci, de nem sokat nyom rajta kb 200-300 pont viszont itt igencsak kijön a CF hatékonysága meg játékokba is nagyon észrevehető mióta megvan a másik kártya.
Viszont még mindég nemtudom mind2 VGA-t 100%-on hajtani még mindég nincs rá vmi megoldás?
-
keIdor
titán
Lehet kinyírtam a 4870-emet...
Flasheltem egy gyári BIOS-t csak én nyúltam picit bele (csökkenteni akartam a fordulatszámot) erre flash után a kártya nem postol.Most próbálkozom úgy, hogy a 2. PCI-E-ben van az ATi a monitor meg egy 8800GT-ről megy most. Viszont nem igen sikerűl visszaflashelni, szóval sztem megy vissza garba. Kicsit szánalmas volt egy ilyen kártyát kiadni, nem is értem miez a gyári 110°C fok... hogy lehet ilyen BIOS-al kiadni valamit? És nem érdekel, hogy egészséges-e vagy sem, a procimat is felfűtötte úg legalább 10 fokkal.
Lehet nekem is GTX-280-am lesz, ott legalább nem kell a BIOS-al györcsőlni... -
Cyberbeni
addikt
válasz
Sárpac #14181 üzenetére
Nem a karival volt a gond. 174.74-es driverrel egyszer sem volt gond húzott kártyával.
dtools hogy okozna gondot, ha ki le vannak tiltva a virtuális meghajtók benne, és be van zárva a program.
amúgy meg ez is a driver része, hogy ne akadjon ki a dtools-tól 15 perc után egy játék sem. 174.74-ben normálisan megvolt minden. (ez olyan, mintha csak az ie menne, vagy csak wmp-vel lehetne videót lejátszani a vga driver miatt)
amúgy szerintem mindenki jobban jár, ha gtx260-at veszel MOST, és SOHA többé nem jössz ATi-s topikba. nekünk is nyugodtabb lesz az életünk, és te is azt hiszed, hogy jól jártál. -
Drizzt
nagyúr
válasz
luw2win #14169 üzenetére
1. pont azért még nem biztos. Én a 4850 X2-ről beszélek, ha annyi léesz, mint 2 4850-es, akkor már nem lesz annyira drága. Persze az 1G-s verzió, a 2-sre szerintem semmi szükség. Mindegy, majd kiderül, ha kijön. a 70-es X2 biztos drága lesz.
Ejjha, azonos idejű poszt Sárpaccal. -
pcmatyi
tag
Na végül sikerült elindítani a 3DMARK06 tesztet, a grafika lenyűgözött, de itt: [link] mit kell megnyomni, hogy elő jöljön az eredmény??
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Cyberbeni #14173 üzenetére
Szerintem az apik nagyjából szabványosak. Értsd Dx9-10 és Opengl.
Erre kell programozni.
Viszont én úgy gondolom, ha egy felsőkat. karit csinálok akkor igazodnom kell a felsőkat. játékokhoz is. Viszont azokból nincs olyan sok, hogy ne lehetne kitesztelni alaposan és úgy kiadni a kártyát, hogy ne 0-300fps között laggoljon a hd4870 Cod4-ben, Crysisban ha már nem gyorsa, de legalább ne legyen benne fehér kis pöttyöktől tarkított textúra, az Assassins Creedben pedig dx10 alatt ne lássam már a faszi fejébe a téglát. -
steven84
tag
Sziasztok!
Felraktam a kártyámra a KATT-féle Saphirre HD 4870 biost és néha ugrik a kép mikor üzemmódot vált! elég idegesítő és szeretném visszarakni a gyári biost, légyszi küldje el nekem a biost v linket ahonnan letudom szedni a gyárit!
THX!
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Sárpac #14170 üzenetére
figyelj!
szerinted van az amd-nél annyi tesztelő, mint ahányan megfogják venni a kártyát? megmondom neked: nincs! attól lesz jobb a driver, hogy felhasználók ezrei/tízezrei/százezrei által pár/több embernél felfedezett hibát bejelentenek, vagy a driver miatti játékkilépésről hibajelentést küldenek.
már nagyon elegem van, hogy a hibáktól hemzsegő, 3-4-hónapig-csak-szar-driver-nvidiát itt hirdeted, mert 8800gts512-höz 3-4 hónapig csak a szar 169.21-es, valamint a kevésbé szar omega változata volt, aztán a 174.74 elfogadható szintű volt, aztán a 176.16 megint hemzsegett a hibáktól. Persze lehet hogy a 174.74 is szar volt, de nekem jól ment minden általam játszott játékkal. -
Sárpac
nagyúr
válasz
tzsolesz #14171 üzenetére
Ha megvolt a rendes részletes driverrel való tesztelés és hibát nem találtak, akkor nyugodtan piacra lehet dobni. Az, hogy később optimalizálják a programozók a drivert, mert rájöttek, hogy egy 25lépéses folyamatot 17ből is meg lehet oldani, és ettől gyorsabb lesz a kari az már csak egy bónusz, nem létszükséglet, hisz így is jó.
-
Sárpac
nagyúr
-
luw2win
őstag
válasz
Drizzt #14165 üzenetére
Nekem is az mozgatta...de inkább letettem róla:
1. Drága
2.hosszútávra tervezek (2-3év)
3. Q1 ben itt van a 58xx széria ami azt jelenti h kb egy 5870 leveri a 4870X2-t (sztem) és fele annyiba fog kerülni. Ha pl most megnézed a 3870X2 árát (kb 60k gianninál) és kapsz egy 4870-et 50k ért és azért van rendesen külömbség a teljesitményük között.Én azért még gondolkozok ( tom sokan szenvednek ebben a dologban, én is, h majd még várok a köv szériára mert az jobb meg stb..), de kb egy olyan karit akarok kifogni mint annak idején az én kis 6800GT-m ami még máig szolgál. és már azért van neki is multja.
Jah meg én sztem addig nem veszek kari-t mig a Crysis el nem fog futni rajta normálisan mert azért én még FarCry2 ni is szeretnénk, és persze nem 40fps-el meg nem 100k-s karikkal.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #14167 üzenetére
Papíron már ismerték a kártyát nagyon régóta. Ahhoz mindenesetre eléggé régóta, hogy hónapokig építgessék a drivereikbe a 48xx specifikus dolgaikat. Persze, még nem tökéletes a driverük - sose lesz az -, de meggyőződésem, hogy sok dolguk már nincs vele. Közel annyi, mint az összes többi kártyával, amit támogat egy 8.6. Hangsúlyozom, közel, hisz nyilván most szembesültek a papír és a valóság esetleges különbözőségével. Lásd fix.
Nem csodát, sok munkát említettél, erre reagáltam.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #14163 üzenetére
Nekem ezelőtti ATI karim X800 volt. Már akkor is havi egy, azaz egy drivert adtak ki kb. a hónap közepén - de volt, hogy 20-a körül -, nem gondolod, hogy most a 48xx széria kedvéért ettől el fognak térni.
Azért egy fix-et megérdemelt, de nem többet.
Most úgy őszintén, van vele komolyabb baj? Vagy nem elég gyors? Vagy miért kellene a hosszú évek óta berögzült dolgaikon változtatni?
Igen, valszeg idővel fog gyorsulni. De én el nem tudom képzelni, hogy a 8.7-es valami forradalmian új dolgot hozna. Talán majd elindul vele egy frissen telepített CoJ, meg egy-két fix lesz benne, de nem kell tőle csodát várni. Már megmutatta a foga fehérjét. -
Drizzt
nagyúr
válasz
luw2win #14153 üzenetére
Hirtelen csak rátekintettem a computerbase-s sok játék alapján levő összesítőre így felbontástól, aa-tól, af-től függően sok játék átlaga alapján 1-2% a különbség.
Egyébként nem tudom lehet-e húzni, vagy mi a helyzet. Nincsen nekem egyik se. Most a 4850 X2 mozgatja a fantáziám.
-
katt777
félisten
válasz
Sárpac #14160 üzenetére
Vsz úgy, ahogy a 3870-hez sem volt fél évig normális driver, csak az idén májusi támogatta végre rendesen. Szóval az új ATI VGA-kat illetően marad a csodavárás.
Én is csinálhattam újra a tesztjeimet, de a honlapomon ott van az összehasonlítás a 8.4 és a 8.5 között. Majd jön a 8.12-es Catalyst, és hirtelen begyorsulnak a 48xx karik._Toka_: Bizony 99% az esély rá, hogy egyelőre még dudva a driver.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #14146 üzenetére
Ezért írtam, hogy "lényegében". Teljesítményben kb. oda tuningolható a 260GTX, ahol alapból egy 280-as jár, és igazán tuningőrült tesztet még nem is láttam. Az nV elavult technológiájában benne van ez az "extra szolgáltatás". És még PhysX-et is tud, ami további gyorsulást eredményez.
8800GT-m 20-25% tuningot vitt gyári hűtővel gond nélkül: 3D06: 14320 (6594/6267/3537), ezt 740/1836/1100 beállításokkal, amikor a gyári órajelek 600/1500/900. És játékokban is tartotta, 85°C alatt, hosszú távon. Ment amúgy még följebb is, ami tesztekkel OK volt, csak nem kínoztam. De nem nV mellett akarok érvelni, csak összehasonlítás-képpen írtam. Azóta is 3870-em van._Toka_: Én meg a "szaküzleteket" mondtam. Ti. van itt egy rakás szaküzlet, de vagy nem tudják, mit akarok, vagy közlik, hogy nem tudnak rendelni. Még Noctua ventiket meg Chillát is BP-ről kellett rendelnem. De ott legalább olcsóbbak.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #14155 üzenetére
Sajnos most már tényleg sokat késik, valószínű nagyon sokat kell rajta dolgozniuk.
Egy valaminek örülj, annak hogyha valóban ilyen sok dolgot kell csiszolni a driveren, akkor még tényleg nem láttuk mit tudnak igazán a karik. Véleményem az hogy sokat fog még javulni a teljesítményük. Ez biztos.Én meg úgy gondolom, az ATI-nál sem hülyék dolgoznak. Mindannyian tudjuk, hogy megjelenés előtt tesztoldalak hozzájutnak kártyákhoz, amelyekkel az első teszteket végzik. Ezáltal kerülnek be a köztudatba, mindenki ezekre hivatkozik a későbbiekben. Ezt nem csak mi tudjuk, tudják az AMD/ATI-nál is. Ergo el nem tudom képzelni, hogy elég jó közelítéssel ne végleges drivereket hoztak volna össze megjelenés idejére.
Megjegyzem, ugyanez a véleményem a hűtésről is. Normál használat mellett /no tuning/ bírniuk kell a kártyáknak a gyűrődést fennakadás nélkül.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #14151 üzenetére
Inkább azt mondja meg valaki mikor lesz már hivatalos driver 4870 alá mert már több mint 2 hete boltokban van a kártya, az AMD.com szerint meg nem létezik hozzá driver...
A beta is elég régi ami kikerült netre. A hotfix meg csak hotfix, az se élvez hivatalos támogatást és amúgy is elég régi az is.Sajnos most már tényleg sokat késik, valószínű nagyon sokat kell rajta dolgozniuk.
Egy valaminek örülj, annak hogyha valóban ilyen sok dolgot kell csiszolni a driveren, akkor még tényleg nem láttuk mit tudnak igazán a karik. Véleményem az hogy sokat fog még javulni a teljesítményük. Ez biztos. -
luw2win
őstag
válasz
Drizzt #14145 üzenetére
Az egál kifejezés sztem csak a Crysisnál érvényes.
A többi játéknál min 5. max 10 fps a dif. a 4870 javára.
Sztem...Biztos nagyon lehet huzni meg minden. De sokkal korszerübb a 70-es mint a 260
És még az ATi rengeteget fog fejlődni a driverekkel (mindig ott van a hátrány) -
_Toka_
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz
horvathkrisz #14148 üzenetére
Most épp te vagy szánalmas.
A 8800GTX már rég a boltokban volt mikor az nvidia kitalálta hogy felvásárolja a PhysX-et. Ráadásul ebben semmi kivetnivaló nincs, mert nyilttá tették az API-t és megoldották hogy ne kelljen hozzá külön PPU kártya hanem a Geforce VGA-k is elvégezhessék a munkát (nem zárkóznak el attól hogy az ATI kártyáit is bevonják, sőtt, segítik az NGO-t hogy megcsinálja a CUDA wrapper ATI-ra.) Mégcsak nem is kell hogy megvedd a legújabb GTX-280at, mert a régi G80-as kártyákkal is működni fog ha akarod. (90% hogy nemsoká radeonokon is)
Most mi is ebben a PhysX ügyben a kivetnivaló?Inkább azt mondja meg valaki mikor lesz már hivatalos driver 4870 alá mert már több mint 2 hete boltokban van a kártya, az AMD.com szerint meg nem létezik hozzá driver...
A beta is elég régi ami kikerült netre. A hotfix meg csak hotfix, az se élvez hivatalos támogatást és amúgy is elég régi az is. -
pcmatyi
tag
Üdv!
hotfix progit tudna valaki adni? 3DMARK06 progihoz kéne, mert lefagyott!
lehetőleg direkt linket, vagy rapid!
Köszi! -
Henryk
aktív tag
A 4870x2-vel megy 2 monitor egyszerre? mert a CF-el nem azt tudom, és ugye ezis 2 GPU-s.
Mi eza melegedési probléma a 4870-el? ez mindenkinél jelentkezik? bár egy eléggé huzatos szervertornyom van, de a videokártyám félgázos hűtésnél 50-60fok, ami elég sok a többi részhez képest. lefele pedig nincs sok helyem a hangkártya miatt. -
horvathkrisz
addikt
Sok év után egyszer kap ki az nVidia és akkor is szánalmas módszerekkel próbálkozik.
Ilyen pl. a csodadrájverük,ugyanis kiderült hogy a 8800GTX-ben van ám fizix gyorsító, csak eddig el volt titkolva.
szánalomtenger... -
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #14143 üzenetére
Úgy értettem, amelyik üzletben árulnak egyáltalán kétoldalú ragszalagot, ott ezt kapod anélkül, hogy hővezetés, vagy bármi extra szolgáltatása szóba kerülne, annyira alap a kétoldalú ragszalagok közül.
Először valami aprócikk üzletbe mennék... Nálunk nincs pl. Praktiker. De ha csak ott van, megkérném egy munkatársam, akinek úgyis útba esik.
Mondjuk, én nem mondtam, hogy erre is jó!!!! Esetleges hővezető képességét sose használtam ki!Remélem, sikerrel jársz!
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #14142 üzenetére
Sokan hajlamosak megfeledkezni a 260GTX hatalmas tuningpotenciáljáról, amit a 4870 még csak nem is közelít. Messziről sem. Lényegében 260GTX-szel veszel egy 280GTX-et. Persze utóbbi még tovább hajtható, csak az már tényleg nem éri meg. Ettől függetlenül 4870-et vennék.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #14124 üzenetére
Én itt nálunk bárhova bemehetek ezzel.
BPFeri, rocket: Akinek Vistája van, tegye föl a DNA 8.6 drivert. Csodákat fog látni.
Guru3D-ről letlthető, .bat fájllal installálandó a max élvezetért.
JanR: Lemented a biosodat, módosítod (RBE1.11), visszaírod, a topicban már soxor említett apróságokra figyelemmel.
-
Sárpac
nagyúr
-
BPFeri
senior tag
Innen >> 8.6 töltsd le az aktuálie 8.6 -os Catalyst -ot és telepítsd majd ugyanitt találod a 4800 Series Hotfix -et is szintén letölt és telepít.
Kész , ennyi !! -
keIdor
titán
Van már javított PowerPlay BIOS Sapphire 4870-hez, vagy más gyártóéhoz? Ha van hőmérsékletek milyenek?
-
JanR
addikt
Amugy rendes driver van mar a 4870-hez? Vagy meg mindig csak a 8.7 beta van, vagy a 8.6
-
_Toka_
senior tag
(#14123) stevve: Nos, ha megmondod, mit kérsz, nagyon nem mindegy, hova mész be...
azaz, na ja!! -
-
katt777
félisten
Kösz a tippeket mindenkinek!
-
-
Tomate
veterán
-
slayer006
addikt
-
west
őstag
14104re valaki?
-
rocket
nagyúr
válasz
rup1u5 #14088 üzenetére
A nemet vilagnyelv
Nem vagyok perfekt nemetbol, a lenyege amit irnak, hogy a gyari huto hatso piros lapjaval hasznalva a S1-et, meg egy jobb minosegu ventivel, 70 fok kornyekere melegszik a VRM/FET zona, ami mar jonak szamit.
Viszont vannak olyan felhasznalok akiknel hasonlo hutessel jobban melegedik.Ebbol kiindulva, a legjobb megoldasnak az S1 melle, a gyari huto hatlapja, es 2x120mm-es venti tunik a 4870 eseteben.
-
west
őstag
nem lehet meg tudni mikortol lesz elerheto a boltokban a 4870 x2?
-
katt777
félisten
Jó is az. De akkor már lehetett volne E8400, alig drágább. 4GHz-en tuti nem lesz gondod a kihajtással.
Beállítások hozzá a honlapomon.
stevve: Milyen paszta volt az? Mert itt semmi normális nem kapható, de állítólag BP-n lehet valami 3M-et kapni erre a célra, és aminek eleve rendesen rajta kellene lennie a süniken. Talán úgy adom el a 3870-et, hogy megtartom Csillát, és akkor jó volna valami, amivel fel lehet tenni újra. No meg akkor bepillanatragasztózom azt a rögzítőt is, amelynek gyárilag hibás volt a menete, így lényegében csak támaszt, a rézblokkot a másik 3 csavar tartja. De legalább jól. Én /sze mindenből kifogom a hibásat, nem is egyszer, mint azt az aláírásom tanúsítja.
Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen széket vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest