- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Seitec
csendes tag
válasz
viktor82 #15198 üzenetére
Én a legfelsőt szedem le
ATI Catalyst™ 8.7 Display Driver for Windows Vista (64 bit)
#15194: erre való a fórum
Szerk: Ezt olvasom a leírásban:
# Company of Heroes DX10: Performance increases of 3% to 12% is noticed in specific maps on single card configured systems when using either an ATI Radeon™ HD 48xx, ATI Radeon ™ HD 38xx, or an ATI Radeon™ HD 36xx product
# Lost Planet DX10: Performance increases of 4% to 15% is noticed in specific maps on single card configured systems when using either an ATI Radeon™ HD 48xx, ATI Radeon™ HD 38xx, or an ATI Radeon™ HD 36xx product
# Call Of Duty 4 DX9: Performance increases of up to 4% in specific maps is noticed on single card configured systems when using an ATI Radeon™ HD 48xx product -
fanti
addikt
Julius 21.-i dátummal van a Sapphire oldalán 8.6 driver a 48xx-hez!
-
Seitec
csendes tag
Jól látom, hogy kijött a 8.7-es catalyst
-
válasz
Vasinger! #15179 üzenetére
Viszont nagyon jól jöhet a 4 mag, amint kijönnek azok a szoftverek, amik a GPU-t normálisan kihasználják enkódolásra... jobban várom már azt a napot, mint a karácsonyt.
Amint beigazolódik, hogy valóban így van, akkor a karácsonyt már csak a gépcsere miatt fogom várni.
Csak addig csökkenjen az áruk!
viktor82: a 3DMark nem játék... a játékokban ez nem mutatkozik meg, itt is a CPU viszi így fel.
-
viktor82
őstag
Úgy látom a 2magos procik limitesek,én ezt a quad-ról nem mondhatnám!Nem nagyon növekedett az sm3-m 2,4-ről 3,2-re váltásnál ez azt jelenti ,hogy a négy mag jobb az új ati alá!
És még majdnem elcseréltem 5000ft fejében!én marha! -
szacsee
nagyúr
válasz
Vasinger! #15176 üzenetére
Core2 architektúrára épülnek az új DualCore procik, annyi kül, hogy 1 dolgot nem tud (Virtualizáció...). Valamint kisebb FSB és kevesebb Cache...az előbbit lehet tuningal orvosolni, az utóbbi pedig közép kat VGA-ig nem jelentős, felette 5-10% max, de ha belegondolsz 30 v. 27FPS ...vagy 70 v. 63...ugyanazon sebességnél (erős VGA-val).
-
aya
addikt
Jó lett a ph-s teszt.
Érdemes átnézni. -
kocian
csendes tag
válasz
Vasinger! #15168 üzenetére
Árcsökkenés híre itt van. De ez még csak hír ide majd bő két hét vagy később jön meg.
A procid meg ha rohangál 3 ghz-n nem érdemes azonnal váltanod, nemsok játék érzi meg a nagyobb cache-t, mondjuk a source motor épp nem ezek közzé tartozik, de annak szerintem elég ez a proci. 3d mark pontokban biztos sokat nyernél meg egy 8400 ast valószínűleg 3,6 körül futattnál de használatkór, játék közben nem igazán éreznéd szerintem. -
rollins
őstag
válasz
~Ph'vEscha #15162 üzenetére
meddig kene huzzam a procit hogy megszunjon a procilimit?
Amíg el nem szakad
lsc felettem megírta kb. 80 fps már nem is elég? -
lsc
nagyúr
-
janika16
csendes tag
helló! 1680*1050-es felbontáshoz szükséges 4870x2-t venni vagy bőven elég hozzá egy sima 4870-es, jah meg azt is akarom h az elkövetkező idők gémei is jól fussanak!!!!!!
szal a kérdés 1680*1050-hez elég egy 4870-es vagy x2-es kell minden fullon! thx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
~Ph'vEscha
aktív tag
sziasztok! az lenne a kerdesem , hogy a 4850 egy E8400-as procival es 4 giga 800-as rammal cod4-ben 1280*1024-es felbontasban mennyire lenne procilimites ( maximum beallitasokkal , es minimumon ) ? meddig kene huzzam a procit hogy megszunjon a procilimit?
elore is thx.
-
Kecuhun
senior tag
-
Hunter2
addikt
ennyit a Gigabyte által adott segédprogramokról
-
losi73
senior tag
üdv valaki meg tudná adni vistán az ati venti vezérélshez átirandó fálj helyét,mert xp-én sikerült de vistán nem találom
-
Larry303
addikt
válasz
SimonYana #15151 üzenetére
a több mag miatt a procid magasabb pontot kap, viszont az sm értékek magasabbak a 2magos konfigomon ráadásul 3600on ment csak...nem ártana már a több szálra való optimalizálást erőltetniük, hogy a quadok tényleg gyorsabbak legyen azonos órajelen...persze tudom, hogy ez csak egy szint. teszt de a gyakorlat is ezt mutatja a jelenlegi játékoknál...persze félre ne érts szívesen elfogadnám a procid
-
SzlobiG
félisten
válasz
foreveryoung #15150 üzenetére
Na és hány pontal 100-al?
-
rollins
őstag
Ezt a stalkert nem értem, 1280x1024 ben (minden max, aa nincs, hdr bekapcs, af a játékban maxon) az átlag fps (össze-vissza érték lett) de kb 40-50 között. Na mondom felnyomom 1600x1200 -ra, úgy sem bírja, erre majdnem ugyanannyi lett az átlag fps.
Előszőr nem hittem el (kicsit hülyén hangzik) hogy tényleg 1600 -on van, mert a menü nem ment össze, lehet valahol a konzolba meg lehetne nézni, de az feltűnt, hogy a betöltő menünél az elmentett nevek egész picik lettek, tehát valószínű tényleg akkora felbontás.
-
Hunter2
addikt
Nah végre ideért a vga:
3dmark06
Kicsit sovány alá a proci.Gépszereléds közben meghúzódott a derekam már megint.
-
SimonYana
addikt
No akkor ITT az új 4870 tesztem.
-
foreveryoung
tag
válasz
SzlobiG #15148 üzenetére
Nálad így jelentkezik, hogy nem tökéletes. Nálam meg szépen mennek a játékok Xp-n, és Vistán is, csak a pötty kevesebb a tesztekben, mindkét oprendszeren.
Azt mondjuk nem értem miért állítod, hogy nem csinál kevesebbet, mikor én teszteltem. Az én rendszeremben kevesebbet csinál. -
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek, érdemes venni egy 8400-az 4850-hez? A mostani CPU-m hoz képest lehetne érezni a különbséget pl.: CSS-ben? (Bővebb infó adatlapom!)
-
SzlobiG
félisten
válasz
foreveryoung #15147 üzenetére
Szvsz semmivel nem csinál kevesebb pontot 8.7 béta mint a 8.6, nálam a 8.7béta szarakodott kilépkedtek a gémek az utóbbi időbe szal felraktam a hotfixet ezzel semmi probléma.
-
tibz03
őstag
válasz
foreveryoung #15145 üzenetére
Én nem értelek téged.
8.6-os drivert az ATI oldaláról már vagy 1-2 hónapja lehet tölteni, ugyanott van a hofix is, ami már a 4800 szériát támogatja. 8.7-es még nincs, arra vár minden 4800 tulajdonos.
Tanulság: ne a gyártó oldaláról szedd a drivert.
-
tibz03
őstag
válasz
foreveryoung #15143 üzenetére
A 8.6-ost szerintem nem ma rakták fel.
Amúgy ha a 8.7-est várod (mint mindenki más), akkor azt az ati.amd.com-on fogod legelőször megtalálni.
-
foreveryoung
tag
Sziasztok!
Felrakták ma a Sapphire honlapjára a jó 8.6-os drivert. Csak épp letölteni nem lehet! Vagy csak én nem tudom? Dowloa now, és nem történik semmi!!! -
juhi07
senior tag
Ki is néztem magamanak ezt a vgát.
GIGABYTE GV-R485-512H-B HD4850 512MB PCIE
Az ára is jo 34k csak.
Van it valaki akinek van ilyenje ?És mik a vélemények rola ? -
tibz03
őstag
Nem teljesen ide tartozó dolog, de: már egy hete megrendeltem a Chillát a RedTower-től, és még mindig nem hozta a futár. Írtam nekik egy mailt, erre most felhívtak: kiderült ugyanis, hogy elírták az irányítószámot, ezért nem ide hozta a futár. Elnézést kértek, és felajánlották, hogy ingyen kiszállítják, holnap már itt is lesz.
Na ilyet se b*sztam még, engem teljesen meglepett... nem jellemző az ilyesmi az emberekre/boltokra. Szóval: RedTower!
-
juhi07
senior tag
válasz
horvathkrisz #15135 üzenetére
-
juhi07
senior tag
válasz
horvathkrisz #15132 üzenetére
hd4870 esen azért sokal jobb hütés van ,mint a kistesvérén
-
Remington
őstag
hello
rev.1-es ac s1 felmegy 4850-re? ezt nem találtam a topikban
-
atiska007
senior tag
-
old gray
addikt
válasz
Dark KillerX #15104 üzenetére
Én meg 1 hete vettem egy EVGA 8800GTX KO karit 30k-ért, még 9év garival..... valahogy nem vonzott a 4850 mert van egy AC Accelero Xtreme 8800am (még a 8800GTS 320MB-ra vettem) ami halk, nagyon jó és csak G80-as GPU-ra passzol.
Szerintem felesleges cserélned 4850-re.
-
juhi07
senior tag
válasz
horvathkrisz #15125 üzenetére
De nyugtasatok meg hogy nincs turbiba hanga ezeknek azért
Mert anno a gainward 8800gs olyan hangos volt mint egy boing 47 turbinája .... -
horvathkrisz
addikt
Tényleg, ezt láttátok már?
nVidia-ATI összeesküvés elmélet! -
juhi07
senior tag
válasz
horvathkrisz #15118 üzenetére
Ezek közöl melyik jellemzö erre a vgá?
Jah és kb egy hutés menyibe kerül rá ami jo? -
juhi07
senior tag
Jah amugy milyen driver használtok a hd4850 eshez ?Mikor jön ki az uj ha jol tudom a régi driver visza vesz a teljesitménybol..Ez igaz ?
Jah és szerintetek ha a gépemen egy nforce driver van és ugy teszek be egy ati vgát akkor lesz kép ugye ??
-
sniper elite
senior tag
Nagyon várom már a 4870x2-es karikat, tudjátok-e hogy a 2 gigás verzió mikor fog megjeleni? Mert azt tudom hogy az 1 gigás az kb 3 hét múlva! De ha már veszek, akkor mégis egy erősebb típust akarok! És még arról van-e valakinek valamilyen infoja hogy a kari egyből támogatni fogja a CF-et,vagy várni kell majd a szoftverre? Mert akkor nincs sok értelme kettőt venni, ha 2 hónapig kell várni egy normális driverre!
-
atiska007
senior tag
válasz
kocian #15109 üzenetére
akkor ha jól veszem ki a hozzászólásokból, egy 4850nek elég a (minőségi)400W-os táp, de a 4870nek kevés???
Illetve egy max. 1280*1024es felbontású monitorhaoz max élsimításokkal is elég egy 4850?
Mert ha igen, akkor asszem nem 4870et veszek, mert tápot és moncsit nem fogok cserélni, az tuti -
juhi07
senior tag
Hy
most álok vga vásár leötttt.
és nem tudom hogy mit vegyek ?
Hd 4850 vagy leandek 8800gts 512mb karit?
Szeintetek mit vegyek és milyen márkában ?A tápom elbirná az ati vgát amugy ? -
keIdor
titán
válasz
Csabahun #15092 üzenetére
Tesszelátorról bövebben itt olvashatsz!
Xbox360-ban már használják egy ideje. -
Dark KillerX
addikt
Azt megköszönném
.Kiváncsi vgyok
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Dark KillerX #15100 üzenetére
ma rakom be délután a 4850-et a gépbe, ugyhogy remélhetőleg holnap már tudok nyilatkozni. evga 512-es gts-ről váltottam.
ezek a játék beakadások kicsit aggasztanak. -
kocian
csendes tag
válasz
Nem, egy fillért nem éri meg neked rááldozni egy 4850re.
-
vers
tag
válasz
kéne egy 4 ghz-es proci...
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest