Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tibz03
őstag
Nekem is E8400 van, de nem 4870, hanem 4850 van mellette. Ha 3 GHz-ről 3,6-ra húzom, a 3DMark 06-ban (CPU teszteket kikapcsolva) csak az SM2 kap több pontot (4815 helyett 4875-öt). Viszont 3 GHz-en nekem Crysis alatt rendszeresen swappolt a gépem, emiatt akadozott a Crysis, szóval nagy valószínűséggel neked is meg kell húznod a procidat. Hogy a hűtőd elég-e azt nem tudom, nekem a Silen Knight 2-m hangtalanul viszi a 3,8-az is.
-
Produkció
senior tag
jöhetne már a végleges 8.7 mert a bétával nem barátkozik meg a rendszerem
-
bbchris
senior tag
válasz
speed3456 #12491 üzenetére
Le kell tölteni hozzá az ATI hotfix-et . Amit kaptam Cd-t a 4870-hez azon is rajta van egy link ahonnan le tudod tölteni és már működik is rendesen .
Slett27 Érdemes matatni a hűtőt egyáltalán ?! Én nálam még sosem pörgött fel annyira . Idáig jól hűt még pedig meleg van itt fen a tetőtérben a gépnél . Egyértelmű jobb választás az ATI mint a GTX-260 márcsak a kép miatt is , meg ugye még hivatalosan nincs Catalyst , sztem még növelnek rajta pár százalékot .
-
Angelo69
senior tag
válasz
janos666 #12489 üzenetére
En is ott rontottam el hogy nem raktam bordat csak arra a reszre ahol a femlap is huti a kartyat.
Az egyeduli dolog ami tulmelegedett a VRM-volt.
Lehet megprobalkozom megegyszer vele ha lesz turelmem es arra is rakok valami rezesbandat.
Egyebkent a 900-as Zalman is eleg lenne ra csak az a rusnya VRM ne futene annyira nah de majd...
Lattam hogy lesz egy 4850-es variacio 900 Z.-al sokan irtak hogy nem ertik mert nem huti meg.Nos kozlom hogy biztos meghuti normalisan mivel a hatso traktusra raktak egy jo nagy bordat ami elvezeti a Zalamn meg lekavarja rola a meleget. -
janos666
nagyúr
válasz
slett27 #12483 üzenetére
Olvass vissza itt ha megtalálod keresővel, többen is raktak már S1-et 4870-re és fagyott. Vagy a VRM-et vagy a RAM-okat nem sikerül behűteni a kis RAM-sünikkel vagy a körülöttük keltett légáram nem elegendő.
Erre még megoldás lehet hogy szétszeded a gyári hűtőt, csak a fémkeretet rakod vissza és úgy teszed fel a saját hűtésed a rázmagos gyári borda helyére, de nem tudom ha nem vász ki belőle darabokat mi fér így rá, S1, Chilla? Milyen magasak ezek?Én is arra várok valaki idetévedjen aki régebben társalgott itt 4870-el meg Chillával hogy végül mire jutott, vegyek-e énis vagy várjak valami más hűtőt.
-
Angelo69
senior tag
Koszonom a segitseget a 2 kolleganak!
Sikerult megcsinalnom 30% felcsavartam a ventit igy alapon 57 fokos lett 79-rol.
Idle 64-66 fokos. -
speed3456
aktív tag
válasz
raskolnikoff #12303 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
50%-on már Crysis alatt csak 53fok!
Még egyszer THX!
-
JanR
addikt
válasz
slett27 #12483 üzenetére
Ha allergias vagy a hangra, akkor jo az S1. Elozo hsz-ek alapjan huti rendesen. Amugy ha nem zavar a hang, akkor nem kell hutot cserelni, egyszeruen szabalyozni kell a gyari coolert a vga-n
35-50% kozotti ertekre es mindjart jo ( legalabb is sokan ezt nyilatkoztak - en csak szerdatol tudom kiporbalni ).
mod: Na, most akkor tapasztalatok alapjan, egy E8400-es proc. eleg a 4870 melle? Persze meghuznam, de meg az is kerdes, hogy CNPS7700 (zalman) birja-e majd huteni.
-
tibz03
őstag
válasz
stevve #12363 üzenetére
A profilszerkesztést megnézem, bár nem szeretném, hogy hangos legyen a ventim.
Ha nem lesz baja így a kártyának, hogy ennyire forró, akkor maradjon csak így, de inkább legyen halk.
A nagyobb felbontást pedig nem tudom kipróbálni, 1280 x 1024 a monitorom natív felbontása.
-
bishopx2
tag
Nagyon szuper ez a kari gyerek sokkal jobb mint a HD3870
kicsit meleg de már szerintem nem messze van a rivatuner.......
már csak valami extra király driver kéne hozzá remélem az is lesz nem sokáraHD4850 től hány százalékkal jobb a HD4870 ???????
Üdv : Bishop
-
JanR
addikt
Amugy a 4870-es venti szabalyzasank a folyamatat megkaptam privibe, esetleg akinek szuksege van ra, az irjon nyugodtan! Azt nemtudom,hogy 4850-hez mukodik-e.
-
JanR
addikt
Szerintem marajuk az ati hd 48xx szerianal a tapokat meg vitassatok meg masutt
-
Hobbbyt
őstag
Háát...sztem ez pont nem igaz. Ki az a buta aki 2 évente cseréli a tápot..lol
És az idővel is lennének fenttartásaim... 1994-ben vettünk egy uj Pentium 1 gépet. Intel alaplap... intel az egész gép.... A Táp még mindig megálíthatatlanul megy. Igaz a ventit már 3x cseréltem.. dehhát most istenem.. 14 éves, és Még mindig müködik.. !Mod: Jahh.. ráldásul az uj kondik sem azok a kiszáradós fajták már....
Számomra a "gány" szó rosszat,vackot,igénytelent jelent.
Mod2: (#12470) vers Nemtom...már nem emlékszem rá.. deh a lényeg ,hogy müködik.. a kemény 135w-os teljesítményével
-
hakos1987
őstag
válasz
VR6-Fan #12465 üzenetére
crossfire-höz biztos jó, meg egyébként is, csak annyi pluszt már nem biztos hogy megér anyagilag, csak a ,,túlzott biztonság" kedvéért.... egy bizti, a házamhoz kapott antec-féle eartwatts tápot sokáig meg fogom tartani, mert sztem nem sok táp létezik, ami ennyire csendes és hűvös.... először állandóan azt lesegettem, hogy szar a tápba a venti mert nem pörög, mire rájöttem, hogy csak simán nincs értelme mennie....
nah de hagyjuk az offolgatás, meg hát hadd bontakozzanak ki az ilyen ,,vers"-féle emberek is
-
hakos1987
őstag
ehhez a táp dologhoz én is hozzászólnék egy kicsit....
mki a wattokról beszél, pedig leginkább az fontos, hogy hány A-t tud leadni! Ráadásul egy 500W-os táp 300-350W-ot tud csak leadni! Nekem pl. Antec féle Earthwatts tápom van, amire rá van írva, hogy 80 plus, vagyis min 80%-ot tud (400W)....
tesómnak most raktam össze gépet, és Ipon-ba (bocs a reklámért) 7-ért volt 400W-os FSP táp, ami lazán viszi a konfigot....
A másik, hogy úgy hallottam, a corsair tápok hangosak.... nyilván mert melegednek!
Viszont tesóm FSP-je sztem elég halk, az én antec tápomba meg nem is megy a venti!! pedig csak 8 centis van benn, az se kapcsol be, játék alatt is csak alig prögö fel néha, és tök hűvös! pedig Phenom és 3870X2 megdolgoztatja... Jah és ennek is Seasonic a belseje....1szó mint száz: az én véleményem az, hogy egy 400W-os márkás táp igen is ajánlott, ráadásul 7-ért lehet venni újonnan olyat, ami még csendes is, így sztem nem pénzkidobás!
mod: abban a bizonyos üzletben, a 400W-os FSP táp már csak 5.900 FT!! Sztem ennyit meg kell hogy érjen, hogy ne csessze szét a gépét a táp....
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..Érdeklődnék, hogy 4870-re ha Accelero S1-et szeretnék tenni, akkor a magon és a RAM-okon kívül még mikre kell feltétlen hűtést tennem??..
Köszi!.. -
janos666
nagyúr
válasz
slett27 #12456 üzenetére
Valamicske kis keskeny fehér thermalpad van a ventlátor körül, de nem sokmindent ér. Ellenben ki van vágva a ventilátor alatt egy sáv, az ott valószinűleg elég jól kavargatja a levegőt a kérdéses chip körül. De ha felrakod az S1-et és odateszel alá valami kis 6cm-es ventit a környékre nem lehet baj.
Én épp egy GFX Chillán gondolkozom. Csak
hogy 62k ment el a VGA-ra, ennyiből egy GTX-260 is kijött volna, vagy inkább egy 4850+Chilla lehetett volna jobb megoldás.
-
slett27
addikt
Jól láttam janos666 logoutos tesztjében, hogy a gyári hűtővel a 4870-en nincs hűtve a VRM ? Mert ha ez igaz, akkor nyugodtan feltehetem az AC S1-emet RAM sünikkel megspékelve VRM-et.
-
joshua7
veterán
Sapphire 4850-hez van valakinek okosított bios-a? Vagy a linkelgetettek egyikét is használhatom, mivel mind ref.? 2d kis fesz + alacsony órajeles kellene.
-
válasz
Angelo69 #12444 üzenetére
Hát, Xp alatt nem próbáltam, de esetleg keress rá a rejtettek között is arra a névre, ahogyan elmentetted a profilt. Valahol biztosan tárol egy xml-t a profillal, mert onnan olvassa be.
Mod: Más.Elnézést mindenkitől, ha él került az előző néhány hsz-embe, nem akarattal...
-
eisento
addikt
válasz
Angelo69 #12444 üzenetére
én ugy csináltam igaz vista alatt, hogy csináltam egy profilt mittudom én eisento névvel elmentettem aktiváltam bementem ace mappába ottvolt egy profiles mappa meg 3 fájl a mappa mellett a profiles mappában ottvolt az eisento nevű xml notepad-el megnyitottam átirtam automaticot manualra meg a venti fordulat százalékot elmentettem. majd ujra betöltöttem a profilt majd a ccc-be kitöröltem a profilt így a default profile is átírodott. azóta is működik
-
válasz
Hobbbyt #12438 üzenetére
10 környékén inkább ezek:
FSP GreenPower
FSP BlueStorm II
vagy esetleg Enermaxde most csak beletúrtam, simán lehet 10 körül jó tápot kapni.
-
Angelo69
senior tag
-
válasz
DroneZ^ #12439 üzenetére
Ne már... ezerszer le lett írva és te is elég sűrűn jársz ide. Olvass és keress vissza kicsit. Lehet szabályozni a ventit rajta. Minden lapon le kell írni valakinek? A ház oldalát meg ha leveszed, oda a keringés, már ha egyáltalán volt előtte olyan. A custom hűtők témáját is ezerszer kiveséztük a topikban.
Tudom, hogy marha sok hsz van, de azért lehet keresgélni.Valaki tegye már be ezeket az 1. hsz-be, mert így minden új tulaj meg fogja kérdezni a hőmérséklet és hűtőcsere dolgot.
-
DroneZ^
őstag
Gyerekek ittvan a gépben a 4850 csak szerintem pofátlan meleg... idle 73 fok, klimatizált szoba már én fázok..., leszedett oldalú házban... hihetetlen... ez természetes? Meik progival tom állitani azt a vacak propellert?
Második kérdés: ha ezek a hőmérsékletek nem ígérnek hosszú élettartamot a kártyának, erre az uj tipusra mien hűtők vannak? valami brutálisan erős kell vagy mobil viz...
-
Látom, megint vita van. A tápokat illetően kell szinte a legóvatosabbnak lenni vásárláskor, mert láttam már elszállni tápot, ami all-in-t tolt a gépben is. Nem éri meg elhülyéskedni.
Ez nem biznisz, megbízhatóság kérdése.
vers: Ezek szerint te vagy a mérnök, ha pontosan tudod, mennyibe kerül előállítani...
Akkor vegyél és ajánlj mindenkinek kétezerért tápot, de ha mindenki az ablakodon vágja majd hozzád, akkor ne csodálkozz... Bah. Még hogy mindegy, mennyi és milyen. Mindennel így vagy?
Ősagy, téged aztán senki ne hitegessen a minőség fogalommal, ugye? lol
-
grigo
őstag
Próbálok kevésbé vastag árú tápot nézni. ModeCom mennyire sz@r?
Nagyon nem esne jól 10 felett tápolni. Vagy 10 alatt egyáltalán nem érdemes?
Thermaltake esetleg? -
vers
tag
válasz
keIdor #12434 üzenetére
tápmérnök vagy hogy ilyen jol tudod?, mert akkor gondolom saját készitésü tápot használsz amit 3 ezerböl össze lehet forrasztgatni otthon
40 ezres táp , agyam elszáll a sok tudatlant hogy le lehet huzni , de mondjuk megérdemlik
egy táp elöállitása 500 ft a gyártosoron, akármilyen is az.. -
grigo
őstag
Közben egy privát üzi kapcsán rájöttem hogy fájni fog az új táp is! Bakker, ősembernek mennyire könnyű dolga volt a kőbunkóval....
Lehet ha tápot is kell vennem akkor csak a 9600GT marad -
Hobbbyt
őstag
-
bbchris
senior tag
Lehet hogy még bug-os a kép de ez már nemsokáig lesz így . Viszont mivel NV-d van és nekem is ez volt nemrégen viszont most már 4870-es dübörög így vettem észre hogy egy csomó effektet kikapcsolt az NV a játékokban , mind a Crysis mind az UT3-ban is de még az Armed Assaultban is észrevettünk olyat ami az NV-n nem volt , valahogy én már nem favorizálom az NV-t annyira ezek után .
-
VR6-Fan
veterán
-
Hobbbyt
őstag
Szerintetek egy Thermaltake CL-G0080D TMG ND1 Hütő Depo Rámenne egy HD4850 karira? És ha igen akkor hűvösen tudná tartani?
Ezt a táp kérdést nemhiszem ,hogy nagyon felkén fújni. Nekem már 3 éve egy Chieftech 350w os tápom 12cm ventivel... Ügyebár örök garanciát kaptam rá...nem is ez a lényeg hanem az ,hogy egy PowerColor HD3870 PCS (többet zabál mint egy átlag 3870), 2*2gb + 2*1gb ram, Gigabyte P35 DS3P, E4500 proci 3ghre húzva. 3 vinyó, 2 meghajtó És eddig semmi bajom nemvolt vele... halkan csendben tezsi a dolgát. és a Fesz értékek is stabilak. és most nyugodtt szívvel fogok betenni mellé egy 48xx karit.
Én is amellett vagyok ,hogy az embernek legyen egy minőségi tápja... Ami biztosan tudja azt amit kell neki tudni. Deh a wattokkal nem kell elszálni. Egy noname Táp is müködhet jól.. max annyi ,hogy nemszabad a határait taposni.. mert azt valszeg nemfogja birni. És ahogy néztem már mindegyik tápban van biztsoíték.. szóval nemsok esély van arra ,hogy viszi az egész gépet.. ha beszarik.. sztem..
Nekem 1x szart be egy Maxima 450w táp még nagyon régen.. áló helyzetben füstjelenekt küldött nekem ,hogy cseréljem ki.. Csak 1x vettem noname tápot..
-
törölt tag
Kodegenny, megkúri, kútekk, és egyéb noname tápos témához: A prohardver hasábjain évek óta központi téma, és hozzáértők körében mindenki tudja, hogy függetlenül a hardverek erejétől, és értéküktől, egy jó számítógép alapja, a megbízható és minőségi alkatrészekből felépített tápegység és csak ha ilyen a tápunk, utána érdemes a wattok számán gondolkodni. Egy jó táp nem pénzszórás, hanem védelem a konfiguráció számára, vagyis inkább pénzspórolásnak fogható fel. Hiába az 550W-os Q-Tech (ami kis szerencsével lead 350W-ot), de tökmindegy mennyit ad le, a minősége miatt idle vagy kikapcsolt állapotban is akármikor meghalhat. És ha éppen működés közben teszi ezt, vihet magával egyéb alkatrészeket is.
-
JanR
addikt
Az addig oke. Nekem is volt 450W-os codegen tapom es produkalt max 320-at. Amig 7600GT volt benne megy egy Pentium 3 3ghz-es 1magos HT-s proci, addig nem is volt baj, de ahogy beletettem egy 7800GTX-et meg 2 GB ramot, maris megadta magat. Halisten csak ujraindult a gep - mert nem birt aramot szolgaltatni. Ezert ajanlom a Tap cseret egy 500W koruli nevesebb tapra, ami nagyobb valoszinuseggel adja le azt a teljesitmeny-t ami ra van irva.
-
vers
tag
a prohardveres fogyasztás tesztek szerint a 8400-es proci plusz a 2 darab 4850-es
300 wattot se zabál, akkor mért ne lenne elég neki a 400 wattos táp , nemértem
persze ha összarakjuk és a táp valami dzsunka vacak , akkor ugyis kiderül mert melege lesz kicsit , na akkor kell cserélni...
nem elöre , pénzt szorva , mert valami 14 éves a forumon azt szajkozza hogy 1 kilowattos táp köll , mert a több mindig jobb ugye -
Interceptor
addikt
Mi a jellemző mennyit tudtok húzni a kártyán?
-
JanR
addikt
Nezd, en egy hasznalt saesonic tapot 9ezerert, 500W-os es nagyon megvagyok vele elegedve. Velemenyem szerint nem kell uj tap
Persze ebbe is bele lehet kotni - attol fugg kinek mennyire fontos az, hogy uj legyen a gepben mindene, vagy jo neki a hasznalt cucc is! Nekem ez a tap - elvitt egy Q6600-t egy 9600GT KO-t 4*1 GB ddr2-t Audigy 2 300 sata2 vinyo egy ide dvd iro ( a procit azota csereltem - pentz szuke miatt
). Szoval ha egy hasznalt jobb minosegu tapot veszel, akkor boven eleg lesz.
-
TTomax
félisten
Nekem se volt vele gondom,de ez nem a Mercury érdeme hanem a szerencséé...vastagon a nem ajánlott táp kategória,és ha beraksz majd egy HD4850-et akkor nehogy menni keljen tápért... rosszabb esetben lapért,RAM-ért,CPU-ért....esetleg új VGA-ért... de ez nem nagyon tartozik ide,csak azért írom le mert attól hogy még eddig nem volt gond bármikor lehet...
-
válasz
Interceptor #12398 üzenetére
Felejtsd már el azt a fosch 3dm-ot...
Megvettem a kártyám, sfent sincs a gépen az a xar.
Aktív témák
- Futás, futópályák
- RAM topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest