Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Pitterix #14789 üzenetére
Én is 4850-et néztem ki magamnak, mert ha megveszem, akkor kéne egy új proci is amit nem röhög ki a kártya
Na meg hozzá egy újabb alaplap, és memória. Így egy kicsit tudok spórolni a vga-n, teljesítményben pedig így is hétmérföldes ugrás lenne a jó öreg 7600gst-mhez képest. No meg a tápom nem biztos hogy elbírná a 70-est..
Az 50-est még talán, legalábbis egy próbát megér.
(Mellékesen megjegyzem nem vagyok sem nv, sem ati párti, 7600 előtt 9550-es atim volt. Általában várok valami olcsóbb fejlesztésre, ez az új ati pedig a teljesítményéhez képest nagyon jó árban. 30-nál többet amúgy sem adnék egy vga-ra, ezt pedig most megtudnám szerezni éppen 30 alatt. Amúgy is két éve vettem a gépem, anno kb 70k volt. Most ugyanennyit ráköltenék és mindent vinne legalább két évig, igaz akkor már nem maximumon, de az nem baj.
)
-
-
Pitterix
őstag
Ha jól néztem, mindenki 4850-et emleget, talán nem éri +vásárolni a 4870-et (már megvettem)
-
Fairplays
aktív tag
Helló Mindenikek!
Valaki tud nekem segíteni? vettem egy 4850-es karit és mikor az catalyst controler centert próbálnám indítani ezt a hibaüzenetet kapom! Kérem valaki segítsen!! Már fel raktam az összes netfamework verzióját de semmi változás....
-
Nikitan
csendes tag
driverről még mindig semmi hír? Kezdem már nagyon unni az egészet.
-
Sárpac
nagyúr
-
luise178
tag
na akkor 1 lúzer kérdés: mi a különbség a 4870 és a 4870 cf között. csak mert láttam valamelyikötök linkjében 1 tesztet, ahol szépen vert mindent. mennyivel tud többet, és mennyivel drágább?
-
nike_
addikt
Sziasztok!
Melyik gyártmányú HD4850-et a legérdemesebb ezek közül megvenni?
Gigabyte (31.200 Ft
), Asus, Sapphire?
Előre is köszönöm.
-
Skizz
addikt
válasz
DroneZ^ #14765 üzenetére
Én Thermaltake BGA2-őt használok. Ez réz, ilyet tettem a fetekre, meg az egyik mem. chipre is, arra, amelyikre belóg az egyik hípájp (S1). A gyári alu onnan mindig leesett, miután felraktam az S1-et.
De létezik ebből BGA1-es is, az alu, némileg olcsóbb. Pcgearon keresgélj szerintem. -
katt777
félisten
válasz
janos666 #14758 üzenetére
Emléxem, de kipróbálni, ugye, még nem tudom. Viszont anno a HIS szintén tök ua. volt, mint a többi, mégis azt lehetett modolás után állítani, a többit meg nem. Mire lesz 4870-em, talán már több lehetőség lesz.
RBE-nek csak a területet kell UK-ra állítani, semmi mást. Mondjuk elég gáz a progitól, hogy nem tudja megfelelően beírni az adatokat...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
chungee #14769 üzenetére
A színtelítettség (digital vibrance) beállítás hol fogom megtalálni?
Ilyen csak NV vezérlőpultban van, ATI-nak nincs rá szüksége.
Egyébként is szerintem alapból szebb a képe 2D-ben is, mint az NV-jé. Minden mást tudsz állítgatni a catalist controll centerben. Egyébként vannak hasonló beállítási lehetőségek, csak megkell találnod. Állítgass, és kísérletezz. -
chungee
addikt
Reggelt!
Van 4850-sem. Első ATI karim, ezért vak vok hozzá. Ezért kérdezem tőletek:
- Ez a jó driver hozzá
[link]
- Hogyan tudnám szabályozni a ventiét
Mert rendesen melexik
Nem baj, ha ezáltal hangosabb lesz. Fülessel nyomom, úgyhogy nem zavar.
- A színtelítettség (digital vibrance) beállítás hol fogom megtalálni? Pl-nak okáért Nvidia-é ilyen. Azért kell picit felhúznom, mert vaksi vok. :S
-
tibz03
őstag
Jók ezek az ATI oldalán lévő grafikonok.
Kicsit mintha csalnának.
-
DroneZ^
őstag
Zalmanon kivül még milyen kis bordákat lehet venni?
VGA memória bordák helyett esetleg létezik olyan hogy más méret, vagy kisebb vagy szélesebb hosszabb akármilyen más?
Legjobb 1 lefeszithető lenne a fet-ekre, na de ilyen spéci méretről ne reménykedjünk, fabrikálni már elkezdtem de nincs hővezető ragasztóm még... -
JanR
addikt
Meg mindig nem alt elo az AMD uj catalys-tal?
Azert mar jo lenne. -
BullZeye
veterán
Hiába kevés
haverom gépében 8800GT van és nála high grafin akad Crysis, én most pakoltam fel, és XP alatt DirectX10 Hackel, ultra magas grafin amit láttam felhúztam 8x antialiasinggal 25~ FPSt produkál legalja az egy videónál volt 17 harc közbe 20-22 alá nem esik, és 24-25 az átlag
nekem bőven jó, tekintve hogy haveromnál minden HIGH on produkált 20~ FPSt
és 10 minimumot
ez a kártya valami izom brutál, nem gondoltam volna hogy ennyire jóés persze ha kijön fullos driver megint neki esek
egyellőre játékokra kell és arra tökéletes
-
poli27
veterán
Helló
Tudna valaki segíteni hogyan tudom engedélyezni az overdrive-ot?Mert semmit se enged benne csinálni.Szürke az egész.
Köszike
-
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #14755 üzenetére
Nézd meg a linken a Sapphire BIOS-t is, ugyanaz az MD% hash, ezen vitáztunk már itt egyszer. Eddig 3 féle biosz van: az ASUS-é és az MSI-OCéban megpiszkálták a ventit, de a verziószám ott is tökgyanaz. De az összes többi refkártya ugyanazt a biost tolja és az említett 2 biost már felpróbálták páran és nem változtat semmit átszerkesztés után ugyanaz az eredmény mint a másikat átszerkesztve.
A beállításoknál meg csak a . és , keverésével kell vigyázni, mindegy milyen a billkiosztás vagy a területkód, csak jó karakter kerüljön oda. De ja, én alapból angol vistával tolom.
-
katt777
félisten
válasz
janos666 #14752 üzenetére
Nem hiszem, hogy hamar javítanák, a 3870 bios-ok többsége is ilyen. Kivéve a HIS-t.
Innen egy kísérletező kedvű vállalkozó megpróbálhatja. Talán még nem süllyedtek a többi gyártó szintjére.
Vagy 260GTX, oszt' lehet tolni a tuningot 1000-rel.Tomate: Az én CF-öm 1 híddal is ugyanúgy ment, mint 2-vel (és vice versa
). Ha ez változott volna, hogyan működne a CFX?
-
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #14750 üzenetére
Nem lehet már emelni a 4870 órajelein BIOS-ból, talán valami 0,0-1nehány voltot.
De egyenlőre bármit piszkál az ember BIOS-ban, ha bármi változást elment RBE-vel akkor meghal az overdrive. Pedig az MSI OC BIOS is más, szóval szerintem lesz majd megoldás, ez csak ilyen korai gyerekbetegség. Az új RBE már kijelzi az overdrive infókat csak még szerkeszteni nem lehet. -
Tomate
veterán
Tudom, hogy off de valaki Budapestről nem tudna kölcsön adni holnap délelőttig 1DB CF hidat teszt erejéig
??
-
katt777
félisten
válasz
horvathkrisz #14733 üzenetére
A VMod miatt csinálja vsz. De ha úgyis biost modoltok, fel lehet emelni az órajeleket is.
-
BandiHUN
veterán
1 kérdés:egy 4850-et ki tud-e szolgálni egy amd x2-es proci egyáltalán,tervek szerint 1680x1050-ben,minél szebb eredményre törekedve(AA,full gfx)?esetleg érdekelne olyanok tapasztalata,akik pl.cod4-gyel multiznak ilyen kártyával,mire lehet számitani?persze ott ugye butit az ember...
cél a stabil 250fps 1680ban(szerveren,waron ekkora limit van szinte mindenhol),nem tudom,lehetséges-e...a procin persze húznék hozzá,3.2-t megy alapfeszen is,csak nem tudom,mire elég manapság az ilyesmi.ja,nem 1 kérdés lett...
-
whited
addikt
hello
van itt vkinek msi 4850-e gyári hüttövel hőfokok??
és meddig kell huzni a ventit h jo legyen,ne melegedjen tul?
vki tud majd segiteni benne? -
Coyot
őstag
-
BalintUG
tag
ÉN nekem semmi bajom a kártyával csak egy szerencsétlen 8.7 jööjön ki könyörgöm
-
TTomax
félisten
válasz
MRaptor #14740 üzenetére
Hotfix 3trémárkhoz...
GPU-Z v0.2.6
Everestböl meg majd linkel valaki.....(#14743) BalintUG
Minek?Nem megy valami??? -
keIdor
titán
válasz
horvathkrisz #14739 üzenetére
Van offkorsz... annál kevesebbet fogyaszt elvileg... itt most a cél a GTX-280 idle megverése!
+0,05V-ra azért gondoltam, hogy stabil is legyen nehogy belefagyjon a filmbe...
Mi a min fesz, amit adni lehet? Arra kéne rámenni, meg a legalacsonyabb órajelre. Egy FullHD film szvsz elmenne 50MHz-en is...mod: arra biza...
-
MRaptor
tag
Hi
Lenne némi problémám. A 4870 sappi. kártyámat nem ismeri fel az everest, a gpuz nem közöl órajeladatokat, a 3dmark el sem indul( gondolom mert nincs róla neki adat, vagy nem?) Amúgy f@szán megy, ahogy azt már leírtam.
Esetleg tudtok segíteni? plíz
Köszi előre is
Üdv -
keIdor
titán
válasz
horvathkrisz #14735 üzenetére
Szerintem elég a 150MHz 1080P-re is akár... tesztelni kell, max adsz neki +0,05V-ot.
Jah hát 100 fokos ne legyen! 35%-nál is elég halk még, de mondom alap legyen 30%, mert idle annál hűvösebb lesz és annál nehezebben is melegszik fel! -
Coyot
őstag
egy barátom megvette a 4850-t, S1 el jól szellőző házban nem megy 60 fok fölé a GPU(passzívan
), ellenben a ramok az S1 gyári sünijeivel, 110fokig mennek és 110nél lekapcsol...
valakinek valami ötlete egy rendes ramhűtésre? azok a kis szarok kevesek oda -
horvathkrisz
addikt
válasz
keIdor #14734 üzenetére
az a baj, ha a gpu-t 80ig felengedem, akkor a VRM 100 fok fölé emelkedik.(ugye ez a 3 közül a legmelegebb)
Mindenképp úgy kellene beállítani, hogy 30%-nál ne nagyon pörögjön többet (itt még teljesen csendes), és ne szökjenek az egekbe a hőmérsékletek.
Szóval meg lesz próbálva az a 150MHz-0.8V.Ja, és mi van HD filmnézéskor? 150MHz-ről ha film miatt nem teszi fel 750-re?
-
keIdor
titán
válasz
horvathkrisz #14733 üzenetére
Egy tipp:
30%-on full csöndes a venti és úgy vettem észre -8°C fokkal is jobban hűthet úgy, mint a jelenlegin... legyen nyugodtan szvsz 30% az alapfordulat.Valami olyat csinálj, ami 30 és 35% között mozog, 80°C fokig elmehet és 150MHz/0,8V a 2D
-
keIdor
titán
válasz
horvathkrisz #14730 üzenetére
Jaja, valóban ugrálgat... én is pont úgy kaptam el a képet, hogy felpörgött a venti.
mod: Szerintem úgy csináld meg, hogy 80 fokig nyugodtan menjen el, de maradjon halk, azaz 35% fölé ne menjen a venti.
-
keIdor
titán
válasz
horvathkrisz #14728 üzenetére
Te CCC-ben ki tudod kapcsolni az OverDrive-t? Én kiveszem a pipát, Apply-ra mennék, de mindig visszateszi... GPU-Z szerint rendesen levált 300MHz-re, viszont CCC-ben csak 750MHz-et enged ott is ha állítanám majd Apply de visszaugrik...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
katt777 #14729 üzenetére
Gyorsan megcsináltam most hogy levittem 200MHz-0.9V-ra, 1-2 fokot nyertem vele, lesz még mit finomhangolni a ventilátor fordulatszámán, mert most meg a "határeset" hőmérséklet miatt ugrál.
Lehet 0.8-at is adok neki 150MHz-en.szerk: így 62-63 fok között ugrál és pont ezt hallani ki ahogy szabályozza. odébb kell tolni azt a csúszkát, meg lejjebbvinni a feszt.
-
katt777
félisten
válasz
horvathkrisz #14728 üzenetére
Én levittem a 3870 2D feszét 1.175-ről 1.125-re. Most is 37-38°C-os.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
katt777 #14679 üzenetére
szerintem ez a beállítás azért jobb, mert lineárisan emelkedik, nem "ugrál" a ventilátor, ezáltal szerintem halkabb és hatékonyabb, bár lehet hogy nincs igazam.Ja, és a PWM-es szabályozást 1%-ra állítottam.
Néztem azt a beállítást is, csak ki nem próbáltam. Készítettem magamnak hasonló de 1 fok eltérés miatt "ugrált" mint a bolond.
Azt azért hozzátenném hogy az én elrontott lépcsős beállításomnál nem volt bekapcsolva a PWM-es szabályozás.
Keldor papa, kíváncsi vagyok a Te tapasztalataidra is.
Holnap ha esetleg lesz időm, megpróbálkozok majd 200-300MHz-es ill. 0.8-0.9V-os 2D GPU-val is, közzéteszem mire jutottam.
-
keIdor
titán
válasz
horvathkrisz #14546 üzenetére
Ez most HD4850? Mert aláírásodban 4870 van, Katt oldalán meg 4850.
mod: Jó látom ott van elírás... felteszem, THX!
-
katt777
félisten
válasz
schwartz #14654 üzenetére
Mondtam, hogy nem arra alapozok. És nagy felbontásban használom (nekem is 512MB RAM-om van, GDDR4, és magasabb órajelen). Semmi nem akasztja meg, legföljebb Oblivion graf mod néha városban, de az is csak HDR + 8XAA 24XEdgeDetect, 16XAF, és multisampling mellett (C meg rég nem játszik), és az ugyanúgy megakasztja a 4850-et is. Ha most ennél valamivel gyorsabb kártyára váltok, bukok egy rakás lóvét, és gyakorlatilag ugyanazt tudja a gépem. Lemennek majd szépen a 4870 árak, lesz egy rakás spéci kiadás, és válogathatok, már ha egyáltalán kijön valami normális játék. De azért kíváncsi vagyok egy 3D06 eredményre 1680-ban default beállításokkal, és 16XAF 8XAA és High precision beállításokkal, 3D pontokkal 4850-nel. Nem erre alapozni, csak összehasonlítás végett. Tesztekben sajna az 1600-as felbontást nyomják.
-
lsc
nagyúr
válasz
RaceDriver #14717 üzenetére
Az oldal tetején vannak fülek /IT-café , mobilaréna ... / . Alattuk egy fekete csík /kilépés , ADATAIM , ..../ ott megtalálod . Azt nem írtam , hogy rá kell kattintani , a legalsó sor az aláírás .
-
syckaloz
aktív tag
válasz
belinkelem, de nembiztos hogy jó lesz
más: jól láttam, hogy még mindíg nincsen PH!-s 4870 tesz? Talán valami ellenfélre várnak még a szerkesztők?
-
Neoteric
addikt
válasz
-
lsc
nagyúr
válasz
RaceDriver #14715 üzenetére
Fent fekete csík adataim .
-
RaceDriver
csendes tag
Hello, bocsi az off-ért de ez az egyik legaktívabb topik, hogy lehet az "aláírás"-ba beírt szöveget átírni?
-
Aryan
senior tag
válasz
Hókusz Pók #14678 üzenetére
Szia, én is próbálkoztam LIVE-AL, de XP és Vista32bit alatt tök jól ment, 64bit alatt nem, késtek a hangok, fura zajok jöttek ki a hangfalon
.Nincsen igazából jó driver hozzá VISTA 64bit alá. Egyébként ha Vista 32bit-et akarsz használni akkor a [link] szedtem le és 23mb a cuccos. Annyi baj volt nekem Vista 32bit alatt hogy ha a magas vagy mély állitó csúszkát piszkáltam, maga a csúszka nem ment. Nehéz volt igy belőni a hangot. Egyébként én szerválnék innen a PH-ról valami AUDIGY2-őt használtan vagy 4-et. X-FI Audio-t kerüld az egy sw-es kártya, na az belassitja a géped
.
-
Egzee
őstag
Hát ez egy csoda ez a kártya! Ma tudtam meg, hogy a HDMI-n kimegy a hang! Felemeltem a ventijét 40%-ra és mostmár 60Celsius és beleolvad a gép hangjába! Zsír naon!
Lol... letöltöttem az atitoolt és el sem indul... Egyből hiba...
-
BalintUG
tag
válasz
Csiborbogár #14709 üzenetére
Nagy kár hogy FRICC nyelven íródott
Így hiába olvasom el
-
BalintUG
tag
válasz
DroneZ^ #14673 üzenetére
Én nekem S1 van amit kaptam 8at felraktam ramokra de nem jók
mert az egyik útba van a hőcsöveknek szal azt leszedtem. Nekem úgy néz ki, hogy van 7db S1 ramsündisznóm
meg 3db Zalman Sünike amik laposabbak 1 db a ramra amin a nagy S1 sün nemn fért el és a táp mögé a vrm re a 2x4 vrm ícre 1-1 zalman sündisznó került. megjegyezném az a dologg hogy vrm melegszik egy nagy baromság mert semmi de semmi meleget nem csinál digit őmérővel mértem csupsazoon és szobahőmérséklet fölö9tt kicsivel
27 fokos volt ami nevetséges. De azért tegyél rá biztos ami biztos. Az pedig hogy hol jutsz ramsünhöz hát igen... Nem tudom miért olyan ritkda pedig szükség van rájuk. de veszel egy nagyot és feldarabolod az s megoldás. -
Csiborbogár
őstag
Egy kis friss infó ATI jövendő DualCore chipjéről.
Továbbá érkező ddr5-ös NV újdonság, és tervek az új ATI menetrendben, ami 40 és 45nm-es chipeket jelent.
Érdemes elolvasni. -
BalintUG
tag
100% on hajtja a STOCK hűtőt... XD gondolom a gépe a szomszéd szobában van vagypedig az alagsorba
mert azt a hangot amit az gerjeszt maxon ki nem bírod
-
BalintUG
tag
Van olyan EVEREST ami nem béta és felismeri a 4850et :?
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Revolut
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Elektromos autók - motorok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest