- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Drimi
tag
Vista (32bit), és nem megy semmi, se letöltés se más progi a háttérben.
Igazából már telepíteni se lehetett a normális módon, mert nem ismeri fel (catalyst driverekkel próbálkoztam 8.10-8.7) és csak a 10essel tudtam felismertetni, de kizárólag az Illesztőprogram telepítése könyvtárból módszerrel!
Azért gondolom h akadhat vmivel, mert mikor lefuttatom a driver telepítőjét és aztán próbálnék felbontást állítani, majd onnan "átkattintgatom" magam az eszköz Erőforrás füléhez, na akkor mindenféle pci-e akadást ír ki a chipsettel! Érdekes viszont, hogy ha egyből az Eszközök/Szabvány VGA adapter -ből nyitom meg, akkor ott nem mutatja.
Tulajdonképpen onnan semmit sem mutat, mert nem működik az eszköz, így nem rendel hozzá erőforrást. -
Aryan
senior tag
-
-
LamaCube
addikt
Köszi!Csak annyira láma vagyok ezekhez annyi eszem nem volt, hogy megkérdezzem előbb és eleve azzal rakjam fel;( nem elég,ha leszedem törlöm a mappából és felteszem az újat?Miért kell + progi és csökkentett mód?Annyira LÁMA vagyok;(Azt se tudom hogy kell csökkentett módban indítani...
-
MayerKingZ
csendes tag
azér 17" -os monitort írtam mert ez van most is és nincs pénzem egy 22"ra
amúgy a 4870-eshez azért jobb a 4magos mert az gddr5-ös és 4 magra épít(legalább is így hallottam) és erre az alaplapra csak AMD-t lehet pakolni szal marad a phenom az sem annyira lassú meg a legtöbb játék úgyis vga-ra épít, ha nem akkor meg ott a jó kis OC -ami ezen az alaplapon igen sokáig húzható...
ja és az intel megintcsak túl drága pl egy c2d 8600 10Evel többe kerül mint a phenom 9950...
-
NKing
tag
Most értem oda, hogy toljak egy FC2 benchet, Catalyst8.8-al hotfixek bármimás nélkül :
1680*1050, Ultra High preset, noAA, Ranch Small
Average Framerate: 34.83
Max. Framerate: 44.59
Min. Framerate: 29.68
Ami azt illeti, kicsit böki a szemem a grafikai megvalósítás. Én valamivel kidolgozottabb tájra számítottam. Túl paszteles minden, és sivár, monoton. Épületeken belül ez nem látszik annyira, de a táj borzasztóan nyomaszt, a fű mindenütt ugyanolyan.
Játékélményből még nem sok jutott, de be lesz pótolva.
Mindenesetre jó, hogy a Dunia engine kicsit engedékenyebb. Sajnos nem tudom kipróbálni DX10-ben egyelőre, pedig kíváncsi lennék arra, amit állítotok, hogy jobban viszi az alatt. -
Szuperboci
senior tag
Nekem is ugyanez volt a problémám annyi külömbséggel hogy nekem szinte minden játék elszált kékhalállal.Mint kiderül 82 fokos volt alapból a memóriám,nem mértem meg de képzelheted mennyi re kuszott fel egy GOW alatt...Szóval katt777 logautjában lévő 4870 leírás alapján én is belöttem a ventillátor szabályzást.
Így most picit hangosabb a venti alapon,viszont a mag 47 fokos, a memok 60 fokosak.És tényleg, ennél jobb kompromisszumot nem lehet kötni a hang/melegedés terén.Szerk.:Látom neked is sapphire kártyád van,ha gondolod eltudom küldeni a módosított biost és akkor csak egy ati winflash kell
.
-
baleegamer
csendes tag
-
CimbiX
aktív tag
Akinek van felesleges kockaztatni valo penze, az persze csak bartan cserelgessen
En nemrege a boltban megkerdeztem, hogy vallaljak-e a hütöcseret a kartyamon. A valasz igen volt, de mikor a garanciavesztesre rakerdeztem, akkor nagy nehezen kinyögte az elado, hogy sajna a gari ugrik... -
cizoe
őstag
Magas fps.ek mellett, azt írja. Szerintem vmi spyware, a lényeg hogy ha nem oldódik meg, egy laza windows reinstall és egy ésszerű driverkörnyezet megoldja.
oFF: Jó8, én elköszönök kicsit hosszabb időre a ph-tól, nettől, topiktól, költözés, ismét egyetem, stb. miatt. Mindenkinek jó kockulást és derűs perceket a gépével...
Na de azért kimozdulni tessék, buli-nőzés stb-hez fel nem ér egy szaros VGA.
Ajánlom szerdától a SZIN-t Szegeden.
-
-
-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
-
V3RT3X
csendes tag
Úgy emlékszem még az sem, rá félévre, hogy kijött, adtak ki hozzá egy OpenGLide-os exe-ét, de szerintem még az is softwares megoldás volt.Viszont az év stimmelhet, csak nem tudom melyik game hozta az áttörést.
D.Orion: Viszik az árut, mint a cukrot, 4850 Toxicot a futár elmondása szerint 11 darabot vitt ki csak a megyében (Szabolcs) aznap, mikor én megkaptam (múlt hét péntek). De nekem még jutott
Türelem, ilyen kereslet mellett lesz utánpótlás...
-
halleck
csendes tag
Örömmel olvastam, hogy közben megoldódott a problémád.
Megtaláltam az áramfelvétel mérést az everestben. Csináltam egy 1920x1200-as szőrös fánkot no AA, és megnéztem, miket mér. 84A-ig szaladt föl a GPU VRM árammérés maximum, 80-82 körül átlagban. Ha a GPU tápfeszével szorzod meg, ami 1,263V, akkor az jön ki, hogy a GPU teljesítményfelvétele 106W, ami reálisnak tűnik. Közben az Everest GPU VRM hőmérsékletmérés 125-126 fokig ment föl, nagyjából 400 sec futásiidő alat. Tovább nem kínoztam. Ezalatt a GPU-Z által mért GPU hőmérsékletek sorban 86, 93, 92 fok körül álltak be. A venti 40%-on pörgött, saját kezűleg moddolt BIOS-szal.
-
halleck
csendes tag
Nem lehet, hogy a hőmérsékletmérést kevered áramméréssel? Én az Everestben csak VRM hőfokmérést találtam, áramfelvétel mérést nem, és egy jól működő hűtés esetén a 60 meg 82 fok reális érték lenne. Persze lehet, hogy én néztem el valamit.
Az viszont biztos, hogy nem a 12 V-os ág áramát méri, mert képtelenség, hogy azon fölvegyen 60-80A-t. Az én tápom két 12V-os ága összesen tud leadni max 29A-t, és mégis gond nélkül futtatok rajta bármilyen szőrös fánkot. Ráadásul, ha kiszámolod, a 12V-on 60A áramfelvétel esetén 720W lenne a kártya teljesítményfelvétele, 82A esetén pedig 984W.
-
NKing
tag
Érdekes. Lassan megoldódik a rejtély. Furmark alatt a VRM sensor azt mondja noAA esetén, hogy a felvett áram 82 A. 82??? Hiszen az még egy csúcskategóriás tápnak is sokkk. Ahogy állítgatom feljebb az AA-t, úgy csökken az érték. 8xAA esetén már csak 60 A. Ugyanannyi, mint amennyi átlagos terhelés (PL game) közben. A másik meg az, hogy nyitott háznál hallható, hogy a kari erősen zizeg noAA-s Furmark alatt...
Úgy tűnik a HD4800 szériának a VRM gyengepontja. -
tresh
veterán
Miért nem tolod fel olyan 40% körülire ??sztem az még bőven elviselhető igaz nekem 4850 em van de nem igazán zajong és alapon 40fok körül terhelve max 60 fok,igaz jó szellőző házikóba
Vagy leveszed a ház oldalát tesco 3k-ás ventri azt full kakaó
amugy én is röhögtem mikor a gpu-z kiírta h 5%on megy a ventrije auton azt terhelés alatt volt és 80-90fokot produkált ...rem lesz vmi jó auto ventri szabályzó amugy nagyon jó kis VGA-k
-
fdisk
őstag
Sajnos azt kell mondjam,h ez"normális"!
A gyári bios igen xarul van belőve hűtés szempontjából.
Vagy xml átírogatásv bios flash segít csak. -
viktor82
őstag
Ha segiteni akartál akkor már megoldottam xp-n nem indult,feltettem a vistát és opengl-hibára hivatkozott amit feltettem és meg is oldódott!Azért lett volna jó az xp mert 3dmark alatt kiváncsi vagyok mennyit dobott volna mert a 8800-om majd ezerrel adott kevesebbet vistán!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Egyedi ékszerdobozka
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest