Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
TTomax
félisten
Még nincs olyan GPU-Z ami a béta 8.7 alatt ne írna marhaságokat... teszteld le valamivel és látni fogod megy-e a CF.
(#12896) katt777
Akkor nem is kell 4G RAM,teljesen felesleges... szerinted...szerintem meg kell... meret csak a VISTA kinyitva néhány aprósággal több mint 1G...tudom fejlett memóriakezelése van... nekem meg 4G RAM-om és tényleg nem gond ha kikapcsolom a lapozofájlt,te meg majd beleszaladsz valamibe,ment sűrűn.Csak a népet ne oltsd,hogy felesleges. -
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12891 üzenetére
Akkor rendelni kell. Talán most a BattleAxe-et nyomatják, de az meg nem olyan jó.
Ha a Ram sünken jó a ragasztó, akkor semmi gond. Páran kifogtunk "elkent" példányokat, de van egy csomó tartalék a csomagban. BP-n állítólag ilyen 3M ragasztót is lehet kapni.Red Tower
TTomax: Semmi baja a Vistának 2GB RAM-mal és lapozófájl nélkül sem. Én is használtam úgy, csak FEAR-höz kellett pagefile.
-
L0CK3
csendes tag
Szevasztok.
olyan problémám van, hogy nem müködik a 4850 cf, legalábbis gpu-z aszondja.p5q pro lapom vala, fent van minden driver (cata 8.7 is), bridge-ek rajta ^^, ccc-ben kipipálva.xp az os.
utba tudna igazitani valaki ? -
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #12885 üzenetére
Ha kijön valahonnal 500 cm3 levegő ami 150W-ot szállít vagy elszálldos 2000 cm3 levegő ami ugyanezt szállítja a szobahőhöz képest, akkor az kissebb hőfokon megy végbe.
Nem értem miért képtelenek legtöbben belegondolni abba hogy itt W-okról van szó, nem csak hfokokról. (mármint nem kell mindenkinek tisztábanlenni ezzel még akkor se ha általános iskolában is tanítanak ilyesmit, de akkor ne okoskodjon itt hogy ha a kárty hűtője 10%-on pörög és így 90 fokos a GPU akkor sokkal forróbb lesz a CPU mintha 100%-on tekerne és 50 fokos lenne - a példában persze befelé fúj a hűtő)
-
tibz03
őstag
válasz
katt777 #12884 üzenetére
eBoltban nincs Chilla.
Amúgy mennyire könnyű felszerelni? Ha nem kell vele sokat szenvedni, akkor szerintem nem gondolkozok tovább. A RAM-okra kell süni? Mert azok állítólag szeretnek leesni.
TomBoy1986: Köszi, megnézem. Addig is valaki tud adni egy webshopot, ahol olcsó, és a házhoz szállítás is olcsó?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #12888 üzenetére
Jó a WebShopod.
Amúgy hello!
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12885 üzenetére
4850 felfelé fúj.
A procim ugyan nem izzad.HTX2 van rajta, az még le is van szigetelve oldalról. Hátul meg egy Nocti 50m3/h teljesítménnyel szívja ki a meleget csöndesen.
bishopx2: Igen. És mindazt, amit kérdezel, már soxor megválaszoltuk (konkrétan én is). Szóval azt a tudást el is kéne sajátítani.
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #12881 üzenetére
jah nem rossz a chilla meg ezek, de én mégis azt csípem ha benchmark közben hátul ezerrel jön ki a forróság a vga-ból(még a kezedet is átmelegíti), rossz belegondolni h a chillával mindez bentmarad, de látom a gyakorlatban nincs ebből gond(max a proci izzad egy kicsit jobban)
nah mind1, sztem a 4850-es hűtője is kifelé fúj, ha nem is olyan jól mint a 4870, de van h a forró levegőben szinte megsül a kezem ha odatartom(milyen lehet a 4870-nel
), szal én elégedett vok a gyári hűtővel, halk és üzemi hőmérsékleten marad a kártya, ráadásul kifelé fúj, kell ennél több?(2 év garival, valszeg 2 évig jó lesz)
-
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12882 üzenetére
Állítólag letolták az ügyintézőt, miután beszéltem a főnökkel. De egy próbálkozást megér.
Én nem fizetnék másfélszeres árat egy hasonló teljesítményű hűtőért. És ez sem 1 slotos.
De a Chilla még eBoltban is csak 6.8k (viszont a postaktg. is +300Ft RedTowerhöz képest).Nagyon sok + van ám egy tuningolt E8400-ban!!! Főleg, ha nem csak a VGA kihajtása a fontos, hanem sok progit is használsz.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12873 üzenetére
Ez az én szövegem!
Látom, nem felejtetted el.
Viszont a zaj meg egy másik dolog, amellyel a kifúvás jár. Nekem mindenesetre megérte a Chilla, főleg az a grafikus teljesítmény, amely a RAM-ok +100MHz-éből jött (meg 27MHz GPU-ból).Recon: Nem csak láttam, vettem is: Red Tower. Viszont nem árt a körmükre nézni, mert néha kicsit lazán kezelik a rendeléseket. Nekem pl. csak akkor szóltak, hogy már elküldték a csomagot, amikor elküldtem őket az anyjukba, hogy 3 napig nem válaszolnak semmit. De a Nocti ventiket is tőlük vettem, ahogy a Cyclo RAM-hűtőt (amit aztán ki kellett szerelni a foglalatból, akkora batárt raktak rá, és most befőttesgumi tartja a két kis ventit stabilan).
syckaloz: 1.215V. De a lapom alulfeszeli, szóval még a 3.7GHz is 1.168V-on van meg. A 4.05 meg 1.35V helyett 1.3V-on.
-
janos666
nagyúr
Nem erőltetem tovább, 905Mhz-en se fut le a teszt, lentebbfeszem a feszt, mert 1,45-el is bírta már a 900Mhz-et, úgy már remélem nem lesz lekapcsolósdi. (de mindíg ugyan annál a jelenetnél áll le a 2. grafikus tesztben, ugyan úgy mint a régi kártyám is ugyanabban a képkockában kacsolgatott le 3DMark alatt magsab feszem, ez valami OVP lesz)
-
-
bishopx2
tag
ööö....én a vistát szeretném használni de felraktam de valahogy nagyon lassu az egész
nehezen tölt a játék is lassabb volt mint xp-n de én a vistát szeretném használni de ezzel
a konfiggal kicsit macerás......remélem érhető voltam mit akkarok elérni csak egy
normális, stabil, közepes tuningos gépet amin vista van és nem tölt sokáig se a
rendszer se a játék,,,,,,,,,,
Akkor most mit éri meg fejleszteni ??????? -
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #12865 üzenetére
igen, azt mondtam hasonlót vennék, az sincs kizárva hogy rámegy
ugyanakkor a rendszer többi része sem melegszik azért csak jobb ha egyből megszabadulunk a melegtől, nem? mint hogy szétterüljön és szegény házventik kilapátolják(már aki kényes a hőfokokra), lehet hogy jól hűti a kártyát magát, de a többi komponenst jobban melegíti(ugye mert nem egyből megszabadul a melegtől hanem fölszáll a procihoz ami mellől kilapátolja a házventi)
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12843 üzenetére
Ha akarod tolhatok 06-ot, de én nem szeretem, mert CPU limites a kis 3,6-on járó E6420-ammal, a Vantage már nem annyira. (szerintem a SM3 pontom is nőne vagy 5-10%-al 4,3Gzh-es E8400 mellett, csak épp 1920x1200-ban játszom, így még nincs gyakorlati szükségem CPU cserére, várok míg lemegy a Q9300 ára)
910Mhz-en is lekapcsolt 3DMark közben, de nem a hő miatt, hűvösebb mint auto ventivel alapon, szerintem nem stabil a GPU 1,57V-on hőfoktól és Mhz-től függetlenül. (az előző kártyám egy leheletnyi Vmodtól is folyton lekapcsolt 3D-ben, itt valahol ,55 körül lehet a küszöb)
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12855 üzenetére
Nem driver, bios. Egyébiránt sk. már ma is megcsinálhatod.
Amúgy jó is az a hűtő X1800 és X1900 ATI karikra.
Ne írj hülyeséget, a Chilla nem "tart" bent semmit, hanem széttolja, a ház hűtése meg kiviszi (ami azért csak van mindenkinek). Valahogy 10-20°C-kal hűvösebb a VGA, és halk, ugyanakkor a rendszer többi része sem melegszik. -
válasz
johntheface #12854 üzenetére
Ugye most hülyéskedsz?
Az csak egy ellenőrző led, ne ijedj meg tőle, normálisan működik.
Bluegene: Az a VIA-s cucc az abszolút HTPC! lol
-
Beowulf_78
addikt
-
bishopx2
tag
Jól felboritotta a rendet nekem ez a kari.......Akkor most nyiltan valaki elmondaná hogy
megéri-e lecserélni a E6750 egy E8200-re vagy E8400 és hogy a lapot cseréljem-e ?
a ramokkal meg nem tudok mit kezdeni sajnos nekem anyira nem jöttek...... -
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12851 üzenetére
Egyrészt az S1 oda sem fér, nem hogy bármiképp hűtene, másrészt ne olyan alaplapot vegyen már az ember, amelyben csak a VGA alá tud tenni valamit.
Éppen elég jó lap van VGA fölötti, vagy távolabbi PCI-E slotokkal, stb. Ha meg PCI-s a hangkarid, rakhatod alulra. Megsúgom, nekem egy TV-tuner (régi, nagy, nem egy mai törpe) van pont pont ennyivel alatta, és semmi probléma a hűtéssel.
-
Bluegene
addikt
hát ha olyan driver lesz hozzá ami leviszi az órajeleit mint a 3800-asoknál, akkor aki a hőfokok miatt izgul(feleslegesen), az megnyugodhat majd
ha hűtőt cserélnék mindenképp olyat vennék ami kifújja a házból a meleget frankón, ehhez hasonlót, ugye a GFX chilla például "remekül" benttartja
azért 3dmark közben odarakom az ujjamat és érzem h megy ki a forró levegő a szabadba, na az a jó(manapság az összes gyári hűtő ilyen nem véletlenül)
-
johntheface
csendes tag
Hi.
Van egy Sapphire 4850-es kártyám.A gép bekapcsolásakor villog rajta egy piros szinű led.Ez mit jelent?Menet közbe nem világit a led. -
janos666
nagyúr
Nem jó, nem jó, kifagyott a Vantage 1,57V 915Mhz teszt közben. Remélem 1,46V 900Mhz-en azért sikerül majd tesztelni.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #12846 üzenetére
Nekem most 4x1GB Kingmax van, és tényleg jól megy velük a tuning! De a Dominatorokkal annyi volt, olyan magas késleltetés kellett nekik, hogy stabilak maradjanak. Az 1200-ra hitelesített RAM-ok meg annyiba kerülnek, hogy azon az ember egy qrwa jó procit is vehet, és az több teljesítményt jelent, szóval részemről a RAM tuning csak másodlagos.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
katt777 #12842 üzenetére
Végül is igen.
Bár azért a E4xxx szériában csak 2mb cash azért a 6mb-al szemben... + 200 vs. 333 fsp ez a kettő külömbség háát azért nah... ekkora külömbséget sztem már nemlehet álltalánosítani.. vagyis nemtom.. nemigazából láttam 1 tesztben a 2 procit. Kíváncsi vagyok hogy mekkora a külömbség a 2 közt.. én olyan 30-35%-ra számítok.. deh kitudja -
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12844 üzenetére
Chilla. De majd jön valaki, és megmondja, hogy S1. Tudtommal S1 alá is szoktak RAM bordákat tenni, maga az S1 ugyanis csak a GPU-t fedi, a hőleadó bordák nem érintkeznek a kártyával (ergo nem visznek onnan meleget). Venti hűtését jobban segíti, ha van hűtő a RAM-okon és a fet-eken. Ezen botor dolog lenne takarékoskodni.
Amúgy mi van, ha kellene még valami kártya a gépedbe, az S1 meg a ventivel elfoglalja szinte az összes slotot?
Mellesleg S1-gyel nem lesz már CF-öd. -
katt777
félisten
válasz
bishopx2 #12841 üzenetére
RAM-okat fölösleges cserélned, nálam az 1GB-os Kingmaxok sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint 2 db 2GB-os Corsair Dominator. Azon spórolhatsz. 2GB-os modulokkal egyébiránt nehezebben megy a tuning.
E8400 sztem jobban megéri, majdhogynem ugyanabban az árban.
ASUS P5Q olcsóbb és jobb, míg a Giga nem szabályozza a CPU-ventit.
P35-ös GB lapban tuti összejön a 4GHz, P45-öst tapasztalatom még nincs. De én is azt tervezek.
Ennyit észrevételként. -
tibz03
őstag
Most komolyan: S1 vagy Chilla?
Ha eldöntöttem, már rendelem is meg.
Ami fontos: halk legyen, ne kelljen vele sokat babrálni. Hogy egy- vagy kétslotos, az mindegy. Ha jól láttam, S1-re külön kell hűtőt venni, de az viszont befedi az egész kártyát, így a memóriákra nem kell a sünikkel tökölni. Vagy tévedek?
-
katt777
félisten
válasz
Hobbbyt #12840 üzenetére
Én majd tesztelem mindenen, ahogy szoktam, ha majd összejön a lóvé a 4870-re. E8400-zal szerencsére minden 2 magos proci emulálható, csak a Conroe szériát illetően kb. 10%-ot le kell vonni a teljesítményből, legalábbis a 3GHz-es E8400-am és egy 3GHz-es E6750 között ennyi volt a különbség.
-
bishopx2
tag
Akkor egyszerű véleményt kérek szerintetek az én esetemben megéri-e cserélni
valamilyen alkatrészt is a konfigam látható.......mondjuk én a következőkre gondoltam
E6750 elad 20k rádob 7 - 8k venni egy E8200 tuningost használtan.......
memcsi elad 7 - 8k ért és hozzádobni 15k és venni 2*2GB 1066-ost
alaplap elad 15 - 16k körül és hozzáadni egy 10k és venni mondjuk egy Ep45-DS3-matSzerintetek megéri foglalkozni vele ?
( A lényeg hogy a Karim minnél jobban ki legyen hajtva) -
Hobbbyt
őstag
Ha meglesz az uj Karim... akkor benyomok már én is egy ilyen tesztet. Régi jó E4500 procival.. alapon. meg 2.66 és 3ghz en
Mert furamód mindig csak az iylen extra jó procikon vannak tesztelveDeh a középkategória sehol...
És azért vagyunk egy páran -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #12835 üzenetére
HŐ! NEM! EZ FURA! 1,55V-on megy az a GPU 915-öt is (tovább még nem tekertem egyenlőre), de ilyenkor már 1000Mhz-et se bír mellette a RAM, pedig 800Mhz-es GPU mellett 1100-at is csont nélkül vitte. Erre figyeljen majd oda aki tuningolgatja aGPU-t, szerintem a RAM ma még alapon is bőven elég, többet ér ha a GPU tovább megy.
Még nem futtattam semmit, majd kielemzem mennyit br, és ott nyomok egy Vantaget meg valami Crysis bencht. Azért erőszakolom hogy eldöntsem megérné-e nagyobb hűtés + vmod vagy nem ér annyit.
MOD: 920Mhz-ig stabil 1,56V-on, és így is 70 fok alatt tartja a 100%-on pörgő gyári hűtő, vagyis aki nem szívbajos vagy félénk akár használhatja is így ha tesz rá Chillát vagy S1-et.
Tehát kb. kétszer annyi tuning csikarható ki voltmoddal mint anélkül. Ez megérhet egy 5000Ft-os hűtőt?
-
syckaloz
aktív tag
Remélem a 8.7es catában már nemcsak 790-ig engedi a ccc húzni a 4870est, azért az elég szigorú, nem?
Janos666: nem lennék a kártyád helyében, mit kap szegény
-
janos666
nagyúr
Úgy tűnik 903Mhz körül van a GPU-m vége, kerek 900Mhz-hez 1,44V körüli feszültség is elég volt, de 1,56-on se megy 903Mhz fölé, 905-ön be-be szemetel, 910-en le is kapcsol a gép.
Az MSI OC BIOS verzióra is újabb?
Majd szóljatok enged-e CCC-ből több tuningot és meghal-e tőle a sima Sapphire kártya. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #12824 üzenetére
Oksi, látom, azért később akad már használható adat is.
Wizard: Éppen, hogy 3Dmarkkal lehet CPU limitet tesztelni, a többi teszt játék-engine teszt lesz, nem a hardveré, azaz azt látod, mennyire cseszték el (esetleg javítottak rajta) az ideálishoz képest.
Vantage összpontszámot igen (ahogy 06-ét is), viszont 3D-ben mind a négy magot használja, így sokkal alacsonyabb CPU limitet kapsz, és értelemszerűen magasabb GPU score-t (míg 06-ban a 3D teljesítményt 2 mag éri el). Phenomok esetében különösen jól megfigyelhető. De ezért mondtam, hogy hozzáértőknek.
Cyberbeni: Mint említettem: a 3D pontszámok a rendszer beállításához kellenek, azaz azokon látod, mennyire van kihajtva a VGA az adott beállításokon. Tök mindegy, hogy SM2-t mi használja, vagy az SM3-at, vagy bármit. A rendszer teljesítményét jelzi. Ezért szintetikus teszt.
-
-
bishopx2
tag
válasz
WiZARD #12812 üzenetére
Hát akkor sajnos ilyen felbontásban nem sok a különbdség nekem 3,6 ghz
conrea-m 4711 csinál neked Quadod 4871 és nekem a HDR/SM3.0 5743
neked 6000....... kb 200 - 300 ponttal hajtja ki jobban a karit a quad a
wolfdalehez képest 100 - 200 pont most már csak egy Q9xxx procival kéne tesztet
csinálni :dKöszönöm a teszteket !!!!!!
-
katt777
félisten
válasz
WiZARD #12798 üzenetére
Egyetlen APRÓSÁGot kellene megérteni végre mindenkinek:
Lósz@rt sem számít a 3D06 pontszám. CPU score-ral felnyomjátok, mert 4 mag dolgozik, a VGA meg közben lassabb, mint egy C2D mellett.
Ettől senki nem lesz király, csak maflábbak előtt lehet villogni, hogy az ám, a quad, de hűha!
Írjátok szépen ide, mennyit lett az SM2 és a HDR eredmény, akkor van viszonyítási alap. (Nem lehet az olyan rossz 3.6GHz-en.) Addig puszta helyfoglalás minden ilyen 3DMark00-06 eredmény.
A szintetikus tesztek ÉRTELME a konfigunk pontos beállítása és elemzése (06-nak azért, mert a játékok túlnyomó többsége 2 magot támogat max.), pontszámokért lehet tetriszezni.
Megj: Némi hozzáértéssel egyértelmű, hogy quad procikkal csak 3DMark Vantage eredményeket van értelme linkelni.
-
Cyberbeni
addikt
-
-
#gab_
őstag
MSI Radeon HD 4870 OC 512MB GDDR5 Edition bios
780/4000 és az automatikus venti 37foktol emeli a fordulatszámot nem 58tol!http://www.mvktech.net/components/com_joomlaboard/uploaded/files/RV770_MSI_OC_Version_HD4870.bin
-
Bluegene
addikt
válasz
luw2win #12770 üzenetére
látom ebben úgy sem lehet igazságot tenni, persze jobb a profi hűtés de pénzbe fáj
1.nálunk most 28 fok van a szobában télen 18-19 fok(mivel terasz előtt van, nagy ablak), de 20-22 fokban kiegyezhetünk, szerintem nagymértékben számít az a -6-8 fok
2. a powerplay ha lesz rendesen lehet 300mhzen jár(mint a 3800-asok) vagy még annyin se(hallottam 160mhz-ről is), ergo cool and quiet lesz
3. ha játszol a gyári hűtő is felpörög és jobban hűt
4. ha képesek voltak megalkotni az ATI-nál ezt a kártyát több száz millió $ fejlesztési költséggel, gondolod a hűtéssel csesznék el?tudják nagyon is miért így csinálták(költséghatékonyság), de ez nem azt jelenti hogy garanciális költségek tekintetében túlvállalnák magukat, 45%-on nekem 55 fokos ennyi, a 3850-esek kapcsán is ez volt hogy gyenge a hűtője azt érdekes módon mindenkinél vígan működik(nekem is 3850 volt)
mind1 ha veszel rá hűtést vegyél ha jólesik, szerintem a legjobb megoldás picit állítgatni a ventit + egy szellős ház(vagy a tetejére raksz egy ventit), szerintem de ha jólesik valakinek +5K-t kiadni erre, tegye
egyébként hiába raksz rá egy hatalmas radiátort a hő bentreked sőt a gyári hűtő még kifelé tereli(a 4870-é pláne, a 4850-é valamennyire ha ott ki tud menni ha leszeded a házről a hátulján azt a fém takarót) a radiátor pont az ami befűt a többinek
-
-
tkesy
őstag
-
WiZARD
addikt
válasz
bishopx2 #12808 üzenetére
3DMark Score 13182 3DMarks
SM2.0 Score 4871
HDR/SM3.0 Score 6 K
CPU Score 5 KGT1 - Return To Proxycon 35.541 FPS
GT2 - Firefly Forest 45.643 FPS
CPU1 - Red Valley 1.674 FPS
CPU2 - Red Valley 2.480 FPS
HDR1 - Canyon Flight 53.034 FPS
HDR2 - Deep Freeze 61.775 FPS(sajnos a pontokat csak így írta ki az excel táblába
)
-
tkesy kolléga kimerítő tesztje egy E8400 és 4850/4870/4850+4870CF találkozásáról. Talán ezzel a tesztre áhítozók és a kihajtással foglalatoskodók is közelebb kerülnek ahhoz, amit látni szeretnének.
egy-két gondolat, amit érdemes megjegyezni a teszt kapcsán:
- egy Crosair VX450 elegendő 1 4850-nek, 1 4870-nek és ezek CF kialakításának is! Sokan kérdezik, milyen tápot... hát ilyet vagy hasonlót.- oprendszer gyanánt Vista x64 szolgált, vagyis láthatjuk, csak mennek a dolgok azon is, bár elég sok embernek akad gondja vele.
-nem kell feltétlenül a béta 8.7-et nyúzni, mint látható, szépen visz mindent a 8.6+hotfix egyelőre. (csak jönne már a 8.7 hivatalos!)
Grat a teszthez!
-
janos666
nagyúr
Úgy tűnik épp 1,43V-on éri el a GPU a 900Mhz-et.
Talán tényleg megérheti rácsapni valami rendes hűtést ha megkínálja az ember 1,45-1,50V-al. Így már van esély egy 20% tuningra. -
KDavid17
aktív tag
Nem tudja valaki mikor jön ki a 8.7-es végleges driver?
Mert akkor szeretném újra rakni az op. rendszert -
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12803 üzenetére
Na, kibányásztam a gépet, összeraktam a fotelben (itt elérnek ide a kábelek, de hozzáfére a kártyához is multival), nem volt 1,55V, csak 1,40V-on járt 885-öt, ez még nem gyilkos fesz azért.
MOD: Kár hogy 1,4V-on sem hajlandó botolni a windows, pedig ha alapfeszen bootol utánna nem fagy ki 3D-ben sem 1,4V-tól.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12801 üzenetére
Nekem segített pár fokot a pasztacsere, én is ajánlom ha már szétkaptad.
MOD: Most saccra 1,55V-nál is járok, de nem megy 885 fölé. Szerintem ez a vége, de ez már több azért mint 825, így megérheti egy hűtőcsere. Majd megnézem fix 35% fordulat (ami még épp halk) 90 fok alatt tarja-e így.
-
Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest