Hirdetés
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
St188 optokapu. Azért ez, mert egy ezresért egy marékkal adtak belőle.
Tudom, hogy létezik belőle Schmitt-triggeres, potméterrel állítható, digitális kimenetes változat, de végülis empirikus úton rájöttem, hogy pont úgy működik a cucc, ahogy vártam.
Kb. 4cm-ről kapcsol, világos tárgynál, matt feketénél meg kb 0cm... De erre az esetre készültem touch szenzorral (vmi szintén filléres végálláskapcsoló).
Az érzékenységet még lehetne javítani, mert most kb. 16mA áramot kapnak az infra ledek, ezt lehetne még növelni, csak nem tudom mennyit bírnak? 20mA? Vagy mehetek feljebb is? Most három infraled sorba van kötve egy ~100ohmos ellenállással (5V-ra).
Ha sikerülne növelni a hatósugarat, felmerült bennem, hogy az ütközés vizsgálatnál egy analogread-del megnézném, hogy milyen távolságban is van az akadály. Mi történik akkor, ha egy olyan lábon olvasok analóg értéket, amin van egy aktív pinChange interrupt? Ezek összeveszhetnek egymással? Vagy tiltsam le az interruptot az olvasás idejére aztán állítsam be újra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Goddess of Victory:Nikke
- Androidos tablet topic
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest