Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám amin sokat gondolkodtam, és nem tudom hogyan lehetne krrektül megoldani.
Adott egy androidos TV box, amire rádugtam usb vel egy laptop HDD-t. A TV box torrent kliense erre tölti rá a filmeket sorozatokat, én csak FTP-n rámásolok egy torrent fájlt a TV box pedig már tölti is a HDD re.
Na de a problémám, hogy a TV box az USB portjait folyamatosan áram alatt tartja, és este hangos a HDD, a másik pedig, hogy nem akarom 0-24 ben járatni, mert minek menjen folyton a HDD.Arduino nano ra gondoltam, hogy megvalósítom.
Kettő dolgot szeretnék.Az arduino adjon ki egy 5v os jelet, teszem azt déltől 3 óráig. (egy 5v os kis relére kötném ami ilyenkor átkapcsolna és áram alá helyezné a HDD-t, azaz déltől 3 óráig tudna a torrent kliens seedelni.
A másik pedig, hogy mikor bekapcsolom a TV boxot, olyankor egy kék leddel jelzi ezt, na most azt a ledet leágaztatnám az arduinora, és szintén azt akarom, hogy amint a kék led áramot kap, ezt az arduino észlelje, és ismét adja ki az 5v os jelet, hogy átkapcsoljon a relé, és áram alá kerüljön a HDD, hiszen nyilván azért kapcsolom be, hogy filmet nézzek róla.
Első körben az a kérdésem, hogy ez a két projekt megvalósítható arduino val? Ha kell veszek arduino uno-t, csak gondoltam a nano is elég lehet erre a feladatra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- RTX5070/ Ultra9 275HX/ 32GB DDR5/ 15.1' OLED/ Premium Care garancia/ bontatlan, új/ Legion 5
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (Sony E)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold