Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmisi99

    addikt

    Sziasztok! Lenne egy problémám amin sokat gondolkodtam, és nem tudom hogyan lehetne krrektül megoldani.

    Adott egy androidos TV box, amire rádugtam usb vel egy laptop HDD-t. A TV box torrent kliense erre tölti rá a filmeket sorozatokat, én csak FTP-n rámásolok egy torrent fájlt a TV box pedig már tölti is a HDD re.
    Na de a problémám, hogy a TV box az USB portjait folyamatosan áram alatt tartja, és este hangos a HDD, a másik pedig, hogy nem akarom 0-24 ben járatni, mert minek menjen folyton a HDD.

    Arduino nano ra gondoltam, hogy megvalósítom.
    Kettő dolgot szeretnék.

    Az arduino adjon ki egy 5v os jelet, teszem azt déltől 3 óráig. (egy 5v os kis relére kötném ami ilyenkor átkapcsolna és áram alá helyezné a HDD-t, azaz déltől 3 óráig tudna a torrent kliens seedelni.

    A másik pedig, hogy mikor bekapcsolom a TV boxot, olyankor egy kék leddel jelzi ezt, na most azt a ledet leágaztatnám az arduinora, és szintén azt akarom, hogy amint a kék led áramot kap, ezt az arduino észlelje, és ismét adja ki az 5v os jelet, hogy átkapcsoljon a relé, és áram alá kerüljön a HDD, hiszen nyilván azért kapcsolom be, hogy filmet nézzek róla.

    Első körben az a kérdésem, hogy ez a két projekt megvalósítható arduino val? Ha kell veszek arduino uno-t, csak gondoltam a nano is elég lehet erre a feladatra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák