- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gigabyte alaplap topik
- Raspberry Pi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, vettem egy arduino pro mini-t amint nincs usb. Ehhez egy ilyen átalakító kell, hogy képes legyek programozni? [link]
-
kmisi99
addikt
válasz
Tankblock #6986 üzenetére
Igazán érteni nem értek hozzá, neten millió leírás is van köztük magyar is. Órákat küzdöttem vele, csomót felraktam. A programkódok fixek és hibátlanok. Itt van egy pl [link] Csak felraktam a megadott sketch-et meg felraktam windowsra a programot, és alap dolgokat se tud. Mindenki másnak simán megy.
Az ambibox al akarok jelenleg kiküldeni, hogy legalább a teszt színeket jelenítse meg, de totálisan nem kommunikál se a PC vel, se a raspberry vel, merthogy mind a kettővel kínlódtam.
Az RX led se villog mikor a PC küldi a jelet.Természetesen baud rate és társai azok be vannak állítva.
Szóval ezért gondoltam rá, hogy valami egyszerű dolog kellene amivel USB kábelen keresztül kap jelet, hogy pl egy led szalagot felvillantson. Mert tuti valami RX TX kínja van. Kellene villogni az RX lednek mikor kapja a jelet a PC től, de semmi. Természetesen a COM port is hibátlanul be van állítva.
-
kmisi99
addikt
--- nem ide.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, van valami rohadt egyszerű teszt program amivel pc ről bármi alap dolgot tudok csinálni arduinoval? Akár csak egy led villogtatás, usb kábelen keresztül.
Ugyanis egy komolyabb projektbe fogtam bele. Ambilght készítése, amikor a lejátszó az arduinora küldi a jelet az pedig az RGB led szalagot úgy vezérli, hogy olyan színt világít a TV köré amilyen színek vannak épp a filmben amit lejátszik a lejátszó.
Viszont tesztprogramot az arduinora küldve villogtatja a ledeket gyönyörűen össze vissza szivárvány színbe, szóval a fizikai kiépítés jó, viszont mégis valamiért bármilyen lejátszóval akár hogy próbálom, képtelen kommunikálni. Hiába csinálok meg pofon egyszerű beállításokat, mint baud rate, meg meg persze beállítom melyik pin re van kötve a led szalag, amint usb-n kellene kommunikálni ő "besértődve" kijelenti hogy rohadjál meg azért se világítok neked.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok a nagyon olcsó 2-3$ arduino klónok mennyire vacakok? A processzor rajta nem ez a hosszúkás DIP tokozású, hanem egy modernebbnek tűnő forrasztott kis IC. kínai Régebbi projektemhez már használtam fel, ahhoz simán jó volt. Viszont most színes ledszalag vezérlésre kell. Aki tudja mi a phillips ambilight, na olyasmit akarok vele kivitelezni.
A FastLed Library lesz futtatva, ha mond bármit is. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, a leg alapvetőbb programozási hibát vétettem, a kész kódot nem dokumentáltam le. Volt egy projektem, nagy nehezen megoldottam, a kész program most is ott van az arduinon, viszont valahogy ki lehet belőle olvasni a már meglévő programot?
-
kmisi99
addikt
válasz
gyapo11 #3703 üzenetére
Ez a hőmérsékletes tényező érdekes, és hasznos infó.
Akár arduino pro mini is jó lenne mondjuk?
A merevlemezhez kapcsolódóan én azon az elven indulok ki, hogy mikor lecsatlakoztatunk USB-n számítógépről valamit, olyankor ugye megszakítja szoftveresen az adatkapcsolatot, majd mi fizikailag szüntetjük meg az áram ellátását.
Na most itt annyi lesz, hogy én az adatkapcsolatot is fizikailag fogom megszakítani. Szóval ilyen elven gondolkodva nemhiszem, hogy megviselné. Viszont valóban gondolkodtam a merevlemez eladásán majd 128GB os pendrive vásárlásán, az már 0-24 ben be lehetne dugva, de én két dolgot imádok, takarékoskodni, és "feltalálni" megalkotni valami egyedit.
-
kmisi99
addikt
válasz
MasterMark #3699 üzenetére
Ha úgy van kétlépcsős relével oldom meg, az 1. megszakítja a Data kábeleket, pár másodperc múlva meg az áramot veszi le.
Zoooja Csak teljesítményben rosszabb amit linkeltem?
-
kmisi99
addikt
válasz
MasterMark #3693 üzenetére
Mindent szeretek fillérekből kihozni, az arduinos 1000ft alattl enne, gondolom 1-2000 ig nem kapni normális dokkolót. Igazából a pontos időzítés se lényeg, ha 2 óra 56 percig megy se baj de ha 3,5 óráig megy az se. Csak legyen valami kis rendszer benne. Meg mivel menne a torrent, gondolom folyamatosan menne pár kb feltöltés így a HDD folyamatosan aktív lenne még egy "okos" dokkolóval is.
Mivel az arduino fogyasztása ahogy láttam kb 0,5-1W körül mozog így nagyon nem is nyom sokat a fogyasztásba, legalábbis kevesebbet eszik mintha mindig menne a HDD. így hirtelen ezt találtam jó megoldásnak.
Ez egy arduino nano lenne? Nem tudtam a leírást pontosan értelmezni. [link]
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám amin sokat gondolkodtam, és nem tudom hogyan lehetne krrektül megoldani.
Adott egy androidos TV box, amire rádugtam usb vel egy laptop HDD-t. A TV box torrent kliense erre tölti rá a filmeket sorozatokat, én csak FTP-n rámásolok egy torrent fájlt a TV box pedig már tölti is a HDD re.
Na de a problémám, hogy a TV box az USB portjait folyamatosan áram alatt tartja, és este hangos a HDD, a másik pedig, hogy nem akarom 0-24 ben járatni, mert minek menjen folyton a HDD.Arduino nano ra gondoltam, hogy megvalósítom.
Kettő dolgot szeretnék.Az arduino adjon ki egy 5v os jelet, teszem azt déltől 3 óráig. (egy 5v os kis relére kötném ami ilyenkor átkapcsolna és áram alá helyezné a HDD-t, azaz déltől 3 óráig tudna a torrent kliens seedelni.
A másik pedig, hogy mikor bekapcsolom a TV boxot, olyankor egy kék leddel jelzi ezt, na most azt a ledet leágaztatnám az arduinora, és szintén azt akarom, hogy amint a kék led áramot kap, ezt az arduino észlelje, és ismét adja ki az 5v os jelet, hogy átkapcsoljon a relé, és áram alá kerüljön a HDD, hiszen nyilván azért kapcsolom be, hogy filmet nézzek róla.
Első körben az a kérdésem, hogy ez a két projekt megvalósítható arduino val? Ha kell veszek arduino uno-t, csak gondoltam a nano is elég lehet erre a feladatra.
-
kmisi99
addikt
válasz
Teasüti #3254 üzenetére
Majd a következő lépcső lehet az lesz. Igazából én pont az összerakás és technikai oldalával vagyok jobban kapcsolatban. 5 éven át próbáltak belém programozást erőszakolni, mindenki elbukott. Egyszerűen az gondolkodásmódom nem való erre, mintha egy pap kapna bordélyházba állásajánlatot.
De persze érdekel, meg tökre örülök, hogy most a szervót is sikerült bele rakni a programba.
-
kmisi99
addikt
válasz
Teasüti #3252 üzenetére
Programozási analfabéta vagyok, de tényleg sikerült! Bár szerintem eléggé "csöves" módszerrel oldottam meg. Ugye megnyomom a balra gombot akkor balra megy de ott is marad, ezért beállítottam, hogy az előre gomb megnyomásával középállásba rakja a szervót. Köszönöm a segítséget, már annyira túl akartam bonyolítani ezzel egész jól meg lett oldva. Mert maga a program kicsit korlátolt, egyszerre csak egy gombot lehet lenyomni benne.
-
kmisi99
addikt
válasz
Teasüti #3250 üzenetére
Hoppá! Valóban, a hozzá lévő androidos program már úgy működik ahogy kell! Köszönöm!
Már csak egy dolgot nem tudok, és ez a legnagyobb problémám. Az a helyzet, hogy az eredeti projektben amit találtam az autó kanyarodásáért motor felelős így a programban is ez van. . Viszont nálam ez szervó lesz. De fogalmam sincs hogyan tudnám ezt beleírni. Nekem annyi is elég lenne, hogy a turn right nál elfordítja jobbra 60 fokkal a leftnél balra 60 fokkal.
-
kmisi99
addikt
válasz
Teasüti #3248 üzenetére
Köszönöm a segítséget így valóban úgy funkcionál ahogy kell, viszont a delay-t egészen 20ms ig kellett emelnem, hogy egyáltalán bírjon gurulni normálisan, de így is nagyon darabos. A PWM értékeknél meg nem látok delay-t amit emelhetnék, van a végén egy ilyen delay(time_ms); meg egy ilyen, delay(delay_ms);
De ezekkel nem tudom mit kezdhetnék. -
kmisi99
addikt
Heló! Nem tudom mennyire bonyolult a kérdésem, programozni nem tudok, csak letöltöttem a kódot és összeraktam a bluetoothos távirányítású autómat. Na most az a gondom, hogy a program úgy működik, hogy amint megnyomom pl az előre gombot akkor az addig megy előre míg nem nyomok meg egy másik irányt. Viszont én úgy szeretném, hogy ha elengedem a gombot akkor nem megy tovább.
Ez volna a kód. [link]
-
kmisi99
addikt
Heló! Olyan dolog érdekelne, hogy van a circuit shematic om ami részben az autóm alapját képezi. [link]
Na most ugye alul írja, hogy 6-12V akkut köt a Vin port ra. Ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy ez mennyire erőlteti meg az Arduinot? Szóval Nem gond az neki, ha teszem azt az ember átküld rajta 7-10V ot?
Illetve a Vin re rákötött akkuból alakítja át a maga kis 5V os feszültségét?
-
kmisi99
addikt
Eléggé zöldfülű kérdésem lesz. A bluetooth autó projektemhez ugye találtam komplett leírást a neten circuit shematic stb. Viszont, ugyan nem vagyok közel se nagy programozó, de zavar ha nem értek valamit. Kiemelek egy pár sort.
//If state is equal with letter 'F', car will go forward!
if (state == 'F') {
analogWrite(motorA1, vSpeed); analogWrite(motorA2, 0);
analogWrite(motorB1, 0); analogWrite(motorB2, 0);Na most ezt az "F" értéket ő honnan veszi? Az androidos program (ami szintén a leírásban van) úgy van programozva, hogy az előre gomb lenyomásával egy F értéke küldjön ki?
-
kmisi99
addikt
válasz
fpeter84 #2918 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor jó lesz nekem az olcsó verzió is. Igazából mivel a programozás és én nem vagyunk nagy barátok magát a programot letöltöm, szóval ez némileg limitál, hisz adott eszközre van írva a program. De akkor lehet belevágok, még kicsit méricskélem a dolgokat. De elég jó ábrám is van, szóval így szinte csak összedugni kell. [link]
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, kicsit utána olvastam itt a fórumon, de azért még biztos ami biztos megkérdezem. Az ilyen kínai arduino val rendesen működik ahogyan kell? [link]
Ami projektet szeretnék, az egy tárvirányítós autó bluetooth al. Maga az autó egy rossz RC autó lesz, aminek az RC része romlott el. Amit még gondoltam venni egy nagy adag ellenállás [link]
Egy bluetooth vevő, illetve egy ilyen servo a kormányzáshoz, motorvezérlő. [link]Breadboard om meg kábeleim már vannak. Ezekkel az eszközökkel gond nélkül meg tudom majd valósítani a kis projektem? Esetleg valami tipp? Ahogy számolgattam kb 10$ ból ezek kijönnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest