Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ASUS notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Oké, elfogadom.
A következő kérdésem az volna, hogy mihez kezdesz a közös táppal?
Én eddig úgy tudtam, hogy galvanikus leválasztást két külön áramkör összekötésekor alkalmazunk.
Na de itt közös a táp, közös a földpotenciál és vhogy össze kéne kötni az RGB szalag Data In portját az MCU egyik I/O portjával, amin 800 Khz-es adatfolyam fog közlekedni.
Szóval várom a javaslatokat.Amúgy jelenleg a teszt folyamán semmi jelét nem mutatja a rendszer, h ne lenne működőképes.
Már össze van rakva a prototípus, a programot fejlesztgetem. Az MCU és a szalag párhuzamosan van kötve a tápra.
Ez így működik. Igaz semmi sallang nincs rajta, de megy.
Én csak kiegészítő védelmet szeretnék hozzáadni, ha beépítésre kerül 24/7-es használatra, hogy megfeleljen "a biztonsági előírásoknak". De legalább ne legyen háztűz, ha a táppal gond adódik. Az se baj, ha meg tudom védeni az MCU-t, ha bejön vmi zavar a hálózatról.
Vagy mint az eredeti kérdésben is szerepelt, hogy okozhat-e problémát hidegindításkor a nagy áramfelvétel? Ilyenkor ha megszaladna, akkor azt ki kéne védeni vmivel. Erre van a kondi a szalag elején.
VAGY ha rövidzáram van, akkor azt mivel lehet kivédeni. Szóval ez volt a kérdés.Szóval még egyszer. Itt az MCU csak közvetetten kapcsol nagy áramokat, nem az a feladat, hogy az 5V-os I/O-t illeszteni kell az akármilyen feszültségű nagyobb áramhoz. Itt az I/O port egy 220-as ellenálláson keresztül közvetlenül csatlakozik a led szalaghoz. A led szalag meg közvetlenül (illetve egy 2200 uF kondival) a tápra.
Az MCU is közvetlenül a tápra párhuzamosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó kézisúlyzók
- Asus TUF FX705GM 17.3" FHD IPS i7-8750H GTX 1060 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+
- Szuper áron eladó 2az1-ben HP Pavilion x360 /14" i5-1335U, 16GB ram, 512 GB SSD, FHD, IPS,
- Lenovo IdeaPad Slim 5 16IAH8 16 col 12.gen i5 / 16GB / 1TB új 1 napot ment eddig összesen.
- Xiaomi 14T 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest