-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi-d
tag
válasz
Teasüti #3547 üzenetére
Mert a nagy áram kapcsolgatásakor óhatatlanul lecsökkenhet a feszültség 4,5V alá is, amit te nem veszel észre, de az arduino akár resetelődhet is. A testen keresztül zavarjelek indulhatnak el a processzor felé ( földhurok), ami szintén megzavarhatja a működését. Ha viszont elválasztod a nagy áramú részektől, az arduino minden zavartól mentesen végezheti a dolgát, nem érhet meglepetés. Ezt saját tapasztalatból mondom, mert heteket szenvedtem azzal, hogy néha nem azt csinálta amit kellett volna neki. És nem volt logikus magyarázat a dologra. Ekkor homályosítottak fel, hogy gondoltam-e a fentebb vázolt problémára. Igaz, hogy teljesen át kellett tervezni az áramkört, de azóta nem jelentkeztek "anomáliák". Azóta, ha 1-2A-nál nagyobb áramokat kell kapcsolgatnom viszonylag nagy sebességgel, akkor mindig ezt a módszert alkalmazom. Ha a sebesség nem fontos, maradok a relénél, a megfelelő védelmi megoldásokkal (védődiódák, stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest