Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Dißnäëß #15342 üzenetére

    Vezetékes kommunikációra az rs485 ugrik be, de ez sem mindig problémamentes, egyis ismerős is éppen nem régen kínlódott. Asztalon tökéletes, a falban levő vezetékeket használva már nem. Szóval elvileg sodrott érpár kell neki és azonos földpotenciál az összes ponton, szabályos lezárás, amúgy 1200 m és 32 eszköz. Én lehet hogy még szerkesztenék is hozzá mondjuk +-12 vagy +-24 V-os szinteket, ebbe zavarjon bele akármi is, hacsak nem Pakson át megy a vezeték. A pc-k soros portja is azt hiszem +-12 V volt hajdanán, és nem volt vele probléma, igaz általában irodai környezetben mentek a gépek.
    Van egy ardionora írt program, egy másik listán tette közzé valaki épület automatizálás témakörben, szívesen közreadom. Pár byte-os parancsokkal kell lekérdezni az eszközöket egyesével amik arduinok, és a szenzorok, beavatkozó szervek adatait küldik/kapják ha őket címezte meg a központ. Ötletadónak mindenképpen jó lehet.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák