Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok, nagyobb távolságokon (2000 négyzetméter, hosszúkás telek) milyen kábelt javasolnátok Arduino-k összekötésére, és végül a telek egyik végében lévő házban lévő Pi-vel összekötésre akár ? + táp ugye.

UTP alkalmas erre ? Szerintem 5V-t simán elviszek a benne lévő 4 érpár egyikén, zajt nem nagyon szed össze. Ha kell, szét is szedhetem, vagy nem tudom ...

Vagy ha azt mondom máshogy fogalmazva: szeretnék (tervezek) egy fűszeres és növényházat mint melléképületet, azt el szeretném látni egy marék érzékelővel, amik jelentenek be adatokat valamiféle központba (nem csak szimplán vezérelnek 1-2 szelepet), legyen ez a "központ" egy Raspberry Pi 4, szóval a házból látok mindent kvázi, csinálok rá egy kis frontend-et, akkor ezt Ti hogyan valósítanátok meg ?

Milyen kommunikációval, milyen "buszon" vagy ilyesmi .. ? Esetleges Potenciálkülönbségekre is gondolva, bár a kütyük a Pi-vel együtt a melléképületben lennének, a Pi meg wifin lógna a nappali router-én. Direkt klasszik Leonardo-kkal dolgoznék, Arduino Micro / DFRobot Beetle, semmi ESP+wifi. Tudom mehetne a Pi-ről is, GPIO van, tranyókkal illesztek, vagy maradok 3.3V-on, de igazából szeretném a rendszer autonómiáját megőrizni egy esetleges, wifi-nek kitett Pi fagyás vagy bármi anomália esetén is, egy mikrokontrollernél meg nincs megbízhatóbb elektronika jelenleg, egyszer megveszem, felprogramozom, aztán él, amíg tud, nem kell frissítgetnem meg ilyesmik, semmi ilyen nyűgök.

Köszönöm. :)

Új hozzászólás Aktív témák