- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- ASUS notebook topic
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
inf3rno #1486 üzenetére
Közben írtam a másik topicba, hosszú inkább csak linekelem.
Alapvetően az eszköz csatlakozhatna LAN-on is. Mobilitás miatt wi-fi jobb lenne, de ez majd eldől. Tápellátást adapterröl kapna, folyamatosan. Magukat az érzékelőket kellene majd vezeték nélkülivé tenni, hogy ha működik a rendszer, utána megszabaduljak a kábelezéstől. Ha egy lakáson belül az RF olcsóbb, és megbízható, akkor az is jó megoldás lehet. Az érzékelőkhöz nem tudom, hogyan lehet akár RF, akár más vezeték nélküli adó modult kapcsolni. Valamint, ezek tápellátása (külön az érzékelő, ill. érzékelő + modul) hogy oldható meg? Csak hálózati adapterrel? Mondjuk ha elemes megoldással (láttam ilyen 2 db ceruzaelemes telepet vagy mit, mint energia forrást) nem bír ki legalább 1 hetet, akkor marad az állandó hálózati tápellátás.
A linkelt hozzászólásomban lévő megoldás nem elég biztonságos?
Illetve, én úgy gondoltam, hogy maga a megjelenített weboldal is legyen tárolva az SD kártyán, és a böngészőben az adott dyndns-es url-re magát a weboldal felületét kapom meg, bejelentkezés után. A böngészőben amit látok hőmérsékleti adtok, azoknak 20mp-enként kellene frissülni, mindig az új aktuális mért átlagértékkel, hogy real time legyen. Ha diagramot akarok nézni, akkor meg kiválasztom az időintervallumot, és felrajzolja.
Ez így mennyire hangzik életképesnek?
+ (#1487) stopperos:
Hmm.... ezek szerint, az adatbázis és a számítások miatt, kevés egy arduino.
Kábeles a legbiztosabb, viszont ha kényelmi szempontokat és esztétikumot is nézek (mint otthoni rendszer, szerintem erre is figyelnem kellene), akkor jobb lenne vezeték nélküli. Vagy marad a kábelcsatorna, ami itt nincs. (Persze a vezeték nélküli drágább is, ami ellene szól).
Valamint, egy hőmérő szenzornak mekkora a max. megengedett kábelhossz, ahol még biztosan nem változik a jel "útközben", nem kell erősítés, és nem lesz lényeges késleltetés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 15G 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 RTX4090 i9 13890HX 2TB SSD 32GB RAM
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPad Air 4 64GB wifi+ cellular kiváló akkuval
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3493, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest