Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz kesztió #14487 üzenetére

Nagyon szép munka, miben lett ez tervezve? A 3D fájlt el tudod küldeni?
    Az érdekel, hogy végülis az esp32 honnan kapja a tápot és milyen modul van beszerelve?
    Én is azt akartam írni, amit dew28 kolléga, hogy egyrészt az elhelyezésnél nem mindegy, hogy a hőmérsékletmérő feljebb vagy lejjebb helyezkedik el a "hőforrásnál", de úgy látom, hogy lejjebb van.
    Az az ötletem, hogy mi lenne, ha a fizikát használnád? Ahelyett a pici lyuk helyett, amin most "kinéz" a szenzor, csinálj egy csatornát: nyisd meg alul és felül az előlapot (a pereme mögött egy vékony, pl. 1x20mm-es hasíték), alakíts ki egy alagutat, amiben alul a szenzor, felül az esp van. Az esp hője felfelé törekszik, ez állandó légmozgást biztosít a csatornában, alulról pedig szívja befelé a szobahőmérsékletű levegőt a szenzoron keresztül.

Egyébként ha máshogy nem tudod megoldani, nem lehet egyszerűen levonni azt az 1-1,5 fokot? Ha állandó ütemben működik az esp, akkor elég kiszámíthatóan állandóan ugyanannyival fogja torzítani a mérést. Lehet, hogy elég lenne egyszer kalibrálni, és onnantól tenné a dolgát. Végülis nem a Pfizer-vakcinát kell őrizni a cuccnak hogy annyira pontosan kelljen mérni. :D

Új hozzászólás Aktív témák