Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- OLED TV topic
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HP EliteBook / ZBook topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse19
senior tag
Felteszem igen.
Egy app magyar fordításán dolgozom és a lefordítandó szövegek között van ilyen, hogy "Open navigation drawer" meg "Close navigation drawer", de az alkalmazásban még nem láttam megjelenni a szöveget.
Ha rákeresünk, az alapján az lehet az, de nem tudok rá magyar megfelelőt, a "Navigációs fiók"-ot pedig még soha nem hallottam.
Gondoltam hátha van már rá valami épkézláb magyar "fordítás".
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
A "Navigation Drawer"-re tud valaki (van egyáltalán?) magyar fordítást?
Vagy magyarul is ezt használják?Köszönöm.
-
Ablakos
addikt
Linux környezetben A. studióhoz szügséges az Oracle JDK, vagy elégséges az OpenJDK telepítés?
-
Scooter86101
tag
Sziasztok nekem emlékszem a procim miatt valamit vacakolt a studio es nem is tudtam hasznalni . Valami hex ha jól emlékszem, nem tamogatott valami..... ezt kiküszöbölte mar az android studio ?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A programom elkészítésénél egy olyan funkcióra lenne szükségem, hogy be kelljen jelentkezni a használathoz. Lenne külön admin illetve felhasználó panel. Ezt mivel célszerű megvalósítani ?

köszönöm
-
vlevi
nagyúr
Fejlesztőeszköznek Android Studio, olvasnivalónak pedig Ekler Péter könyve.
[link]A könyv, igaz, hogy több éves, de az Android alapjainak, a működési filozófiájának elsajátítására nagyon jó. Igaz, sok új dolog történt azóta, de enélkül az új dolgokat sem tudod használni.
Ráadásul, ami ebben a könyvben szerepel, az továbbra is változatlanul használható android alatt. -
V911
tag
Sziasztok, mit javasoltok, mit kezdjek el olvasgatni magyarul, ha android programozásba szeretnék kezdeni, programozói gyakorlatom van (ciklus, feltétel, stb. fogalmát ismerem) de még sose programoztam androidot, csak hagyományos programnyelveken programoztam számitógépen. Az első a programozási plac kialakitása megfelelő editor stb megkeresése. Nem szeretnék valami elavult felületet találni hanem olyanon szeretném elkezdeni amin még érdemes.
Köszi -
Ablakos
addikt
válasz
Ablakos
üzenetére
Hátha másnak is előfordul...
A végtelen gradle-s szerencsére nem a studio hibája lehet. A processExplorerben látszik, hogy a fordítás/gradle miatt elindul egy java szál. Amikor véget nemérő lesz ez a folyamat a java szál suspended állapotba kerül. Innen csak a kézi resume tudja visszabillenteni. Ilyenkor folytatódik, települ, fut stb. az apk.(Lehet, hogy a windows 10 insiderben matatnak valamit.)
-
Ablakos
addikt
AndrodStudio 3.1 teljesen friss telepítés + generalt alkalmazás. (navigation drawer act., de ez nem lényeg)
Generálás után, ha futtatni akarom eszközön az alkalmazást, az app:processDebugResource lépés végtelen ciklusban pörög, akár 40-50 percig is. Nincs hibaüzenet. Kilövöm a studiót, (mert leállni azt nem akar a gradle
) következő indulás után 13s alatt már fut is. Ezt eljátssza néha a fejlesztés közben is. Hol gyorsan lefordul és gradel, hol nem. 2.x studióban soha nem volt ilyen.Nem találtam semmit a neten, fogalmam sincs mi lehet a gond. Valami tanács lenne, mit nézzek?
-
Rhino
újonc
Sziasztok!
Írok egy viszonylag egyszerű appot, de sajnos megakadtam vele.Annyit kéne h tudjon, h egy SQLite adatbázisban eltárolok GPS koordinátákat, ezeket szretném az appal beolvastatni és eldönteni, h adott pillanatban az ezekből a pontokból rajzolt polygonon belül vagyok-e.
A probélmám azzal a résszel van, hogy az adatábisból hogyan kérjem vissza az adatokat.
Köszi előre is! -
bucsupeti
senior tag
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szakdolgozat témának egy google api-t használó JAVA nyelven implementált andorid alkalmazás készítését választottam.
Windows-ra már fejlesztettem kisebb-nagyobb programokat, viszont androidra még sosem. Tudnátok mondani nekem valamit arról, hogy mi a különbség? Merre induljak. Honnan tudom leghamarabb elsajátítani az andorid fejlesztés alapjait?
Milyen fejlesztőkörnyezetet érdemes használni, stb...Nagyon hálás lennék ha segítenétek nekem

köszönöm

-
hati
addikt
Használta már vki. az Android's In Apps search api-t? Konkrétan a privát kereső része érdekelne, de nálam nem működik. A példa programot implementáltam, a debug mutatja is, hogy átadott egy felindexált "adatbázist" a Google alkalmazásnak, de maga a keresés már nem ad találatot.

-
vlevi
nagyúr
válasz
Bruce1967
üzenetére
Múltkor én is sokat kínlódtam hasonló üzenetekkel.
Hozzá volt adva valami a projekthez, feltettem valamit, pl. constraint layouthoz, az hozzáadott megint valamilyen support lib-et, és szétborult az egész.
Azt nézd meg, hogy a gradle-ben a google support library-k ugyanolyan verziószámúak-e
pl. com.android.support:support-compat:27.1.0
com.android.support:support-fragment:26.1.0
Na, ez így nem fog működni, mindkettőnek 27-esnek kell lennie.
Az ilyen egyébént rendszeresen előfordul, sajnos. Ha egy korábbi projektet veszel elő, amit még az előző droidhoz használtál, és abban még a 26-es verziónál járt, akkor természetesen az a 26-os verziójú support library-t teszi bele. -
t181
senior tag
válasz
Bruce1967
üzenetére
Azért vinnyog a Gradle, mert több dependency-től is megkapja a CoordinatorLayout-ot. Egyszer futottam bele hasonló problémába és idő hiányában úgy oldottam meg, hogy egyesével elkezdtem kikommentelni a build.gradle-ben a függőségeket, aztán egyszer csak jó lett (ezt azért tudtam csak megtenni, mert munkatársamtól kaptam a kezdőprojektet, és sok olyan cucc volt benne, ami (még) nem kell).
Ezzel a "módszerrel" ki tudod deríteni, hogy ki a ludas, majd az exclude paranccsal meg tudod adni, hogy a könyvtár melyik része nem kell. -
Bruce1967
tag
Sziasztok!
Error:Execution failed for task ':app:transformDexWithDexForRelease'.
> com.android.build.api.transform.TransformException: com.android.ide.common.process.ProcessException: java.util.concurrent.ExecutionException: com.android.dex.DexException: Multiple dex files define Landroid/support/design/widget/CoordinatorLayout$1;Ezt hogy lehet orvosolni?
-
domel
tag
Hi! Egy kényelmi funkciót fedeztem fel, remélem lesz akinek ez még új:

úúú -enter, és az editor egy korábban megírt kódot szúr be a helyére
-
morgonc83
tag
igen tudom hogy nem lesz könnyű, ezért is kértem hogy esetleg tudtok e ajánlani oldalakat ahonnan tanulhatok!
énmost találtam 1 ilyet- http://dkrmg-android.github.io- jónak tünik de nincs benne minden. ja és hogy még bonyolultabb legyen egy szervert és honlapot is csinálnomkell valósinüleg mert majd regisztrálni és adatrögzítés és információfeltöltés is lesz, mert ezegy szólgátatást nyújtó App lesz

-
vlevi
nagyúr
válasz
morgonc83
üzenetére
Szerintem nem elsősorban a studiot kell megtanulni, hanem a Java nyelvet (vagy, ha úgy gondolod, mostmár a Kotlin is választható droidos fejlesztéshez), és persze, ami szintén nagyon fontos, az Android működési logikáját, hogy mit miért csinál úgy, ahogy. Ha ezt nem ismered, akkor minden egyes próbálkozás csak kínlódás lesz.
-
t181
senior tag
válasz
morgonc83
üzenetére
de nem feltétlenül
De feltétlenül!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Programozási tudás nélkül nem fog menni. Az Android Studio szvsz a piacon lévő egyik legjobb IDE (a JetBrains többi szoftverével egyetemben), de nem fog helyetted megtanulni programozni. Egy darabig talán menni fog folyamatos Google-özéssel, de nem túl sokáig.
-
morgonc83
tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
igen akár igy is mondhatnánk de nem feltétlenül. a studió azért sokkal egyszerübbnek tünik.például már összeállítottan az alkalmazásomhoz pár aktivity-t ez ugye a könnyebbik fele- ugymond grafikus felület-és ezeketigy nem kell nekem megirni.de mivel nem vayok programozó(-csak egy phyton könvet olvastamki és gyakoroltam a benne lévő feladatokat eddig-nem volt bonyolult számomra megérteni)
igy kulcsfontosságú dolgokat - parancs szavakat -nemismerek.ezért szeretnékegy oldalt ahol levannak ezek irva- speciál az studiohoz -
[KgP].Robot
aktív tag
Köszönöm szépen srácok!

Erre számítottam.
Mindenesetre sokat segített a megerősítésben.
-
morgonc83
tag
sziasztok.
Van 1 nagyon jó ötletem és egy applikációt szeretnék fejleszteni. nem találtam hasonlót se.
most ismerkedem az android studioval (3.0.1)el.
esetleg nem tudtok olyan oldalt ajánlani ahol részletesen le lenne irva a használata? gyorsan tanulok.
nem baj ha nem magyar. thx -
Rickeffe
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Én úgy tudom root nélkül sajnos csak azokat az adatokat tudod backupolni amit a program enged és/vagy általános helyen tárol. (Titanium/helium/adb stb esetén is)
(Pl. Viber esetében anno csak úgy volt megolható ha minden spec könyvtárát egy bizonyos menet szerint másoltad át.)
-
mexel
veterán
Tévedtem, nem megoldható
-
mexel
veterán
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Helium-al próbáld meg, nekem több tableten működött. Nem tudom minden eszközön jó-e. Én pc-re mentettem.
-
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Root nélkül nem fog menni.
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Van-e root jog?
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék minden user settinget elmenteni egy megadott appbol. Vagyis egy backupot szeretnek csinalni, hogy tegyuk fel egy uj eszkozon ne kelljen minden beallitast ujra eszkozolnie. ADB backup <packagename> jo lenne, de ha allowBackup="false" van a Manifestben, akkor ez nem megy.
Tudtok valamilyen workaround-ot erre a problémára? -
mexel
veterán
Sajnos fel kell adjam, kár volt több mint egy hónapot dolgoznom a rommal, kipróbáltam még 2 féle telepítési metódust de a végeredmény ugyanaz. Még ha semmit sem módosítok, csak ki és becsomagolom a romot ( többféleképpen is), feltelepül, de a gapps rész hibás lesz.
Sajnos nem találok semmi olyan fórumot ahol bárki foglalkozna nougat custom rommal, semmi leírást nem találok ezekre, amik vannak nem működőek teljeskörűen más visszajelzések szerint sem.
Úgy látszik ez már nem tartozik a hobbi rom szerkesztgetés kategóriába.
Köszönöm az eddigi segítségeket. -
mexel
veterán
Közben úgy néz ki lehet hogy a visszacsomagolással van valami gond. Mivel tudom hibátlanul kicsomagolni, szerkeszteni majd visszacsomagolni a system.new.dat fájlt? Win vagy linux alatti megoldás is jöhet. Kb 3 módszerrel megcsinálom, úgy hogy semmit sem módosítok, csak kicsomagolom, majd be de már nem működik a rendszer, a hiba fentebb írva. Tehát nem az a fő gond hogy változtatok. Mivel lehet tökéletesen visszacsomagolni?

Ráadásul úgy hogy a system.transfer.list is jó legyen. -
mexel
veterán
válasz
Evangelista
üzenetére
Szívesen leírom, bocs nem az volt a szándékom hogy a segítséget elutasítsam
, de azért írtam hogy nem lényeges mert nem változtattam igazán, pl a "gyárilag" felrakott kodit kicseréltem egy normál alap kodira, egy újabbra és olyanra ami nincs piszkálva, ugyanazzal a fájlnévvel - csak más mérettel, aztán beraktam egy plusz lejátszóprogramot - amit később kivettem de az sem segített,( ha lehetne mást is tennék hozzá de nem sikerült). Hozzáírtam pár sort egy bin mappában található scripthez. Ha már csak ennyit csinálok, pontosabban még a script módosítás sem kell, akkor sem működik már a telepítés. Nem tudtam hogy ennyire kényes ez a nugát. 
Hol találom ezeket a Systemui-ban és Frameworkben? Szétszedtem mindkettőt már, de úgy látom kicsit más módon oldják már meg mint a 4.4 alatt
Konkrét értéket pl nem találok
Valószínűleg ez meg fogja haladni a képességeimet, ez nem az a rendszer amihez hozzáértés nélkül nagyon hozzá tudok nyúlni. 
Pontosan mit értesz a belső alkalmazásokon?Érdekelt volna hogy hogyan tudok a Systemui-ban található értékeket megváltoztatni, pl ami a fejlesztői menü része(pl "window_animation_scale_entries" id="0x7f0b000c") de itt sajnos nem olyan értéket találok amit tudnék módosítani. Azaz szeretném ha a beállítások telepítés után olyanok legyenek amit úgyis beállítanék utólag. ( ez sem nem lenne fontos, csak érdekel) Amiket olvastam erről az nem biztató számomra

-
Evangelista
újonc
Azt vettem észre hogy nem szeretned leírni hogy miket változtattál. Így nem tudok segíteni. Valami akkor is össze van fűzve amit töröltél így néhány lekeres üres marad. A kérdésedre válasz, egy aktív rendszernél a változásokat lejegyzi és elmenti. Egy inaktív rendszernél manuálisan kell lejegyezni ezeket a változásokat. Pl ha törölsz egy gyári programot azt a systemui és a framework res fájl kikódolása után ki kell szedned az inaktív sorokat különben a settings alkalmazás állandóan le fog álni. (A gyári alkalmazások alatt csak is az android belső alkalmazásaira gondolok)
-
mexel
veterán
válasz
Evangelista
üzenetére
Tulajdonképpen ilyen szinten nem nyúltam bele és nem is akarok, mert majdnem minden jól működik, nem is igazán custom firmware, csak kis módosítások kellenek. Pár általuk használt program kicserélése ( egyiknek sincs köze a goggle cuccokhoz), kb 1-2-3 szükségtelennek ítél külső program törlése a telepítőből, stb. Marad a gyári telepítő, a gyári recovery-boot-bootloader, semmi ilyesmi nem változna. Még azzal is kompromisszumot kötötk ha a build.prop-ban nem módosíthatom az eszköz nevét ( úgy vettem észre arra kényes)
Érdekes módon, ha a feltelepített rendszeren végzek bármi ilyen módosítást semmi gond, és twrp mentéssel visszaállítható és működik, de ha ugyanazt a telepítőbe teszem akkor már nem megy. Gyakorlatilag szinte semmit nem írok át csak minimális a módosítás és már hibát okoz.
Nem tudom hogy nincs valami ellenőrző fájl-összeg ami nézi a telepítő futását-módosítását és ha nem úgy fut le ahogy kell akkor történik ilyen? Valami ilyesmire gondoltam. Sajnos ezzel a droid 7-el nem vagyok kibékülve, utoljára a kitkat volt amivel szórakoztam, akkor még nem voltak ilyen gondjaim
Jó lenne erre rájönni, tulajdonképpen már nem is a rom megcsinálása a lényeg, hanem hogy megtudjam a megoldást, mert nem szeretem feladni, de itt közel vagyok hozzá
Sajnos sehol nem találok ezzel kapcsolatban infót, már baromi sok időm elment rá.Lehet hogy a System.ui-ban kellene keresgélnem?

-
UFO1
senior tag
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok talán tud valaki segíteni.Vettem egy másik telefont és feltettem a vibert csak nem tudtam, hogy nem lehet 2 android telon és eltűntek a beszélgetések. Sajnos nem mentettem elötte. Elvileg ott kell lennie, mert 159MB-ot ír ki adatnak csak máshol írták az új kódolás miatt nem látom a régi beszélgetéseket.
Elvileg így meg lehet találni a régi beszélgetéseket csak nem értek hozzá.PC-n is fent van a Viber csak ott nincs mentési opció Google drive-ra, de azt írták egy adatmentő cégnél elvileg onnan át lehet tenni telefonra a beszélgetéseket.

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni és hogy a 2 lehetőség közül melyik működhet, akár még fizetnék is érte.

-
Evangelista
újonc
A probléma igencsak összetett. Sokminden okozhatja ezért több információra van szükség. Kezdő rom fejlesztők rengeteg google címszó alatt lévő fájlt törölnek, ebből adódóan bizonyos lekérések megszűnnek. Vegyük pl a permissions mappát. Igen csak érdekes és igen óvatosan kell kezelni mert a google címszó alatt nem a gapps-hez fűződő dolgok értetődnek. Lehet framework-res fájl a ludas ha belenyúltál. Mindez csak spekuláció a részemről.
-
mexel
veterán
válasz
Evangelista
üzenetére
Köszönöm, közben nem sikerült, most soros porton próbálják újraírni, de valószínűleg elszállt az emmc. A partícionálás nem jött össze linux alól sem mert nem volt látható az emmc.
( -22 error) ha esetleg tudja valaki ez a hibakód mit jelent az jól jöhet
Most más problémám adódott, android 7.1.2-vel. Egy custom romot készítenék, már meg is van szinte minden, de a módosítások után a Goggle csomag nagy része ( Youtube, chrome, play) nem megy, és az értesítési sávon a "Finishing android update" felirat olvasható folyamatosan. Minden más hibátlanul üzemel, újraindítás után a felirat eltűnik, de a gapps hibás. Semmi más gapps-ot nem tudok telepíteni, semmi sem sikerül. 1 hete ez után olvasgatok, de nem találok megoldást mi lehet az oka, vagy hogyan tudnám megjavítani. Az alap romon tökéletesen üzemel. ( bármilyen apró módosítás ezt eredményezi, még az is ha egy plusz apk belekerül a gyári telepítőbe)
-
Evangelista
újonc
Szia. Nézd meg milyen fájlok vannak a romban. Pl azt mtk processzoroknál a scatter fájl tartalmazza a partíciók sorrendjét, ezért ujrasoftvereles eseten visszaállít mindent. A twrp ismeri a partíciók sorrendjét de létrehozni nem tud csak kezelni. Ezért a backup sem fog működni (habar remélem sikerülni fog neked). A qualcomnal már nem emlékszem a partíció fájlra ám ha nem sikerül semmi,akkor linuxon próbáld ujraparticionalni akár egy live cdvel egy "kb" partíciós sémával vagy akár a twrp szetcsimagolasaval megtalálhatod a partíciós értékeket és nekieshetsz manuálisan.
-
Rickeffe
aktív tag
Ugyanaz az OS verziószám?
-
kobe24
tag
Sziasztok!
Most tanulgatom az android programozást, és belefutottam egy kis problémába. Éppen a broadcastreceivereket próbálgatom, viszont emulátoron sose történik meg a hívás, viszont ha a saját telefonomon próbálom ki, akkor végrehajtódik az onReceive() függvény tartalma. Ez mitől lehet? Köszönöm a válaszokat!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Sajnos egy box-omat sikerült brickelni, elég keményen. ( ennyire az elmúlt évek alatt egyet sem)
Nagy nehezen visszahoztam annyira, hogy van recovery, de nincs semmi partícióm az emmc-n ( nem tudom az emmc nem sérült-e fizikailag mert pin lock-al lehetett csak visszahozni), semmi sem telepíthető recovery alól.
Jelenleg nem lehet semmit írni rá, nincs egy partíció sem. Sd kártyáról tudok Libreelecet indítani, és ssh-n hozzáférek így a boxhoz.
Van valami mód arra hogy így visszaállítsam a partíciókat?
Van gyári firm-em, img és zip formátumban is, és van TWRP mentésem.
Tudok ezzel valamit kezdeni? Ha van valakinek ötlete nagyon hálás lennék érte
-
t181
senior tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Szia!
Leírom én hogy csinálnám, hátha segít elindulni.A cursor-t ugye meg tudod felezni (getCount()-tal a méretét kapod meg, moveToPosition()-nal pedig el tudod tolni).
Mindkét felét elindítod egy-egy szálon (Kotlin Coroutines, Rx, stb., AsyncTask, ha nem akarsz plusz library-t használni), StringBuilder-rel összerakod, amit össze kell, majd az eredményt egy közös StringBuffer-be teszed.Ugyanitt:
Nem keres esetleg valaki gyakornokot? -
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Párhuzamos cursor feldolgozással kapcsolatban kérnék segítséget.
Van egy cursor, aminek kb 200 eleme van. Végig akarok iterálni rajta de a mostani megoldásommal kb 20 másodpercig tart. Szeretném megpróbálni parallel módon, hátha gyorsul valamelyest a dolog.while(cursor.moveToNext()){
//itt történik egy csomó minden(egyéb cursorok bejárása...)
és ezt a részt szeretném párhuzamosan feldolgozni
}Egy String builder építgetés is zajlik benne tehát előfordulhat, hogy egyszerre több szál is írni akarja a String buildert.
Van ötletetek a kérdésemre? Hogy kéne kivitelezni a dolgot?
Előre is köszönöm! -
Jarod1
veterán
Üdv, van itt valaki aki vállal egyegszerű app elkészítését?
szabadság követő, a részletek priviben. -
mexel
veterán
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem mert nagyon elakadtam. Napok óta egy kis problémával foglalkozok sikertelenül.
Custom firmwaret-t készítek tv boxhoz, és eg apk fájllal meggyűlt a bajom. Meg kellene változtatnom 4 képet benne, de nem sikerül. Kicsomagolni ki tudom, de sehogy sem tudom úgy összecsomagolni hogy hiba nélkül történjen és működőképes maradjon. nagyon sok módon próbáltam, de nincs eredmény. Most éppen az android studio-val próbálom összerakni a fájlt, de az összecsomizás közben az is hibát jelez.
Ebben szeretnék egyszer segítséget kérni.A másik pedig egy olyen kérdés lenne, hogy firmware telepítéskor hogyan tudom rávenni a telepítőt ( script-el pl) hogy adott fájlokat másoljon a cache -be és a data-ba. Ez megoldható? Valószínűleg igen mert látom hogy van akinél működik csak nem tudom hogyan csinálják.
(Hozzá kell tennem hogy csak hobbiszinten csinálom, nem vagyok sajnos fejlesztő- vagy programozó, a tudásom igencsak hiányos. Főként azért csinálom mert tanulni szeretnék a dologból és nagyon érdekel - ezért előre is elnézést a pongyola fogalmazásért és kérdésekért.) -
Arcanus
aktív tag
Én feladom. Bejártam az internet utolsó bugyrát is, de nem jöttem rá, miért nem tudok folder-t kiválasztani.
Ez az intent, amit használok:
public void chooseFolder() {
Intent intent = new Intent(Intent.ACTION_OPEN_DOCUMENT_TREE);
intent.addCategory(Intent.CATEGORY_DEFAULT);
startActivityForResult(Intent.createChooser(intent, "Choose directory"), REQUEST_CODE_FOLDER_CHOOSING);
}Kiválasztja szépen, majd jön a data itt:
@Override
public void onActivityResult(int requestCode, int resultCode, Intent data) {
switch (requestCode) {
case REQUEST_CODE_FOLDER_CHOOSING:
if (data != null) {
Uri uri = data.getData();
// inenntől jönnek a gondok
}
break;
case REQUEST_CODE_FILE_CHOOSING:
break;
}
}Ezután semmi sem bírj a path-t megszerezni, minden féle-fajta metódus ezt az Exception-t dobja:
java.lang.UnsupportedOperationException: Unsupported Uri content://com.android.externalstorage.documents/tree/home%3Avagy
java.lang.UnsupportedOperationException: Unsupported Uri content://com.android.externalstorage.documents/tree/primary%3Adata%2Fhu.sherad.hosTökmindegy melyiket próbálom: [link] vagy [link]
Valaki kérlek küldjön egy használható linket, kódot bármit

(permissionok rendben, azt előtte lekezelem)
-
gfefe
őstag
Üdv mesterek. Adott egy autó fejegység. Android 5.1 el szerelve jelenleg. Típusszám szerint Rk-a701. Kellmes kis eszköz viszont valamiért külső app-okat nem enged telepíteni. Menüben van lehetőség a telepítés engedélyezésére,de valójában nem történik semmi... Némi segítség kellene a megoldáshoz. Újratelepítő rom megvan így a rom kéznél van módosításra... Lenne köztetek valaki aki tud megoldást vagy egy válalkozókedvü mester aki módosítaná a meglévő romot? Természetesen nem fáradalmait nem ingyen kérném..
Előre is köszönöm.
-
válasz
simson51
üzenetére
Én személy szerint nem ajánlanám, hogy ezt akár magánszemélyként, akár vállalkozásként megtedd. A CIB valószínűleg nem fogja jó szemmel nézni ezt és kb fél nap után a az alkalmazást is le fogják lőni a play store ból, ha sikerül is egyáltalán feltenned.
Ráadásul - én személy szerint - egy 3rd party fejlesztő alkalmazását egy bank felületére semmilyen körülmények között sem használnám.
Még egyszer végigolvasva a posztodat - az volna a kérésed, hogy hogyan tudnád integrálni alkalmazáson belüli vásárlásra a szolgáltatást?
Mivel - ahogy nézem - nincs mobil api-juk, így nem tudsz nagyon mást csinálni, mint egy web-view (vagy alkalmazásból megnyiott böngészőn) és egy saját webalakalmazáson keresztül oldod meg a vásárlást.Amúgy a fejlesztői dokumentáció elég részletes: [link]
-
simson51
csendes újonc
Hali
Van olyan aki ismeri a rendszert (esetleg implementálta már más platformon) és tudna nekem segíteni a cib bank ecommerce szolgáltatásának mobilra való implementálása során? Lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
Nagyon köszi! -
Tomi120T
újonc
Sziasztok!
Éppen egy projekten dolgoztam visual studióban (xamarin.android), amikor frissítettem és azóta egyszerűen rossz.
Az intent osztályra java.Lang.ClassNotFoundExceptoin dob. Valamikor meg az AppCompatActivity ős osztály használatakor az applikáció futásidőben kifagy, egyszerűtől a bonyolult projekttől mindig ezt csinálja.
Aki a xamarint használja vagy a visual studiót és a legújabb verziót használja azok írjanak már hogy nekik működik-e? Mert van egy sanda gyanúm hogy az új verziót elrontották. Vagy hogy kiderítsük hogy én mit rontottam el.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok egy programozó típus...
Van egy Oppo Find 7a telefonom 2GB RAM-al. 400-500 MB szabad RAM-om szokott lenni, de még így is leállnak alkalmazások a háttérben. (Pl ha netezek akkor leáll közben a Youtube, ami háttérben fut)
Hogyan lehetne megoldani, hogy több alkalmazás legyen a RAM-ban, tehát 100-200 MB legyen a szabad RAM-om "belakás" után (az se baj ha kevesebb)Kernel Auditorral ezek a gyári értékek:

1. Miket kell itt állítgatni?
2. Ezeket az értékeket, hogy lehet a System-be beírni? Build.prop-ba kell?(Nem baj ha elszáll a teló bármikor újra tudom rakni a nulláról)
Jelenlegi ROM: Resurrection Remix 6.0.1
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv:
Balázs -
Sianis
addikt
válasz
daniel2121
üzenetére
Miért ne lehetne?
-
Ablakos
addikt
ADM -mel csak virtual eszközre lehet eseményeket (hívás, sms, gps pont) küldeni? (Valós eszköznél letiltódik az emulator control fül.)
-
Benex
senior tag
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Egy ilyet [link] szeretnénk úgymond házilagosan kivitelezni. Természetesen egyszerűbben mint ez. Androidos telefonon menne a program és Bluetoothon kommunikálna a ledekkel.Annyi volna a program hogy a ledeket randomszerűen működtesse. Lehet ilyen programot írni androidra? A led technikai része egy másik megoldandó feladat. -
SWeDgng
újonc
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem csak, hogy [Android Studio] ImageButtonra hogy tudok hátteret állítani? már próbáltam mindent, de hol a ram fogy el, hog pedig más kínja van.
-
Sziasztok!
Szeretnénk készíteni egy olyan androidos applikációt, melyben a kiállításunkon tudunk felvenni előrendeléseket. Lenne benne egy terméktörzs, egy partnertörzs, a partnerhez rendelt ártípus, a terméktörzsnek három ártípusa, és rendelési egység. Még arra lenne szükség, hogy ki lehessen exportálni. Milyen megoldást javasoltok? -
Rhino
újonc
Hali!
Elakadtam egy kicsit, remélem valakit tud segíteni. Olyan appot próbálok írni ami elkéri a GPS koordinátákat, majd eldönti, hogy egy adott polygonon belül vagy kívül vagyunk.
2 Activity-m van, a Main-be kérem be a koordinátákat, ezt Stringbe kapom meg, átváltom double-be majd a 2. activitybe get() metódussal elkérem,majd ott létrehozok egy pontot. A polygon ArrayList-be van eltárolva és ezeket vizsgálom PolyUtil.containsLocation metódussal. A gond az, hogy ha a létező GPS-től kapott adatokat használom akkor folyton false-al tér vissza, míg ha kézzel beírt (és biztosan belül lévő) pontot használok akkor működik szépen.Köszi előre is.
-
Benex
senior tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
1.
android:screenOrientation="portrait" // nem engedi elforgatni
android:configChanges="orientation|screenSize" // ha elforgatja nem tölti újra az activity-t (csak ha az onConfigChanges metódust felülirod)2.
<Button
width= 40dp
height=40dp
background: @drawable/your_images//kép beállítása
/>3.
<ImageView
width: match_parent
height: match_parent
scaletype: fitXY vagy center />Én ha beállítok egy képet egy button-nak akkor teljesen a kép alakját veszi fel.
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Gondoltam végül is mindegy a forgatás...jó lesz a portré beállítás is
Hát szerintetek működik normálisan, amit neten ajánlanak?

Az AndroidManifest.XML file-ban kell elvileg beírni
<activity....android:configChanges="orientation"
android:screenOrientation="portrait"És természetesen nem működik, elforgatva a készüléket fordul a kép is.
android:screenOrientation="nosensor"-ral se műküdik, ugyan úgy elforgatja a képet.Van oylan megoldás is miszerint a java kódba minden egyes activity-nél az onCrreat()-be be kell másolni
setRequestedOrientation (ActivityInfo.SCREEN_ORIENTATION_PORTRAIT);
Nah ez ott hibádzik csak, hogy a SCREEN_ORIENTATION_PORTRAIT szöveget full pirosra vágja
úgyhogy ezt a megoldást hagytam is...Fejlesztési szint LEVEL16 (4.1.2) és feljebb lenne
-
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok
Lenne pár kérdésem:
Hová lett a vonalzó a layout készítőből? Lásd kép:
[kép]
Hogy lehet bekapcsolni, vagy honét lehet tudni, hogy egyes objectum elemek milyen
(persze látom az XML-ből...de hát az nagyon nem fejlesztésbarát)
Azt se tudom hogy a felső (programnév) és alsó (gombok) sávok mennyi helyet vesznek el.Gondoltam összedobok egy kis programot...a vége több órányi szívás lett, megoldás nélkül.
Szeretnék csinálni egy olyan progit, amin az egész kijelzőt kitöltő kép van...tehát sem oldalt, sem felül nincs fehér hézag.
Továbbá a program arról szólna, hogy valamelyik formát a képen meg kellene nyomni és arra valamit csinál.
Na most eleinte próbálkoztam úgy hogy az alakot körbevágtam és ImageButtonként beraktam.
Megdöbbenésemre, kinagyította széthúzta a gombot.Ebből arra következtettem, hogy a kép vagy is az ImageView és a ImageButton Dpi/pixel értéke(értelmezése) nagyon nem azonos.
most ez komoly?
Próbáltam a scaletype-ot is állítani, de egyik rosszabb, mint a másik.
Gyakorlatilag vagy ide oda tologatja, vagy csinál egy fehér keret a gombnak.Így végül a gombot rejtetté tettem, valahogy még működik is...
Egészen addig amíg el nem fordítja a telefont az ember.
Ott előkerül a rejtett gomb a kép alól.Hogy lehet ezt megoldani?
Már annak is örülnék, ha ez normálisan működne, de esetleg azt hogy lehet megcsinálni, hogy ne egy négyzet alakúk kivágást jelenítsen meg, hanem csak az alakzatot, a többi rész átlátszó?Köszi
-
vlevi
nagyúr
válasz
Arcanus
üzenetére
Szerintem Ekler Péter könyve, kezdésnek még mindíg nagyon jó.
Az, hogy megértsd az Android működési elvét, az alapvető androind osztályok használatát, még mindíg nem avult el. Persze, nincsenek benne a lalipapi, oreó csodák, de a korábbi dolgok mind használhatóak belőle. -
t181
senior tag
Egyetemen ebben a félévben csináltam a "Java alkalmazások" c. kurzust, és az ajánlott irodalmak között ez a magyar könyv szerepel. Az egyik egyetemen tanító tanár írta, és úgy látom erre épül az egész tantárgy.
Volt egy Android-os kurzusom is, ott magyar irodalom gyanánt ezt a könyvet ajánlották. (erről nem tudom semmit, bele sem olvastam)
-
t181
senior tag
Szia!
Én annak idején ezt a könyvet találtam hasznosnak: "Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide"
Szerintem kifejezetten jó könyv, bár kb csak a feléig tanulmányoztam át, mert utána mentem a saját fejem után.Java megy? Ha esetleg a nyelv is újdonság, akkor "Head First Java"-t ajánlom. Érdekes stílusa van, de mindenképp sokat lehet belőle tanulni és elég könnyen érthető.
-
Arver
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni milyen könyvel érdemes kezdeni az "android programozást" ? Jelenleg teljesen ismeretlen ez a terület így olyan olvasmányra lenne szükségem ami kezdők számára is tökéletes és kellőképp naprakész. -
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Errol valakinek velemeny?
-
zyben
tag
Üdv. Szeretnék érdeklődni hogy feltudnám itt venni a kapcsolatot egy olyan programozóval, akinek lenne kedve egy olyan programot megírni, aminek a mentők nagy hasznát vennék.
-
domel
tag
Helló! Google Maps API-ról lesz szó:
Van egy program, ami végig navigál egy előzőleg bejárt útvonalon, mindezt egy google map térképen teszi. A probléma ott kezdődött, hogy menet közben nem frissültek a térkép csempéi, mintha nem lett volna internet:
Mivel a probléma csak vezetés közben jött elő, ezért napokba tellett mire rájöttem, hogy az animateCamera okozza a gubancot, mert mint kiderült, amíg animálva ráállt az adott koordinátára, addig nem frissült a térkép, és mivel a GPS jelek meg jönnek másodpercenként és az animálás is kb ennyi ideig tartott, ezért egy pillanatra sem töltöttek a térkép-csempék, és elmosódott térképen haladtam.
A megoldás, hogy lehet figyelni, hogy mikor fejeződött be az animáció, és ameddig ez tart, addig nem szabad újra az animateCamera-t futtatni. Valahogy így:if (kameramozog==0) {
kameramozog=1;
mMap.animateCamera(CameraUpdateFactory.newCameraPosition(camPos), new GoogleMap.CancelableCallback() {
@Override
public void onFinish() {
kameramozog= 0; //akkor fut le ha véget ért az animáció
}
@Override
public void onCancel() {
kameramozog=0; //akkor fut le, ha az animációba belenyúltak, vagy új animateCamera indul
}
});
}ezt csak azért írtam, hogy ha valaki belefut ebbe a problémába, akkor talán eszébe jut hogy valaki már megszenvedte ugyanezt, és kész a megoldás.
Üdv: Domel
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
Rickeffe
üzenetére
Gerzsi, Rickeffe irok ha van valami.

Mas tema:
Lenne lehetosegem egy Xamarin platformon fejleszto ceghez kerulni. Ehhez viszont meg kene csinalnom egy hazi feladatot. (2 eve foglalkoztam 2-3 honapig Xamarinnal es elotte C# is volt majd 1 evig)
A kerdesem az lenne, mit gondoltok a Xamarinrol? Persze teljesen elvonatkoztatva attol, hogy ez egy Androidos forum
Mennyire van jovoje? Erdemes vele foglalkozni? Fizuban jobb mint a nativ Android? Maradjak inkabb az Androidnal?Barmilyen infot szivesen veszek.

R -
Rickeffe
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Az furcsának tűnik. Konkrétan a készülék oprendszere nem engedi feltelepíteni ha más az aláírás de egyezik a csomagnév ABBAN az esetben mikor pl. kártyáról installálsz. Ha a storeon meg tudják oldani, hogy még is felinstallálja akkor az azért több kérdést is felvethet.
De érdekelne a végkifejlet ha publikus.
Pl. a csomagnév egyedi a storeban? -
Gerzsi
tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
kétlem de majd ird hogy mi lett
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Bond tovább pihen, késik a 007 First Light
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- DUNE médialejátszók topicja
- EAFC 26
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) következő indulás után 13s alatt már fut is. Ezt eljátssza néha a fejlesztés közben is. Hol gyorsan lefordul és gradel, hol nem. 2.x studióban soha nem volt ilyen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az intent osztályra java.Lang.ClassNotFoundExceptoin dob. Valamikor meg az AppCompatActivity ős osztály használatakor az applikáció futásidőben kifagy, egyszerűtől a bonyolult projekttől mindig ezt csinálja.